SkyscraperCity banner

221 - 240 of 256 Posts

·
the Master Tactician
Joined
·
360 Posts
U tri noću mu prilepiš zvono trakom i vratiš se u stan odmah. Za buku se odgovara prekršajno, za fizički napad krivično, to što je tri puta veći od tebe ne znači da ne može da se saplete niz stepenice... Inače i sama pretnja je krivično delo i za to se zove prava policija. Namesti mu sa svedocima, video, audio snimkom...

Code:
Ugrožavanje sigurnosti

Član 138

(1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, 
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema više lica ili ako je delo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posledice, 
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(3) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema predsedniku Republike, narodnom poslaniku, predsedniku Vlade, članovima Vlade, sudiji Ustavnog suda, sudiji, javnom tužiocu i zameniku javnog tužioca, advokatu, policijskom službeniku i licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja u vezi sa poslovima koje obavlja, 
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
 

·
Registered
Joined
·
385 Posts
Ok, takvi predlozi vec prelaze u klasicno nasilje. Postoje ljudi koji jednostavno ne fukncionisu po takvom sablonu. Nekome kucno vaspitanje i sam karakter, ne dozvoljavaju da se ponasa siledzijski i krene u otvorenu borbu sa drugom osobom. Na stranu to sto, u ovoj banani zemlji, gde ako nemas ortaka u policiji, ili nemas dovoljno para da podmazes, nisi zasticen kao gradjanin ni od cega i moze da te pojede mrak a da za to niko ne odgovara.
Sukob tog tipa unapred je osudjen na propast, jer obrazac ponasanja koje taj divljak uveliko poznaje, je za normalnu zdravo-razumnu osobu novina, u kojoj nema iskustva i u kojoj se ne snalazi.

Stoga, razumem clana zasto ne zeli da ulazi u fizicki sukob, kome nema kraja i koji im moze oz zivota napraviti jos veci pakao.
Naizgled bezazlena, a u stvari vrlo slozena situaicja.
 

·
Registered
Joined
·
216 Posts
Probali i sa lupanjem, ali ne vredi. Osim što smo ulubili sopstveni plafon, nikakvog efekta :(. Kada mu lupamo on onda u inat pocne još više da lupa i skače, da baca neke teške predmete šta li već, tako da samo sebi napravimo još veći belaj.

Napominjem da je komšija duplo veći od mene i da sa njim nema normalnog razgovora. Ne zelim ni da citiram šta mi je sve reko, ali verujte mi s ovakvim kreaturama nema rasprave. Mogu jedino da dobijem batine ili završim u plastičnoj kesi.
Tek sad vidim da si napisala da si zensko. Imas li nekog ko moze da mu dobro pripreti, brata, muza, rodjaka, koga god? Za to sto je rekao si trebala da zoves pravu policiju a ne komunalce.

Namesti situaciju sa svedocima, pokusaj da ga snimis kada izgovara tako neke psovke, ponasa se agresivno i slicno. Uzmi telefon, namesti snimanje, jos bolje ako mozes i video da napravis, recimo otvoris vrata od stana, namestis kameru da snima i posle sve to prosledis policiji. Gledaj da ga uhvatis na delu kako to radi ali da imas crno na belo, pogotovo ako se agresivno ponasa.

Znaci, obavezno ga snimi kad to kaze, to ti je prvi korak. Kad bi mo policija dosla sa tim, mogu da se kladim da bi se usrao momentalno, takvi su to tipovi licnosti, moze na slabijima od sebe da se izivljava. Dalje, mozes sa time i da ga tuzis, ako imas dokaz, i to moze i policija da sluzbeno prosledi tuziocu sto bi se verovatno i desilo kad bi imala tako neki snimak.

Ako to ne upali, opet kazem jedino resenje je da mu dovedes nekog pa da ga nauci pameti, takvi razumeju samo jezik sile. Ne mora niko da ga bije ili bilo sta, samo da mu pripreti.
 

