SkyscraperCity banner

201 - 220 of 255 Posts

·
ivanpet
Joined
·
267 Posts
Ево мог искуства са поломљеним клупама. Две клупе код Сремца и Калче су биле гадно девастиране пре око месец ипо дана и тако су стајале сигурно две недеље. Направио сам и спремио резервне греде да их заменим и у последњем тренутку рекох да позовем да најавим акцију јер се сетих да је лик који је прао Шабанов споменик од графита био ваљда новчано кажњен. И кажу ми у Паркинг сервису да не радим то јер је то њихов посао, извинили се што не могу истог дана да замене али ће сутра сигурно поправити. И тако и би!
 

·
Registered
Joined
·
443 Posts
У питању је деоница од Нишке бање (раскрсница код бањске рампе) до Јелашнице која је доста страдала задњих годину дана. Ударне рупе се повремено закрпе, али то се ради неквалитетно и убрзо се поново појаве. Задњи пут су их закрпили око 10.јануара ове године, значи пре мање од 2 недеље и ево како те рупе изгледају сада (сликано јуче 22.јануара 2018.):

Лично познајем или сам чуо како је више људи имало штету на својим возилима због ударних рупа (сломњене фелне, или разбијен трап). Овакво крпљење пута без накнадне контроле је само разбацивање материјала и бацање пара.

Ову жалбу ћу послати Дирекцији за иградњу града Ниша, и замолио бих форумаше да ме упуте коме још могу да се обратим да се овај проблем реши или да сами рашире ову информацију да би је сазнали они који имају моћ да тренутну ситуацију побољшају. Ја мислим да је овај пут зрео за потпуну реконструкцију, значи скидање старог асфалта, рађење подлоге и новог асфалта целом дужином од Нишке бање до Јелашнице до дела пре надвожњака аутопута
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Slučajno sam naletela na ovaj post pre par dana tragajući za rešenjem svog problema. Iako je tema odavno pokrenuta, sve pohvale za Kurt2 za pokretanje iste kao i za sve ostale koji vrše svakodnevni pritisak na naše gradske institucije. Nažalost, to je izgleda jedini način da se pojedinci nateraju da rade posao za koji su plaćeni. I sama sam bezbroj puta slala dopise i mejlove pokušavajući da ukažem na svakodnevne probleme koji se ne rešavaju, uglavnom bezuspešno, mada moram da priznam da je bilo i par onih sa pozitivnim ishodom.
Interesuje me da li je neko od vas imao iskustva sa problemom čuvanja pasa u zgradi i remećenjem kućnog reda? Mi u zgradi imamo strašan problem sa jednim stanarom (nažalost vlasnikom stana ) koji u stanu čuva velikog i opasnog psa koji neprekidno laje. Obzirom na njegovu rasu i veličinu to lajanje je strašno neprijato i uznemiravajuće, a naročito u toku noći kada nas ispameti u neko gluvo doba. Bezbroj puta smo zvali Komunalnu policiju i poslali gomilu dopisa Komunalnoj inspekciji ali bez ikakvog učinka. I jedni i drugi se proglašavaju nenadleznim, policajci nas prebacuju na inspekciju, inspekcija na komunalne policajce i tako u krug. Da ne mislite da sam neki mrzitelj životinja, naprotiv, obožavam i pse i mačke, ali ovakvom psu nikako nije mesto u stanu. Ovo svakodnevno maltretiranje počinje da uzima svoj danak, konstantno smo umorni, nervozni i neispavani a komšija nam se smeje u facu jer mu ništa ne možemo. Kaže zakon ga štiti, može da dovede još jednog psa i u svom stanu radi šta hoće.
Ima li neko bilo kakav savet, predlog, sugestiju šta dalje činiti?
 

·
Winter is coming !
Joined
·
1,839 Posts
Treba komunalna da izađe.

Ja sam im pisao prijavu za mamlaza koji čuva pse lutalice ispred kapije na ulici i izašli su na teren.

Ovo je neka utredba za NIš iz 2002-e, ne znam da li još važi:

http://www.eservis.ni.rs/propisi/docs/536.pdf

U članu 25. kaže da ne mogu d ase čuvaju životinje tako da smetaju trećim licima kao i da nadzor vrši gradski inspektor za zaštitu životne sredine.

