SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 121 Posts

·
Registered
Joined
·
225 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Комплекс од 200 станова у Лазаревцу

У лазаревачком "Расаднику" следеће године ПД "Колубара" требало би да гради 70 станова. До изгледа насеља дошло се конкурсом, а прву награду освојио је тим архитеката из студија "React"

Пет зграда са 70 станова, подземним гаражама, локалима, зеленим површинама, теренима за спорт осмислиле су архитекте из студија "React", добитници прве награде на конкурсу за идејно урбанистичко-архитектонско решење колективног становања у насељу "Расадник" у Лазаревцу. То ће бити прва од три фазе изградње комплекса који се простире на парцели од 9.730 квадратних метара у у коме је планирано око 200 станова. Тудање прве фазе требало би да почне следеће године, а станови су намењени породицама које су због експропријације земљишта за проширивање копова у рударском басену "Колубара" остале без домаћинства.

Гроздана Шишовић, архитекта и вођа тима који је освојио прву награду на конкурсу каже да су објекти пројектовани тако да чине цечине које могу независно да се зидају-
- Дозвољена спратност у комплексу била је три спрата и поткровље, али неке зграде смо пројектовали да буду ниже јер се тако боље уклапају у окружење које чине породичне куће. Према структури, станови неће бити социјални јер су предвиђене и веће квадратуре. У приземљу је пословни простор и станови за особе са посебним потребама. Осим подземних гаража, биће саграђен и наткривени паркинг у сутерену - објашњава Шишовићева.

Победничко решење требало би да послужи за разраду пројектне документације која ће бити поверена пројектном бироу, инвеститора ПД РБ "Колубара".
- Израда главног пројекта почеће следеће месеца. Надамо се да ћемо за прву фазу дозволе добити за шест месеци и још не знамо колика је вредност пројекта. За другу и трећу фазу ако "Колубара" не буде имала интереса да гради понудиће општини или неком другом инвеститору. Али то не би требало да буде приватник - каже Ивана Милинковић, представница инвеститора.

"Колубара" је и раније градила станове, али ово је први пут да конкурсом бира најбоље решење за стамбени комплекс.

Број и квадратура станова
18 гарсоњера, минимално 24 квм
14 једнособних (око 35 квм)
14 једноипособних (око 41 квм)
16 двособних (око 63 квм)
8 двоипособних (око 75 квм)

Политика

 

·
Дреница
Joined
·
15,996 Posts
Руководство ГО Лазаревац обишло радове на више локација на територији наше општине
25 август 2012
Председник ГО Лазаревац Драган Алимпијевић, у друштву директора "Колубара Грађевинар" Милоја Живановића, директора ЈПКП "Лазаревац" Милисава Крстовића, директора ЈП "Дирекција" Станка Јовичића и осталих сарадника и чланова коалиционе власти, обишао је неколико локација на територији општине Лазаревац где је у току интензивно извођење радова, као и локацију у Рудовцима где се планира наставак радова.

Према речима председника ГО Лазаревац Драгана Алимпијевића започета је реализација више инфраструктурних пројеката, а Лазаревац је постао једно велико градилиште.

"Обилазак радова и градилишта на територији општине Лазаревац од стране општинског руководства, извођача радова и свих коалиционих партнера постаће пракса и трудићемо се да ту праксу спроводимо једном месечно или бар једном у току два месеца. Следеће недеље планирамо да обиђемо други део општине, односно насељена места Вреоци, Велики Црљени, Миросаљци и Јунковац, како би испратили динамику радова и на тим градилиштима.", изјавио је председник ГО Лазаревац. Председник Алимпијевић је овом приликом истакао да је задовољан са динамиком радова коју спроводе лазаревачка јавна предузећа и том приликом додао да ће се трудити да се и у наредном периоду ангажује лазаревачка оператива, односно фирме из државног и приватног сектора које привређују на територији наше општине.Председник ГО Лазаревац нагласио је да нема смисла започињати објекте који се не могу привести крају, као и да ова коалициона власт неће политички отварати објекте. Председник Алимпијевић је овом приликом изразио незадовољство са стањем у којем се налази фискултурна сала у Рудовцима и са динамиком радова на Ватрогасном дому у Лазаревцу. "Нисам задовољан са стањем у којем се налази фискултурна сала у Рудовцима. Следеће недеље обавићемо разговор са руководством ПД РБ "Колубара" како би помогли реализацију овог пројекта, а већ сам наложио ЈП "Дирекција" да ступе у контакт са Министарством омладине и спорта РС како би и они финансијски учествовали у изградњи овог објекта.", закључио је председник Алимпијевић.

