SkyscraperCity banner

1 - 20 of 5214 Posts

·
Moderator
Joined
·
16,805 Posts
Discussion Starter #1
Počinje rekonstrukcija stadiona

sreda, 16 mart 2011 15:27

"Stamford Bridge" na Čairu

Radovi na reknstrukciji stadiona Čair počinju u sredu 23. marta, a planirano je da budu završeni do kraja ove ili početkom naredne godine. Gradski čelnici i koordinator projekta, uveravaju da će ovaj stadion po standardima biti prvi u Srbiji, a po veličini treći.

Rekonstruisani stadion imaće ukupni kapacitet više od 18.100 mesta uz dodatne VIP lože sa 120 mesta, i ložu za medije sa 50 mesta. Niški stadion na Čairu biće potpuno moderan, po svim FIFA standardima, kaže koordinator projekta Miomir Pešić:

"Pored promene tribina, biće rekonstrukcije svlačionica, prostorija za sudije, tehnička lica, medije, VIP goste, kao i prostor za ulaz i izlaz, apsolutno svi standardi su ispoštovani", – rekao je Miomir Pešić.

Atletska staza i teren se zadržavaju, pa neće biti prekida u korišćenju stadiona tokom rekonstrukcije. Pored njih i ostojeća infrastruktura stadiona, koja je u funkciji, kao što su i stubovi rasvete, ostaće nepromenjeni, a naknadno će i rasveta moći da se zameni novom.

Rekonstrukcija će se odvijati u 4 faze. Prva je rekonstrukcija - izgradnja nove tribine na istočnoj strani sa 6.966 mesta. Nakon toga sledi rekonstrukcija - izgradnja na južnoj i severnoj tribini za ukupno 9.037 mesta, na severu 4.401 mesto, na jugu 4.636 mesta, pa rekonstrukcija zapadne tribine za 2.154 mesta. Pokrivanje istočne, severne i južne tribine obaviće se na kraju.

Za prodaju hrane i toplih i hladnih napitaka, predviđeni su modularni punktovi sa opremom za pružanje usluga na nivoima ulaza i koridora. Uslužni punktovi smešteni su ispod trbina uz vezna tribinska stepeništa. Uz svaki punkt predviđen je prostor za konzumiranje hrane i pića za gledaoce.

Rok za završetak radova na južnoj, istočnoj i severnoj tribini je 270 dana. Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, kaže da je novac za ove radove obezbeđen, a da će u međuvremenu biti rešen i novac za zapadnu tribinu. On očekuje da će u roku od tih 270 dana, biti pronađen i partner za izgradnju zapadne tribine.

Za rekonstrukciju stadiona Čair, Vlada Republike Srbije i grad Niš, odvojili su skoro milijardu dinara, kroz kreditni aranžman preko fonda za razvoj. Prvi, fizički radovi počinju naredne srede, rušenjem najpre 3 tribine, nakon čega će se krenuti u izgradnju novih.
www.radiocity.co.rs
 

·
Registered
Joined
·
4,686 Posts
Vlado za temu.. :cheers1:

Ali jedna zamerka, koju mozes da promenis a i ostali ce se sloziti.. valjda..
Jel mozes da preimenujes temu u "Sportski centar Cair" i da preko te teme pratimo i izgradnju bazena, rekonstrukciju hale, izgradnju stadiona i ostalih pomocnih terena.. Taman da odrzimo temu i da joj omogucimo da zivi i posle zavrsetka stadiona..??? :)
 