Probajte sa njima mada ja mislim da je sada komunalna nadležna. Napišite jednima i drugima pisanu prijavu.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Slali smo Komunalnoj inspekciji dopise sa navedenim članom ove uredbe kao i Članom 30 ODLUKE O KUĆNOM REDU U STAMBENIM ZGRADAMA NA TERITORIJI GRADA NIŠA, („Stanari koji u stanovima i poslovnim prostorijama, u skladu sa posebnim propisima o držanju životinja, drže mačke, pse i druge životinje, dužni su da paze da te životinje ne stvaraju nečistoću i ne narušavaju mir i tišinu u zgradi.“).
Od Komunalne inspekcije nikakvog odgovora a Komunalnu policiju kad pozovemo ili dodju posle 1-2h kada se pas smiri i kažu da nista ne mogu da učine, ili uopšte ne dođu. Navodno, da bi reagovali moraju da se zateknu na licu mesta kada pas duže laje i da odgovarajućim uređajem izmere nivo buke :nuts:!?
Poslaću opet dopise i inspekciji i policiji, pa da vidimo.
Hvala puno u svakom slučaju.
 

·
Registered
Joined
·
3,804 Posts
Slali smo Komunalnoj inspekciji dopise sa navedenim članom ove uredbe kao i Članom 30 ODLUKE O KUĆNOM REDU U STAMBENIM ZGRADAMA NA TERITORIJI GRADA NIŠA, („Stanari koji u stanovima i poslovnim prostorijama, u skladu sa posebnim propisima o držanju životinja, drže mačke, pse i druge životinje, dužni su da paze da te životinje ne stvaraju nečistoću i ne narušavaju mir i tišinu u zgradi.“).
Od Komunalne inspekcije nikakvog odgovora a Komunalnu policiju kad pozovemo ili dodju posle 1-2h kada se pas smiri i kažu da nista ne mogu da učine, ili uopšte ne dođu. Navodno, da bi reagovali moraju da se zateknu na licu mesta kada pas duže laje i da odgovarajućim uređajem izmere nivo buke :nuts:!?
Poslaću opet dopise i inspekciji i policiji, pa da vidimo.
Hvala puno u svakom slučaju.
Obavezno u dopisu koji saljete Komunalnoj inspekciji napisite da su u obavezi da vam odgovore, a ako vam ne odgovore da cete ih prijaviti UPRAVNOJ inspekciji.

Komunalna inspekcija je duzna da vam odgovori u roku od 15 dana.

Ako vam ne odgovore napisite prijavu Upravnoj inspekciji. Upravna inspekcija je republicki organ i nalazi se gde i sve republicke inspekcije u TC Ambasador. Samo prilozite kopiju prijave koju ste uputili komunalnoj inspekciji i napisite da niste dobili odgovor. Pa da vidite kako cete ekspresno da dobijete odgovor.

Opstinske komunalne inspekcije su legla nerada. To su organi koji obavljaju poverene poslove. Znaci njih ne osnivaju opstine i gradovi vec republika ali ih republika ovlascuje da u opstinama obavljaju poverene poslove. Manje vise niko ih ne nadzire, zato se tako i ponasaju.
 

·
Registered
Joined
·
384 Posts
To ako izlaze na uvid i mere nivo buke, znaci samo da od toga nema nista i tesko cete uspeti nesto konkretno da uradite. Zakonski propisi o buci u zivotnom i radnom okruzenju su takvi da lavez pasa sigurno ne dize nivo decibela do mere neizdrzljivosti, narocito sto je merenje buke specificno i da svaka merna jedinica u stvarnosti znaci i po nekoliko stotina puta jaci nivo buke!

Imali smo na projektu jednom situaciju da se firma zalila kako masina stvara nenormalnu buku, ne cuju se izmedju sebe, pretili inspekcijama bla bla... na kraju se primirili jer je nivo izmerene buke za tu zapreminu prostorije bio u zakonskim okvirima!

