SkyscraperCity Forum banner

Историја ваздухопловства | Aviation history

211137 Views 812 Replies 94 Participants Last post by  slava putnik
541 - 560 of 813 Posts
Svaki dan naucis nesto novo :)
Hvala za dokument.
2
Pre 20 godina, Jat Boeing 727 YU-AKI, kao predsednicki avion u specijalnoj konfiguraciji na letu za Dejton, Ohajo. Poleteo 31. oktobra 1995. godine u 10:10, a sleteo 23. novembra 1995. godine. Na letu 4 kapetana, 2 flight inzenjera i 8 clanova kabinske posade.

See less See more
  • Like
Reactions: 3
А куда је летео? За то време могли су и бродом до Дејтона
Pa valjda se misli kad je poleteo iz Beograda i kad se vratio nazad. Bio je tamo za vreme trajanja pregovora. Mene zanima kakva je to specijalna konfiguracija?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
  • Like
Reactions: 1
Рецимо да је тако. А којом трасом је летео? Како је могао Атлантик да прелети? Или је та специјална конфигурација значила да има додатне резервоаре за гориво?
Ми-14 ПЛ у саставу ЈНА.

aviaforum.ru
See less See more
  • Like

dvoriste muzeja nauke i tehnike
See less See more
2
  • Like
Моћна фотографија.
  • Like
Дisiдent;129337048 said:
"Mike Bravo", City of Belgrade, poslednja Jatova desetka. Ovde je on zajedno sa starom flotom DC-9 i B727 na stajanci Tehnike, plus Genexov 727 i Mi-24 JSO.

See less See more
2
  • Like
Reactions: 5
Буран;129343105 said:
Моћна фотографија.
Баш вала. Волим ове хромиране детаље.

dvoriste muzeja nauke i tehnike
522. Скоро сви су уништени у снимању филма партизанска ескадрила. Штета! Уз утву 66 и крагуја јако су тражени на иностраном тржишту.

Баш вала. Волим ове хромиране детаље.
Мислим да је реч о нерђајућем челику.
See less See more
2
Уништили су Саноса С 115. Не могу да верујем.
Opravice ga neznam kao su sredili staklo u pomjeranju

522. Скоро сви су уништени у снимању филма партизанска ескадрила. Штета! Уз утву 66 и крагуја јако су тражени на иностраном тржишту.

A da krenemo da ih stancamo ponovo u utvi moze li

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/zanimljivosti/lepota-koja-se-moze-doziveti-samo-s-visine/7kffszs
See less See more
Мислим да је реч о нерђајућем челику.
Али неки пут га тако налаште да се сија као да је хромиран.
Opravice ga neznam kao su sredili staklo u pomjeranju

A da krenemo da ih stancamo ponovo u utvi moze li

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/zanimljivosti/lepota-koja-se-moze-doziveti-samo-s-visine/7kffszs
У принципу можеш да штанцаш шта хоћеш ако израдиш све машине, алате, калупе и све остало што је потребно за производњу авиона. То би у овом случају вероватно значило да једино што имаш су технички цртежи. Уз све то авион је давно превазиђен за намену за коју је пројектован.

У свету су међу људима који имају много пара врло популарни олдтајмери авиони. Добра страна је што можеш да их летиш са ППЛ дозволом.
See less See more
svaki avion mozes da letis sa PPL, samo treba da imas jako puno para.
541 - 560 of 813 Posts