Един материал от Медиапул. Явно са в кампания срещу заявените строителни планове на ГЕРБ или просто са си разделили матриала с господина от Golemi Infrastrukturni Proekti, за да си пълнят съдържанието.
Не знам доколко може да му се вярва, но дава отговор на въпроса за капацитета на сегашния мост при Русе, който отдавна търся -
2800 автомобила на час. Не става ясно обаче това дали са леки коли, камоиони, всякакви МПС.
Интересното е също така, че не се дава предложение къде да е следващият мост между Румъния и България, а само се оспорва решението да е при Русе. Като цяло материалът е едно прилично резюме на всички изтъкнати досега аргументи срещу нов мост при Русе, без да дава отговори къде трябва да е следващият мост. Все едно, че някой потребител оттука го е писал.
За мен лично обаче липсват данни за някои заключения, дори ако приемем всички числа в статията за верни. В смисъл - хем проблемът сега са само проверките, хем обаче трябва нов подход за сегашния мост, тир паркинг и още някакви инфраструктурни решения. Тоест очевидно само със смяна на митничарите няма да стане. Сега като пуснат и другите кабинки, ще видим доколко ще намалеят задръстванията.
Офтопик: Това, че мостът бил ремонтиран през 2013, на хартия може и да е вярно, но ремонтиран мост на който му пропада пътното платно, не ми вдъхва доверие - нито в моста, нито в ремонта.