Първо, ти от Русе ли си? Не знам защо разсъждаваш в подобна насока, че държавата обслужвала чужди интереси, заради това че някоя връзка може да изпревари друга. Няма такова нещо, а иначе винаги ще има повече и по-малко доволни от дадени решения. Всяка връзка със съседна на България страна, в зависимост от контекста на развитието на главните пътища, е от полза и има своето значение.
С много погрешни впечатления си останал. Не съм обиден, по-скоро се стягат други, защото не могат да се обосноват и сляпо твърдят магистрала + мост на Русе. Когато казвам, че някои субекти не виждат по-далеч от Тръстеник, имам предвид точно това. А именно, Русе иска час по-скоро да се строи А8. Хубаво, но реално не ги вълнува какво е положението с магистралата за В.Търново и Г.Оряховица. Решава се А8 да минава по-близо до Свищов. Това е приемливо, но когато се постави въпросът за мост там, който разбира се поема в голяма степен функциите на втори мост на Русе, нещо не е наред.
Казал съм го и преди: Видин-Монтана, Русе-Хемус, мост на Силистра. Не може да се правиш на ударен и да се пенявиш, че едновременно трябвало да се изграждат А8 с мост на Русе, защото така било най-добре ... за Русе. :lol:
@Дидо: навсякъде стават жертви, айде престани вече да се размирисваш.
Рудоре, напъните ти и обидата ти от това, че нещо започва да се случва покрай Русе накараха и мен да се включа в дискусията. Впечатлен съм от ненадейното озарение, което получи за новата локация на ДМ3 при Свищов. На мен лично както и на повечето хора тук им е ясно, че ти спомена това и отвори дебат по темата, не защото наистина мислиш за развитието на Свищов (предвид категоричната ти позиция относно A8), а защото държавата винаги се съобразява с чуждестранни интереси (дали турски или на Букурещ няма значение) и приоритет се даде на ДМ3 при Русе-Гюргево вместо на моста при Силистра и единствения начин мостът да бъде отдалечен от Русе (което явно е много важно за развитието на тази част от България според теб) е като се построи при Свищов. Подобно арогантно поведение и негодувание от твоя страна и от страна на много българи от Южна България и чужбина е причината разговорите за финансова децентрализация (а може би и по-сериозна промяна в начина на управление на страната) да стават все по-задълбочени и да се провеждат все по-често от все повече хора. Аз съм напълно съгласен мост да има при Свищов, защото това ще е предпоставка да се построи скоростен път до Букурещ, който да минава между Александрия и Гюргево и да не се налага навлизането в населени места, от това би спечелил и Русе. Съгласен съм да бъде построен и при Силистра, защото от това България няма да загуби и защото не бих се поддал на провокацията и желанието на някои хора тук Русе и Силистра (сега вече и Свищов) да бъдат настроени едни против други и като цяло проектите в Северна България да се протакат и оправданието да е, че едните се карали с другите... Истината е че ти както и аз не знаем какво точно и кога точно ще се построи и Слава Богу не решаваш ти.