Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 218 Posts

·
Registered
Joined
·
4,240 Posts
Discussion Starter · #1 ·
POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI PUTA OD DŽEPA DO s. MANJAK

Uvođenje izvođača radova u posao i radovi na rekonstrukciji deonice puta u dužini od oko pet kilometara, od Džepa do Manjaka zvanično su započeti juče. Početku radova je prisustvovao Dragan Luković, predstavnik Ministarstva privrede kao i predstavnici lokalne samouprave . Vrednost radova je 49.486.000 dinara a izvođači radova su konzorcijum preduzeća "Ratko Mitrović" iz Beograda i "ABM Putogradnja" iz Niša.


 

·
Registered
Joined
·
4,240 Posts
Discussion Starter · #2 ·
ZAVRŠEN PROJEKAT"JEDNAKE ŠANSE ZA SVE"
U okviru projekta "Jednake šanse za sve" koji realizuje Kancelarija za mlade Vladičin Han u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta danas je u Suvoj Moravi svečano otvoreno dečje igralište. U sklopu igrališta su sprave za vežbanje-fitnes na otvorenom kao i dečje igračke. Vrednost projekta je 700.000 dinara. Veliku pomoć i podršku za realizaciju projekta dale su lokane institucije kao i nastavno osoblje Osnovne škole u Suvoj Moravi.


 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Raskinut ugovor o privatizaciji fabrike Fopa
Beta | 12. 01. 2011. - 19:51h | Foto: Ilustracija | Komentara: 0

VRANJE - Trgovinski sud u Leskovcu doneo je rešenje o raskidu ugovora za privatizaciju fabrike papira i kartona Fopa iz Vladičinog Hana, izjavio je koordinator za Pčinjski okrug Privredne komore Leskovac Branislav Popović.

On je rekao da se Fopa sada nalazi u stečaju jer je privatizovana po starom zakonu.
"Privatizacioni ugovor je raskinut i sa PS partners PES iz Surdulice, na šta su se vlasnici žalili tako da taj postupak još nije okončan", rekao je Popović.


U Pčinjskom okrugu, dodaje Popović, u procesu pripreme za privatizaciju su tri preduzeća, dok je još šest preduzeća neprivatizovano.


On je naveo da je do sada 26 preduzeća privatizovano aukcijom, tenderom četiri, u stečaju se nalazi 14 preduzeća, u likvidaciji deset, a u procesu restrukcije se nalaze Delišes iz Vladičinog Hana i Svetlost iz Bujanovca.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/228915/Raskinut-ugovor-o-privatizaciji-fabrike-Fopa

Cujem da je ovo popljackano do kraja ,inace imaju cak i svoju lokomotivu , kad budes dolje moze li koja slika
 

·
Registered
Joined
·
4,240 Posts
Discussion Starter · #12 ·
U popodnevnim casovima preduzece "Putevi Maki" je pocelo asfaltiranje teniskog igralista na Sportskom centru"Kunjak" . Asfaltiranje je nastavljeno i u vecernjim casovima i pored losih vremenskih uslova.Ovim radovima zaokruzuju se aktivnosti na uredjenju teniskog igralista do kraja godine.Za narednu godinu najavljeni su radovi na presvlacenju gumenom podlogom,obelezavanju i postavljanju ograde na istom terenu.


 

·
Registered
Joined
·
4,240 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Turska tekstilna kompanija proširuje proizvodnju u Srbiji

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i direktor turske tekstilne kompanije „JEANCI“ Taner Bujukdžan potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju, kojim je pomenuti investitor iz Turske pokazao zainteresovanost za proširivanje svojih proizvodnih kapaciteta u Srbiji.

Kompanija „JEANCI“ koja četiri godine uspešno posluje u Leskovcu, gde trenutno zapošljava 600 radnika, namerava da započne proizvodnju tekstila u Krupnju i Vladičinom Hanu, kao i da otvori dodatne pogone u Leskovcu.
Poslovodstvo kompanije „JEANCI“ već je donelo odluku da, nakon tehničke adaptacije pogona preduzeća „Krupanjka“, započne sa proizvodnjom u Krupnju, dok su pregovori sa lokalnom samoupravom i nadležnim državnim institucijama o širenju proizvodnje na Vladičin Han u toku.
 

·
Registered
Joined
·
4,240 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Juče je počelo asfaltiranje prve deonice u dužini od 200 metara na putu Džep-Manjak. Početku radova prisustvovali su predsednik opštine Vladičin Han, Goran Mladenović, direktor hanske Direkcije Časlav Djordjević, izvođač radova kao i ovlašćena lica za nadzor i realizaciju projekta. Meštani Manjaka su prezadovoljni jer će konačno dobiti put koji je od vitalnog značaja za život i rad u tom selu. Poznato je da su Manjačani ove godine proizveli oko 250 tona maline a sada kada im se izgradi put planiraju i da prošire proizvodnju, kažu oni.
 

·
Registered
Joined
·
4,240 Posts
Discussion Starter · #15 ·

·
Registered
Joined
·
4,240 Posts
Discussion Starter · #16 ·
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.791586847564824.1073742103.323234744400039&type=1
Do kraja ove građevinske sezone u Direkciji za gradsko zemljište i puteve u Vladičinom Hanu očekuju da budu završeni radovi na popravci atarskih puteva. Radovi se privode kraju u Gornjem i Donjem Jabukovu , u toku su na deonici Solačka Sena-Ravna Reka, a preostaju putni pravci Jovac-Belanovce , Jagnjilo-Kostomlatica i Kopitarce.
Investicija na rekonstrukciji atarskih puteva vredna je oko 20 miliona dinara. 

·
Registered
Joined
·
4,240 Posts
Discussion Starter · #19 ·

·
Registered
Joined
·
4,240 Posts
Discussion Starter · #20 ·
DANAS POČINJE IZGRADNJA PLATOA ISPRED HRAMA SV.KNEZA LAZARA

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.800696726653836.1073742109.323234744400039&type=1
Komunalno preduzeće u Vladičinom Hanu je danas nakon raspisanog tendera potpisalo ugovor sa hanskom Direkcijom o izgradnji platoa ispred Hrama Svetog kneza Lazara. Po rečima direktora Komunalnog, Dragana Dimitrijevića radovi su krenuli još istog dana a rok za završetak je 40 dana a ako vremenski uslovi dozvole radovi će biti završeni i pre roka. U planu je postavljanje behaton ploča i česme ispred Hrama kao i nekoliko žardinjera i mobilijara.Vrednost investicije je 1.880.000 dinara , a radove će finansirati Direkcija.


 
1 - 20 of 218 Posts
Top