SkyscraperCity Forum banner

ГРАДИШКА - праћење градилишта | GRADIŠKA - construction updates

864759 Views 5103 Replies 107 Participants Last post by  ArchitectureSerbian
Nastojaću da vas obavještavam riječima i slikama šta se dešava u Gradišci,najzapadnijem srpskom gradu na Savi i najsjevernijim gradom u Republici Srpskoj (mada je Dubica koliko mi se čini ipak nekih 4 kilometra sjevernije od nas ali OK :)
See less See more
1 - 20 of 5104 Posts
Gradiška je šesti grad po veličini u Republici Srpskoj iza Banja Luke,Prijedora,Bijeljine,Doboja i Istočnog Sarajeva.Prema popisu iz 1991. godine Gradiška je imala 16 800 stanovnika a danas se procjenjuje da grad ima izmedju 23 000 - 26 000 stanovnika.Sama opština ima blizu 70 000 stanovnika.U geografskom smislu možemo govoriti o aglomeraciji Banja Luka-Gradiška (Banja Luka-Trn-Laktaši-Aleksandrovac-Nova Topola-Dubrave-Gradiška) na ovom potezu živi otprilike blizu 400 000 ljudi.Gradonačelnik Banja Luke je za putni pravac BL-GD rekao:"To nije cesta,to je praktično ulica do Gradiške...".Pozivni broj je 051.Gradiška se nalazi u ravničarskom dijelu Republike Srpske (otprilike vojvodjanski tip ravnice),najbliži brežuljak koji je visok oko 60 metara (kod sela Vrbaška) udaljen je od grada 8 kilometara a planina Kozara 27 kilometara.Nepostoje fizičke prepreke za širenje grada osim rijeke Save.Grad se danas širi u svim pravcima.Gradiška ima otprilike 50 maketa na Google Earthu pa se pomoću njih možete otprilike orijentisati gdje se šta nalazi kad budem postavljao slike struktura u gradu.Toliko za sad.
See less See more
Sutra pravim profil na imageshack pa ću vas prvo malo upoznati sa istorijom grada pa onda idem na fotke onoga što je izgradjeno u zadnjih 15 godina a toga ima dosta.Pozzz
Добродошао Сервитиум! Очекујемо твоје слике и речи о дешавањима у граду Градишка!

Обичај је да се поднаслови на овом форуму пишу на ћирилици, па би можда могао да поднаслов"Градишка-праћење....." поставиш на ћирилици као и остали!

Поздрав!
See less See more
svaka čast za temu, jedva čekam vesti i update-ove iz Gradiške s obzirom da sam veoma vezan za taj grad :)
:cheers:
Dobrodosao na forum i hvala na novoj temi.

Cekamo sadrzaj...

P.S. "To nije cesta,to je praktično ulica do Gradiške." - :eek:kay:
Gradiški neboder.Ovo je najviša gradjevina u Gradišci.Riječ soliter Gradiščani neupotrebljavaju.Sagradjen je krajem sedamdesetih godina i sastoji se od dva dijela,višeg koji ima 15 etaža i nižeg koji ima 13 etaža.
See less See more
Izvini Vožd ispraviću to čim budem mogao,poremetio sam language tools na svom kompu pa ću to uraditi sa drugoga.
welcome!!! :D i svaka cast na prvim slikama... da ti tema pozivi dugo i veselo :D
Hvala,hvala ,malo sam se namučio ali isplati se :lol:

Jedna noćna fotka :) Ovaj dio grada možete prepoznati i razgledati na Google Earth.Crkvu i ostale zgrade oko nje možete gledati u 3d izdanju :) .
See less See more
Napokon neko iz Gradiške :cheers: Dobrodošao.
Dosta toga se izgradilo u Gradišci od rata. Jedva čekam da počneš sa predstavljanjem izgrađenog. :cheers:
Ajmo malo pratiti gradilišta. :) Evo, jednog konkretnog. ;)

Khm, Niskogradnja. :)
See less See more
2
Moze li par informacija o projektu?
Jako lijepo. Ja sam pomislio da je tribina za fudbalski stadion, a vidim iza Kozarin stadion, pa se zbunih.
Valjalo bi poslikati one zgrade prije ulaza u grad iz pravca Laktasa :)lol:), pa desno, nanizalo ih se par komada.
1 - 20 of 5104 Posts