SkyscraperCity Forum banner

Дунав Мост 3 / Русе - Гюргево

33218 Views 423 Replies 66 Participants Last post by  Magare
Не мисля, че има някой против. По скоро къде.
1 - 17 of 17 Posts
При Русе и Никопол има shale (меки, глинести почви), при Оряхово и Силистра са limeston (варовикови).
По тази таблица предполагам мостовете са с еднакви параметри - ленти за движение, ширина на платната и т.н.?
И в този смисъл, с оглед на информацията под таблицата за дължината на мостовете и довеждащата инфра - как така излиза, че нов мост на Русе ще е по-скъп от такъв на Силистра, при положение, че с довеждащата инфраструктура съоръжението ще е значително по-дълго?
Не го отвеждат към Айдемир (през селото е забранено за тежкотоварни), а към III-218, който е предвиден за реконструкция до магистрален габарит до пресичането му с околовръстния II-21.
Само не ми е ясно защо мостът на Силистра го отвеждат към Айдемир и II-21. Би трябвало да се насочва на юг по III-213 към I-7.
Денивелацията е твърде голяма там (над 100 метра за по-малко от километър), през зимата камионите не могат да изкачат III-213. По III-218 изкачването е по-плавно, пък и дава основание след време да се удвои целия околовръстен път.
ОК, но по такъв начин ще заобикалят Калипетрово от запад, а нищо не пречи да се излиза от моста на изток от него по III-213, който е готов така да се каже. Хем в посока Шумен, хем към Добрич.
  • Like
Reactions: Dido_Nikol
:picard: :picard: :picard:
Нали точно затова казваме, че мостът задължително трябва да е при Русе с А8. Ще бъде безумие да се построи мост в Силистра на полето.
И к'во? Викате между ДМ1 и Булмаркет трябвало да бъде моста, а? :troll:


https://www.facebook.com/1639399916366688/photos/?tab=album&album_id=1753273684979310
Гледната точка. Показва целия заобикалящ ландшафт. Аз поне не съм виждал снимка на Русе от Мартен. Пък и някой беше казал, че това било най-тясното място на реката - всъщност е най-широкото, заради отрова и ръкавите.
Да но не чатвам тази снимка какво точно трябва да покаже :lol:
  • Like
Reactions: T_CH and roaddor
Шемет, единственото що-годе вярно нещо, което си написал, се отнася до проблемите между българския и румънския концесионер и последвалия спад на трафика към онзи период. Всичко останало е ала-бала и няма нито грам истина.
Мога да ти оборя твърденията изречение по изречение и дума по дума, но не искам да бъда набеждаван за хейтър, спамър или завистник. От друга страна, освен сравнения и полемика между Русе и Силистра, темата реално няма какво друго да предложи. Какво да се пише и коментира по ДМ3, като до момента няма нищо конкретно.
Прав си! След като прочетох изчерпателния ти и аргументиран отговор веднага си видях грешката. Прости ми лекомислието.
Току що прочетох, че моста при Видин се е огънал от пешаци и велосипедисти, копнеещи да турят крак от другата страна ... едвам им смогвали на границата и искат вече втори мост ...
250 млн. евро/25 млн. лева=20 години ;)

И всичко това, при условие, че се запазят сегашните такси за преминаване в продължение на две десетилетия, което е само предположение. А и няма никакво значение дали ще бъде за 5, 10 или 20 години, синергичният ефект е много по-важен и значим за икономиката от преките финансови постъпления.
Събраната сума е кръсноречива по въпроса че икономически най изгодно е ДМ3 да е при Русе както сподели колегата по рано. При прогнозна цена от 250млн за ново съоръжение и 25млн на година приход който генерира в момента ДМ1 а неимуверно с годините ще нараства, то за 10г моста ще се изплати. Което си е доста рентабилен период. :)
Много ясно, то и досега не се влагаха никакви пари за поддръжка. :troll:
... и като се отчете че 25 млн. лева е приход, а не печалба, съвсем друга става сметката.
Това е само за леките автомобили. Тежкотоварните при Русе са около 2700 средно на ден (поне така беше преди около 2-3 години - общо 3400 мпс на ден). Не е съпоставима натовареността.
Ако е вярно това повдигнатото, то годишната натовареност на моста е съпоставима с тази при Видин. Сравнено при Видин трафика обаче е по-тежкотоварен и общо преминаването на целия такъв е по-скъпо, което би трябвало да води и до по-големи приходи там.
250 млн. евро/25 млн. лева=20 години ;)
Абе загря ми калкулатора да разделям 250 на 25 и все ми излиза 10 .. Молих му се викам абе как 10 !? Трябва да е 20 .. Обадих се на приятел и го питам като разделя 250 на 25 мога ли да получа 20 .. А той отвърна, можеш ако си пиян :cheers:
Ами, като делиш евро на левове е нормално да ти излиза 10 :lol::lol::lol:
Нищо не разбрах. :nuts:

