SkyscraperCity banner

321 - 340 of 521 Posts

·
Registered
Joined
·
3,878 Posts
Zna li neko zbog cega se u Nisu masovno forsira crvena boja za pesacke zone, a razlicite nijanse crvene i zute boje za fasade zgrada? Mislim da gradovi kao sto su Beograd i Novi Sad imaju pesacke zone u sivoj boji, a da fasade zgrada imaju generalno mnogo manje crvene i zute boje u sebi? Ja licno smatram da su boje grada u Novom Sadu i Beogradu lepse nego ove u Nisu. Da li je u pitanju neka usteda jer su mozda materijali u tim bojama najjeftiniji, ali je crveno/zuto tradicinalna boja Nisa za koju ja nisam znao? Ovo za zgrade je mozda neki moj subjektivan osecaj da ih ima previse u crvenoj i zutoj boji, mada ih narocito ima u delu od Sojke do Starog Groblja, ali za pesacke zone je ocigledno da se forsira crvena boja
Tkzv subjektivni osećaj često zavara.
Po pitanju fasada, crvene i kajsija su kumulativno bile zastupljene cca80% do negde 2010-12, recimo.
Nakon toga polako kreće era svetlo braon fasada i sivih, a poslednjih cca 5 godina dominira prljavo bela-tamno siva kombinacija.
Ovde ne računam javne objekte koji gotovo uvek idu u nekim natur bojama, mahom oker i blažim nijansama braon boje.
Što se tiče popločavanja centra, slobodno sa ponosom svakom pokaži naše slike, jer retko gde u Srbiji imaš ovako lep granit, i ne samo u centru već i na keju.
 

·
Registered
Joined
·
107 Posts
Da, sad mi je jasno. Nisam znao da postoji razlog, tj. da je to neki arthitekta planirao verovatno na osnovu sara u Medijani. Ne kazem da nije lepo, sam ja mozda licno nisam veliki fan boja koje dominiraju. Ovako mi je drago da sam bar saznao nesto novo, tj. da postoji razlog zasto je nesto takvo kakvo jeste. Hvala na odgovorima :)
 

·
Registered
Joined
·
3,930 Posts
Crvena za poplocavanje mi se dopada. U Malagi je trg u starom centru grada poplocan nekim kamenom koji ima nijanse crvene i deluje prelepo.


A sto se zgrada tice jeste jedno vreme bila "era" krecenja u kajsija boju, meni je to bljak, ali srecom toga je sve manje i manje.
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Zavrsili sa plocicama od S. Bana do gradske kuce, a ispred poceli da postavljaju granit. Ne slikah, bese tamnina.
 

·
Registered
Joined
·
439 Posts
Evo je ta drenaza, jos ako su pad napravili lepo, potrajace ovaj behaton. Bas ce lepo izgledati cela ova celina. Kada se budu zavrsili trg mislim da bi pred sldece izbore mogli da sklone pijacu i autobusku i oslobde tvrdjavu :)
 

·
Registered
Joined
·
36 Posts
Ne deluje da su nivelisali kako treba, ne ide pad ka kanalu uvek i svuda. A behaton će da trpi dosta saobraćaja preko njega, pitanje je kako je podloga uradjena. Ni prelazi sa jednih kocki na drugu vrstu nisu baš najsrećnije odrađeni.
Ne znam zašto nisu ni dopunili drvored platana tamo gde je falio. Plus su najmanje još dva za odrstrel uskoro.
Enihau, lepše je dosta, ali nije ni bez mane
 

·
Registered
Joined
·
4,669 Posts
Discussion Starter #335
Predimenzionirana mi ova fontana nesto u odnosu na rendere, nadam se da ce mehanizam sa mlaznicama ispod da bude manji, tj. da ce zauzimati manje prostora.
 

·
Registered
Joined
·
414 Posts
Pa ne bih se baš složio da je ovo najsrećnije rešenje. Kad neko sedi na kej i krene posle toga kući, on u jednu kesu spakuje sve limenke/flaše/čaše, šta god, i onda kad dođe do kante treba da vadi stvar po stvar i da ubacuje unutra.
 

·
Registered
Joined
·
636 Posts
Skoro sam video seljacinu (20-25god) kako izlazi iz zgrade i baca punu kesu djubreta u kantu. Mrzi ga da ode do kontejnera, mesto desavanja Crveni Pevac. Zbog stoke mora ovako a za kej moze da se smisli neko resenje da se postavi neki poseban kontejner ili nesto slicno.
 
321 - 340 of 521 Posts
Top