SkyscraperCity banner

681 - 700 of 713 Posts

·
Miodrag PG
Joined
·
38 Posts
U pravu si, ove palme nisu adekvatna zamjena za kanarske palme koje su krasile Pine. Postoji vrsta palmi koje su slične kanarskoj i one su posađene pored TQ Plaza u Budvi. Ne razumijem zašto nisu posadili tu vrstu palmi???
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Poblem je sto se mora naci palma otporna na bubu i na klimu i da lici na kanarku
Moze fotka tih kod tq plaze u budvi
Treba narod da se pobuni da izadje koji tekst u novine da se zaustavi to ludilo sa lepezastim palmama
Pine ce ostati kroz maks 2 godine bez svih palmi trebalo je o tome razmisljati ranije
Ovako sad bolje i da pine budu 2 godine gole a sa se donese prava odluka o zamjeni
Namece se pitanje da li saditi novu vrstu mlade sadnice pa da se prilagodjavaju klimi sticu otpornost postepeno .
Ili kupiti odrasle palme stare minimum 8 godina pa ih platiti skuplje sa rizikom da se neprime plus bi morale biti vezane par godina zbog bure .
 

·
Registered
43
Joined
·
6,077 Posts
Agenciji za gazdovanje gradskom lukom, nakon skoro 4 godine otkada je uključena u trilaterarni projekat Development of local ports – DevPort, uplaćena je prva rata u visini od skoro 30 hiljada eura, od 167 hiljada, koliko joj pripada programom, saznaje Radio Jadran.

Riječ je o prekograničnom projektu između Crne Gore – Italije – Albanije, koji obuhvata revitalizaciju starih gradskih luka na Mediteranu. Projekat je vrijedan 300 hiljada eura, od čega 85 odsto finansira EU, a 25 odsto lokalna zajednica.

radiojadran.com
 

·
Registered
43
Joined
·
6,077 Posts
U Kotoru je počela izgradnja prolaza ispod magistrale, od rive prema Starom gradu. Složeni projekat vrijedan oko milion i 400 hiljada eura smanjiće saobraćajne gužve i biće završen u roku od pet mjeseci.


Prolazom ispod magistrale koji je cio ispod nivoa mora trebalo bi da od juna putnici sa kruzera prelaze prema Starom gradu. Iskopavanje je počelo ovih dana.

Prolaz je dužine 51 metar, širine šest i po metara u gabaritu.
radiokotor.info

 

·
Registered
43
Joined
·
6,077 Posts
Tivat-Lepetane

DeCom Montenegro ima rok od dva mjeseca za izradu/predaju idejnog rješenja za izgradnju pješačke staze neposredno uz magistralni put Tivat – Lepetane u dužini 2,3 km. Nakon dobijanja saglasnosti glavnog gradskog arhitekte, za izradu glavnog projekta ugovorom je određeno 80 dana.

Podsjetićemo, staza će se projektovati sa južne (donje) strane magistrale uz more, sjeverno od crkve Sveti Roko, odnosno od početka naselja Opatovo do naselja Lepatane (proširenje za pristup trajektima).

Predviđeno je da se teren na pojedinim dijelovima proširi od 1,5-2m izgradnjom ili sanacijom potpornih zidova, na nosećim stubovima u moru ili konzolno, ne remeteći postojeću liniju obale.

Radovi bi trebalo da obuhvate popločavanje staze uobičajenim materijalima za trotoare i šetališta (prefabrikovani betonski elementi, kamene ploče ili slično), javnu rasvjetu u LED tehnologiji, atmosferske odvode i adekvatnu infrastrukturnu opremljenost šetališta (parkovske klupe, korpe za otpatke, zaštitnu ogradu, info table i slično).

Obaveza projektanta biće i da prije pristupanja izradi idejnog rješenja i glavnog projekta uradi geodetski i batimetrijski snimak postojećeg stanja terena i podmorja koji će biti sastavni dio projekta.

Za izradu ove dokumentacije MD opredijelilo je 30 hiljada eura.


radiojadran.com
 

·
Registered
43
Joined
·
6,077 Posts
Nove sadnice palmi zasađene su juče na donjem dijelu rive u Risnu. Akciju je sprovela Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, u saradnji sa DOO ,,Komunalno Kotor“.

Radi se o dijelu akcije obnove drvoreda palmi u Risnu kojeg je prije dvije godine uništio palmin surlaš.

Podsjetimo, sadnja novih palmi na ovom području počela je krajem decembra, kada je obnovljen drvored ispred tamošnjeg parka.radiokotor.info
 

·
Registered
43
Joined
·
6,077 Posts
📍google.com

Kotorsko Komunalno preduzeće će tokom ove godine raditi na prijemu u Asocijaciju kulturno-značajnih grobalja Evrope (ASCE).Kako je za Radio Kotor kazao izvršni direktor Milan Popović, ovaj proces će gradu i preduzeću donijeti brojne benefite.

