SkyscraperCity Forum banner

Дунав Мост 3 / Русе - Гюргево

33679 Views 423 Replies 66 Participants Last post by  Magare
Не мисля, че има някой против. По скоро къде.
  • Like
Reactions: 3
1 - 20 of 424 Posts
За първи път чувам, че строежът на мост изисквал задължително достъп до магистрала.
  • Like
Reactions: 2
За разлика от моста при Силистра, който поема трафика, затова там никакви опашки от камиони не се образуват.
  • Like
Reactions: 3
Ето малко инфо за трафика по стария мост.

"Haблюдaвaмe тeндeнция нa пocтoяннo yвeличeниe нa тpaфиĸa. Πpeди дa влeзeм в EC, ĸoгaтo имaшe пълeн митничecĸи ĸoнтpoл, тeжĸият тpaфиĸ бeшe oĸoлo 500 ĸaмиoнa нa дeнoнoщиe. Πpeз пocлeднитe гoдини тpaфиĸът нa тeжĸи ĸaмиoни дocтигa 2000 - 4 пъти yвeличeниe", ĸaзa Xaлaджoв.

Зaбeлязвa ce и cepиoзнo зacилвaнe и нa aвтoмoбилния тpaфиĸ пo мocтa.

Зa 2016 г. тpaфиĸът e бил oĸoлo 750-760 xил. aвтoмoбилa. Зa изтeĸлитe пoчти 8 мeceцa oт тaзи гoдинa тpaфиĸът e yдвoeн - 1 370 000. Увeличeниeтo ce дължи ocнoвнo нa пpeминaвaщитe вce пoвeчe лeĸи aвтoмoбили зapaди cилния тypиcтичecĸи ceзoн. Teжĸият тpaфиĸ e зaпaзeн ĸaтo oбeм.

Oбpaбoтĸaтa нa дoĸyмeнтитe нa eдин ĸaмиoн oтнeмa cpeднo 2-3 минyти, ĸoeтo e възмoжнo блaгoдapeниe нa изцялo eлeĸтpoнизиpaнaтa cиcтeмa нa митницитe. Bъпpeĸи тoвa зaдpъcтвaниятa ca eжeднeвиe.
money.bg

Между другото, какво става с жп линията до Букурещ, все още ли е същата катастрофа като преди?
See less See more
  • Like
^^
В такъв случай да уточня. Аз съм и против нов мост при Видин към момента. Странно защо, и аз сам не мога да се разбера.
Всички пишете не при Русе но защо някой ще си обоснове ли мнението в крайна сметка ?
Как така никой не си бил обосновал мнението, това просто не е вярно! Беше съвсем ясно написано, че тапата не е причинена от самия мост, а от ГКПП-то и проверките извършвани на него.
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Колега това не е така ако беше щяха да построят още 10 гишета вместо цял нов Мост.. Замисли се, да забавяне има но това е заради огромният трафик и невъзможността да се обработят и пропуснат толкова бързо. Не забравяй че на едно ГКПП не се подават само 2 банкноти и една лична карта.. Извършват се и много проверки независимо че сме вътрешна граница това не е ТОЛ-пункт за да минеш за 60сек , има си технологично време което няма как да се промени. Много от камионите се отклоняват за да минат големият рентген това отнема време да не споделям и неподготвените шофьори с нередовни документи и куп други технически и физически забавяния. Аз като отида в Гюргево на кафе често съм ставал свидетел на подобни неща :)
Ето, ти сам пишеш, че има забавяне на ГПП-то и дори подробно обясняваш защо. Общо взето написаното от теб подкрепя моята теза.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Новият мост не е нов терминал, това биха били нови гишета на ДМ1, новият мост е по-скоро ново летище.

