SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 95 Posts

·
Registered
Joined
·
133,534 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Неготино е град во Македонија, сместен во средното Повардарие, од двете страни на реката Вардар и зазема значителен простор во Тиквешката Котлина. Климата и почвата се идеални за одгледување на грозје и за винарска индустрија. Од Скопје Неготино е оддалечено 100 км, а најблизок град е Кавадарци кој е оддалечен 10 километри.

Во Неготино и околината живеат 19212 жители (според пописот од 2002 година)

 
1 - 20 of 95 Posts
Top