SkyscraperCity banner

1 - 20 of 737 Posts

·
Banned
Joined
·
20,777 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Na tenderu pobijedio Istitut građevinarstva Hrvatske
KotorRok za završetak radova je 5 mjeseci


09. 04 - Istitut građevinarstva Hrvatske je projektant buduće zaobilaznice oko Kotora, odlučila je Komisija za otvaranje ponuda i vrijednovanje tendera.


Rok za završetak radova je 5 mjeseci, a vrijednost posla je oko 195 hiljada eura, kazao je za Skala radio Željko Avramović, predsjednik Komisije.

Podsjećamo, ponude za projektovanje zaobilaznice su dostavila i beogradska preduzeća "IM Projekt" i "Geo put".

Prema riječima Avramovića, izabran je najpovoljniji i najkvalitetniji izvođač, koji će poštovati rokove.

Prva faza zaobilaznice, u dužini od 2 i po kilometra, ići od Škaljara, oko starog grada, do zgrada Jugopetrola u Dobroti, a druga faza do Ljute.

Obaveza Opštine Kotor je da uradi projekat i izvrši eksproprijaciju zemljišta, nakon čega će Direkcija za puteve raspisati tender za izvođača radova.

Ova Direkcija će finansirati veći dio projekta.

Avramović se nada da će tender za izvođača radova biti raspisan i prije isteka 5 mjeseci predviđenih za projektovanje zaobilaznice, kako bi radovi počeli što prije.
 

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
a pusti ga....opet on zna sve najbolje, a veze nema ni sa cim:D
samo mi nije jasno kuda bi se napravila zaobilaznica, na jednu stranu more, a na drugu planina?
 

·
Samo opušteno
Joined
·
4,699 Posts
Bu2nski, praVA stvar...:lol::lol:
Tačno sam znao da će tako da bude.....:(


Inače, ni meni nije jasno kuda će ići obilaznica, ali ok- biće nešto:)
 

·
Banned
Joined
·
20,777 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Kad smo vec na topiku kotorske obilaznice, zna li neko nesto o projektu kotorske magistrale...koja bi, barem koliko znam, trebala da zameni onaj jadni obalski put od Kotora do Tivta? Mislim da vec vise od veka pricaju o tome ali nikako da se krene u realizaciju.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Nisam gledao nikakav nacrt kotorske zaobilaznice, ali sam čuo da će dobrim dijelom da uđe u brdo, tj. praviće se tunel. Uostalom, drugačije i ne može, osim da provuku magistralu kroz stari grad. Biće možda i skuplje nego što su mislili. Mada, ja sam znao da zaglavim kroz Kotor nekoliko puta, tako da je zaobilaznica sigurno potrebna.
Inače, novim gup-om je ucrtana i zaobilaznica iznad Budve koja se priključuje na Topliški put i ide dijelom Cetinjskog, a jedan krak se spušta kod Kamenova. To je objavljeno i na sajtu opštine Budva.
 

·
Registered
Joined
·
2,304 Posts
jesi bio ti ikad u kotoru? pa sav promet ide rivom i kraj glavnog setalista kod kapije starog grada. Uzasno je.
krtola ti u mozgu smokljane. kotor znam bolje nego ti i ovaj tvoj mini advokatic. vec si pokazao sa pojma nemas niocemu :)
 

·
Banned
Joined
·
20,777 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Bijeli brodovi sve češće u posjeti Boki

Aurora uplovila u kotorsku luku
29. 04 - Kruzing brod Aurora, kompanije P&O Cruises uplovio je u nedjelju u ranim jutarnjm satima u kotorsku luku, gdje je ostao do kasnog popodneva.


Brod je dug 270 metara, širok 32,20 sa gazom od 7,90 metara.

Registrovan je na 76.152 BRT.

Brod ima 816 članova posade.

Maksimalan broj putnika je 1975 putnika koji su smješteni u 924 luksuzne kabine.Brod je ušao u službu u maju 2000. godine, a cijena broda je bila 375 miliona dolara.Aurora je namjenjen prvenstveno za britansko tržište.

Pretpostavka je da je dobio ime po grčkoj boginji svitanja.


Od brojnih sadržaja izdvajamo bioskop, kazino, biblioteku, SPA/Fitness centar, 3 bazena na otvorenom, 5 masažnih kada – bazena (whirlpool), odjeljenja za zabavu za djecu u zavisnosti od uzrasta, i brojne druge sadržaje koji ga svrstavaju u super luksuzne kruzere.
:cheers:
 

·
Banned
Joined
·
20,777 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Kotor će dobiti tri hotela visoke kategorije

Panorama KotoraInvestitor će u kratkom roku uraditi studiju o lokaciji

29. 04 - Ovih dana održan je sastanak sa predstavnicima Vlade i resornih ministarstava sa predstavnicima Opštine Kotor i urbanistima, firmom "Juginus i Juginus mont", koja će raditi studije lokacije za gradnju tri hotela u Kotoru, na mjestu starog hotela "Fjord", poslovne zgrade "Jugooceanije" i na lokaciji bivšeg URC-a.

Arhitekta Svetlana Dragić, predstavnica Irske korporacije JU I PI Montenegro, firme za razvoj u Crnoj Gori, kazala je za Skala radio da firma "Juginus i Juginus mont" ima kratak rok za izradu studija lokacije.

Ona je apleovala na institucije u Kotoru koje će davati uslove, da na zahtjeve urbanista odgovore u što je moguće kraćem roku, kako bi se ispoštovali rokovi za izradu studija lokacije.

Podsjećamo, investitor ovog posla, firma Ju i Pi Montenegro je i ove godine besplatno ustupila Opštini Kotor lokaciju URC-a za parking, s obzirom da je problem nedostatka parking prostora veoma izražen u Kotoru, posebno u toku turističke sezone.
 

·
Fucmut
Joined
·
947 Posts
Bijeli brodovi sve češće u posjeti Boki

Aurora uplovila u kotorsku luku


:cheers:
BOLJE NEKA NE DOLAZE. ETO SU DUBROVCANI PREODUSEVLJENI. SAMO PROTUTNJE GRADOM, EVENTUALNO KO SJEDNE NA KAFICU I SUVENIR A OSTAVE TONU SMECA A BROD 5 TONA NAFTE.

NO THANKS.

IM SO NOT IMPRESSED...
 

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
^^ipak daju utisak svjetske destinacije
kao i ostalo...sve ima svoje dobre i lose strane
 
1 - 20 of 737 Posts
Top