SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 129 Posts

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Съжалявам за пгрешно направената от мен тема "Дунав Мост 3" ...ако някой може да сподели как да я "делийтна" моля да сподели
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Премествам си поста тук, в правилната тема:И под "ъпгрейдне" имах предвид не буквално него ДМ1.
Вече беше коментирано, че няма как да стане.
Предполагам (може и да греша), че решението към момента (ДМ3 на 3 км източно от ДМ1) включва премахването на ДМ1 след готов ДМ3.
Благодаря колега за адекватната реакция :)
До колкото знам ДМ1 няма да бъде премахнат ако ДМ3 стане факт предполагам че единият мост ще стане вход а другият изход от Бг.. Пак казвам няма как да знам но пък е логично :)
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Я, това би било интересно решение.
Има ли подобни прецеденти някъде нагоре по реката (Дунав) или на друга река/място?
Ами не съм сугурен ако говориш за други държави защото при нас е граница а в другите страни е по скоро вътрешна река а и мащаба и като ширина е значително по-малък .. Хубав въпрос наистина аз не знам за подобен прецедент но факта че тук е гранична мисля че като идея и приложение на 100% ще е ефективно . Ако някой друг коментира и има инфо нека сподели дали на запад има подобна практика ДМ1 е 2.8км като съоръжение по ширина на реката не знам на запад по р.Дунав да има подобни съоръжения като мостове освен ДМ2 но мисля че той е малко по малък като мащаб
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Ми хайде тогава да обобщим малко нещата. Докато румънците не кандисат окончателно за ДМ3 на Русе, още нищо не е ясно. Иначе от анализа в таблицата долу се вижда, че мостът на Силистра е най-удачен отделно по най-важните показатели (социално-икономическо въздействие, околна среда, цена) и като цяло. Да не говорим, че мостът на Силистра е и най-близо до румънската А2, част от коридора "Рейн-Дунав", докато А6 я няма и както върви още дълго няма да я има.Колкото до ширината на Дунав, няма пряка зависимост да е по-широка реката с придвижването на изток. Ето дължината на мостовете от файла (предпроектните проучвания) на krasen:

* мост на Оряхово - 2350м (под малък ъгъл спрямо реката, а не перпендикулярно). С довеждащата инфраструктура общо 9600м.
* мост на Никопол - 2050м (под ъгъл спрямо реката). С довеждащата инфра общо 10245м.
* мост на Русе - 2385м. С довеждащата инфра общо 6817м.
* мост на Силистра - 1680м (под ъгъл спрямо реката). С довеждащата инфра общо 9765м.

За сравнение мостът на Видин е дълъг 1971м. Довеждащата инфра е предполагам някъде в рамките на 8-9км, видинци могат да кажат по-точно.
И тук за инфо ще добавя че ДМ1 е 2.8км
"Дължината му е 2,8 км, минава на височина от 30 метра над водата. Изграден е на 2 нива – за влакове и автомобили. Средната част (с дължина 85 м) може да се повдига и да пропуска големи кораби. Мостът е един от двата моста над река Дунав по границата между България и Румъния" ... Цитатът е от Уикипедия .
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Подкрепям че през Айдемир и наклона преди Т-образното на изхода от селото ще тапа за тежкотоварният трафик , през Калипетрово е варианта .. Но всичко това е просто теория която ще има тежест само ако се заговори твърдо за Мост при Силистра .. И с риск да ме оплюете ще добавя че ако ДМ3 стане факт при Русе то ще подкрепям със всички възможни средтва ДМ4 да е при Силистра :)
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Може би колегата не е имал в предвит точно магистрала за да има мост но концепцията може би е да оеднакви инфтаструктурата. Тоест нов мост + нов път.. Не е задължително но и не виждам как ще изглежда примерно от 2ро класен път без банкет даже да се свърже с ново съоръжение .. Предполагам че това е имал в предвит колегата
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Румънците се колебаели още - втори мост на Гюргево или тунел. Преди това обаче трябва да се случи обходът на Гюргево, а реализацията му нещо май се бави в техния мастер план :nuts:.
С това уникално строителство от държавата, ако до 2025 има само автомагистрала Русе-Бяла, пак ще е връх на постиженията.
Колега къде прочете че Румънците се колебаели за втори мост при Русе защото където и да чета по темата и двете правителства са на едно мнение .
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
^^
Колега, преглеждай си коментарите за грешки преди да ги пуснеш във форума. Не е сериозно да пишеш например предвит.
Относно мостовете, няма абсолютно нищо конкретно още, нито се работи по въпроса с финансирането. Последният (не знам кой поред) меморандум, който подписаха миналата есен включва изграждането на 3 моста над реката. Просто на Борисов му е най-удобно да говори за Русе като най-голям град на Дунав, а Тудосе прави същото заради Букурещ. Това не значи обаче, че утре не може да тръгне да се изгражда ДМ3 на Силистра. Русе има за момента мост и се показа много ясно, че съществуват други локациИ, които изпреварват тази на Гюргево. Нека стане Русе-Бяла-А2, а през това време се построи поне моста на Силистра. След това новият мост на Русе няма къде да избяга.
A8 завършва с голям възел и две кръгови преди реката. Едното към бъдещия ИМТ Русе, а другото на II-21. В това няма нищо необичайно.

