SkyscraperCity banner

3661 - 3680 of 3709 Posts

·
Registered
Joined
·
229 Posts
Raspisan tender za izgradnju Ulica Šestog puka, Sime Markovića i Dimitrija Ruvarca, u okviru realizacije programa državne stanogradnje na Deninom brdu. U planu je kompletna izgradnja kolovozne konstrukcije, trotoara, zelenila, led rasvete, parkinga, postavljenje parkovskih mobilijara i drugih sadržaja.
 

·
Registered
Joined
·
229 Posts
Planirana i kompletna rekonstrukcija Ilindenske ulice, videcemo da li ce pored kolovoza biti rekonstruisani i trotoari sa rasvetom.
 

·
Registered
Joined
·
229 Posts
Bas lepe vesti, cudi me da nisu negde objavili vest o zatvaranju pomenute ulice. Vlado, imas li informacije kakva je rekonstrukcija planirana za Ilindensku?
 

·
Moderator
Joined
·
16,504 Posts
Discussion Starter #3,666
Jbg, to se nisam raspitao. Uglavnom, PZP Kragujevac se nakon zatvaranja prstena i rekonstrukcije ulica u mom naselju seli u ilindensku. Info je od pouzdane osobe sa gradilista. Ne znam kad ce zvanicno objaviti, trebalo bi i zbog izmene trase javnog prevoza.
 

·
Registered
Joined
·
229 Posts
Verovatno ce objaviti ovih dana, dobro je sto PZP raditi, za razliku od Sumadije, oni rade poplicno kvalitetno. Nadam se da ce i trotoare i rasvetu obnoviti, red bi bio.

Inace, kako si zadovoljan radovima kod tebe u naselju?
 

·
Moderator
Joined
·
16,504 Posts
Discussion Starter #3,668
Pitanje je sta ce sad raditi i kako ce sta funkcionisti zbog vandrednog stanja.

Mogu ti reci da sam poprilicno zadovoljan radovima PZP u naselju. Sahte odlicno iznivelisane, asfalt ravan kao pista, jedina zamerka su slivnici za kisnu kanalizaciju koji su na oko 0.5-1cm ispod nivoa asfalta ulice. Iz kog razloga, ne znam. Dosta sahta je radjeno po vise puta, jer se desavalo da u zatvorenu ulicu pored automobila, znakove obidje i sleper koji izbaci iz lezista po koju sahtu pa iste moraju da rade iznova. Mentalitet, sta reci. Kada je u pitanju kvalitet podloge i samog asfalta, to ce vec vreme pokazati. Rasvetu u Bozidara Milosavljevica je radio Mitel Mont, a zasto stubovi nisu u liniji, to bi trebalo ispitati.
 

·
Registered
Joined
·
8,292 Posts

Урбанизам завршио Саобраћајну студију града Крагујевца

За потребе новог Генералног урбанистичког плана 2025. Крагујевац Јавно предузеће Урбанизам Крагујевац урадило је Саобраћајну студију града.

Према речима директора крагујевачке дирекције Драгана Дунчића овакав документ није никада урађен и има за циљ утврђивање тренутног стања саобраћаја на територији града и идентификовање будућих потреба.

Саобраћајна студија урађена је у сарадњи са факултетом Техничких наука, департманом за саобраћај из Новог Сада, где је искоришћено њихово управљање најсавременијим софтверима за анализу саобраћаја и саобраћајних токова, а то су програми који су у могућности да сагледају саобраћајне токове на већим површинама и аналитику предложених модела и решења раскрсница на територији града Крагујевца.

Тим поводом урађено је и бројање саобраћаја, које су радили ученици и професори Средње стручне школе у Крагујевцу, на више од 20 раскрсница у граду и прилазима државних путева.

Саобраћајна студија рађена је у циљу утврђивања тренутног стања саобраћаја на територији града, идентификовањем будућих потреба.

Други део саобраћајне студије користи се при изради планова детаљне регулације где се показало да ће са новим моделима раскрсница и кружних токова као што су Мала вага бити побољшане услуге саобраћаја у том делу града.

Градске саобраћајнице треба да побољшају услуге саобраћаја. Студија саобраћа је дала новине и данас је град Крагујевац, поред Београда једини град у Србији који има модел саобраћајних токова, које ће у будућности моћи да користи.

Она омогућава да се врло активно врши анализа одређених раскрсница по моделу, јер је сектор саобраћаја битан елемент који креира услове за целокупан друштвено економски развој града.
PTK


У току је израда пројеката за мостове у Крагујевцу

Након прошлогодишњих обилних падавина, Јавно предузеће „Урбанизам“ добило је задатак да уради пројекте за четири моста. Један од тих је мост У Трмбасу, преко Бресничког потока, који је приликом поплаве оштећен и неупотребљив.