Нова коалициона власт је договорила да једном месечно обилази све објекте у нашој општини чија изградња је у току, као и објекте чија је изградња престала.Први објекат коју је општинско руководство обишло била је спортска сала код основне школе у Рудовцима, на којем изградња стоји већ 5 година. "У овај објекат уложено је 10 милиона динара пре 5 година и ми желимо да наставимо његову градњу. Такође, сматрамо да је за завршетак изградње овог објекта потребна помоћ ПД РБ „Колубара“, као друштвено одговорне фирме и Министарство омалдине и спорта РС", рекао је директор ЈП "Дирекција" Станко Јовичић.

Вредност целокупне инвестиције се процењује на 20-25 милиона динара. За ову годину је преко ЈП „Дирекција“ Лазаревац планирано да се постави столарија и пратећа опрема како овај објекат не би изгледао као напуштен, а такође је ове године планирано да ПД РБ „Колубара“ уложи финансијска средства у износу од 3,5 милиона динара.У оквиру обиласка радова у општини Лазаревац следећа локација била је у МЗ Барошевац. Општинско руководство је том приликом обишло радове на балон сали при објекту основне школе у Барошевцу, који је текође у изграњи и који се одвијају у складу са планираном динамиком, а затим и локалитет на брду Петковача код Барошевца, где је у току реализација капиталног инфраструтурног пројекта, односно изградња гробља са капелом.

"Овај објекат би требало да буде завршен до краја године, међутим договорено је са ПД РБ "Колубара", као инвеститором ових радова, да овај објекат ипак радимо фазно због грађевинских и употребних дозвола, као и због чињенице да је ПД РБ "Колубара" условљена да након завршетка овог објекта отпочне есхумацију на старом гробљу у Барошевцу", изјавио је директор "Колубара Грађевинар" Милоје Живановић и том приликом додао да имају обавезу да до 15. септембра 2012. године заврше 720 гробних места и објекат капеле, чиме ће се стећи услови да се на Скупштини покрене иницијатива за забрану сахрањивања на старом гробљу у Барошевцу.Планирано је да капацитет гробља на Петковачи буде 2.000 гробних места, чиме би се решио проблем сахрањаивања на овим просторима за дужи низ година.Једна од локација коју је општинско руководство обишло је и "Лазаревац 2" гробље у Црним Међама у Шопићу. Планирано је да овај простор буде капацитета око 17.500 хиљада гробних места, :eek:mg:а радови на овом објекту су при крају. Преостаје да се уради пратећа инфраструктура и мањи објекти. "Лазаревац 2" гробље је од изузетне важности, како за мештане насељених места Вреоци и Медошевац, тако и за све лазаревчане.Улога ЈПКП "Лазаревац" је од велике важности за све радове који су у току на територији ГО Лазаревац. Радови на Железничкој улици одвијају се према предвиђеном плану, док у понедељак наредне седмице отпочињу радови и на улици Станислав Сремчевић-Црни. "Што се тиче радова у Карађорђевој улици у току је сечење асфалта како би се могло започети са комплетном реконструкцијом ове улице. Ови радови се спроводе у сарадњи са ЈП "Топлификација" и "Колубара Грађевинар", а према планираној динамици радова предвиђено је по 30 дана за реконструкцију леве и десне стране главне улице.", нагласио је Милисав Крстовић, директор ЈПКП "Лазаревац".Наредна локација коју је председник Алимпијевић обишао била је У Лазаревцу, где започета изградња Ватрогасног дома.

