SkyscraperCity Forum banner

Дунав Мост 3 / Русе - Гюргево

33152 Views 423 Replies 66 Participants Last post by  Magare
Не мисля, че има някой против. По скоро къде.
1 - 9 of 9 Posts
Я да Ви споделя една по-забавна идея. Бъдещият нов мост ще си поеме целия автомобилен трафик. Старото "желязо" се ползва за влаковете, а шосето там става за велосипедисти и пешаци :bowtie:
Предполагам, че теренът откъм Гюргево е кофти, премоства се и остров.
По тази таблица предполагам мостовете са с еднакви параметри - ленти за движение, ширина на платната и т.н.?
И в този смисъл, с оглед на информацията под таблицата за дължината на мостовете и довеждащата инфра - как така излиза, че нов мост на Русе ще е по-скъп от такъв на Силистра, при положение, че с довеждащата инфраструктура съоръжението ще е значително по-дълго?
Когато напускаш България къде ти правят проверка?

...нормално е русенци да държат на нов мост при Русе и такъв там ще има, когато А8 се оформи (Русе-А2), но за цялата страна е по-важно ДМ3 да дойде на Силистра.
Аз, като русенец, предпочитам третият мост да е при Силистра, но много държа час по-скоро да се реши проблема с път I-5 и да се изнесе транзита извън града.
Калпавата организация на ГКПП "Дунав мост" у нас и в Румъния води до безобразните опашки. Да, мостът е тесен, но не в това е драмата към момента.
Не, няма да го разтовари. И сега има мост, макар и тесничък :lol:
Още веднъж да попитам, мост между Свищов и Вардим ще разтовари ли ДМ1?
Готина кална вада :lol:
Това към мен ли е адресирано? Ако е така, объркал си се тотално :hi:
Готин нов профил на ВОДА, превъплащаващ се на русенец.
  • Like
Reactions: deian
Уха, к'ъв бесен трафик по ДМ3
:popcorn:
"Мостът на дружбата" всъщност няма дори възможност за пешеходно движение. Страхотна "дружба" беше, колкото да могат да дохождат "братските" танкове.
Отдавна това съоръжение трябваше да е пенсионирано и да се използва като атракция и спокойна връзка между Русе и Гюргево. А ние, заедно с румънците сме набутали нескончаеми колони от камиони да се разминават огледало до огледало.

И какъв е толкова проблема да се движат строежите едновременно на два моста? Надявам се в рамките на моя живот да видя премостване до Силистра.
1 - 9 of 9 Posts
Top