SkyscraperCity Forum banner

Львів майбутнього - ідеї та обговорення

474664 Views 2495 Replies 186 Participants Last post by  zaliznychnyk
Давно хотів створити тему, у якій можна було б висловлювати наші власні ідеї щодо розвитку нашого прекрасного міста.
Ось, власне, я і починаю. Ідея вдосконалення перехрестя вулиць Сахарова та Княгині Ольги давно вертілася в мене в голові. Коли нарешті взявся до роботи - часто бракувало то часу, то натхнення, бо ж робив вечорами після роботи. Поки робив, вже то перехрестя переробили без мого втручання, але, як я жартую, це було проведено першу чергу реконструкції:lol: Отож дивіться:

Трамвайні колії, за моїм задумом, піднімаються на рівень вище. На перехресті організовується кільцевий рух.

Трамвайна зупинка, обладнана ліфтом для інвалідів, розміщується над дорогою

Під мостом в проекції трамвайної колії влаштовується автобусна зупинка

Торгові площі та підйом до зупинки в інший бік

Прохід повз Фенікс. Графіті будуть намальовані учасниками міжнародного фестивалю молодіжних субкультур:cheers:

Ну і бонус трек. В процесі роботи над мостом дуже захотілося побудувати поруч щось таке сучасне і корисне. Так з'явилася ось ця будівля - бізнес-центр Символ з інтернет-кафе та книжковим магазином на першому-другому поверхах:)

421 - 440 of 2496 Posts
Я за літні майданчики. Літні майданчики - це ознака цивілізації та окраса міста.
Я за літні майданчики. Літні майданчики - це ознака цивілізації та окраса міста.
та всі за і я за, але за цивілізовані літні майданчики а не те що є зараз на пр.Свободи (Япона Хата і піцца Наполетана). пройдіть і подивіться.
Ну з літніми майданчиками то дійсно є біда.
Не всі площі мають ставати літніми-майданчиками. :D

і Gloria Jeans

на разі то такі найгірші випадки.

будь-ласка, не чіпайте хоча би Gloria Jeans ! :) Хай будуть літні майданчики. Я не слон, мені ніколи не бракувало місця на тротуарі,щоб пройти! Добре,якби такі майданчики були там, де є поганий тротуар...приховали б його.
^^

і ходити по дорозі? :)
^^

і ходити по дорозі? :)
мені і тротуару достатньо. :lol: я ж не кажу повністю тротуари заховати майданчиком, а лише трохи)
Власне Gloria забрала весь тротуар на вул. Руданського.

це було видно на фото Tushkana
http://www.the-village.ru/village/city/city/113355-alko

^^

Москва 2025: В 10 раз меньше точек продажи алкоголя и запрет на курение
була б моя воля я б прибрав всі кіоски як клас
ВАЛЄРА СИХІВСЬК;91246737 said:
була б моя воля я б прибрав всі кіоски як клас
+ 1 !!!

ЗИ. звичайно ж є місця де вони потрібні або просто мождуть бути, але 99 % - нах !
Ескіз по пл.Липневій.

Я там показав можливість влаштування зупинки з кишенею (це трохи полегшить рух транспорту по Героїв УПА, бо на існуючій зупинці кишеню не можна зробити)

Пишіть зауваження і пропозиції :) Коли все буде підходити, то зроблю більше картинок і з хорошою якістю.

якщо картинки не показує, то тут має бути: http://www.nickolaykravtsov.com/2012/05/blog-post.html
Ескіз по пл.Липневій.

Я там показав можливість влаштування зупинки з кишенею (це трохи полегшить рух транспорту по Героїв УПА, бо на існуючій зупинці кишеню не можна зробити)

Пишіть зауваження і пропозиції :) Коли все буде підходити, то зроблю більше картинок і з хорошою якістю.
1. може вартує зробити широкий пішохідний перехід від площі через вул. Федьковича (широчезна зебра) - там люди товчуться завжди, а водії обурюються бо не можуть проїхати спокійно. а так, водії будуть бачити, що пішоходи там мають право знаходитись.

2. північно-східний газон-трикутник, може зробити мощеним, (або мощення, яке дозволяє траві проростати). Південна зона біля зупинки для очікування і зустрічей, а той трикутник, може бути для тих самих столиків.

3. людям, які поставили автомобілі зі східної сторони, треба дати можливість перейти площу і потрапити до магазинів і кафе у західній частині так, щоб ті не топтали газон і не обходили його далеко.

4. може дозволити там торгові місця, із обмеженим у часі використанням (7.00 - 13.00). це дозволить наситити площу людьми зранку, а ввечері люди приходитимуть відпочивати.

5. якщо є зупинка у південній частині площі, то слід передбачити безпечний перехід через Героїв УПА (наприклад острівок безпеки).

