SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 195 Posts

·
Registered
Joined
·
16,117 Posts
В Жуковский доставлен новый опытный образец Т-50 для наземных испытаний


Согласно споттерским снимкам, 28 декабря 2014 года в Жуковский транспортным самолетом Ан-124-100 авиакомпании "Волга-Днепр" (борт RA-82081) был доставлен завершенный постройкой на Комсомольском-на-Амуре авиационном заводе имени Ю.А. Гагарина (филиале ОАО "Сухой") новый опытный образец истребителя пятого поколения ПАК ФА (Т-50), специально изготовленный для наземных испытаний. Предположительно, данный опытный образец для наземных испытаний обозначается как Т-50-6-2. 

·
Banned
Joined
·
925 Posts
Не свиђа ми се нова шема бојања украјниских антонова. Изгледа као поштанска. Стара је била боља, а нарочито за АН-225.

 

·
Registered
Joined
·
4,904 Posts
Па, и једно и друго су нацилане боје државе у којој се "Мрија" користи. То што је код нас пошта плаво-жута, није свуда случај.

А да личи на пошту - личи :yes:
Мада, шта је функција овог авиона? - Тако је, да превози терете и "пошиљке"
 

·
Banned
Joined
·
925 Posts
Првобитна функција је била да превози Бурана и остале ракетоплане из СССР-а. Једнствано му не стоји оваква шема. Моћан авион, нема шта.

1989. на аеромитингу у ЧССР Ан-225 се појавио и демонстрирао своју носивост тако што је у њега утоварено неколико камиона типа ТАТРА

 

·
Registered
Joined
·
4,904 Posts
Оно, што јес-јес, ова црвена штрафта га чини тањим и елегантнијим. Овако, изгледа к'о просечни жењени 40-годишњак кад гледа слике из младости :lol:
 

·
Banned
Joined
·
925 Posts
Кад смо већ код Антонова морам да наведем да је украјинско руководство решило да ''модернизује'' авион типа АН-124 тако што ће му уградити делове западног порекла. Конкретно за сада планирају да уградњу западне авионике, ослањања као и стајног трапа. У суштини ради се о деловима који су произвођени у Русији. Систем за управљање авионом А-825 се производио некада у Москви, а сада би требало да га замени западни систем Honeywell.

Планируемая замена в первую очередь коснется шасси, тормозной системы и авионики, заявил на прошедшей конференции «Military Airlift and Rapid Reaction Operations» вице-президент государственного предприятия «Антонов» Александр Кива.

КБ Антонов је извршио модернизацију кабине авиона и смањио број чланова посаде са 6 на 4. Сматра се да би увођењем западне авионике и система број чланова посаде био још више смањен.

''Модернизација'' ће обухватити и авионе АН-32 који ће носити ознаку АН-132 након што им уграде западне моторе ''прат и витни'' као и авионику ''хонивел''

Речь идет о сборке в этой стране легкого самолета Ан-132 — глубокой модернизации военно-транспортного Ан-32, на который будут установлены новые двигатели Pratt & Whitney, воздушные винты Dowty Propellers, бортовая авионика Honeywell и ряд других усовершенствований. Благодаря им грузоподъемность самолета вырастет с 7,5 до 10 тонн, а дальность полета увеличится в два раза.

Такође Русија планира да замени украјинске моторе Д-18Т руским јер је дошло до прекида сарадње између две државе као и оскудице резеврних делова. Као могући добављач нових мотора помиње се Кузњецов из Самаре.

Разработать замену им берется самарское ОАО «Кузнецов». «Заданные сроки являются чрезвычайно сжатыми. Предстоит точно «вписаться» в размеры мотогондолы Д-18Т. Несмотря на все сложности, задача эта решаемая», — заявил ранее заместитель генерального конструктора ОАО «Кузнецов» Антон Шацкий.

Један неименовани експрет наводи да је веома тешко да ће Кузњецов успети да угради своје моторе у ''руслана'' те да је најизвеснија канибализација авиона. Остаје да видимо шта ће се десити.

ИЗВОР 

·
Banned
Joined
·
925 Posts
Мотор који треба да замени Д-18Т је НК-32 који се уграђивао на Ту-160 и Ту-144. Не знам како ће то успети да изведу. Посао би требало да буде завршен до 2019. године.