"Према информацијама из одељења за изградњу и одржавање објеката МУП-а РС тендер за изградњу Ватрогасног дома у Лазаревцу је у току, а планирано је да се средства, која су обезбеђена из донације, утроше до краја године.", рекао је Зоран Марковић, командир Ватрогасно-спасилачке јединице у Лазаревцу.Према пројекту вредност овог објекта износи око 70 милиона динара. "

Мислим да се средствима са којима се тренутно располаже и са најављеним донацијама Гас-бетон-а и кровне конструкције Колубаре Метал-а овај објекат може привести крају.", закључио је командир Марковић и додао да очекује активнију улогу општинског руководства у овом пројекту.

Последња локација коју је руководство ГО Лазаревац током овог обиласка посетила била је Железничка улица у Лазаревцу.Према речима Слободана Мијушковића, техничког директора "Колубара Грађевинар" у Железничкој улици је у току извођење радова на паралелном постављању кишне и фекалне канализације, како би се што пре изашло из зоне бензинске пумпе и осталих локала и на тај начин омогућило власницима да несметано привређују. Након ових радова уследиће радови на самој саобраћајници.
http://www.lazarevac.rs/index.php?o...2-08-25-15-50-43&catid=63:2011-03-24-11-22-48
 

·
Дреница
Joined
·
15,996 Posts
Најављена изградња новог вртића у Лазаревцу
28 септембар 2012


Председник градске општине Лазаревац Драган Алимпијевић и његов заменик Бојан Стевић у пратњи директора општинских јавних предузећа обишли су неколико школских и предшколских објеката на територији ГО Лазаревац.

Током овог обиласка општинско руководство на лицу места се уверило у стање објеката за боравак деце у Степојевцу, Великим Црљенима, Пркосави, Шопићу и Лазаревцу.

Приликом посете вртићу у Степојевцу, који је изграђен пре више од 30 година, председник општине Драган Алимпијевић је најавио до краја ове године израду пројекта за санацију овог објекта, а почетак радова на реконструкцији објекта и уређењу дворишта за наредну годину.

„Трудимо се ових дана да што више радова у нашој општини започнемо и да на тај начин испунимо своје обећање да ће Лазаревац постати једно велико градилиште“, казао је Алимпијевић и додао да се на овај начин доказало да оваква локалне коалиција има капацитет да у Лазаревац доведе велики број министара и да на тај начин привуче значајна средства.

„Направићемо јасне приоритете, када је реч о радовима у месним заједницама, и заједнички договор да све започете радове приведемо крају“, истакао је председник Алимпијевић.

Приликом посете школи у Степојевцу председник ГО Лазаревац најавио је асфалтирање игралишта у подручном одељењу ове школе у селу Лесковац.

Алимпијевић је искористио ову прилику да јавност упозна и са намером општинског руководства да изгради још један објекат вртића у Лазаревцу.

„Започели смо анализу и избор повољних локација за изградњу новог обданишта у Лазаревцу, а надам се да ће већ 2014. године оно бити изграђено“, истакао је председник Алимпијевић.

„Тражићемо да у следећој години ПУ „Ракила Котаров – Вука“ добије средства, око 40 милиона динара за замену столарије за доњи објекат у Лазаревцу“, најавио је председник Алимпијевић и додао ће око објекта вртића у Шопићу бити постављена ограда, а у дворишту нови мобилијари за игру деце.

Након посте Степојевцу руководство општине обишло је објекат школе „Свети Сава“ и предшколске установе у Великим Црљенима. У основној школи у Великим Црљенима ученици још увек немају фискултурну салу, а настава физичког васпитања одвија се у холу школе и учионицама.

Директор ЈП Дирекција Лазаревац Станко Јовчић најавио је помоћ овог предузећа у изградњи пасареле којом ће школа бити повезана са балон салом у Великим Црљенима.

„Када завршимо балон салу свакако ћемо помоћи да се ученицима ове школе омогући што безбеднији и што краћи пут до објекта балон сале“, рекао је директор Јовчић.

У објекту дечијег вртића у Великим Црљенима најављено је уређење дворишта и прилаза вртићу.„Овај део терена испред објекта који је насут песком биће асфалтиран, а прилаз од школе треба решити изградњом степеништа“, рекао је заменик Стевић и додао ће поред ових радова бити потребно урадити и део ограде.

У подручном одељењу ОШ „Рудовци“ у Пркосави у току је асфалтирање и изградња спортског терена, реконструкција крова и увођење грејања. Средства за извођење ових радова обезбеђена су из општинског буџета.

