SkyscraperCity banner

341 - 351 of 351 Posts

·
Banned
Joined
·
20,779 Posts
Sadržaji rizorta Portonovi u Herceg Novom od avgusta dostupni javnosti - Krajem 2019. završetak gradnje hotela

Crnogorski predsednik Milo Đukanović obišao je završne radove prve faze izgradnje rizorta Portonovi u Herceg Novom.

Tom prilikom upoznao se sa sadržajima i aktivnostima koji će od 1. avgusta biti dostupni lokalnoj i međunarodnoj javnosti.

On je kazao da mu je drago što je u mogućnosti da na poziv predsednika Borda direktora kompanije Azmont Investments, Ahmeta Erentoka, obiđe Portonovi u fazi koja predstavlja završnicu realizacije jedne veoma vredne investicije koja će označiti i početak stavljanja u funkciju tog rizorta, prenela je agencija Mina.

- Impresioniran sam onim što sam ovde video. S obzirom da pratim realizaciju projekta od prvog dana do danas, izgleda gotovo neverovatno da je ovoliko puno napravljeno i da je sve u skladu sa onim što su bila najoptimističnija očekivanja - kazao je Đukanović.

Kada je 2012. godine kompanija Azmont Investments ušla na crnogorsko tržište, njena ugovorna obaveza bila je da u rizort uloži 52 mil EUR u prve četiri godine, odnosno 258 mil EUR za osam godina.

Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 mil EUR, dok će ukupna investicija po završetku svih radova iznositi blizu 1 mlrd EUR.

U svim segmentima projekta sada je angažovano u proseku 1.500 radnika.

Đukanović je kazao da će se kroz završetak gradnje ključnog objekta hotela One&Only, prvog takvog hotela u Evropi, bitno unaprediti hotelska ponuda na crnogorskoj obali i u Crnoj Gori uopšte.

- Takođe, veoma je dobro primetiti da već u ovoj fazi gradnje ovđe radi otprilike oko 1.500 ljudi, a da su mnogi od njih građani Crne Gore. Ovo je ozbiljna šansa za rešavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema u državi i ključna šansa za razvoj Crne Gore - smatra Đukanović.

Erentok je podsetio da su na današnji dan pre sedam godina potpisali sporazum sa crnogorskom vladom za razvoj i izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa.

- Mi ćemo prve goste imati početkom avgusta, a krajem godine gradnja hotela će biti završena. U aprilu naredne godine hotel će biti spreman da primi prve goste - rekao je Erentok.

Rizort se prostire na 26 hektara i sastoji od 1,8 kilometara ekskluzivnog obalnog područja sa 214 rezidencija.

Svetski brendovi, kao što su prvi One&Only hotel u Evropi sa Espace Chenot Health Wellness Spa centrom i D-Marinom kapaciteta 238 vezova i mogućnošću prijema brodova dužine do 120 metara, sastavni su deo Portonovi rizort ponude.

 

·
Registered
Joined
·
8,289 Posts
Luksuzni hotel u Portonovom zaposliće 350 radnika

Hotel "One&Only" Portonovi u Kumboru, jedini tog tipa u Evropi, namijenjen najbogatijoj klijenteli, dočekaće prve goste 1. jula. Zato će im biti potrebno novih 350 zaposlenih. Interesovanje za rad u u kompaniji koja razvija jedan od najvećih rizorta u regionu je veliko.

Ne zna se da li je veći izazov do ljeta završiti i pripremiti za ultra bogate goste najluksuzniji hotel na Jadranu ili naći radnu snagu, koja će odgovoriti najvišim standardima. Samo u hotelu je otvoreno 300 radnih mjesta i još 50 u rizortu Portanovi, koji otvaranjem jedinog One and only hotela u Evropi proširuje ponudu.

„Zaista dosta dobrih biografija jesmo dobili. Kako iz Boke, tako iz ostatka Crne Gore, tako da to će biti ljudi, kako oni koji započinju svoju karijeru, tako i oni koji nastavljaju svoju karijeru u sklopu ultra luksuznog brenda“, rekao je PR Hotela "One&Only" Portonovi Milo Radonjić.

„Nude se različiti uslovi kandidatima. Kandidati koji ne dolaze iz Herceg Novog ili Boke imaju određene uslove dodatne, odnosno obezbijeđen takođe i smještaj. Opet kažem to sve zavisi od same pozicije i prosto nekih dogovora i pregovora sa kandidatima“, rekla je menadžerka za marketing i komunikacije Portonovi Adrijana Husić.

U Portonovom, u kojem je od prošle godine posao našlo oko 150 mladih ljudi, većinom iz Herceg Novog i Boke, biće još posla, jer uz Marinu i hotel u pripremi je i otvaranje drugih sadržaja.

„Već u narednih nekoliko mjeseci proširićemo i ponudu kada je u pitanju sve ono što resort kao takav nudi tokom cijele godine, dakle različiti restorani, radnje, apoteka, supermarket koji će takođe početi uskoro da radi u samom rizortu. Sve ovo dodatno znači i nova radna mjesta, pored ovih 350 radnih mjesta koje smo oglasili nedavno“, dodala je Husić.

One and only je sada gradilište. Tek se nazire budući luksuzni kompleks objekata sa ukupno 113 soba i apartmana, te dvije vile. A rezervacije već stižu.

„Prvi gosti dolaze 1. jula i prema prognozama koje do sada imamo, veoma smo zadovoljni time kako idu rezervacije i to ne samo da će donijeti dobra i hotelu One and Only, Portonovi, samom naselju i Marini, već i kompletnoj Crnoj Gori zato što je to jedno struktura gostiju koja, čini mi se, možda i nije posjetila Crnu Goru do sada“, dodao je Radonjić.

O uslovima rada u Portonovom i One and Only hotelu kandidati će moći više da saznaju narednog vikenda, kada je za sve zainteresovane organizovan Dan otvorenih vrata, u Resortu projektovanom za ulaganje oko milijardu eura.
RTCG (video snimak u prilogu)
 
341 - 351 of 351 Posts
Top