SkyscraperCity Forum banner

Дунав Мост 3 / Русе - Гюргево

33652 Views 423 Replies 66 Participants Last post by  Magare
Не мисля, че има някой против. По скоро къде.
61 - 80 of 424 Posts
Между другото може да не си видял линка ми към новината която пуснах но от този месец трябва да заработят новите гишета източно от сегашните времето ще покаже дали това ще повлияе но е факт че 1вата стъпка е направна да се удвоят гишетата :) ето пускам пак линк ако не си видял защото мисля че я пуснах преди в друга тема за А8
https://youtu.be/Bs5xJi-y75c
Ще добавя ще се пускат за да облекчат опашките от Румънска страна но проблема от нашата си остава ..
Учудвам се, че досега не са пуснати кабинките на изток от жп линията. Реално може да се обслужват 8 МПС едновременно в посока от България към Румъния.

http://www.openstreetmap.org/#map=19/43.87833/26.01532
Имаме ли данни колко единици на час/ден е капацитетът на сегашния мост и колко минават? Мисля, че такива данни доста лесно биха разрешили спора има или няма проблем със самия мост. Ако може от броячите данни и преди ГКПП-то. Оттам-нататък вече може да говорим как ще се развиват нещата, ще се увеличава или не трафикът и т.н.
Защото до момента със сигурност се знае, че има задръствания. Със сигурност организацията не е оптимална. Въпросът остава, дали оптимизирането ще реши проблемът със задръстванията. Аз лично не си представям от 8 кабинки МПС да се вливат в 1 лента и това да не води до изчаквания и тапи, но може би пък има начин?
  • Like
Reactions: T_CH
Имаме ли данни колко единици на час/ден е капацитетът на сегашния мост и колко минават? Мисля, че такива данни доста лесно биха разрешили спора има или няма проблем със самия мост. Ако може от броячите данни и преди ГКПП-то. Оттам-нататък вече може да говорим как ще се развиват нещата, ще се увеличава или не трафикът и т.н.
Защото до момента със сигурност се знае, че има задръствания. Със сигурност организацията не е оптимална. Въпросът остава, дали оптимизирането ще реши проблемът със задръстванията. Аз лично не си представям от 8 кабинки МПС да се вливат в 1 лента и това да не води до изчаквания и тапи, но може би пък има начин?
Тапите стават заради граничният контрол не заради моста като мост и най - вече заради тировете. Ако увеличат точките това доста ще разтовари трафика. Крайно време е между България и Румъния да се сключи споразумение тип Шенген. От това всички ще спечелят.
Учудвам се, че досега не са пуснати кабинките на изток от жп линията. Реално може да се обслужват 8 МПС едновременно в посока от България към Румъния.

Колега ако си направиш труда да видиш линка преди коментара си че разбереш че от този месец работят но за да облекчат трафика пристигащи.. Проблема от наша страна остават чети просто ! :lol:
Тапите стават заради граничният контрол не заради моста като мост и най - вече заради тировете. Ако увеличат точките това доста ще разтовари трафика. Крайно време е между България и Румъния да се сключи споразумение тип Шенген. От това всички ще спечелят.
Колега това което пишеш е обсъждано и се бъркаш яко чети коментарите назад ...

Братле от месеци тръбя същото че трафика е прекалено голям за КПП-тата и че 1х1 лента затапват моста чети назад :)
Колега това което пишеш е обсъждано и се бъркаш яко чети коментарите назад ...
Къде се бърка? Вярно, обсъждано е, но ти така и не успя да докажеш, че мостът, а не ГКПП-тата след него са проблема. Дори описа защо пунктовете са проблем.

Не знам умишлено ли се правиш че не чаткаш преди теб съм пуснал и линк към новината и съм пояснил нищо че се споменава че източните КПП-та са за пристигащи :bash:
Когато напускаш България къде ти правят проверка?

