SkyscraperCity banner

1 - 20 of 713 Posts

·
Banned
Joined
·
4,754 Posts
Po uzoru na jimmy spong-ovu temu...

Kotorska pijaca ne smije biti vašarKomunalna policija iz Kotora ovih dana pojačava aktivnosti na uređenju gradske pijace i suzbijanju vanpijačne prodaje.
Neće se više tolerisati nered i vašarište u gradu koji je na svjetskoj listi UNESCO-a, već će se regulisati uređenje gradske tržnice po standardima definisanim regulativom pijačnog reda, kazao je za Skala radio Zoran Vučinović, načelnik ove policije.
Na gradskoj pijaci neće biti dozvoljeno postavljanje privremenih objekata tipa držača, produženih tezgi, štandova i tome slično, na način koji apsolutno ne odgovara ambijentu grada.
Takođe će biti rigoroznije kontrole i mjere u spriječavanju vanpijačne, nelegalne prodaje na javnim površinama, koja već duže cvjeta, posebno ispred dva supermarketa “Ela” u Škaljarima i Dobroti.
Vučinović potencira još jedno narušavanje komunalnog reda, a to je zloupotreba kanalizacionog sistema od strane pojedinih građana koji atmosferske vode usmjeravaju u ovaj sistem.
Komunalna policija i u ovom slučaju intenziviraće svoj svakodnevni rad, kazao je Vučinović.
-Skala radio

Kao što sam već pominjao ispred marketa "Ela" u Doroti se ometa i odvijanje saobraćaja, zbog uličnih prodavaca ribe, voća i provrća, odjeće...
 

·
Banned
Joined
·
2,203 Posts
Prosto ne zna odakle da se počne. Dali problemi sa vodosnabdijevanjem, odlaganjem otpada (za cjelokupno primorije !), parkingom, zagađenjem, divljaštvom građevinara...
 

·
Banned
Joined
·
4,754 Posts
Preduzeće Lovanja čeka odgovorne iz Vlade i Resornog Ministarstva za dalju sudbinu i trenutno živi od zaliha finansijskih sredstava i otkupa za reciklažu sa opremom u iznosu od 4 hiljade eura.
Sve je to simbolično za dugoročan rad ovog preduzeća, kojeg je Vlada odredila za implementatora u realizaciji projekta buduće deponije, kazao je Perović.
Problem je što i dalje na pomolu nema lokacije za regionalnu deponiju.
U planu je bilo 14 potencijalnih lokacija, od kojih su dvije po nekim projektima najoptimalnije i to na Lovanji i Trešanjskom mlinu u Grblju.
Međutim, protiv ovih lokacija je i Opština Kotor i građani, pa od toga, prema riječima Perovića, nema ništa.
Još uvijek se traži lokacija za regionalnu deponiju smeća u Boki.
Iz preduzeća Lovanja su obavještavali nadležne u Vladi ali nema odgovora, oni još mogu par mjeseci tavoriti kao preduzeće sa ograničenom odgovornošću i konačno se ugasiti.
Ostaje da Upravni odbor preduzeća još jedanput sa resornim Ministarstvom preispita što je najbolje za ovo preduzeće, zaključio je Perović.
U međuvremenu, kotorsko Komunalno preduzeće otpad iz Kotora odvozi na daleke i skupe puteve na deponije oko 100 kilometara, po cijeni od 40 eura po toni.
Godišnje se iz Kotora odvozi oko 15 hiljada tona smeća, kazao je za Skalu Zoran Mrdak, direktor Komunalnog preduzeća.
[/QUOTE]

Skala radio
 

·
smrdi smrdi užasno smrdi
Joined
·
702 Posts
Uf, ovde ce Bu2 da dominira! :lol:
pa da pocnemo...

Kamioni, betonjerke, dizalice blokiraju ulice BudveRužna praksa da građevinske mašine zaustavljaju saobraćaj, jer graditelji ne poštuju zakon da moraju organizovati gradilište u okviru urbanističke parcele, nastavljena je i ove građevinske sezone koja je u punom jeku.

Gotovo da nema dana da jedna od traka najprometnijih budvanskih ulica i bulevara nije blokirana kamionima, betonjerkama, dizalicama.

