A meni niko da odgovori , kad su rashodovani ti heli AMSJa?
Osamdasetih?
Devedesetih?
Osamdasetih?
Devedesetih?
Pa onda treba pljuvati te tada od pre 25 godina sto nisu bili u stanju ni da remontuju vec postojece helihoptere , a ne neke druge sto ih ponovo nisu kupili.Крајем осамдесетих ја мислим.
Битно да нас ДС није развалио...Pa onda treba pljuvati te tada od pre 25 godina sto nisu bili u stanju ni da remontuju vec postojece helihoptere , a ne neke druge sto ih ponovo nisu kupili.
Hebi ga , malo se u medjuvremenu ratovalo, svercovalo, bogatilo na sankcijama... ne moze to za dzabe , rodjaci.
Sta je neko mislio , da moze zemlja da se razara 10 godina , u vreme najveceg buma investicija u svetu , a onda ce da dodje neki Supermen i da sve to resi za 10 godina , e pa ne ide to tako , prijatelji. Negde sam procitao , da jedna godina samo stagnacije jedne zemlje , treba 5 godina intenzivnog rada da bi se ta jedna godina stagnacije nadoknadila, a kamoli 10 godina konstantnog nazadovanja i razaranja. Pogledajte malo sta su radile druge ekssocijalisticke zemlje u vremenu izmedju 1990-2000. godine , koliko su napredovale , a za to vreme mi smo ubrzano nazadovali i razarali zemlju.
Tvrdim , da smo mi jos i super ziveli posle 2000.godine , s obzirom kakva nam je razvalina od zemlje ostavljena, to svako ko je posten i ko pogleda statistiku ne moze a da ne prizna.
Mi smo 2012.godine trebali da zamrznemo penzije i plate u javnom sektoru, da ne zaposlimo dodatnih 100.000 stranackih neradnika i neznalica , da iskoristimo intervencije amerike na finansijskom trzistu da smanjimo troskove duga i danas bi bili u mnooogo boljoj poziciji nego sto jesmmo. Ta pozicija ne bi bila spektakularno bolja , ali bi bila znatno bolja. Umesto toga , radili smo najgore moguce stvari koje je neki nas neprijatelj mogao samo da sanja , a to je , nismo radili nista.
Ne moze to da prodje bez racuna , a neki ovde i dalje neka katastrofu koju ovi danas rade vec 2,5 godine , pravdaju time sto zuti nisu uradili sve kako treba. Pa ovi danas nista ne rade kako treba i eto nam rezultata. A evo pre neki dan i u Majdanpeku je jasno kao dan da je izbor ili zuti ili ovi , treceg nema. Kredibilan komentar na ovo je , "na zalost , treceg nema" ali to nama nista nece promeniti u surovoj svakodnevici.
I da se razumemeo, zuti vise kao zuti i ne postoje , i treba ih zaboraviti kao takve , ali ove danas treba pod hitno poslati na smetliste istorije. Ne znam , ko treba da dodje posle ovih , ali ono sto je sigurno, ovi su katastrofa.
I ne , admine, nije ovo politika, ovo je goli zivot.hno:
sa bb od gagaГага said:Бивши АМСЈугославије је 1986. године, за 40-то годишњицу постојања, штампао разгледницу са поштанском маркицом са овим санитарним хеликоптером. Може и сад да се купи за 99,- динара на:
http://www.goglasi.com/frame?eid=55995660&q= Maxium karta, AMSJ, 1986, sanitetski helikopter
Овде има више слика овог санитетског хеликоптера који је у Музеју ваздухопловства:
http://www.muzejrv.mod.gov.rs/pages_files/galerija_files/galexpo_files/mi2_files/mi2_.html
Jel zivis bolje sad nego pre 3 godine?Дisiдent;117287767 said:Битно да нас ДС није развалио...
Na razglednici je prikazan (nacrtan) Mi-8, a evo sada baš nešto gledam i ne mogu da nađem nikakve fotke drugog tipa helikoptera AMSJ osim Mi-2. Jel to samo bio plan da se kupi/nabavi Mi-8 pa je na razlednici crtež, ili su ga stvarno imali, zna li ko?