„ЈП „Топлификација“ донирало је котао за ову подручну школу и учествовало је у радовима на увођењу грејања“, казао је директор овог предузећа Вукашин Јањевић.

Највећи проблем у ОШ „Кнез Лазар“ је урушено школско двориште и неадекватни мокри чворови.

„Надам се да ћемо пронаћи неки други начин да наше школско двориште у потпуности оградимо, како би забранили улаз пешацима“, казала је директорка ове школе Славица Сунајко.
http://www.lazarevac.rs/index.php?o...2-09-28-13-11-56&catid=63:2011-03-24-11-22-48
 

·
Дреница
Joined
·
15,996 Posts
Завршени радови на објекту основне школе у Пркосави
15 октобар 2012
Руководство градске општине Лазаревац у петак је обишло објекат основне школе у Пркосави где су завршени радови на грејању, санирању кровне конструкције и асфалтирању терена за мале спортове. Ови радови изведени су у сарадњи ЈП „Дирекција“ и ЈП „Топлификација“ из Лазаревца.

ЈП „Дирекција“, приликом извођења радова, било је задужено за реконструкцију крова школе и асфалтирање игралишта, а у склопу ових послова проширено је и 300 метара пута у близини школе.

„Све ове послове завршили смо у предвиђеном року. Извршили смо санацију оштећеног крова јер са онаквим оштећењима на крову нисмо смели чекати зиму“, казао је директор ЈП „Дирекција“ Станко Јовчић.

ЈП „Топлификација“ уградило је котао који ће грејати просторије школског објекта.

„Нама је драго што ће деца, њих дванаесторо, овде у Пркосави имати загрејане просторије и да са те стране буду обезбеђена“, казао је директор ЈП „Топлификација“ Вукашин Јањевић и додао да је ово предузеће поред овог посла у Пркосави радило и по другим месним заједницама што ће, како најављује Јањевић, бити пракса и у наредном периоду.

У име запослених у овој школи општинском руководству се захвалила учитељица Каћа Кес која је овом приликом изразила своје задовољство што је и ова школа дошла на ред да се опреми и среди и што ће деца имати примерене услове за рад.

Основна школа у Пркосави у саставу је матичне школе у Рудовцима. Директор ОШ „Рудовци“ Небојша Делић такође се захвалио општини на изведеним радовима и овом приликом најавио да је извођењем ових послова у школи у Пркосави све спремно за предстојећу грејну сезону, а да се у наредним данима очекује да посредством градског секретаријата за образовање стигне и прва испорука агрегата за грејање.

Председник градске општине Лазаревац Драган Алимпијевић овом приликом је нагласио да ће странке владајуће коалиције у Лазаревцу и убудуће испуњавати обећања дата током предизборне кампање.

„Приступили смо одмах овом послу, како би деци и запосленима у овој школи до почетка грејне сезоне, 15. октобра створили нормалне услове за рад“, рекао је председник Алимпијевић.

Према речима председника Алимпијевића локалне власти настављају са радовима на територији општине Лазаревац, међу којима су свакако најзначајнији радови у улицама Карађорђевој, Железничкој и Станислава Сремчевића – Црног.

http://www.lazarevac.rs/index.php?o...2-10-15-10-37-13&catid=63:2011-03-24-11-22-48
 

·
Дреница
Joined
·
15,996 Posts
Иницијатива за изградњу Музеја Колубарске битке

Циљ читаве иницијативе је да за прославу стогодишњице Колубарске битке, 2014. године, Лазаревац добије један капиталан објекат који ће овековечити сећање на једну од најславнијих битака у нашој историји.

Градска општина Лазаревац је подржала пројекат, тако да су припремне активности већ у утоку - формиран је тим који ће водити организациони, технички и истраживачки део пројекта. Обављени су прелиминарни контакти са релевантним институцијама и стручњацима, који би могли да пруже неопходну подршку у реализацији пројекта.

Локација на којој би се градио Музеј јесте Градски парк
http://www.facebook.com/groups/MuzejLazarevac/
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151267946360395.516098.62941830394&type=1
 
1 - 20 of 121 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top