Najbolje resenje vam je da nadjete neku vezu medju tim inspektorima i da vam on nesto zavrsi... ili da se sluzite i vi nekim nepopularnim stvarima... poturite izmet ispred vrata, po zgradi i onda prijavite... to mogu da zateknu komunalci ako lavez vec ne mogu. Ja znam za takav slucaj... ili poput njega da pravite buku i smetate njegovim zivotnim navikama, pa mozda shvati koliko je naporno. Mada, takve nedokazane kreature koje ti se u lice smeju sa stavom ne mozes mi nista, su buzdovani kod kojih normalan razgovor ne prolazi.
 

·
Registered
Joined
·
5,414 Posts
I meni već padaju na pamet varijante šta bi tu moglo da se uradi, ali, ne želim da ih eksplicitno pominjem da me ne bi sankcionisali na forumu ... :)
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Ima li spasa od ludog komsije?!

Komunalna inspekcija izašla u petak po prijavi, tačno 14. dan od poslate prijave. Opomenuli su komšiju da ne pravi buku i da povede računa da njegovo čudovište od psa ne uznemirava komšiluk svojim lajanjem. On reko otprilike važi neću nikad više, majke mi i case closed :nuts:. A onda su usledila 3 paklena dana kao da se iznad naših glava odvija bitka za Mosul uz treskanje, lupanje, skakanje, vučenje nameštaja po parketu, neprestano režanje psa... Ovo sad već radi namerno. Da smo u normalnoj zemlji, ovaj ludak bi bio iza rešetaka a ovako treba da mu se komšiluk sklanja sa senke i da mu se svi kolektivno izvinimo što nas svakodnevno maltretira :bash:. Najgore je što nemam podršku komšiluka da se udruzimo i svi zajedno nešto preduzmemo. Svi kukakju da im smeta buka a kad treba da se skupe potpisi ili potpiše peticija, svi šuneli :eek:hno:.
 

·
Registered
Joined
·
2,017 Posts
Discussion Starter #211
Mislim da ti je jedino rešenje da nastaviš da smaraš komunalnu. Toliko da ih smoriš, da oni nešto konkretno urade čisto da bi te skinuli s vrata. Nažalost, kod nas to jedino tako ide.

Da si u dvorištu, imala bi više opcija. Ja imam nešto što se zove dog chaser, staje u džep i nosim ga uvek sa sobom kada procenim da mogu da naletim na pse. Pritisnem dugme i razbeže se. Radi na principu zvučnih frekvencija koje čovek ne čuje, a psima izuzetno smetaju. Ima i varijanta koja se puni solarno, a stavlja se u baštu. Evo ove za u džep:

 

·
Registered
Joined
·
2,017 Posts
Discussion Starter #213
Da, ali ne baš uvek. Moja procena:

40% pasa reaguje kao da ih je neko šibnuo/udario nečim. Beže glavom bez obzira.
30% pasa se pokunji nekako, spusti glavu i lagano odšeta.
30% pasa ne reaguje. Kao da ne čuje.

Ja imam ovaj.
 

·
Registered
Joined
·
215 Posts
Komunalna inspekcija izašla u petak po prijavi, tačno 14. dan od poslate prijave. Opomenuli su komšiju da ne pravi buku i da povede računa da njegovo čudovište od psa ne uznemirava komšiluk svojim lajanjem. On reko otprilike važi neću nikad više, majke mi i case closed :nuts:. A onda su usledila 3 paklena dana kao da se iznad naših glava odvija bitka za Mosul uz treskanje, lupanje, skakanje, vučenje nameštaja po parketu, neprestano režanje psa... Ovo sad već radi namerno. Da smo u normalnoj zemlji, ovaj ludak bi bio iza rešetaka a ovako treba da mu se komšiluk sklanja sa senke i da mu se svi kolektivno izvinimo što nas svakodnevno maltretira :bash:. Najgore je što nemam podršku komšiluka da se udruzimo i svi zajedno nešto preduzmemo. Svi kukakju da im smeta buka a kad treba da se skupe potpisi ili potpiše peticija, svi šuneli :eek:hno:.
Imam iskustva sa retardima od komsija i mogu da ti kazem da ti policija nece apsolutno nista pomoci a da ne pricam o komunalnoj policiji. Komsiluk ceka da neko drugi resi problem, ako je taj tacno iznad tebe znaci da tebi i najvise smeta.

Ja sam pokusavao prvo civilizovano i kad sam video da nema leba od toga. Sa stokom mozes kao sa stokom, to jedino mogu da ti kazem. Da vidis kako onda shvate poruku.