Колега съжалявам за грешките при писането но съм с малко дете и гледам да пиша бързо защото не ме оставя . Приемам корекцията ти, благодаря.
Въпросът ми беше спрямо това да не съм пропуснал ново инфо за евентуален тунел или колебания .. Да прав си подписват се мемурандуми често и без официално изявление както за А8 вече беше направено няма как да сме сигурни , за това попитах от къде имаш инфо, че се колебаят защото следя темата а не попаднах на нещо подобно . Нито за тунел нито че се колебаят .. :)
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Нямам информация, мисълта ми беше, че днес може да намекнат за един мост, а утре за друг според ситуацията. И така само да тупкат топката, без реални действия.
Тук си прав но няма как да знаем за далечното бъдеще .. За сега знаем за след година ще гадаем .. :)
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Колеги някой знае ли от къде можем да се сдобием с инфо за единиците преминали ДМ1 за цялата 2017-та ? Инфото което е пуснал колегата преди мен че за 8месеца са преминали 1 370 000 е абсолютно коректно но не намирам никъде инфо за цялата година ... За ДМ2 знам че има брояч и се изнасят данни всяка седмица а на годишна база за 2017-та стана ясно че са около 950 000 . Но за ДМ1 нямам инфо ако някой намери данни нека сподели :)
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
^^
В такъв случай да уточня. Аз съм и против нов мост при Видин към момента. Странно защо, и аз сам не мога да се разбера.
Ем да за Видин и дума няма как да става във момента защото мостът там генерира трафик за 1г колкото ДМ1 за 6 месеца . Разбирам че е нормално мненията да са на 2те крайности но никой не споделя защо ДМ3 да НЕ Е при Русе!? Всички пишете не при Русе но защо някой ще си обоснове ли мнението в крайна сметка ?
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Защото даже да има магистрала от двете страни и да сме в Шенген, сегашното съоръжение пак няма да е особена тапа. Задаваш тъпи въпроси, които са отговорени безброй пъти вече.
Мен ли визираш ?
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Как така никой не си бил обосновал мнението, това просто не е вярно! Беше съвсем ясно написано, че тапата не е причинена от самия мост, а от ГКПП-то и проверките извършвани на него.
Колега това не е така ако беше щяха да построят още 10 гишета вместо цял нов Мост.. Замисли се, да забавяне има но това е заради огромният трафик и невъзможността да се обработят и пропуснат толкова бързо. Не забравяй че на едно ГКПП не се подават само 2 банкноти и една лична карта.. Извършват се и много проверки независимо че сме вътрешна граница това не е ТОЛ-пункт за да минеш за 60сек , има си технологично време което няма как да се промени. Много от камионите се отклоняват за да минат големият рентген това отнема време да не споделям и неподготвените шофьори с нередовни документи и куп други технически и физически забавяния. Аз като отида в Гюргево на кафе често съм ставал свидетел на подобни неща :)
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
На мен като русенец дори ми е леко неудобно да се говори за нов мост при Русе, при положение, че сме едно от ДВЕТЕ места по цялата ни речна граница с Румъния, при които има мост! Ако имахме 5-6 моста и излишни средства, да, но при сегашното положение...
Няма как да си направим елементарния експеримент да пуснем движението по моста без каквито и да е проверки, но съм сигурен, че ако бяхме в Шенген, тапи и опашки на моста нямаше да се получават. Трябва само да се изправят подходите към моста от двете страни. Всичкото чакане сега идва от обикаляне наляво-надясно и спри-тръгни по гишета за какво ли не.

ПП: На Видин да не би да не се чака на моста? Да направим втори и там?
На Видин трафикът е не сравним с този тук .. Също така там мостът е с 2х2 ленти в посока което позволява по бързо изнасяне, а за техническото състояние на двата моста също няма как да се прави сравнение.. И колега тук ще те попитам като си Русенец помниш ли преди няколко години когато платното в посока Румъния припадна и затвориха едното от 2те платна какво се случи? Ако се наложи даже и едно косметично преасфалтиране наясно ли си какво ще стане че ще има опашка до разклона за Пиргово :lol:
 

· Registered
Joined
·
3,787 Posts
Ето, ти сам пишеш, че има забавяне на ГПП-то и дори подробно обясняваш защо. Общо взето написаното от теб подкрепя моята теза.
Обяснявам че забавянето идва от големият трафик а не от бавната работа на служителите.. Моля те не изменяй същността на казаното от мен. Казах че има технологично време за преминаване и ако трафикът е 2 пъти по малък то това време ще е достатъчно за да няма такива опашки .. С 2 думи количеството преминаващи а не качеството на обслужване е акцента.. Количество, качество .. 2 различни понятия.. Един пример като влезеш на коледа в Кауфланд и всички каси да работят пак чакаш защото клиентите са в пъти повече от времето за обслужване на всеки, но като отидеш в ден в който няма много клиенти не чакаш или не толкова .. Всичко идва от броя на единиците които преминават а не от бавното обслужване :)
 
1 - 20 of 129 Posts
Top