SkyscraperCity Forum banner

Отава / Ottawa

3051 Views 9 Replies 8 Participants Last post by  njemanja
78
Moj univerzitetski grad:

Отава (енгл. Ottawa) је главни град Канаде. Налази се у отавској долини на истоку провинције Онтарио, односно 400 километара источно од Торонта и 190 километара западно од Монтреала. Река Отава дели Отаву од града Гатино на другој обали, у провинцији Квебек. Ту се у ову реку улива Ридо канал отворен 1832.
Становништво града је 812.129, а популација области Отава-Гатино има око 1.142.700 житеља (податак из 2004). Ова агломерација је четврти град Канаде по величини. Градоначелник Отаве је од 2006. Лери О`Брајен (енгл. Larry O'Brien).
Град је званично двојезичан: 50 % становништва говори енглески као први језик, а 32 % француски. Већина становника говори оба језика.

I od fotografa Flar - covek zna da slika gradove:

See less See more
  • Like
Reactions: 1
1 - 10 of 10 Posts
73
I jos malo od Flar-a: uzivajte

:cheers:
See less See more
  • Like
Reactions: 2
^^
Hvala na reportazi!
Grad deluje jako zanimljivo!:)
Cool :cheers:
Јако лепо изгледа град, само где су људи...? :dunno:
^^Kuci... Otava je neverovatno dosadni grad; ali lep.
Nekako mi je mrtav grad :sly:

Inace ima lepih i zanimljivih zgrada :)
Predivan grad, hvala Filipe.
Ne mogu nikako da shvatim kako može milionski grad da bude dosadan. Nije to mali grad, gde su ti ljudi obilaze li prodavnice idu li u bioskope, pozorišta itd.

A ove slike su stvarno kao da su slikane nedeljom ujutru kad svi spavaju sem čistača
otava je prelepa... :drool: uz kvebek, po meni, najlepsi kanadski grad!!! fala bogu pa kanadski gradovi imaju sacuvana stara gradska jezgra za rtazliku od americkih... :cheers:
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.