По тази таблица предполагам мостовете са с еднакви параметри - ленти за движение, ширина на платната и т.н.?
И в този смисъл, с оглед на информацията под таблицата за дължината на мостовете и довеждащата инфра - как така излиза, че нов мост на Русе ще е по-скъп от такъв на Силистра, при положение, че с довеждащата инфраструктура съоръжението ще е значително по-дълго?
Само не ми е ясно защо мостът на Силистра го отвеждат към Айдемир и II-21. Би трябвало да се насочва на юг по III-213 към I-7.
ОК, но по такъв начин ще заобикалят Калипетрово от запад, а нищо не пречи да се излиза от моста на изток от него по III-213, който е готов така да се каже. Хем в посока Шумен, хем към Добрич.
Нали точно затова казваме, че мостът задължително трябва да е при Русе с А8. Ще бъде безумие да се построи мост в Силистра на полето.
Да но не чатвам тази снимка какво точно трябва да покаже :lol:
Прав си! След като прочетох изчерпателния ти и аргументиран отговор веднага си видях грешката. Прости ми лекомислието.
Току що прочетох, че моста при Видин се е огънал от пешаци и велосипедисти, копнеещи да турят крак от другата страна ... едвам им смогвали на границата и искат вече втори мост ...
Събраната сума е кръсноречива по въпроса че икономически най изгодно е ДМ3 да е при Русе както сподели колегата по рано. При прогнозна цена от 250млн за ново съоръжение и 25млн на година приход който генерира в момента ДМ1 а неимуверно с годините ще нараства, то за 10г моста ще се изплати. Което си е доста рентабилен период.![]()
... и като се отчете че 25 млн. лева е приход, а не печалба, съвсем друга става сметката.
Ако е вярно това повдигнатото, то годишната натовареност на моста е съпоставима с тази при Видин. Сравнено при Видин трафика обаче е по-тежкотоварен и общо преминаването на целия такъв е по-скъпо, което би трябвало да води и до по-големи приходи там.
250 млн. евро/25 млн. лева=20 години![]()
Ами, като делиш евро на левове е нормално да ти излиза 10 :lol::lol::lol:Абе загря ми калкулатора да разделям 250 на 25 и все ми излиза 10 .. Молих му се викам абе как 10 !? Трябва да е 20 .. Обадих се на приятел и го питам като разделя 250 на 25 мога ли да получа 20 .. А той отвърна, можеш ако си пиян :cheers:
По този въпрос отдавна и аз изразих мнение, че при наличието на сухопътна граница при Силистра на този етап е безмислено да се влагат милиони евра за мост. По скоро обходен път на града и един мащабен ГКПП пункт ще решат въпроса с трафика през центъра на града както и трафика към и от Румъния
П.п. Примерно от разклона за Айдемир в посока Калипетрово и от там на изток към границата.Така ще се реши проблема с големият наклон на входа на Айдемир, както и трафика от камиони през централната част на Силистра.
От какъв зор пък да се минава Дунав там с мост, като в Румъния може да се отиде през сухоземната граница.
То май по-скоро е защо от Румъния да се влиза по мост в България, като румънците може да дойдат в България в онзи район и по суша.
krasen, същото, кой има интерес от този камион, той и ще има желание и ще намери финансиране, но ако му излезне по-изгодно другаде, другаде ще преминава (били по моста или по суша).
Slu да ми разяснява на мене, дето живея в Силистра, за сухопътната граница и откъде минава трафика? :lol::lol::lol:Колега относно сухопътната граница колегата Slu видях че вече ти е разяснил какво искам да кажа.
Първо - това не е баш центъра, а най-големия жилищен квартал на града. Второ - на мене не ми трябват снимки, защото мога да видя с очите си къде е маршрута на колоната от камиони.Спрямо трафика от камиони през центъра преди 2 месеца бях на гости в Силистра(изключително красив град) видях трафика а и съм лайкнал във фб "Порталът на Силистра" и там със снимки показаха хората тировете които се трупат в централната градска част което аз както и сислистренци не одобряват ще ти пусна линк ако искаш.
Не 1х1, а 1х2 - разликата е доста голяма. Табели за Транзит си има и сега, но не към нов и несъществуващ голям ГКПП (както ти си написал), а към сегашния пункт. Няма как да има табели към несъществуващ пункт, нали? :nuts:А спрямо обходният път имах в предвид че в момента той е 1Х1 и без знаци за Транзит които да насочват трафика към за мен изключително важен нов ГКПП на сухопътната граница със Румъния , и като казвам ново ГКПП визирам нещо с мащаба на ДМ1 а не като в момента на Кайнарджа . Не дублиращ път а минимум разширяване на сегашния който минава южно от Силистра. Там трябва поне 2Х2 защото трафика за мен го изисква а и да се изведе транзита от Айдемир-Силистра-Кайнарджа.![]()
Да си разбрал. Няма да чертая нищо на карта, то да взема да чертая и за магистралата от Русе, или пък за Хемус...все ще се намери накой пак да не разбере или пък да не е съгласен...