SkyscraperCity Forum banner
1 - 16 of 16 Posts

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Благодаря колега за адекватната реакция :)
До колкото знам ДМ1 няма да бъде премахнат ако ДМ3 стане факт предполагам че единият мост ще стане вход а другият изход от Бг.. Пак казвам няма как да знам но пък е логично :)
Мен по-логично ми звучи да разделят мостовете на лек и на тежкотоварен трафик. Отделят и ъпгрейдват цялото сегашно КПП за проверка на тирове, а новият мост оставят за автомобили, стремейки се да ги минават колкото се може по-бързо. Или обратното. Няма особено значение все пак, и сегашният мост е далече от капацитета си.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
По-скоро ако ще се правят такива аргументи, вярно е обратното: строежът на магистрала изисква задължително достъп до мост.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Защото даже да има магистрала от двете страни и да сме в Шенген, сегашното съоръжение пак няма да е особена тапа. Задаваш тъпи въпроси, които са отговорени безброй пъти вече.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Не бе, Ваймс визирам. Затова той завършва изреченията си с точка.

едит: и естествено, Ваймс веднага трябваше да докаже че греша, и да завърши едно от изреченията си с удивителна. По дяволите, Мърфи.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Всъщност истината е че ако А8 съществува, Русе ще пропищят как цялата магистрала се излива на стар мост (при положение че ГКППто е проблема), докато ако има нов мост, правителството пак ще казва (като при видинския мост) "ама то ние си мислехме че ще сме в Шенген докато се завърши", и няма да има чак такова гражданско недоволство при същите опашки.
tl;dr: Липсата на протести им е даже по-важна от купуването на гласове.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
По тая логика не трябва да има магистрали никъде то нали път си има хахаха.. Защо строят Струма нали път си има.. Защо ни е Тракия то път си има да минават през Гърция за Бургас да се пренасочи трафика за по лесно и ефективно .. Хахаха
тл;др: строят се магистрали предимно за да се намали броят на жертвите.

Всеки знае че колкото по-широки пътища има, толкова повече трафик ще има, така че такова нещо като "разпределяне на трафика" никога няма да се случи. Но също така всеки знае че на магистралите се случват много по-малко фатални инциденти.

Ти може да се смееш, но колко фатални инциденти е имало на Дунав Мост 1, и можеш ли посредством този брой да оправдаеш строенето на още един мост в Русе? А?
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Да не говорим, че според мен е по-правилно следващия мост да е от западната страна на Русе, макар и да се губят километри пропътувани през България(все пак румънците загубиха км, съгласявайки се на моста при Видин, така че можем да върнем услугата), защото смятам, че в дългосрочен план Русе-Гюргево могат да функционират като един град(200+k).
Спокойно, сегашният мост е много по-подходящ за вътреградски от евентуалния нов.

Мога да ти оборя твърденията изречение по изречение и дума по дума, но не искам да бъда набеждаван за хейтър, спамър или завистник.
Спокойно, няма да те набедим, при такъв богат набор от СБТ наоколо. Айде, чакам подробният отговор.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Мен още не ми е ясно за кого пише, mlazarov. Проверих, не само него, ами никого в този форум не съм наричал "Сладур, Мамин, Златен" :lol: Даже и СБТ1 и СБТ2, колкото и да са ми мили и сладки.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Последното е много малко вероятно. Но също така е много малко вероятно сегашният мост да не поема удобно трафика докато все още не сме в Шенген. И преспокойно можем да си позволим един мост тапа ако влезем в Шенген и нямаме ресурси за нов такъв.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Хора, в сегашния исторически момент ДМ3 където и да се построи ще изпълнява на 90% локални интереси. В такъв смисъл нямам проблеми с мост при Русе, защото Русе е най-големият град там, съответно локалните му интереси са най-силни. Но от друга страна преди Шенген няма да има особена файда от втори мост при Русе. Така че вместо да залагаме пак че ще влезем в Шенген докато моста се построи, може този път пък да обслужим нечии други локални интереси.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Аз цитирам новина. Това в какво вярвам е без значение. ;)
Очакваше се да се случи според мен а и е напълно логично.
според мен
Ta, какво било без значение? Очевидно изразяваш лично мнение, защо твърдиш че то е без значение?
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Най-големият аргумент си е точно АМ Русе-ВТ. Пък дано да видим и Шенген преди моста да стане готов; тогава старият мост ще е добре да се направи на градски мост с фокус на градски транспорт и пешеходци/колоездачи.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Като чета някои колеги, и готовността им да вдигнат мост до 5-10к градче, само и само да не е при Русе.. Повръщам, пиите си хапчетата колеги и не се излагайте на междуселски пътища да строите съоръжения за 300-400млн без грам икономик и сошъл аргументи..
Аз не бих наричал рудор "колега".
Изключайки потребители дето съм блокирал, в тази тема гледам само идеи да се строи мост до 65-хиляден град, което е малко повече от 5-10к градчета.
 

· Registered
Joined
·
15,961 Posts
Един мост до Силистра освен да обслужва трафик към свиващите се пазари Русия и Украйна друго не се сещам.
Ами трафик между два съседни големи града, които ги дели само една река?

Международните коридори вече са покрити: Видин и Русе. Всички мостове на други места ще обслужват локален трафик - и даже и втория мост на Русе ще е най-полезен за да се позволи първия да се използва за локалния трафик. Такива мостове за локалния трафик въобще не биха били безсмислена инвестиция, просто няма защо да търсим под вола теле.

Иначе примерно добруджанско зърно отиващо до Букурещ, или румънци отиващи до северното черноморие пак си е свестен локален трафик в крайна сметка.
 
1 - 16 of 16 Posts
Top