Јавно предузеће Урбанизам Крагујевац завршило је идејна решења за мостове : у Лужницама преко потока Лимовац, преко реке Угљешнице на Петровачкој магистрали и Сушичог потока на прикључку са улицом Драгана Панића.

За мост у Трмбасу преко Бресничког потока урађен је пројекат за грађевинску дозволу.

Када је реч о кључним предпројектима као што су : хидролошка студија, хидраулички и геотехнички елаборат, урађени су за сва четири моста.

Пројекат за мост преко реке Угљешнице на Петровачкој магистрали у завршној је фази и он ће бити најдужи мост на територији града. Дужина моста биће 45 метара са улазним и излазним рампама.

У изради пројеката за мостове у Крагујевцу, Јавно предузеће Урбанизам је укључило и Грађевински факултет Универзитета у Нишу, и највећег конструктора мостова у земљи професора Предрага Благојевића.
PTK


Завршни радови на асфалтирању улица у Великом Пољу и Сушици

После краћег застоја због временских услова, у месним заједницама Велико Поље и Сушица у току су завршни радови асфалтирања.

Екипе Јавно комуналног предузећа Шумадија асфалтиралe су улице Александра Висоцког, Јосипа Келаве и Јелене Карађорђевице.

У наредном периоду, биће настављени радови на асфалтирању осталих улица на подручју Крагујевца.

После четрдесет година, асфалтиране су улице у МЗ „Велико Поље“. Улици Александра Висоцког асфалтиран је други крак дужине од 470 метара и улица Јосипа Келаве од 200 метара.

Мештани који живе у овом насељу дуго су чекали на асфалтирање. Имајући у виду да радови почињу рано ујутру и трају већи део дана, грађани ове месне заједнице имају стрпљења.

Мештани ове месне заједнице дуго су чекали на асфалтирање али имају разумевања. Локална самоуправа желела је да, пре него почну радови, оснажи јавно комунална предузећа а нове машине за асфалтирање резултат су одговорне политике локалне самоуправе и ЈКП „Шумадија“.

Екипе ЈКП „Шумадија“ свакодневно обављају инфраструктурне радове на нивоу града. У насељу Велико Поље имају доста посла, тако да им временски услови у овом периоду погодују за рад.

У месној заједници „Сушица“ асфалтирана је улица Јелене Карађорђевице, дужине од 70 метара. У овој улици, радове је извело Предузеће за путеве.

Са више сунчаних дана, сви расположиви капацитети јавно комуналних предузећа биће на улицама како би живот наших суграђана у сваком делу града био што квалитетнији.
PTK


Асфалтиране улице Живомира Бељића и Добојска у Ердечу

Екипе Предузећа за путеве наставиле су и данас радове на асфалтирању и санирању улица у Месној заједници Ердеч.

Улице Живомира Бељића и Добојске, данас су асфалтиране чиме су решени дугогодишњи проблеми мештана.

У плану је да се до краја године у овој месној заједници асфалтира још око седам улица.

Екипе Предузећа за путеве, данас су биле ангажоване у насељу Ердеч, где су радови на асфалтирању настављени у улицама Живомира Бељића у дужини од око 300 метара и Добојске улице.

У овој месној заједници асфалтиране улице добили су и житељи улица Владиславе Мазепа Дише, Милеве Шарић и Милана Долнића.

На предлог Савета грађана ове месне заједнице раде се улице са већим бројем кућа у којима је саобраћај гушћи, а асфалт испред својих кућа добиће и остали мештани Ердеча.

Месна заједница Ердеч броји око четири хиљаде становника. Асфалтирањем улица побољшаће услове живота, јер су ове улице биле веома оштећене.

Део механизације Предузећа за путеве данас је био ангажован и у насељу Кошутњак, где је асфалтирана улица Верољуба Јовановића, изнад Еко парка.
PTK
 

·
Moderator
Joined
·
16,504 Posts
Discussion Starter #3,670
Лакше за пешаке у Корићанима
17 март 2020

У току је асфалтирање тротоара у улици Ивана Гошњака у МЗ Корићани.

Због дужине ове улице радови на постављању асфалта биће настављени и наредних дана.
На овај начин решен је дугогодишњи проблем мештана овог насеља, нови тротоари омогућиће пешацима да од сада свакодневне обавезе обављају на безбеднији начин.
www.jkpsumadija.rs
 

·
Moderator
Joined
·
16,504 Posts
Discussion Starter #3,674
Bas to. Prosto ne mogu da verujem da ne mogu da ga izmeste na neku drugu lokaciju. Krstice se ljudi u tranzitu kroz grad sve vise...
 
3661 - 3680 of 3709 Posts
Top