·
Moderator
Joined
·
16,805 Posts
Discussion Starter #5
Milsim da je bolje da ovo ostane tema samo za stadion i pomocne terene. Ipak se radi o velikom projektu i nije rec samo o rekonstruckiji vec izgradnji potpuno novih tribina. Po vasoj aktivnosti u poslednje vreme na NI CU threadu verujem da ce i ova tema krenuti istim stopama i bez bazena i hale gde je rec samo o rekonstrukciji. A mora da se ostavi nesto i za vas CU thread a ne da sve prebacimo ovde. :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
4,686 Posts
Fora je sto se u okviru sportskog centra cair ne nalaze samo objekti u okviru ovog kompleksa nego i u drugim delovima grada.. Treba u narednom periodu da krene i izgradnja sportskog dispanzera, u narednom periodu jos tri bazena pri cairu, onda atletski centar u duvanistu u dvoristu osnovne skole itd..
Bice dosta zanimljivih stvari u narednom periodu.. A otvarati temu za stadion koji ce da se gradi godinu dana samo.. Ovde bi moglo da se govori o sportu u Nisu, da se postavljaju slike nekih sportskih dogadjaja itd..
Ne znam, ovo je moje misljenje, ajde da vidimo sta ce ostali da kazu.. :)
 

·
Moderator
Joined
·
16,805 Posts
Discussion Starter #8
@TrTomir_Ni

Pa dobro, sve sto si ti naveo je neka buducnost. Sve bi to trebalo da se gradi. Za sada neka ostane ovako, kasnije, videcemo.

P.S.

Sta ces vise od godinu dana? :) Vidis koliko individualnih tema ima na drugim podsekcijama sa kratkim rokovima izgradnje. Zato sam otvorio i ovu. Red je da i Nis dobije posebnu temu za odredjen projekat.
 

·
Registered
Joined
·
1,992 Posts
izgradnja stadiona pri Sportskom Centru Čair je po meni najmanje verovatna u odnosu na ostale objekte sportskog centra. Zato mislim da treba da se ova tema preimenuje i prenameni za sve objekte koji pripadaju SC Čair.

Tu prvenstveno mislim na halu sportova Čair koja se uveliko rekonstruiše i dograđuje, nove bazene koji su nedavno izgrađeni i ove koji su planirani za ovu godinu, pomoćne fudbalske terene koji se trenutno rekonstruišu, dispanzer koji je do pola završen, atletski centar u Duvaništu gde su završena merenja terena.

edit: u principu, ne znam šta da mislim na ovu temu. ako bilo kakva izgradnja stadiona ikada krene (lepi su ovi renderi ali je realnost nešto drugo), posebna tema za stadion bila bi okej. Opet, bilo bi lepo da ima cela tema za SRC Čair jer tu pored gore pobrojanog spadaju i teniski tereni, zatvoreno klizalište, sportska hala u Durlanu (iza o.š. Rodoljub Čolaković), ambulanta iza bazena, Dom Rukometa, itd.
mislim da može možda još malo da se razmisli na ovu temu, ili da otvorimo još jednu npr. Sportsko Rekreativni Centar Čair - novosti, izgradnja, rekonstrukcija.. itd., gde bi ušli svi objekti a stadion da ima posebnu temu koja bi se punila ako uopšte krenu da ga grade.

edit br.2
ajd, nek sam pesimista. :D
 

·
Chicha was here
Joined
·
9,515 Posts
To sam i ja predlozio pre neki dan ali dzaba kad nisam moderator pa me niko ne je*e ni 2%. :eek:hno: :) Trebalo bi samo preimenovati ovu temu.

Vlado,izgradnja stadiona jos nije pocela,mada je prilicno izvesna dok je rekonstrukcija hale za 5.5 miliona uveliko u toku a tu su jos mnogi objekti u sklopu sportskog centra...
 

·
Registered
Joined
·
5,473 Posts
Nislije nedajte da ide ova varijanta sa sarenim sedistima,izgleda skaradno!!!Obavezno sedista u jednoj,eventualno dve boje.Ili jednobojna sedista,a natpisi uradjeni u druge dve boje,kao Mancesterov stadion i sl.
 

·
Registered
Joined
·
432 Posts
Nislije nedajte da ide ova varijanta sa sarenim sedistima,izgleda skaradno!!!Obavezno sedista u jednoj,eventualno dve boje.Ili jednobojna sedista,a natpisi uradjeni u druge dve boje,kao Mancesterov stadion i sl.
mislim da je to sareno na renderu stavljeno da simulira ljude na stadionu na scenama izdaleka, a sedista su plava.
 
1 - 20 of 5214 Posts
Top