Prvo sto ti savetujem jeste da vratis istom merom, kad on tebi pravi buku, ti njemu pravi jos 2x jace, ali najbolje kad se on uspava. Ako ti nesto kaze u hodniku, zna se sta sledi... Sa debilima mozes samo tako. Takodje zapreti da ces da mu otrujes dzukelu ako se ne smiri.

Samo jos jednom da dodam kako bih jebeno skakao po lobanji ovakvim majmunima, takvima se treba najebati majke milosne...
 

·
Registered
Joined
·
215 Posts
Sine, imas na Zlatiboru jako pristupacne stanove, tamo je mirno a i cist je vazduh. Poyy
Znaci svi trebamo da se sklanjamo ludacima i da odemo na Zlatibor? :nuts: Zar ne bi trabalo obrnuto, da takvi retardi odu u sumu pa neka galame, neka cuvaju dzukele, sta god im padne napamet...

Bas bih voleo da vidim da si imao iskustva sa takvima da li bi ovako pricao.
 

·
Registered
Joined
·
384 Posts
Imam iskustva sa retardima od komsija i mogu da ti kazem da ti policija nece apsolutno nista pomoci a da ne pricam o komunalnoj policiji. Komsiluk ceka da neko drugi resi problem, ako je taj tacno iznad tebe znaci da tebi i najvise smeta.

Ja sam pokusavao prvo civilizovano i kad sam video da nema leba od toga. Sa stokom mozes kao sa stokom, to jedino mogu da ti kazem. Da vidis kako onda shvate poruku.

Prvo sto ti savetujem jeste da vratis istom merom, kad on tebi pravi buku, ti njemu pravi jos 2x jace, ali najbolje kad se on uspava. Ako ti nesto kaze u hodniku, zna se sta sledi... Sa debilima mozes samo tako. Takodje zapreti da ces da mu otrujes dzukelu ako se ne smiri.

Samo jos jednom da dodam kako bih jebeno skakao po lobanji ovakvim majmunima, takvima se treba najebati majke milosne...
Nezgodno je vratiti istom merom, jer ti njemu bukom neces naskoditi, vec onom ispod. Mnogo vise cujes komsije iz stana iznad, pa i one pored, nego iz stana ispod tebe, tj.njih prakticno da i ne cujes.

Dobar je predlog ovo sa uredjajem sa frekvencijama... mada, moze dovesti do kontra efekta, da pas jos vise poludi, a da gazda nema pojma sta je razlog, da mu je samo trenutna faza, i da ne preduzme nista.
Bas me zanima da li bi upalilo.
 

·
Registered
Joined
·
215 Posts
Nezgodno je vratiti istom merom, jer ti njemu bukom neces naskoditi, vec onom ispod. Mnogo vise cujes komsije iz stana iznad, pa i one pored, nego iz stana ispod tebe, tj.njih prakticno da i ne cujes.
Pa da, ali vidis kako niko od komsija ne zeli da ga podrzi? Sto bi se on onda cimao dal njima smeta, neka osete malo i oni. Ako im smeta neka podrze coveka protiv tog ludaka i svi srecni...

A ideja je svakako da udara u plafon, uzme neki cekic, motku sta god i kad se ovaj uspava samo nek tad krene da cuka.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Pa da, ali vidis kako niko od komsija ne zeli da ga podrzi? Sto bi se on onda cimao dal njima smeta, neka osete malo i oni. Ako im smeta neka podrze coveka protiv tog ludaka i svi srecni...

A ideja je svakako da udara u plafon, uzme neki cekic, motku sta god i kad se ovaj uspava samo nek tad krene da cuka.
Probali i sa lupanjem, ali ne vredi. Osim što smo ulubili sopstveni plafon, nikakvog efekta :(. Kada mu lupamo on onda u inat pocne još više da lupa i skače, da baca neke teške predmete šta li već, tako da samo sebi napravimo još veći belaj.

Napominjem da je komšija duplo veći od mene i da sa njim nema normalnog razgovora. Ne zelim ni da citiram šta mi je sve reko, ali verujte mi s ovakvim kreaturama nema rasprave. Mogu jedino da dobijem batine ili završim u plastičnoj kesi.
 
201 - 220 of 255 Posts
Top