...нормално е русенци да държат на нов мост при Русе и такъв там ще има, когато А8 се оформи (Русе-А2), но за цялата страна е по-важно ДМ3 да дойде на Силистра.
Аз, като русенец, предпочитам третият мост да е при Силистра, но много държа час по-скоро да се реши проблема с път I-5 и да се изнесе транзита извън града.
Калпавата организация на ГКПП "Дунав мост" у нас и в Румъния води до безобразните опашки. Да, мостът е тесен, но не в това е драмата към момента.
Къде се бърка? Вярно, обсъждано е, но ти така и не успя да докажеш, че мостът, а не ГКПП-тата след него са проблема. Дори описа защо пунктовете са проблем.
Добре де колега какво по голямо доказателство искаш от факта че 2 правителства на 2 държави са поставили това становище. Не е ли очевадно :)
Не знам умишлено ли се правиш че не чаткаш преди теб съм пуснал и линк към новината и съм пояснил нищо че се споменава че източните КПП-та са за пристигащи :bash:
Какъв ти е проблемът на теб с моста? Та даже ми отговаряш два пъти на един и същ пост :nuts:. Казах, че кабинките на изток от жп линията е трябвало да влезнат в употреба много по-рано, при съществуващите обстоятелства. И когато те се използват за влизащите от Румъния, останалите естествено ще бъдат за излизащите от България. Това са два снопа по 4 ленти (вижда се ясно на картата), които една след друга се събират в посока Гюргево. После никога няма всичките 8 позиции да обработват колите за едно и също време, т.е. не е проблем да се изнизват към моста.
Чак и твои съграждани споделиха, че ново съоръжение на Русе може да не бъде ДМ3. Защо, аз пък да те питам, ако на румънците им е толкова важен втори мост на Гюргево, си играят първо с този на Браила? При все, че изцяло румънският мост там е два пъти по-скъп от най-скъпия съвместен мост с България. На всичко отгоре, Букурещ-Гюргево е 4-лентов път и за единица време могат повече МПС (най-вече леки коли) да стигнат до реката. Втори мост на Русе е важен, но изобщо не е толкова спешен, колкото се опитваш да го изкараш.
Добре де колега какво по голямо доказателство искаш от факта че 2 правителства на 2 държави са поставили това становище. Не е ли очевадно :)
Не, не е очевидно. Действията на румънското правителство не мога да коментирам, но мотивите на нашето изглеждат изцяло популистки. Просто в Русе има повече избиратели от Силистра.
Когато напускаш България къде ти правят проверка?

Аз, като русенец, предпочитам третият мост да е при Силистра, но много държа час по-скоро да се реши проблема с път I-5 и да се изнесе транзита извън града.
Калпавата организация на ГКПП "Дунав мост" у нас и в Румъния води до безобразните опашки. Да, мостът е тесен, но не в това е драмата към момента.
Така е, има проблем с I-5 и той ще се реши окончателно, когато направят магистралата до II-21 или поне до възела за Николово. От друга страна обаче бул. "България" е 2x2 с разделителна ивица, без светофарно кръстовище с пресичащите го други улици в Русе. С други думи това е както булевард на Русе, така и такъв за транзита.
Не, не е очевидно. Действията на румънското правителство не мога да коментирам, но мотивите на нашето изглеждат изцяло популистки. Просто в Русе има повече избиратели от Силистра.
По твоята логика колега защо да вдигат мост за да печелят избиратели .. По лесно е да ги купят с подновен строеж на АМ Черно Море , ще спечелят и Варненските и Бургаските избиратели , за мен няма логика но това си е мое мнение базирано на твоята логика ..
При условие, че толкова инфраструктурни проекти в Северна България които са без алтернатива не са започнати вие сте тръгнали да правите тема за заместител на един мост, който ако ще да стане 3 пъти по-натоварен пак ще си върши перфектно работата. Безмислена работа.
По твоята логика колега защо да вдигат мост за да печелят избиратели .. По лесно е да ги купят с подновен строеж на АМ Черно Море , ще спечелят и Варненските и Бургаските избиратели , за мен няма логика но това си е мое мнение базирано на твоята логика ..
Варненските избиратели ги купуват с бул.Васил Левски, бургаските с новата зала. За какво им е да се занимават с нещо сложно като АМ "Черно Море"?
  • Like
Reactions: T_CH and Infam0uS
Всъщност истината е че ако А8 съществува, Русе ще пропищят как цялата магистрала се излива на стар мост (при положение че ГКППто е проблема), докато ако има нов мост, правителството пак ще казва (като при видинския мост) "ама то ние си мислехме че ще сме в Шенген докато се завърши", и няма да има чак такова гражданско недоволство при същите опашки.
tl;dr: Липсата на протести им е даже по-важна от купуването на гласове.
По лесно е да ги купят с подновен строеж на АМ Черно Море , ще спечелят и Варненските и Бургаските избиратели , за мен няма логика но това си е мое мнение базирано на твоята логика ..
Обещанията са безплатни...
Като посетят Силистра след някой друг месец и там ще има мост.

И друго - насъскват се една срещу друга отделни области.
"Разделяй и владей!" Римска максима от времето на човека със сечението и салатата.
61 - 80 of 424 Posts