SkyscraperCity banner

101 - 116 of 116 Posts

·
Registered
43
Joined
·
6,506 Posts
Discussion Starter · #109 ·
U planu rekonstrukcija tvrđave Fort Radišević

/lokacija/
Kompleks “Luštica Bay”, koji gradi kompanija “Luštica Development”, podrazumijeva niz pratećih sadržaja, koji su neophodni za život jednog turističkog naselja. Luštica Bay je projekat čiji je razvoj planiran u periodu od 25 godina, koji se realizuje na oko 7 miliona kvadrata na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.


Pored različitih servisa za funkcionisanje turističkog grada, u planu je i otvaranje tržnice i razvoj poljoprivrede. U skladu s tim planira se obnavljanje autrosugarske tvrđave Fort Radišević koja se nalazi u sklopu kompleksa.
Postoje planovi vezani za obnavljanje tvrđave, odnosno ideja da se uradi restauracija njenih dijelova i da ona dobije namjenu lokalne tržnice poljoprivrednih i drugih proizvoda, posebno organskih, kazala je PR savjetnik u kompaniji, Dragana Bećirović istakavši da će u određenoj fazi proizvodnju poljoprivrednih proizvoda i sami podsticati.

“Tako bi naprimjer maslinari na Luštici dobili praktično na svom pragu, mogućnost da ovdje prodaju turistima svoje proizvode”, navela je Bećirović.
Ostaci austro-ugarske tvrđave Fort Radišević nalaze se u okviru kompleksa Luštica Bay pa o ideji njenog obnavljanja postoji više opcija o kojima će se konkretnije govoriti u kasnijoj fazi razvoja projekta, istakla je Bećirović.
Tvrđava se nalazi na prostoru bivše kasarne u Radovićima, iznad zaliva Trašte. Djelimično je razorena u Drugom svjetskom ratu, nakon povlačenja Nijemaca 1944.godine
 

·
Registered
43
Joined
·
6,506 Posts
Discussion Starter · #116 ·
Od 13 zahtjeva samo dvije Skupštine stanara imale novac za obnovu fasada zgrada

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog u prošloj godini, zajedno sa Skupštinama stanara stambenih zgrada, obnovila je fasade 6 zgrada. Time je nastavljena revitalizacija I osvježavanje spoljnih zidova stambenih objekata koje je, uglavnom, nagrizla vlaga.

Uskoro se očekuje početak sanacije fasade na još jednoj stambenoj zgradi, čiji su stanari ranije podnijeli zahtjev, ali do sada nijesu uspjeli da obezbijede izvođača radova. Biće to prva fasada koja će biti uređena u ovoj godini, a u Agenicji navode da od početka godine nijesu dobili nijedan novi zahtjev za adaptaciju.

Obnova fasada na gradskim stambenim objektima projekat je koji Agencija sprovodi u saradnji sa Skupštinama stanara već desetak godina. U ukupnim troškovima Agencija učestvuje 30%, dok stanari obezbjeđuju preostalih 70%. Na ovaj način do sada je obnovljeno skoro 60 fasada u Herceg Novom.https://radiojadran.com/wp-content/uploads/2020/03/thumbnail-1.png
radiojadran.com
 
101 - 116 of 116 Posts
Top