SkyscraperCity banner

1 - 20 of 2771 Posts

·
██████ 100% Kr
Joined
·
4,357 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Kragujevac Plaza

Idealno lociran na Bulevaru Kraljice Marije, na svega 800 metara od regionalnog puta koji povezuje Kragujevac sa autoputem Beograd-Niš i 1.7 km od samog centra grada, Kragujevac Plaza je, svojom raznolikom ponudom kupovine i zabave, predodređena da postane deo novog načina zivota, kako Kragujevčana, tako i stanovnika cele oblasti.

KragujevacPlaza.rs

Mislim da je bolje da se otvori thread posvećen izgradnji Plaza centra, kako ne bi bio preopterećen KG thread. Sigurno će biti dosta fotografija sa gradilišta i informacija...
 

·
██████ 100% Kr
Joined
·
4,357 Posts
Discussion Starter #2
Renderi objekta

Eksterijer

Enterijer 

·
zloderator
Joined
·
2,893 Posts
svidja mi se :)
 

·
Registered
Joined
·
4,190 Posts
Sa ovim bih se slozio,samo ako bi se thred preimenovao u Kragujevac-trgovinski centri,jer glupo bi bilo kako koji god trgovinski centar da pocne da se gradi,da otvaramo novi thread.
 

·
██████ 100% Kr
Joined
·
4,357 Posts
Discussion Starter #7
Extra izgleda...samo da ispoštuju projekat, a da ne prave neke kompromise. Kad će ga prave?!
Polaganje kamena temeljca je zakazano za 1. septembar...

„Plaza centar” u Kragujevcu

Izgradnja prvog „Plazinog” trgovačko-zabavnog kompleksa u Srbiji počinje prvog septembra, investicija je vredna 50 miliona dolara, a otvoriće se i oko 1.000 novih radnih mesta


Kragujevac – „Plaza centar“, jedna od najvećih multinacionalnih kompanija sa većinskim izraelskim kapitalom, počinje izgradnju svog prvog trgovačko-zabavnog kompleksa u Srbiji u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija.

Investicija je vredna 50 miliona dolara, a početak izgradnje zakazan je za prvi septembar ove godine. Radovi će trajati 18 meseci, a „Plaza“ je za ovu investiciju ranije zakupila oko 2,5 hektara građevinskog zemljišta, po ceni od blizu 20.000 evra po aru. Zemljište je, prema odluci Skupštine grada, zakupljeno na 99 godina.

Ovo su osnovni elementi ugovora koji su juče potpisali predstavnici grada i izraelske kompanije. Pre potpisivanja ugovora, Gradsko veće je donelo odluku o pripajanju još dve parcele lokaciji koju je je „Plaza“ zakupila pre godinu i po dana.

Direktor „Plaza centra“ Sagiv Meger izjavio je da će ova kompanija svoj objekat u Kragujevcu graditi po svim standardima koji se primenjuju u svetu, te da će za izvođenje radova, najverovatnije, odabrati i neke od domaćih firmi.

– Kragujevac doživljava ekonomsku renesansu, a nama je drago što možemo da budemo deo te priče. Kompleks neće imati samo trgovačke, već i zabavne segmente, poput bioskopa i „fantazi centara“, što je naš izum – rekao je Meger na jučerašnjoj svečanosti.

Ispred lokalne uprave ugovor sa „Plaza centrom“ potpisao je Slobodan Krunić, direktor „Preduzeća za izgradnju grada“. Krunić je rekao da je pripremljena sva dokumentacija za početak radova i da će dozvola za izgradnju biti brzo izdata.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, koji je juče najavio da će „Plaza centar“, po otvaranju kompleksa površine oko 80.000 metara kvadratnih, zaposliti oko 1.000 Kragujevčana.

– Ništa se u ovom gradu ne dešava slučajno i ovo je samo dokaz da pratimo tempo koji smo sebi zacrtali još pre četiri godine. „Plaza“ je samo jedna od velikih kompanija koje dolaze u ovaj grad, a uskoro će se ovde locirati „Fijat“, „Iveko“ i mnogi drugi veliki investitori. Zato očekujem i podršku države – rekao je Stevanović.

Stevanović je na otvaranje „Plaza centra“ u Kragujevcu pozvao predsednika Srbije, premijera i ministre, a predstavnici izraelske kompanije su obećali da će radove završiti u roku, pod uslovom da građevinska dozvola bude brzo izdata.

Inače, „Plaza centar“ namerava da u Kragujevac dovede najpoznatije svetske robne marke. Ranije je bilo najavljeno da će u kragujevačkom kompleksu svoju prodavnicu imati i „Svarovski“. Slične centre, „Plaza“ će, kako je rečeno, graditi u Beogradu i u još nekoliko gradova u Srbiji.
politika.co.yu
 

·
██████ 100% Kr
Joined
·
4,357 Posts
Discussion Starter #8
...jos samo nekako da nateramo KG forumase da postuju ovde:)
Ja sam sve pozvao na ovaj thread... objasnio sam i zasto sam ga napravio, pa ko voli nek' izvoli... ;)
 

·
██████ 100% Kr
Joined
·
4,357 Posts

·
██████ 100% Kr
Joined
·
4,357 Posts
Discussion Starter #13
features/

65 000 m2 of GBA / 28 000 m2 of GLA / 700 parking spaces / 100 Fashion stores
/ supermarket & services / 350 foodcourt seats / Entertainment: Fantasy Park /
bowling / billiards / games / playground / 7 cinemas / 2.5 levels /
 

·
Registered
Joined
·
1,390 Posts
What is the GLA of the mall?
GLOBAL LAESING AREA - U SLOBODNOM PREVODU PROSTOR ZA IZDAVANJE

ZNACI,UKUPNA POVRSINA 65000 M2, PROSTOR ZA IZDAVANJE 28000. OSTALO OTPADA NA HODNIKE,GARAZE,SLUZBENE PROSTORIJE ITD.
POREDJENJA RADI DELTA CITY BEOGRAD IMA OD 85000 M2 ZA IZDAVANJE OKO 30000M2, A DELTA CITY MONTENEGRO OD 46000M2 24000 ZA IZDAVANJE
 
1 - 20 of 2771 Posts
Top