1) Какво общо има сухоземната граница с преминаването на Дунава?
2) За какъв трафик от камиони през центъра говориш?
3) Обходният път на Силистра, по описания от тебе маршрут, съществува от години, за нов дублиращ път ли говориш, или какво?
По този въпрос отдавна и аз изразих мнение, че при наличието на сухопътна граница при Силистра на този етап е безмислено да се влагат милиони евра за мост. По скоро обходен път на града и един мащабен ГКПП пункт ще решат въпроса с трафика през центъра на града както и трафика към и от Румъния :)

П.п. Примерно от разклона за Айдемир в посока Калипетрово и от там на изток към границата.Така ще се реши проблема с големият наклон на входа на Айдемир, както и трафика от камиони през централната част на Силистра.
И как ще прекараш голям камион от Силистра до Кълъраш или Букурещ през сухоземната граница? Хайде начертай ми го на картата. Хайде да видим, че ми е много интересно. Откъде ще мине този камион, през Констанца ли?
От какъв зор пък да се минава Дунав там с мост, като в Румъния може да се отиде през сухоземната граница.
То май по-скоро е защо от Румъния да се влиза по мост в България, като румънците може да дойдат в България в онзи район и по суша.
Нищо не разбрах.

Чакам да ми покажеш маршрута на картата.

krasen, същото, кой има интерес от този камион, той и ще има желание и ще намери финансиране, но ако му излезне по-изгодно другаде, другаде ще преминава (били по моста или по суша).
Колега относно сухопътната граница колегата Slu видях че вече ти е разяснил какво искам да кажа.
Slu да ми разяснява на мене, дето живея в Силистра, за сухопътната граница и откъде минава трафика? :lol::lol::lol:

Спрямо трафика от камиони през центъра преди 2 месеца бях на гости в Силистра(изключително красив град) видях трафика а и съм лайкнал във фб "Порталът на Силистра" и там със снимки показаха хората тировете които се трупат в централната градска част което аз както и сислистренци не одобряват ще ти пусна линк ако искаш.
Първо - това не е баш центъра, а най-големия жилищен квартал на града. Второ - на мене не ми трябват снимки, защото мога да видя с очите си къде е маршрута на колоната от камиони. :)

А спрямо обходният път имах в предвид че в момента той е 1Х1 и без знаци за Транзит които да насочват трафика към за мен изключително важен нов ГКПП на сухопътната граница със Румъния , и като казвам ново ГКПП визирам нещо с мащаба на ДМ1 а не като в момента на Кайнарджа . Не дублиращ път а минимум разширяване на сегашния който минава южно от Силистра. Там трябва поне 2Х2 защото трафика за мен го изисква а и да се изведе транзита от Айдемир-Силистра-Кайнарджа. :)
Не 1х1, а 1х2 - разликата е доста голяма. Табели за Транзит си има и сега, но не към нов и несъществуващ голям ГКПП (както ти си написал), а към сегашния пункт. Няма как да има табели към несъществуващ пункт, нали? :nuts:

За 2х2 още е рано. То да има мост и трафик - ще го направят, но към сегашния момент няма логика да се преформатира пътя. 2х2 се прави или когато нормалната пропускателна способност е изчерпана, или когато е достигната определена бройка преминали МПС, нито едно от двете не е налице към днешна дата.
Айде бе, нали беше много отворен. Айде, посочи ми маршрут по суша, който да не отвежда до Констанца.
Да си разбрал. Няма да чертая нищо на карта, то да взема да чертая и за магистралата от Русе, или пък за Хемус...все ще се намери накой пак да не разбере или пък да не е съгласен...
Нали всички са наясно, че вече се строи (частично) ново четирилентово шосе с параметри на СП от молдовската граница до Кълъраш?
След 21-ви ноември ще има повече яснота по тази инициатива, когато ще обявят кой печели търга за предпроектните проучвания по останалата част от трасето.
1 - 17 of 17 Posts
Top