SkyscraperCity banner
1 - 20 of 76 Posts

·
Banned
Joined
·
20,777 Posts
Discussion Starter · #1 ·
SA MOSTOM I NADVOŽNJAKOM
Obilaznica oko Zrenjanina za tri godine

Direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Knežević rekao je da će za narednu sednicu Gradske skupštine biti predložen plan izgradnje i završetka obilaznice oko Zrenjanina - prostalih 7,5 kilometara, sa mostom i nadvožnjakom.

Povodom primedbi odbornika Srpske radikalne stranke, iznetih tokom današnje rasprave na sednici Gradske skupštine, zbog kašnjenja izgradnje obilaznice, preduzetih mera za rasterećenje tranzitnog saobracjaja i posledica prolaska teških kamiona kroz Zrenjanin, Knežević je odgovorio da će problemi vezani za tranzitni saobraćaj biti rešeni do 2013.

On je je najavio da bi na proleće mogla početi izgradnja mosta na Begeju, koji bi mogao da bude završen 2012. godine.

Prema izjavi direktora Direkcije, planom će biti predviđeno izmeštanje teretnog saobraćaj iz Zrenjanina do 2012, spajanjem saobraćajnice od Mihajlovačckog druma do magistralnog puta za Srpsku Crnju, dok bi kompletna zaobilaznica mogla biti završena do 2013. Za to radove se očekuje i finansijska pomoć iz republičkih i pokrajinskih fondova.

Tanjug
 

·
Banned
Joined
·
20,777 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Do mora novom trasom
V. KADIĆ | 22. oktobar 2010.

Crna Gora: Obilaznica oko Nikšića dužine pet kilometara u petak je svečano puštena u saobraćaj

NIKŠIĆ - Neće više drumske krstarice tutnjati centrom Nikšića. Od petka, one će obilaziti grad i preko Dukla nastavljati svoj put. Tačno u podne u petak su direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović, gradonačelnik Nebojša Radojičić i Dušan Đurović, direktor AD ”Mehanizacija i programat”, firme koja je izvodila radove, presekli vrpcu i svečano pustili u promet ovu saobraćajnicu koja je od ogromnog značaja za Nikšić.

Najavljeno je da će preostali deo puta prema Vidrovanu takođe brzo biti stavljen u funkciju. Vrednost investicije procenjuje se na oko 3,8 miliona evra.

VELIKA ULAGANJA
VESELIN Grbović, direktor Direkcije za saobraćaj, podsetio je da je na teritoriji nikšićke opštine u infrastrukturu dosta uloženo. - Moram pomenuti rekonstrukciju saobraćajnice od Jasenovog Polja do Šavnika dužine 27 kilometara, kao i treću traku u papratima i Bogetićima, delu magistrale od Podgorice prema Nikšiću. Uz to, asfaltirali smo i deset kilometara drugih saobraćajnica - saopštio je Grbović.
- Obilaznica koja ide od od Brlje do Dukla nalazi se na jednom od najvažnijih putnih pravaca u Crnoj Gori, magistrali Risan - Nikšić - Žabljak, koji je istovremeno jedan od najvećih projekata, kao i na putu od Podgorice prema Plužinama i dalje ka Durmitoru - kazao je Veselin Grbović, direktor Direkcije za saobraćaj. - Najkasnije za sedam dana biće završena deonica puta Risan - Vilusi, dužine 40 kilometara. Ostalo je još da se završe radovi od Šavnika do Žabljaka (26 kilometara), čime će se na najkraći način povezati crnogorsko primorje i sever.

Nikšić je sada izuzetno povezan sa celom crnogorskom teritorijom, a ova obilaznica omogućiće izmeštanje teretnog i tranzitnog saobraćaja, kao i manje gužve kada naredne godine krenu kolone turista ka Boki Kotorskoj i Durmitoru.