Обяснявам че забавянето идва от големият трафик а не от бавната работа на служителите.. Моля те не изменяй същността на казаното от мен. Казах че има технологично време за преминаване и ако трафикът е 2 пъти по малък то това време ще е достатъчно за да няма такива опашки .. С 2 думи количеството преминаващи а не качеството на обслужване е акцента.. Количество, качество .. 2 различни понятия.. Един пример като влезеш на коледа в Кауфланд и всички каси да работят пак чакаш защото клиентите са в пъти повече от времето за обслужване на всеки, но като отидеш в ден в който няма много клиенти не чакаш или не толкова .. Всичко идва от броя на единиците които преминават а не от бавното обслужване :)
А така, всичко идва от единиците, които преминават по моста.Т.е. по моста преминава такова количество автомобили, че проверяващите не могат да им насмогнат.
See less See more
  • Like
Колега това което пишеш е обсъждано и се бъркаш яко чети коментарите назад ...
Къде се бърка? Вярно, обсъждано е, но ти така и не успя да докажеш, че мостът, а не ГКПП-тата след него са проблема. Дори описа защо пунктовете са проблем.
See less See more
Добре де колега какво по голямо доказателство искаш от факта че 2 правителства на 2 държави са поставили това становище. Не е ли очевадно :)
Не, не е очевидно. Действията на румънското правителство не мога да коментирам, но мотивите на нашето изглеждат изцяло популистки. Просто в Русе има повече избиратели от Силистра.
See less See more
  • Like
По твоята логика колега защо да вдигат мост за да печелят избиратели .. По лесно е да ги купят с подновен строеж на АМ Черно Море , ще спечелят и Варненските и Бургаските избиратели , за мен няма логика но това си е мое мнение базирано на твоята логика ..
Варненските избиратели ги купуват с бул.Васил Левски, бургаските с новата зала. За какво им е да се занимават с нещо сложно като АМ "Черно Море"?
See less See more
  • Like
Какви биха били таксите на един нов мост при Русе, с оглед на таксите събирани на ДМ1 и ДМ2? Говорите за удвоен трафик, но в статиите, които информират за това е упоменато, че това се дължи не на тежкотоварен трафик, а на леки автомобили. В момента на ДМ1 таксите са 4 и 6 лв за леки автомобили на посока, на ДМ2 12 лв. Отиване и връщане по единия мост е 10 лв, по другия 24 лв. С оглед на тази разлика се питам - ако таксата на нов мост при Русе е 10лв в двете посоки ще може ли да изплати инвестицията новия мост, а ако е 24 лв кой ще минава по него? Разбира се, остава и варианта ДМ1 да се затвори за автомобилен трафик, да бъде само за пешеходци и колелета.
See less See more
Колкото и да не се харесва на някои колеги във форума които препоръчват мостове и нови трасета през измислени коридори и места.
Разни заблудени тираджии-русефоби си измислят трасе през Силистра и зорлем се бутат на ферибота там. :lol:
See less See more
  • Like
3х3 платна в посока е написал, т.е. по 2х9. И след това 2-3 гишета за проверка на документи :D
  • Like
Хахаха, свършихте аргументите и почнахте с обидите. :lol:
  • Like
Няма мост, няма движение! А на Видин имаше ли преди да има мост? Забелязвам голям егоизъм от имащите мост русенци към нямащите силистренци:bash:. Ако ви бяха питали сигурно и Видинския мост трябваше да е у Руси:bash:.
Трудно се води дискусия, като отсреща има такъв чист и неподправен егоизъм. :eek:hno:
See less See more
  • Like
Върлите защитници на поредния мост при Русе, така и не ми отговориха на въпроса за таксите.

Какви биха били таксите на един нов мост при Русе, с оглед на таксите събирани на ДМ1 и ДМ2? Говорите за удвоен трафик, но в статиите, които информират за това е упоменато, че това се дължи не на тежкотоварен трафик, а на леки автомобили. В момента на ДМ1 таксите са 4 и 6 лв за леки автомобили на посока, на ДМ2 12 лв. Отиване и връщане по единия мост е 10 лв, по другия 24 лв. С оглед на тази разлика се питам - ако таксата на нов мост при Русе е 10лв в двете посоки ще може ли да изплати инвестицията новия мост, а ако е 24 лв кой ще минава по него? Разбира се, остава и варианта ДМ1 да се затвори за автомобилен трафик, да бъде само за пешеходци и колелета.
See less See more
Точно тук е големия проблем. Ако имаше някаква стабилна политика на изграждане на мостове по Дунав щеше да има пак дискусии къде да е следващия, но сега спорът е по-ожесточен, защото ако по някаква чудо се построи един, само Аллах знае кога дори ще заговорят за строеж на друг след него.

Аз също не подкрепям концентрирането на големи финанси в определени точки по картата на България. Написах какво е моето мнение по отношение на това как може справедливо да се определи кой мост е по-належащ и останах с впечатлението, че си съгласен с мен. А относно изплащането ако таксата не е 24лв., а да речем 12лв. мостът ще се изплати за два пъти по-дълъг срок, но ще се изплати.
Въпросът ми не беше насочен конркетно към теб, просто се пада след твоето мнение. С твоите разсъждения като цяло съм съгласен.
See less See more
Чакай да видим....

* Стабилна регионална политика - хмммм
* Стабилна политика по изграждане на инфраструктура - хммм
* Стабилна политика по какъвто и да било друг въпрос, изключай стабилността по принцип - хммм

А ти искаш стабилна политика по изграждане на мостовете на река Дунав. Хахаха. Искаш го от хора, които не могат дори да подържат вече изградените мостове като хората. Оптимистично, много оптимистично. Човекът отишъл на софра с румънските си колеги и рипнал с гръмките приказки като македонски воевода на две бутилки вино. И гледай какво цунами от човешки драми в следствие на това. Как да не се забавлява човек.

Искал съм аз... Мечтая си, а те нали мечтите са безплатни.
See less See more
^^
В Румъния таксата за мост на Дунав по магистралата към Констанца може да бъде платена електронно, включително до 24 часа след преминаването му. Може да бъде заплатена и на гишета преди моста. Не пречи да приложим и за един бъдещ магистрален шенгенски мост нещо подобно.
See less See more
  • Like
А и Силистра какво да търси в Кълъраш??!
Същото, което ще намери Мартен в Оинацу.
1 - 20 of 424 Posts