“Prijemom u ovu organizaciju doprinijećemo podizanju svijesti o značaju znamenitog groblja u Škaljarima, zaštiti multikonfesionalnog groblja, a imaćemo i mogućnost apliciranja za sredstva kojima bi se maksimalno zaštitila i zadržala autentičnost, ne samo grobnica već i čempresa i borova” – kazao je Popović.
radiokotor.info
 

·
Registered
43
Joined
·
6,077 Posts
Izgradnja šetne staze u Dobroti - između magistrale i Donjeg puta, zamjena škura na Centru za kulturu "Nikola Đurković", kao i sanacija trotoara na ulaznom dijelu naselja Sv.Vrača, aktivnosti su kojima se bave u Direkciji i pored brojnih završenih radova minulih dana.

U prethodnom periodu rekonstruisana je i javna rasvjeta-u Novom naselju zamjenom starih sa 26 novih led svjetiljki i u naselju Muo 135. Oplemenjavanje prostora vegetacijom i zelenilom, pored tradicionalnog pristupa uređenja, obavljeno je na Gurdiću.

radiokotor.info
 

·
Registered
43
Joined
·
6,077 Posts
U obalnu infrastrukturu ove godine 5,9 miliona eura

Za sanaciju i izgradnju obalne infrastrukture, izradu i reviziju projekata i dokumentacije, raznih elaborata, usluge nadzora, JP Morsko dobro u ovoj godini opredijelilo je 5.912.750 eura. Svi projekti biće finansirani iz sopstvenog budžeta.

Za Herceg Novi preko 300 hiljada euraNajvrijednija investicija je izgradnja trotoara od Bijele do Kamenara, koja će se, prema Planu, izvoditi u dvije faze, za što je MD iz budžeta opredijelilo 150 hiljada eura.

Za rekonstrukciju korozirane ograde na potezu Vojničkih banja u dužini od 450 m, kao i na potezu od tunela na Toploj do Milašinovića plaže u dužini od 300m, MD opredijelilo je 120 hiljada eura. Ograda kod Vojničkih banja trebalo bi da bude zamijenjena do kraja marta, tj. u I kvartalu, a na potezu od tunela do teniskih terena od aprila do juna.

Za Tivat preko 380 hiljada euraNajvjrijednija investicija u opštini Tivat svakako je izgradnja trotoara/pješačke staze za dionicu Lepetani – Sv Roko – I faza, za koju je opredijeljeno 285 hiljada eura.

Uz to, skoro 94 hiljade eura opredijeljeno je za održavanje rezervata Tivatska solila – signalizaciju, mjerenje vodostaja, uređenje pješačke staze od 170 m i prostora oko vidikovca, izradu projekta za regulisanje kanala i vodotokova te postavljanje protivpožarne zaštite.

Za Kotor preko 160 hiljada euraU kotorskoj opštini, Morsko dobro, između ostalog, kofinansiraće uređenje obale ispred Instituta za biologiju mora za izgradnju prvog javnog akvarijuma (Bokaquarium) u visini od 80 hiljada eura. Zatim, završetak parapetnog zida i poklopnih ploča na lokaciji Žuta plaža u dužini od 160 m i na lokaciji Sopot u dužini od 45 m – 26 hiljada, izradu tehničke dokumentacije (idejnog rješenja i glavnog projekta) izgradnje trotoara/pješačke staze Kostanjica – Morinj u dužini od 3.000 m- 20 hiljada. Za izradu koncesionog akta za Luku Risan opredijeljeno je 20 hiljada eura. Izrada projektne dokumentacije i elaborata o uticaju na životnu sredinu i HIA studije za rekonstrukciju obalnog zida na ušću rijeke Škurde u more MD koštaće 15 hiljada eura.

Za Budvu preko 480 hiljada euraZa pristaništa u Boki preko 200 hiljada eura

Za rekonstrukciju objekata obalne infrastrukture od javnog interesa (pristaništa, privezišta, ponte, mandraći) u opštinama Herceg Novi, Kotor i Tivat, Morsko dobro za ovu godinu opredijelilo je 200 hiljada eura.

Za rekonstrukciju objekata obalne infrastrukture u Tivtu ( Donja Lastva, Karšići ) i Kotoru ( Orahovac, Bigova ) opredijeljeno je 165 hiljada eura.

Mjerenje sanitarnog kvaliteta morske vode koštaće 70 hiljada eura, uklanjanje privremenih objekata – 50 hiljada eura, izgradnja rampi za silazak u more u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu – 21 hiljada eura,

Za istraživanje i promociju koralnih zajednica u Boki opredijeljeno je 5 hiljada eura, te za predsezonsko nasipanje plaža pijeskom – 35 hiljada eura…
radiojadran.com
 
681 - 700 of 713 Posts
Top