Ne krijući zadovoljstvo gradonačelnik Nikšića Nebojša Radojičić je saopštio da je lokalna samouprava u projekat kroz eksproprijaciju zemljišta izdvojila pozamašnih 700.000 evra.

- Dužina obilaznice sa pristupnim putem je oko pet kilometara i urađena je sa svom infrastrukturom, trotoarima, mostom, rakrsnicama - rekao je Radojičić.

Ipak, da deonica nije do kraja završena uverili su se novinari i mnogobrojne snimateljske ekipe koje su nešto kasnije prolazile novootvorenom trasom. Na pojedinim mestima još nije postavljena javna rasveta, a na jednom delu ni trotoar.
 

·
Registered
Joined
·
6,864 Posts
Bio je prije neki dan gradonacelnik BP, popularni Tarzan Milosevic :D u jednoj emisiji na TV gdje je govorio o ovoj obilaznici. Izmedju ostalog je rekao da im je neko veliko kliziste problem pa moraju njega da saniraju kako bi nastavili sa izgradnjom obilaznice.
 

·
Chicha was here
Joined
·
9,863 Posts
Radi se obilaznica oko Beograda? :|
 

·
Citizen of Europe
Joined
·
527 Posts
Dobroooo.... poluobilaznica.... kao i poluautoput, kao i PUMP (poluunutrašnji magistralni poluprsten), polumost preko Ade (bez pristupnih saobraćajnica), poluY krak koridora X... itd... znaš ti sve, nego se praviš...

P.S.

I ja uvek primim pola plate, pa za drugu polovinu čekam....
 

·
me
Joined
·
1,487 Posts
evo da malo pomognem badu... prvo mapa bijeljinske obilaznice:


zeleno je zavrseno
crveno je isplanirano i ekspropisano... ceka se lova, ali mislim da ce biti gotovo sljedece godine.

do sada su zavrsene 2 faze i ostaje treca(crveno). izgradjeno je oko 9,5 km, tri kruzna toka, dva mostica, dvije semaforizovane raskrsnice. obilaznica je izdignuta(kao magistralni put) i postavljena je zastita od buke ako prolazi u blizini kuca. ove dvije faze spajaju prilaze bijeljini iz pravaca: sjeveroistok - Srbija(Pavlovica most), sjever - Srbija(Rača-Koridor X), zapad - Brčko, jugozapad - Ugljevik(Tuzla).

u trecoj fazi bice izgradjeno oko 3 km i jedan kruzni tok i jedan "veci" most(preko kanala drina-dasnica-sava). kostace oko 5 miliona bez uracunate eksproprijacije. Ovim ce se na listu prilaza bijeljini koje obilaznica spaja dodati i put iz Zvornika(sa juga) i time svi prilazi biti prikaceni na obilaznicu, a sav tranzit izmjesten iz grada.

Ostatak prstena nije u nekim kratkorocnijim planovima, jer sa istocne i jugoistocne strane nema tranzitnog saobracaja.

kao sto je i on napisao na ovim linkovim imate slike:
prve faze - http://www.bijeljinaput.com/v2/gallery/obilaznica1.php
druge faze - http://www.bijeljinaput.com/v2/gallery/obilaznica2.php
 

·
Registered
Joined
·
1,498 Posts
Severna i Istocna obilaznica Krusevca

Crvenom bojom oznacen je izgradjeni deo, a zelenom deo za izgradnju (Istocna obilaznica).

Prema obecanjima politicara, severna bi najverovatnije, sledece godine trebala da postane autoput, dogradnjom suprotne trake. Postojeca sirina je profila za autoput, duzina je 12km.

Plavom tackom oznacen je kruzni tok izgradjen pocetkom ove godine, koji ce biti zamenjen petljom naredne godine, bacene pare jednom recju.

Istocna obilaznica je najpotrebnija zbog Kopaonika, kako bi se izbegao prolazak kroz grad.
Izgradjena je samo kroz istocnu industrijsku zonu, nekih 1,5km
 
1 - 20 of 76 Posts
Top