Здається, планується монетизація пільг (мала б у ЛЬвові вже з наступного місяця початись, але перенесли), то ж відпаде в принципі питання пільгових карток.
ПС. Якщо буде все, як каже автор теми, то це буде просто божественно, і шалений стрибок вперед для Львова.
Я хочу, щоб введення е-квитка стало значним покращенням для пасажирів, не тільки, щоб зросла швидкість ГТ, зникли Еталони, а й щоб ця інновація не вдарила по гаманцях пасажирів, тих, які користуються щоденно, і тих, які користуються 1 - 3 рази на тиждень чи місяць.
Дуже цікаві думки були на сторінці 1796 теми
"Громадський транспорт Львова"
Ну так власне, не варто все сліпо з Європи копіювати. У них ці всі системи вводились давно, а у нас зараз, то ж можна зробити оптимально, і з врахуванням їхніх помилок.

kay:
Надзвичайно влучно ви,
Matvik, висловилися.
Я абсолютно згідний. Потрібно робити не так, як в Європі, а так, як буде зручно для людей, і те, що працює в Європі, не буде працювати тут точно так само. Тому що там зовсім інший рівень життя, інша роль ГТ і приватного транспорту, а також ставлення до них, інша ментальність. Все зовсім по-іншому. Крім того, їхня система не ідеальна. Дійсно, все це вводилось давно, тому в нас можна і необхідно робити розумніше, сучасніше, і з врахуванням
нашої, а не їхньої
специфіки.

kay:
Адже ці консультанти ЄБРР, які радять зробити дорогими одноразові квитки, не орієнтуються в наших реаліях. Згадаймо нову схему 2012 р., коли ці спеціалісти розробили тупі схеми маршрутів, які не відповідають потребам пасажиропотоку. Вони думали, що тут, як і в них, всі їздять на машинах, і що в автобусах по 10 - 15 людей, відповідно так і розрахували схему, скоротивши кількість маршрутів з 78 до 46. Вони також думали, що на маршрути виїде необхідна кількість автобусів, так як в договорах, і з дотриманням графіків, як це би в нормі мало бути.
Це ненормально, коли одноразовий квиток коштує стільки, що за нього можна купити, грубо кажучи пакет продуктів. Або 3 літри бензину. Проїзд в громадському транспорті повинен бути доступним для кожного. І якщо в нас будуть дорогі одноразові квитки, то багато людей пересядуть на автомобілі. І ГТ від цього не виграє. Я розумію, що потрібно привчати людей до абонементів, але ж всіх до них не привчиш, тому що, крім людей, які щоденно їздять, існують, наприкад, такі види пасажирів:
• студенти не зі Львова, які вчаться і живуть у Львові, користуються ГТ 2 рази на тиждень, в понеділок і п'ятницю, коли їдуть з дому/додому;
• люди, які раз - два на тиждень їдуть до Львова продавати городину чи молокопродукти
• люди, які їздять до Львова на діагностику/лікування, чи провідувати когось, чи в гості, або в торговий центр (Ашан Форум, Південний тощо), отже, їздять по кілька, і якщо їдуть троє - четверо, то що - зразу 30 - 40 гривень давати ?
Таких категорій, звичайно, більше.
Я це пишу з практичної точки зору пасажира, а не теоретичної думки експертів ЄБРР, які не розбираються в наших реаліях, і своїми порадами можуть погіршити транспортну ситуацію, як це відбулося у 2012 р.
Ці пасажири не зі Львова, а з області, але є і львівські:
якщо я буду платити по 8грн за квиток, а потім стірчати в корку через обрив конташки чи пересідати бо "колодки горять", чи чекати по 20хв, а потім бачити по 2 трамваі ланцюжком.... ну і звісно напихатись в шпроту за 8грн... маршрутчики дякують та ставлять свічку за здоров_я таких "планувальників"!!!
і так, я на роботу ізжу трамвай+маршрутка, а з роботи маршрутка чи з співробітником на машині. тому мені треба 21 квиток в місяць...і як це має бути???
Також багато людей добираються на роботу пішки, тому що живуть близько від місця роботи (а за статистикою, таких навіть до 20 %), а раз чи два на тиждень їздять на закупи в Ашан або Форум тощо.
Отже, далеко не всім потрібні абонементи, відповідно, тарифна схема має бути вигідною також для них.
Також експерти ЄБРР, які пропонують з е-квитком зрівняти вартість проїзду в львівському електротранспорті та автобусах, не розуміють, що електротранспорт тримається тут за рахунок того, що проїзд в ньому дешевший, і що цей факт заохочує людей користуватись екологічним транспортом навіть в такому стані, яким він є в нас.
В Європі кричать, що необхідно зменшити викиди вуглекислого газу, а відмовились і продовжують відмовлятись від тролейбусів. А електробуси майже не закупляють і майже не виготовляють. Де тут логіка :?