SkyscraperCity banner

261 - 280 of 342 Posts

·
Registered
Joined
·
32 Posts
Sto se zakupaca tice mislim da je jos rano da se daju neke puzdane inforamcije, komsija se raspitivao za zakup lokala, inace drze deciju konfekciju i imaju radnje svugde po zemlji, pre jedno dva meseca mi je rekao da je cena po metru kvadratom 30e koju je on dobio. E sad ne garantujem da je informacija skroz pouzdana, ali tako mi je u razgovoru rekao i da naravno ide par kirija unapred i potpise se ugovor na vise godina.
Sto se KFCa tice iskreno sumnjam da idu tom logikom, bas kao sto rece Miki_Maus ima ih u NS, a NS nema bas pola miliona stanovnika, cak i da imaju tu politiku poslovanja, po analizi trzizista oni su izracunali 500.000 da ima. Plus koliko vidim nije uracunat Pirot, Vranje, Krusevac, a mislim da ce itekako privuci stanovnike i tih gradova. :D Da ne spominjem da ih na Kosovu ima u svakom vecem selu 🤣.
128402
 

·
Registered
Joined
·
5,415 Posts
Diskutabilno je to da ide jedan KFC na 500 000? Jer, u Novom Sadu ih ima dva, u Beogradu čak osam komada. Na auto-putu kod Lapova ga ima jedan.
 

·
Registered
Joined
·
4,605 Posts
Jos je rano da se prica o zakupcima. Delta je poznata po vodjenju trznih centara i onih koji nisu u njenom vlasnistvu. Ne verujem da ce da omanu vec da ce da dovedu sve sto je na nasem trzistu trenutno aktuelno, nigde nisu zapoceli izgradnju da bi im na kraju objekat ispao trecerazredni tc.
 

·
Registered
Joined
·
1,960 Posts
Za informaciju, u Zajecaru se pored onog trznog centra novog, vec gradi drive-in KFC (doduse u sklopu Mol pumpe - takodje u izgradnji).

Zajecar ima 39k ljudi, naselje, doduse izabran je zato sto su racunali da ce gravitirati iz celog regiona (Knjazevac, Negotin, Bor + Vidin) tako da je to vec onda logicki zakljuceno da je Zajecar najbolja lokacija za pokriti ceo taj region.
 

·
Registered
Joined
·
4,605 Posts
lol.. kako mi izgleda odustali od atriuma u ovom delu objekta, krivina deluje bez veceg otvora tu gde se lomi. Obzirom na raspored stubova verovatno su odustali i na drugom kraju, ostace samo onaj pri glavnom ulazu. Ocigledno je menjan projekat..
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
U pravu si, nesto je tu cudno, a ni stepenice ne mogu da se stave u ove otvore jer u koliko vidim na ivicama sve ostri uglovi, a po porjektu su manje vise sve pravugaoni. A na slici enterijera koju su pokazali na pocetku godine vidi se atrijum i stepenice odmah iza, samo mi na slici nije jasna ona "greda" po sred stakla koju bi jedino trebalo da ima manji atrijum odmah pored onog uzvisenja na ulazu (obelezio sam na slici).
A neko je skoro pomenuo da se cini da je usporena gradnja i mislim da jeste, u subotu sam prosao, mozda je bilo 8-10 radnika na celom gradilistu. Inace pre vandrednog stanja i subotom se radlo kao radnim danima, a i po snimku se danas vidi da nema nikog.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
4,605 Posts
Na slici koju si postavio gde se vidi atrijum iza Miskovica, to je taj manji ulazni, levo se vidi skretanje za glavni ulaz, a pravo se vide pokretne stepenice koje pocinju sa strane atrijuma a dotle skele jos nisu stigle tako da taj deo ne moze jos uvek da se razazna na gradilistu.
I greda se vidi po sredini krova atrijuma na toj slici, ona treba da delom nosi krov iznad stepenastih zatvorenih terasa jer tu nema stubova, pa nema na cemu da se dodatno osloni.

Sumnjiv je deo i kod food courta pozadi, po projektu je u tom delu trebalo da viri vise temeljnih stopa za stubove a postoji rupa, hm.. mozda su odustali od atrijuma sa jedne i druge strane a resili da naprave jedan pozadi gde ce da se nalazi food court i bioskop, i da onda postoji simetrija jedan atrijum kod glavnog ulaza a drugi kod zadnjeg ulaza u objekat.

Inace bi bilo dosadno da se 250 metara vrtis a da je skoro sve samo hodnik..
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
Da da ima smisla da je to na ulazu odmah manji atrijum, nego su mene zbunile stepenice koje su po ovim slikama trebale da budu bas gde su ova od kojih se izgleda odustalo. Inace u onom urbanistickom projektu iz aprila u kome ima i lidl i muzicka dvorana pored, identicno su prikazani koridori i atrijumi kao u inicijlanom projektu. Jedino ako se to bas u poslednjem trenutku promenilo, mada na stranicama A+ biroa koji inace radi enterijer i eksterijer mola nigde nema slika delte, a za BL su i pre pocetka gradnje vec izbacili par slika enterijera koji je na kraju stvarno tako i izgeldao, moguce da se jos to projektuje i dizajnira.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
4,605 Posts
To sto postavlja Maki Maks su pocetne skice, sa dve retail kutije pored, sad znamo da umesto jedne ide Lidl. Ok je sto postavlja, treba da imamo hronologiju svega ovde, ali to ne znaci da ce tako da izgleda u konacnosti. Evo i sada smo svedoci sto se i vidi na dron fotografijama da se prvobitni projekat promenio.
 
261 - 280 of 342 Posts
Top