3,787 Posts
Ами за момента е решено при Русе на 3км източно от ДМ1Не мисля, че има някой против. По скоро къде.
Ами за момента е решено при Русе на 3км източно от ДМ1Не мисля, че има някой против. По скоро къде.
Благодаря колега за адекватната реакцияПремествам си поста тук, в правилната тема:
И под "ъпгрейдне" имах предвид не буквално него ДМ1.
Вече беше коментирано, че няма как да стане.
Предполагам (може и да греша), че решението към момента (ДМ3 на 3 км източно от ДМ1) включва премахването на ДМ1 след готов ДМ3.
Ами не съм сугурен ако говориш за други държави защото при нас е граница а в другите страни е по скоро вътрешна река а и мащаба и като ширина е значително по-малък .. Хубав въпрос наистина аз не знам за подобен прецедент но факта че тук е гранична мисля че като идея и приложение на 100% ще е ефективно . Ако някой друг коментира и има инфо нека сподели дали на запад има подобна практика ДМ1 е 2.8км като съоръжение по ширина на реката не знам на запад по р.Дунав да има подобни съоръжения като мостове освен ДМ2 но мисля че той е малко по малък като мащабЯ, това би било интересно решение.
Има ли подобни прецеденти някъде нагоре по реката (Дунав) или на друга река/място?
И тук за инфо ще добавя че ДМ1 е 2.8кмМи хайде тогава да обобщим малко нещата. Докато румънците не кандисат окончателно за ДМ3 на Русе, още нищо не е ясно. Иначе от анализа в таблицата долу се вижда, че мостът на Силистра е най-удачен отделно по най-важните показатели (социално-икономическо въздействие, околна среда, цена) и като цяло. Да не говорим, че мостът на Силистра е и най-близо до румънската А2, част от коридора "Рейн-Дунав", докато А6 я няма и както върви още дълго няма да я има.
![]()
Колкото до ширината на Дунав, няма пряка зависимост да е по-широка реката с придвижването на изток. Ето дължината на мостовете от файла (предпроектните проучвания) на krasen:
* мост на Оряхово - 2350м (под малък ъгъл спрямо реката, а не перпендикулярно). С довеждащата инфраструктура общо 9600м.
* мост на Никопол - 2050м (под ъгъл спрямо реката). С довеждащата инфра общо 10245м.
* мост на Русе - 2385м. С довеждащата инфра общо 6817м.
* мост на Силистра - 1680м (под ъгъл спрямо реката). С довеждащата инфра общо 9765м.
За сравнение мостът на Видин е дълъг 1971м. Довеждащата инфра е предполагам някъде в рамките на 8-9км, видинци могат да кажат по-точно.
Да, но става въпрос за ДМ3 тоест 2ри при Русе успоредно на първияИванТ;144303235 said:Ама то при град Русе има мост.
Колега къде прочете че Румънците се колебаели за втори мост при Русе защото където и да чета по темата и двете правителства са на едно мнение .Румънците се колебаели още - втори мост на Гюргево или тунел. Преди това обаче трябва да се случи обходът на Гюргево, а реализацията му нещо май се бави в техния мастер план :nuts:.
С това уникално строителство от държавата, ако до 2025 има само автомагистрала Русе-Бяла, пак ще е връх на постиженията.
Колега съжалявам за грешките при писането но съм с малко дете и гледам да пиша бързо защото не ме оставя . Приемам корекцията ти, благодаря.^^
Колега, преглеждай си коментарите за грешки преди да ги пуснеш във форума. Не е сериозно да пишеш например предвит.
Относно мостовете, няма абсолютно нищо конкретно още, нито се работи по въпроса с финансирането. Последният (не знам кой поред) меморандум, който подписаха миналата есен включва изграждането на 3 моста над реката. Просто на Борисов му е най-удобно да говори за Русе като най-голям град на Дунав, а Тудосе прави същото заради Букурещ. Това не значи обаче, че утре не може да тръгне да се изгражда ДМ3 на Силистра. Русе има за момента мост и се показа много ясно, че съществуват други локациИ, които изпреварват тази на Гюргево. Нека стане Русе-Бяла-А2, а през това време се построи поне моста на Силистра. След това новият мост на Русе няма къде да избяга.