6. цей кіоск - прийом склотари є важливим? чому його зберігається?
4. може дозволити там торгові місця, із обмеженим у часі використанням (7.00 - 13.00). це дозволить наситити площу людьми зранку, а ввечері люди приходитимуть відпочивати.
в наших реаліях це буде той шанхай який там і до того
ВАЛЄРА СИХІВСЬК;91697826 said:
в наших реаліях це буде той шанхай який там і до того
ну це якщо дозволити і не контролювати. наприклад на стометрівці на пр. Свободи до шанхаю вроді ще не дійшло. думаю це має стосунок до масштабу.
1. може вартує зробити широкий пішохідний перехід від площі через вул. Федьковича (широчезна зебра) - там люди товчуться завжди, а водії обурюються бо не можуть проїхати спокійно. а так, водії будуть бачити, що пішоходи там мають право знаходитись.
Та, там має бути перехід по ширині алеї

2. північно-східний газон-трикутник, може зробити мощеним, (або мощення, яке дозволяє траві проростати). Південна зона біля зупинки для очікування і зустрічей, а той трикутник, може бути для тих самих столиків.
Можне бути

3. людям, які поставили автомобілі зі східної сторони, треба дати можливість перейти площу і потрапити до магазинів і кафе у західній частині так, щоб ті не топтали газон і не обходили його далеко.
Обходити і так недалеко, а топтати газон не будуть, бо там вздовж всього цього проїзду на краю газону висаджується жива огорожа висотою до 1,5 м. Також вона візуально закриває стоянку і проїзд для площі.

В європі так роблять, в нас треба дуже сильно контролювати, щоб вийшло культурно

5. якщо є зупинка у південній частині площі, то слід передбачити безпечний перехід через Героїв УПА (наприклад острівок безпеки).
Перехід можна, а острівок безпеки для чого? це ж одностороння дорога з двома полосами

6. цей кіоск - прийом склотари є важливим? чому його зберігається?
Я його просто не рухав, бо не знаю, яка з ним ситуація. Якщо зносити, то або кафе, або продовження стоянки на всю довжину
Перехід можна, а острівок безпеки для чого? це ж одностороння дорога з двома полосами
якщо влаштовувати кишеньку для зупинки автобуса, то полос у тому місці стає вже три. як на мене це досить широко. з іншого боку, з другої сторони вулиці не знаходиться нічого такого, до чого хотілося б потрапити, тому одразу в цьому місці перехід може не потрібен. зате, тоді потрібен перехід через проїзд на пл. Липневій
разом з цією пропозицією, можливо вартувало б іще влаштувати рекомендації для оформлення вітрин і входів у заклади і магазини, що знаходяться на площі. Якщо б ця площа і справді стала хорошим місцем, то бажаючих зробити кафе і магазини у перших поверхах зросте. а ще не можна ігнорувати те, що відмітки підлог перших поверхів цих будинків є вищі ніж відмітки тротуарів. тому є небезпека появи дурнуватих сходів і терас які все зіпсують. гадаю про це також варто подумати.
тим не менше мене пре сама ідея і звісно ініціативність
+1

подяка greyi :applause:

від себе додам:

1. стоянку доведеться залишити так як є зараз, тобто по лівий бік дороги.

2. стосовно того прийому склотари.... вже зо 5 років не бачив зоб там щось відбувалося... треба його знести. то моя думка.

3. погоджуюсь з Elephant_Talks стосовно ще 1-2 доріжок щоб не топтали газон.

4. щоб вийшло реалізувати цей проект нам треба запропонувати максимальне reuse reduse recycle ;)
тобто все що зараз є на площі, а це придатні для повторного використання бруківка і радянська тротуарна плитка - з цих матеріалів треба і робити нову площу. :)

бо самі розумієте, зараз нам скажуть: о який чудовий проект, але коштів нема бла-бла-бла... і все заляже на дно.

щоб цього не сталося треба все продумати... на 8 ходів вперед як в Breaking Bad :D

5. по зупинці дійсно хороше рішення! +1

6. думаю там необхідний дитячий майданчик. але!!! я не кажу про якусь банальщину ;)
не треба пісочниць, і совдеп гойдалок... потрібне щось таке як у проектах ТОПОТЕК.

7. можна також поекспериментувати зі щебенем і травою :)
щебінь це мабуть найдешевший буд./декор матеріал (1т. +/- 250грн.)

всі фотки:

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=91404916&postcount=1262

ось

але треба ще думок! :)

бо тільки великий діалог приведе до результату :)

ще раз дякую greyi!
Ескіз по пл.Липневій.

якщо картинки не показує, то тут має бути: http://www.nickolaykravtsov.com/2012/05/blog-post.html
В мене ось такі думки виникли:
1. Такий величезний газон неодмінно витопчуть. От до гадалки не ходи:) Та і з точки зору доцільності проведення часу на площі, думаю, варто його трохи зменшити на користь, наприклад, скейтбордної рампи, баскетбольного майданчика чи чогось подібного.

2. Теж беруть сумніви відносно повного відгородження парковки. Думаю, що прохід посередині не завадив би.

3. Алею з лавками зі східного боку я би трохи відсунув від будинків і проміжок заповнив літніми майданчиками.

4. Біля круглих клумб теж можна зробити якісь місця для сидіння.
можливо ще варто додати дитячий майданчик і наприклад баскетбольний за рахунок зменшення площі газону
421 - 440 of 2496 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.