Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 56 Posts

·
Дреница
Joined
·
15,992 Posts
Завршени грађевински радови на породилишту у Прешеву
17.12.2012.


У првој фази радова потрошено је 50 милиона динара, а у 2013. очекујем да буде обезбеђено још 50 милиона колико недостаје за опремање породилишта, рекао председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић
пресево


ПРЕШЕВО - Председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић свечано је данас у Прешеву означио завршетак грађевинских радова на адаптацији просторија у локалном Дому здравља у којима ће бити смештено ванболничко породилиште.

Станковић је изјавио да је у првој фази радова, који су били грађевински, потрошено 50 милиона динара, а да очекује да 2013. године буде обезбеђено још 50 милиона динара колико недостаје за опремање породилишта.

"За другу фазу радова на ванболничком породилишту већ је обезбеђено 30 милиона динара, преостаје да се обезбеди још 20 милиона. Породилиште у Прешеву ће побољшати квалитет здравствене услуге и бољу здравствену заштиту за жене које сада путују по 50 километара на порођај, а биће и нових запошљавања", казао је Станковић.

За прву фазу грађевинских радова на ванболничком породилишту у Прешеву, која је данас завршена, Координационо тело је обезбедило 20 милиона динара, још толико обезбедило је Министарство здравља, док је десет милиона динара обезбедила општина.

Директор Дома здравља у Прешеву Бујар Зуљфиу изјавио је за агенцију Бета да је за грађане општине Прешево од највећег значаја то што ће од 1990. године, када је санитарна инспекција због неадекватних услова наложила да се затвори породилиште, Прешево опет добити ванболничко породилиште.

"Оно ће бити смештено у 800 квадрата адаптираних просторија Дома здравља у Прешеву, имаће порођајну салу и собе за пацијенткиње и бебе. Очекујемо да се код нас порађају пре свега жене из Прешева, а можда и из Бујановца, које су до сада одлазиле на порођај у Врање или у Гњилане", казао је Зуљфиу.

Председник Координационог тела Зоран Станковић присуствоваће данас у Бујановачкој бањи обележавању 12 година од оснивања Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Координационо тело за Прешево, Бујановац и Медвеђу основано је 19. децембра 2000. године у Бујановцу након почетка оружаних сукоба у тим општинама између такозване Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе (ОВПБМ) и здружених снага безбедности.
http://www.kurir-info.rs/zavrseni-gradevinski-radovi-na-porodilistu-u-presevu-clanak-564123
 
1 - 20 of 56 Posts
Top