A8 завършва с голям възел и две кръгови преди реката. Едното към бъдещия ИМТ Русе, а другото на II-21. В това няма нищо необичайно.
![]()
Тук си прав но няма как да знаем за далечното бъдеще .. За сега знаем за след година ще гадаем ..Нямам информация, мисълта ми беше, че днес може да намекнат за един мост, а утре за друг според ситуацията. И така само да тупкат топката, без реални действия.
Ем да за Видин и дума няма как да става във момента защото мостът там генерира трафик за 1г колкото ДМ1 за 6 месеца . Разбирам че е нормално мненията да са на 2те крайности но никой не споделя защо ДМ3 да НЕ Е при Русе!? Всички пишете не при Русе но защо някой ще си обоснове ли мнението в крайна сметка ?^^
В такъв случай да уточня. Аз съм и против нов мост при Видин към момента. Странно защо, и аз сам не мога да се разбера.
Мен ли визираш ?Защото даже да има магистрала от двете страни и да сме в Шенген, сегашното съоръжение пак няма да е особена тапа. Задаваш тъпи въпроси, които са отговорени безброй пъти вече.
Колега това не е така ако беше щяха да построят още 10 гишета вместо цял нов Мост.. Замисли се, да забавяне има но това е заради огромният трафик и невъзможността да се обработят и пропуснат толкова бързо. Не забравяй че на едно ГКПП не се подават само 2 банкноти и една лична карта.. Извършват се и много проверки независимо че сме вътрешна граница това не е ТОЛ-пункт за да минеш за 60сек , има си технологично време което няма как да се промени. Много от камионите се отклоняват за да минат големият рентген това отнема време да не споделям и неподготвените шофьори с нередовни документи и куп други технически и физически забавяния. Аз като отида в Гюргево на кафе често съм ставал свидетел на подобни нещаКак така никой не си бил обосновал мнението, това просто не е вярно! Беше съвсем ясно написано, че тапата не е причинена от самия мост, а от ГКПП-то и проверките извършвани на него.
На Видин трафикът е не сравним с този тук .. Също така там мостът е с 2х2 ленти в посока което позволява по бързо изнасяне, а за техническото състояние на двата моста също няма как да се прави сравнение.. И колега тук ще те попитам като си Русенец помниш ли преди няколко години когато платното в посока Румъния припадна и затвориха едното от 2те платна какво се случи? Ако се наложи даже и едно косметично преасфалтиране наясно ли си какво ще стане че ще има опашка до разклона за Пиргово :lol:На мен като русенец дори ми е леко неудобно да се говори за нов мост при Русе, при положение, че сме едно от ДВЕТЕ места по цялата ни речна граница с Румъния, при които има мост! Ако имахме 5-6 моста и излишни средства, да, но при сегашното положение...
Няма как да си направим елементарния експеримент да пуснем движението по моста без каквито и да е проверки, но съм сигурен, че ако бяхме в Шенген, тапи и опашки на моста нямаше да се получават. Трябва само да се изправят подходите към моста от двете страни. Всичкото чакане сега идва от обикаляне наляво-надясно и спри-тръгни по гишета за какво ли не.
ПП: На Видин да не би да не се чака на моста? Да направим втори и там?
Обяснявам че забавянето идва от големият трафик а не от бавната работа на служителите.. Моля те не изменяй същността на казаното от мен. Казах че има технологично време за преминаване и ако трафикът е 2 пъти по малък то това време ще е достатъчно за да няма такива опашки .. С 2 думи количеството преминаващи а не качеството на обслужване е акцента.. Количество, качество .. 2 различни понятия.. Един пример като влезеш на коледа в Кауфланд и всички каси да работят пак чакаш защото клиентите са в пъти повече от времето за обслужване на всеки, но като отидеш в ден в който няма много клиенти не чакаш или не толкова .. Всичко идва от броя на единиците които преминават а не от бавното обслужванеЕто, ти сам пишеш, че има забавяне на ГПП-то и дори подробно обясняваш защо. Общо взето написаното от теб подкрепя моята теза.