Mnogi od graditelja blokiranja rade na divlje, što je juče „Vijestima” potvrđeno u opštinskom Sekretarijatu za infrastrukturu i ambijent.

Načelnik toga Sekretarijata Nikola Divanović potvrdio je da Opština tokom minulog mjeseca nije izdala nijednu saobraćajnu saglasnost za uzurpiranje ulica građevinarima, te da je svako blokiranje kolovoza na divlje.

"Sekretarijat je nadležan za izdavanje saobraćajnih saglasnosti. Investitor je dužan da podnese zahtjev i dostavi i projekat, te zatraži da se u određenom vremenu uzurpira saobraćajnica. Već smo počeli da radimo na posebnoj odluci, čime će se, nakon što bude usvojena u Skupštini, svako uzurpiranje saobraćajnica plaćati. Graditelj će dostavljati zahtjev uz molbu na koliko sati će uzurpirati saobraćajnicu, tačno će se znati naknada po satu", kazao je Divanović.

Glavni komunalni inspektor Slavko Oroz je pojasnio da je Komunalna policija nadležna za izdavanje saglasnosti za uzurpaciju javnih površina, ali ne i za saobraćajnice.

Zakonom iz 1995. godine propisano je i održavanje ulica, saobraćajnica i drugih javnih površina u gradovima i drugim naseljima. Tim zakonom, kako su naveli u Ministarstvu održivog razvoja, propisano je da nadležni organ lokalne uprave propisuje opšte uslove korišćenja, čuvanja i održavanja komunalnih objekata.
Vijesti
 

·
Banned
Joined
·
4,754 Posts
Sijeku stabla lažno se predstavljajućiNa najnoviji vandalizam, sječu drveća, konkretno 4 stabla u naselju Rakite u Škaljarima, koje su Skala radiju prijavili revoltirani građani, pozvali smo direktora kotorskog Komunalnog preduzeća Zorana Mrdaka, koji nam je kazao da sa sječom drveća Komunalno preduzeće nema nikakve veze.

Ovaj dio naselja nije u programu održavanja, niti je iko iz gradskog zelenila sjekao stabla, kazao je Mrdak.

On je pojasnio da se često neki ljudi predstavljaju kao radnici Komunalnog preduzeća, odnosno, radne jedinice Zelenilo, iako sa ovim službama aposlutno nemaju veze.

Na naše pitanje da li će ovu i slične pojave prijaviti policiji, Mrdak je odgovorio da apsolutno hoće i kazao da se nažalost, osim radnika Komunalnog, poslovima održavanja zelenih površina bave i neki drugi koji na osnovu ponuda sa Direkcijom za uređenje Kotora ulaze u poslove.

Komunalno preduzeće Kotor će preduzeti sve mjere da se ove pojave suzbiju, zaključio je Mrdak.
Skala radio
 

·
Banned
Joined
·
4,754 Posts
Za ljepši gradRadnici “Zelenila” tivatskog Komunalnog preduzeća ovih dana lijepo vrijeme koriste za brojne aktivnosti u gradu. Pored redovnih poslova na održavanju zelenih površina, njihovom okopavanju, košenju i orezivanju, završava se i sadnja 5.500 komada dvogodišnjeg sezonskog cvijeća na šetalištu Pine, Trgu magnolija i na malim skverovima ispod benzinske pumpe “Ekopetrol” i u parku kod Ljetnje pozornice.

Rukovodilac službe “Zelenilo”, dipl. inženjer hortikulture, Tatjana Krstović je, gostujući u jutarnjem programu našeg radija, rekla da pored ovih radova u gradu kao i obilaska i održavanja nedavno zasadjenih stabala palmi i melije u naselju Radovići, rade i na formiranju alpinuma na skveru kod aerodroma. On se formira od autohtonog kamenja i biljki tako da će iziskivati minimalne poslove održavanja i zalivanja.
-Radio Tivat

Ovo što rade kod aerodroma, obradovaće Podgoricanina. :D
 

·
smrdi smrdi užasno smrdi
Joined
·
702 Posts
U Titvu nema "pauka", pa parkira gdje ko stigneProblem sa parkiranjem u Tivtu iz dana u dan je sve veći zato što specijalno vozilo za odnošenje nepravilno parkiranih automobila, „pauk“, iz nepoznatih razloga već duže vrijeme ne radi.