 

·
HA-HA!
Joined
·
5,475 Posts
Па они су за ТУ-160 произвели 4 мотора за 5 година (или обрнуто), а за ову годину најављују производњу 5 нових мотора за ТУ-160, што многи аналитичари сматрају неизводљивим.
Реално, Русима би најбоље било да и они уграде западне моторе и авионику у своје Руслане.
 

·
Banned
Joined
·
925 Posts
Зашто да уграде западну авионику када могу сами да је направе? Мотор могу сами да ураде, али је за то потребно време. Да се конструише нови.
 

·
Registered
Joined
·
2,888 Posts
Буран;130650663 said:
Зашто да уграде западну авионику када могу сами да је направе? Мотор могу сами да ураде, али је за то потребно време. Да се конструише нови.
Da, mogu da naprave ali uz puno problema, pre svega finansijske prirode.
Rusija će naravno nastojati da zadrži proizvodnju strateški najvažnijih komponenti i motora za vojnu vazduhoplovnu industriju. U civilnom segmentu imamo primer SSJ 100 i pune saradnje sa evropskim partnerima.
 

·
Banned
Joined
·
925 Posts
Да, али због санкција и промене политике запада као и Русије то све може да падне у воду врло брзо. Сматра се да Русија осећа тешкоће због санкција које се манифестују код производње радара за Т-14 армата тенк. Лично сматрам да је за Русију боље да сама, ако је неопходно, модернизује АН-124-100 мада не видим разлог за увођење нове авионике у тај авион. Само да се превазиђе проблем који је настао око Д-18Т и биће довољно.

У украјниске авионе АН-148, АН-70 и остале постсовјетске ваздухоплове уграђивана је руска авионика. Појавом раскола између те две државе Украјина се окренула западу и сада уводи њихове системе како би надоместили одсуство руских.
 

·
HA-HA!
Joined
·
5,475 Posts
Нисам сигуран колико је Руска авионика компатибилна са западним моторима. Претпостављам да би ту могло бити проблема, мада се све то да решити. Ако се не варам авионика за Руслане је већ стара преко 15 година и једна детаљна модернизација би јој добро дошла. Није ми познато да имају нешто новије за тај тип авиона. Зато сам написао да би најједноставније решење било да купе све ново у пакету са запада. Кад се ради о парама, запад врло вешто избегава санкције које сам поставља. Продали би им то они на овај или онај начин.
 

·
Banned
Joined
·
925 Posts
Није реч само о томе да ли је запад спреман да прода или није већ о томе да се Русија оспособи да прави све неопходне делове за авион и да не зависи од страних добављача. Садашњи системи датирају јоп из доба СССР-а у зависности од годишта производње авиона. Већ сам писао да је основ свега систем А-825 који се производио у Москви. Руси би новом авиоником постигли већи степен аутоматизације и смањење броја чланова посаде. Авион може комотно да ради са старим системом за који постоје стручњаци и делови тако да није неопходно да се мења.

Видео сам да је завод Иљушин сада по први пут успео да направи ИЛ-78 у потпуности у Русији и да не зависи више од фабрике у Узбекистану која је производила крила за авион.
 

·
Registered
Joined
·
4,904 Posts
Антонов има проблема, изазваних пре свега политиком. 148 се прави у Русији, у Вороњежу. Због затегнутих односа између две земље овај пројекат трпи. Интересанто је да је највећи број поруџбина ипак и био за Руску Федерацију.

Нико не наручује авион, по мени због два разлога:

1. Дирекнтан је конкуренту Сухоју.

2. Нејасно је где би се авион производио, јер као интелектуална својина припада КБ Антонову али се највећи део компоненти као и само склапање производи у Русији. Као и код сваког развода имовина се дели, а нејасно је у каквој пропроцији. Ко би нормалан куповао такав авион, па да после има главобољу....
 

·
Banned
Joined
·
925 Posts
Дирекнтан је конкуренту Сухоју.
Није директан конкурент Сухоју јер Сухој прави другачије авионе. СУ-204 суперџет има већи капацитет и намењен је за другачије летове.

Антонов има проблеме. У теми о Украјини сам навео где су се рпоизводили делови за Ан-124 и 225. Украјина може самостално да направи труп авиона и моторе. За све остало су потребни Руси: точкови, авионика, ослањање, разни системи. Украјинци су већ надоместили недостатак авионике увозом западне, точкове исто поручују са запада, моторе исто желе да замене на мањим авионима.
 
1 - 20 of 195 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top