·
Registered
Joined
·
409 Posts
Trebalo bi prvo obratiti se upravniku zgrade, onda traziti od upravnika da pismeno upozori stanara, onda sledi komunalna inspekcija, a ako je nocu komunalna policija i na kraju ako nista ne uspe tuzba sudu za zastitu prava svojine, eventualno drzavine, pa neka ga izvsitelj kaznjava dok se ne smiri.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Dobila sam odgovor od Komunalne inspekcije posle mesec dana da vlasnik psa poseduje urednu dokumentaciju za psa i potpise stanara kojim mu se dozvoljava čuvanje psa u stanu, te time ispunjava sve zakonske uslove da čuva čudovište u svom stanu. Buku, lajanje i svakodnevno maltretiranje niko nije pomenuo :eek:hno:>:)mad2:!
 

·
Registered
Joined
·
3,916 Posts
Dobila sam odgovor od Komunalne inspekcije posle mesec dana da vlasnik psa poseduje urednu dokumentaciju za psa i potpise stanara kojim mu se dozvoljava čuvanje psa u stanu, te time ispunjava sve zakonske uslove da čuva čudovište u svom stanu. Buku, lajanje i svakodnevno maltretiranje niko nije pomenuo :eek:hno:>:)mad2:!
Klasika. To je nasa komunalna inspekcija. Vrlo cesto za problem dobijes odgovor da je sve u najboljem redu. Tako sam i ja kada sam podnosio prijave za smece oko zgrade dobijao pdgovor da Komunalno preduzece u skladu sa svojim aktivnostima i planom poslovanja uklanja smece sa zelenih povrsina i da je komunalna inspekcija dana tog i tog izasla na teren i da smeca nema. A u stvarnosti pogledas kroz prozor i vidis deponiju na sve strane.
 

·
the Master Tactician
Joined
·
360 Posts
Pa ne mislim sad, niti kad je bilo -15, u Nišu sam od 2006 svaki dan, a poslednjih 8 godina živim ovde i za sve to vreme nije nikad imala vodu :)
 

·
Registered
Joined
·
594 Posts
Pa ne mislim sad, niti kad je bilo -15, u Nišu sam od 2006 svaki dan, a poslednjih 8 godina živim ovde i za sve to vreme nije nikad imala vodu :)
To je neko kao vestacko jezerce koje sam ja video napunjeno samo jednom prilikom, valjda je neki sajam cveća ili tako nešto bio organizovan tu u blizini, gomila nekih standova itd...
 

·
Registered
Joined
·
5,486 Posts
Ma, puštali su to, šta li je, potočić :), u tom, proteklom periodu, s vremena na vreme, dal svake prestupne godine po jednom, dva puta, kada su neki "festivali", ali, rad toga je već prešao na nivo statističke greške. :)
 

·
Registered
Joined
·
899 Posts
Mali off,nisam bio dugo na ovom threadu,zanima me gde se mozu prijaviti rupe za popravku po sporednim ulicama?veliki pozdrav
 

·
Registered
Joined
·
414 Posts
Nadam sa da je ovo nekom dosadilo da gleda kako svaki dan neko lomi ovaj znak pa je resio da ovo izbetonira na svoj ruku, a ne da su nadlezni ovo odradili. Mada pitanje koliko ce ovaj beton da potraje.
Inace kruzni tok na Trosarini, pisao sam vec o ovome.

 

·
Niš je carski grad
Joined
·
1,185 Posts
...e drugari, da li neko zna kome da se uputi žalba na katastrofalno stanje gabrovačkog puta, ono bre više i ne može da se nazove putem, čovek mora da vozi slalom da bi izbegao kratere, dal će oni nesposobni naprdnjaci da se sete nekad da asfaltiraju put prema Gabrovcu i da zakrpe rupe, a kad padne kiša ili se topi sneg, cela reka teče putem...i tako godinama, niko bre ne jebe ni 2% da bilo šta uradi i da se to sredi...a da, izgleda da mora da daju podršku AV da otme aerodrom...a možda moraju da traže dozvolu od AV da nešto rade...
 

·
Registered
Joined
·
414 Posts
Tesko da ces jednom prijavom da uspes da resis taj problem. Baci pogled na prvi post na ovoj temi, imas sve mail-ove tu. Iscimap komunalnu policiju i inspekciju obavezno, plus vidi dal neki od onih inspektora (iz prvog posta) imaju u opisu zanimanja takve stvari.
 
221 - 240 of 256 Posts
Top