Pripadnici saobraćajne policije, bez asistencije „pauka“, ne mogu da riješe problem, pa nepravilo parkiranih automobila ima bukvalno svugdje, posebno u ulicama Palih boraca i Druge dalmatinske brigade, čija je jedna kolovozna traka, ispred nove zgrade Opštine i kafića „City Hall“, nerijetko stalno zauzeta nepravilno parkiranim vozilima.

Posebno bezobzirni su vlasnici automobila koji svoje četvorotočkaše ostavljaju na trotoarima, pješačkim prelazima i rampama za invalide, a među njima je, kao što se vidi i na fotografiji, i načelnik Ispostave policije Tivat Veselin Smolović, koji je na raskrsnici Njegoševe i Ulice palih boraca parkirao svoj službeni “golf” registarskih oznaka TV AE 148.
Vijesti
 

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
ma kamere i sistemi koji ih u posljednje vrijeme prate su zakon. nasi nikako da se opredijele za krucijalne promjene koje, finansijski gledano, uopste nijesu previse zahtjevne. evo su i zagreb i beograd 1 zapoceli sa implementacijom tih sistema na nekim lokacijama, pa ne bi bilo lose da tivat bude nesto poput test zone za njegovu primjenu u CG

no mi seljaci, u svemu smo posljednji
 

·
Banned
Joined
·
4,754 Posts
Ne pomaze to. Uvek se pronadje nacin da se kazna izbegne. A kad ti pauk odnese auto, ne mozes da ga uzmes dok ne platis kaznu.
Itekako je efektivan metod na zapadu, ali mi...
Jel ima zone u tivtu ?
Prije 2-3 godine je centar Tivta podijeljen, mislim u dvije zone, međutim u zone su uvršteni i parkinzi ispred stambenih zgrada, došlo je do nesuglasica pa zone do sada nisu zaživjele, iako postoje table i obavještenja.
 

·
Banned
Joined
·
4,754 Posts
Kanal Zvjerinjak u Škaljarima u smećuKotorska Komunalna policija je na poziv Skala radija zbog izuzetno loše komunalne slike oko i uz potok Zvjerinjak u Škaljarima juče poslala policajce koji su obišli teren i potvrdili za naš radio da u ovom potoku i oko njega ima smeća i ostalog otpada.
U saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Kotor tokom današnjeg dana potok će biti očišćen, kazao nam je Zoran Vučinović, načelnik ove opštinske službe.
Kako Skala nezvanično saznaje smeće u potok bacaju vlasnici obližnjih radnji male privrede, što će takođe biti predmet provjere i sankcionisanja ovih pojava od strane Komunalne policije i ostalih nadležnih.
-Skala radio

Preduhitrili su me...
 

·
Banned
Joined
·
4,754 Posts
Nepropisno parkiranje se nastavlja...

Nedostaje "pauk"U Tivtu nema problema sa parkiranjem, posebno van sezone. Na raspolaganju je preko hiljadu parking mjesta, uključujući i parking u centru grada- kod ljetne pozornice. Međutim, problem nepropisnog parkiranja je posebno izražen od kad je sa ulica "sklonjeno" specijalno vozilo - „pauk".

Poseban problem prave vozači koji svoje automobile parkiraju na javnim površinama, trotoarima, prelazima za invalide i pješačkim prelazima, kao što je slučaj sa "mazdom" na fotografiji, registarskih oznaka TV AE 851, koja je danas stajala na pješačkom, na raskrsnici ulica Njegoševe i Palih boraca.

Bez pomoći "pauka" saobraćajni policajci nisu u mogućnosti da u potpunosti eliminišu taj problem, pa zato parkiranih automobila ima svuda, posebno u centru grada, gdje su ulice sa jedne strane često "zatrpane" vozilima, posebno tamo gdje su u blizini kafei i restorani...., da se do stola ne bi napravilo možda desetak koraka više.
 
1 - 20 of 713 Posts
Top