SkyscraperCity Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

· Registered
Joined
·
439 Posts
Като се има в предвид, че най-вероятно ще ни забранят с пари от тол таксите да строим нови пътища ... всички обещания отидоха да пият студена вода.
 

· Registered
Joined
·
439 Posts
Преди доста години, когато в БГ са разработвали винетната система, администрацията ни предложила винетките да бъдат за 10 дни, месечни и годишни. Идеята била, че 10 дневните ще се купуват предимно от чужденци. Стигнало това предложение до ЕК и от там казали - НЕ. Обосновали се с необходимото време за пресичане на страната, което категорично е по-малко от 10 дни. Нашите казали - Ама и Унгария се пресича за по-малко време, а те имат 10 дневна винетка. Отговора бил - ЕС не е детска градина за да се позовавате в стил "моля госпожо, ама Ищван така прави! Комисията вече е предприела съответни мерки към Унгария.
Та така винетките ни станаха седмични, а за тежкотоварните се въведоха и дневни.
Ако някой някъде в ЕС не спазва общото право, ние не можем да се позоваваме на това за да не го спазваме и ние!
За възможността да функционират тол система и концесия едновременно. Не е невъзможно. Тази врътка вече е измислена. Тол системата (на АПИ) се простира само върху определени пътища от РПМ. Най-вероятно те ще бъдат описани и приети с ПМС (както в момента е определен обхвата на винетната система). Ако даден път не е част от РПМ (частен примерно), юридически би могло да се каже, че таксите по него не са в правомощията на държавата. Това упражнение се беше опитал да го изиграе Симеон, за да пусне концесия на Тракия. Искаха да извадят Тракия от РПМ. Не се случи, ама не знам защо. Принципно и на мен не ми допадат такива игрички, ама не съм фактор.
 

· Registered
Joined
·
439 Posts
Това саниране обаче, не е нещо, което да е толкова мръсна дума и да се заклеймява така. Реално , това е един от малкото начини да се поощрят и овъзмездят милионите мишки, които внасят данъци за жилищата си, внасят данъци и в държавата, работят като волове без да мрънкат . На тия мишки се крепи все още държавата България. Те като цяло са припокриващи се категории, които са някъде около 40 % от населението
От друга страна, поне половината от движещите се по АМ мпс-та са на маргинали - индианци, престъпници, трафиканти, контрабандисти, леки жени, измамници, шмекери, укривачи на ДДС, нелегални и сиви търговци и всички обслужващи дейността им .... даже повече от половината от населението са такива в България. В софия като гледам , повече от половната са, а в провинцията и повече. Които не внасят и лев данъци, а използуват АМ за своята дейност. Аз съм за санирането, въпреки че не съм го ползувал. Нека тия измъчени хорица от панелките и те получат нещо, те са внесли всички тези пари и данъци, от които съществува болното ни общество. Тези пари реално са техни, а Еврогейската система е толкова болна, че дава пари само на измамници и престъпници - социализмами, одобрявани от баба Мершел
Ха, ха, ха. Развесели ме. Принципно не е редно да разглеждаме едното вместо другото, но се сетих за терзанията на онази мадама, дето изневерила на приятеля си, ама хич не й харесало и се чудила - Толкова много ли го обичам приятеля си, или по-добре да пробвам с друг?!
Те и двете дейности (всъщност важи май за всички дейности в БГ) сякаш са направени за УСВОЯВАНЕ. Получава се като наливане в Черна дупка. Думи от типа на преустройство, реорганизация, преструктуриране и т.н., станаха нарицателни. Движим се на принципа Проба/грешка, ама все грешките уцелваме.
"Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали." - Айнщайн
 

· Registered
Joined
·
439 Posts
Санирането трябва да се даде на концесия. Концесионера санира, а след това си сьбира пари от живущите.
Не става с концесия. Тя се дава за ползване на държавна или общинска собственост. Просто собствениците на имоти (апартаменти) могат да си подпишат договор с фирма за саниране на принципа на "разсрочено плащане". Но това не е толкова важно. В края на краищата това са пари, които могат да се ползват само за такива дейности - такава е програмата. Може би да можеше да се санират два пъти повече блокове ... но да се прехвърлят пари за транспортна инфраструктура - НЕ!
Аз не виждам никаква логика в обвързването на двете неща и мисля, че спора на тази тема е безсмислен.
 

· Registered
Joined
·
439 Posts
Ето това е по-интересно.
https://gong.bg/football-sviat/anglia/multimedia/video/salah-pregreshi-livyrpul-go-dokladva-na-policiiata-501343
Ливърпул докладва Мохамед Салах пред полицията, след като египетският футболист използва мобилния си телефон, докато шофира колата си. Клубът пристъпи към подобни действия, след като заснетите от фенове кадри започнаха да циркулират в интернет.

Видеоклипът е публикуван онлайн и показва как Салах ползва своя телефон в автомобила си, докато е наобиколен от деца, които искат да привлекат вниманието му. Нападателят се занимава с телефона си и по този начин не обръща внимание на феновете си. Случилото се е ден след победата с 4:0 срещу Уест Хем от първия кръг на Висшата лига, на „Анфийлд“.

В понеделник сутринта Салах и съотборниците му са имали възстановителна тренировка на клубната база.

В 13 часа от полицията в Ливърпул разпространиха информация, че са били алармирани за футболист, който използва мобилен телефон, докато шофира и благодариха за подадения сигнал.

„Клубът обсъди с играча случилото се, след което информирахме полицията за видеото и обстоятелствата, при които е заснето“, заяви говорителят на Ливърпул.

„Говорихме с играча и ще се занимаем с всякакви последващи действия вътре в клуба. Нито от Ливърпул, нито футболистът ще правят допълнителни коментари по въпроса“, добави говорителят.

Повече коментари по случая няма да бъдат правени, а въпросът ще бъде разглеждан като вътрешна работа на клуба.

Полицията в Мърсисайд заяви: „Получихме информация за видео, за което се смята, че показва футболист, използващ мобилен телефон по време на шофиране. Това е предадено на съответния отдел. Благодарим, че ни уведомихте.“
Кога ли ще ги стигнем ... ?!
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top