SkyscraperCity Forum banner
1 - 12 of 13 Posts

· Registered
Joined
·
47,203 Posts
Pa onda treba pljuvati te tada od pre 25 godina sto nisu bili u stanju ni da remontuju vec postojece helihoptere , a ne neke druge sto ih ponovo nisu kupili.
Hebi ga , malo se u medjuvremenu ratovalo, svercovalo, bogatilo na sankcijama... ne moze to za dzabe , rodjaci.
Sta je neko mislio , da moze zemlja da se razara 10 godina , u vreme najveceg buma investicija u svetu , a onda ce da dodje neki Supermen i da sve to resi za 10 godina , e pa ne ide to tako , prijatelji. Negde sam procitao , da jedna godina samo stagnacije jedne zemlje , treba 5 godina intenzivnog rada da bi se ta jedna godina stagnacije nadoknadila, a kamoli 10 godina konstantnog nazadovanja i razaranja. Pogledajte malo sta su radile druge ekssocijalisticke zemlje u vremenu izmedju 1990-2000. godine , koliko su napredovale , a za to vreme mi smo ubrzano nazadovali i razarali zemlju.
Tvrdim , da smo mi jos i super ziveli posle 2000.godine , s obzirom kakva nam je razvalina od zemlje ostavljena, to svako ko je posten i ko pogleda statistiku ne moze a da ne prizna.
Mi smo 2012.godine trebali da zamrznemo penzije i plate u javnom sektoru, da ne zaposlimo dodatnih 100.000 stranackih neradnika i neznalica , da iskoristimo intervencije amerike na finansijskom trzistu da smanjimo troskove duga i danas bi bili u mnooogo boljoj poziciji nego sto jesmmo. Ta pozicija ne bi bila spektakularno bolja , ali bi bila znatno bolja. Umesto toga , radili smo najgore moguce stvari koje je neki nas neprijatelj mogao samo da sanja , a to je , nismo radili nista.
Ne moze to da prodje bez racuna , a neki ovde i dalje neka katastrofu koju ovi danas rade vec 2,5 godine , pravdaju time sto zuti nisu uradili sve kako treba. Pa ovi danas nista ne rade kako treba i eto nam rezultata. A evo pre neki dan i u Majdanpeku je jasno kao dan da je izbor ili zuti ili ovi , treceg nema. Kredibilan komentar na ovo je , "na zalost , treceg nema" ali to nama nista nece promeniti u surovoj svakodnevici.
I da se razumemeo, zuti vise kao zuti i ne postoje , i treba ih zaboraviti kao takve , ali ove danas treba pod hitno poslati na smetliste istorije. Ne znam , ko treba da dodje posle ovih , ali ono sto je sigurno, ovi su katastrofa.
I ne , admine, nije ovo politika, ovo je goli zivot.:eek:hno:
Битно да нас ДС није развалио...
 

· Registered
Joined
·
47,203 Posts


Polikarpov PO2
This aeroplane was built in 1944 in the Soviet Union and its operational history is unknown until it was included in a group of 30 given to Yugoslavia in 1946. It flew first at the Military Air Force Academy at Pancevo before being transferred, in 1952, to the Yugoslav Air Club where it was used for glider towing and parachute training.

On 1 March 1958 it was registered YU-CLJ and flew at the Federal Aircraft Centre at URSAC until April 1961, then transferred to Murska Subota in Slovenia. Its working life ended in 1979 when it was donated to the Yugoslav National Museum who later sold to Jim Pearce, brought to the UK and registered as G-BSSY in July 1990.

The aircraft was sold on to Pat Donovan in 1996 and shipped to Seattle where restoration was begun, but then it was taken to New Zealand in December 2000. Finally it was purchased for the Shuttleworth Collection in 2004 and following comprehensive restoration the aircraft flew for the first time with The Collection on 10 January 2011, piloted by ‘Dodge’ Bailey.

The fuel tank holds 200L but there are no fuel gauge nor fuel pump. The oil system – no filter, just a mesh screen – is turned on by a tap behind the starboard cowl panel, out of reach of the pilot.
flickr
 

· Registered
Joined
·
47,203 Posts
Gledam upravo na Rts2 ruski dokumentarac Kremlj. Viktor Černomidin tvrdi da je posle sastanka sa Miloševićem u Beogradu za vreme bombardovanja, neposredno po poletanju na njihov avion greškom pucao PVP VJ?! Moram priznati da za ovaj incident nikada nisam čuo.
Што га нису срушили...
 
1 - 12 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top