SkyscraperCity banner

701 - 713 of 713 Posts

·
Registered
Joined
·
8,646 Posts
Šetalište u Krašićima biće gotovo do ljeta

Nakon više od godinu kašnjenja, izgradnja šetališta Lungo mare u Krašićima kod Tivta biće završena do ljeta, obećavaju iz loklane uprave koja finansira projekat u okviru kojeg je trebalo srušiti brojne nelegalne objekte duž 400 metara obale. Do tada će biti riješeni i prilazi šetalištu vlasnicima 70-ak kuća iznad puta, koji su ostali odsječeni gradnjom desetak vila uz more.
RTCG (video snimak u prilogu)
 

·
Registered
43
Joined
·
6,098 Posts
Moljac – Cydalima perspectalis , napravio je ogromnu štetu u hercegnovskoj opštini. Napada šimšir i do sada je desetkovao mnoge biljne ograde stare preko stotinu godina. Šimšir vrlo sporo raste, no to nadoknađuje dugim životnim vijekom koji može biti i do 600 godina. Donedavno tradicionalno se uzgajao kao ukrasni grm ili još češće kao “topijar” (oblikovana ukrasna biljka) bez nekakvih posebnih mjera zaštite od štetnih organizama. Grančice šimšira bile su ukras svatovskih kapa, odjeće, svatovskih konja i zaprege, I svadbenog doma.

Šimširov moljac (Cydalima perspectalis) je vrsta leptira iz porodice Crambidae. Porijeklom je iz Azije (Kina, Koreja i Japan), a u Evropi je prvi puta registrovan u Njemačkoj 2006. godine, Na teritoriji Crne Gore šimširov moljac prvi put se pojavio 2014 godine u opštini Herceg Novi.bokanews.me
 

·
Registered
43
Joined
·
6,098 Posts
Kotor – saniraju i uređuju trotoare

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora svakodnevno uređuje grad. Pored sadnje novih palmi (Risan, Dobrota, Muo i Prčanj), održavanja autobuskih stajališta, sanacije Kule od sata, pločnika, uređenje platoa na Gurdiću, izgradnje šetne staze u Dobroti, uređenje prostorija Mjesnih zajednica, rekonstrukcije javne rasvjete, u toku je sanacija trotoara u užem centru grada od Lučke kapetanije do otvorenog bazena i od otvorenog bazena do zgrade Pionir-Dobrota.

Radove izvodi ,,Infrarastruktura” d.o.o Podgorica, a izrada po ugovoru iznosi 36.723 eura.

bokanews.me
 

·
Registered
43
Joined
·
6,098 Posts
📍google.com

Završena sanacija plaže Bijela Vila u Herceg Novom

Kako je bilo predviđeno tenderskom dokumentacijom, na prostoru od oko 1.000 kvadrata, sanirana je metalna ograda na ulazu u plažu, otvorene rupe na kabinama za presvlačenje, ofarbana drvenarija, izvršeno krečenje objekta, a potom izvedni radovi šalovanja, armiranja i betoniranja odlomljenog ugaonog ivičnog betona na dva mjesta.bokanews.me
 

·
Registered
43
Joined
·
6,098 Posts
📍google.com

U prostorijama projektantske kompanije d.o.o. „Civil Engineer“ u Podgorici predstavljeno je prvo Idejno rješenje rekonstrukcije obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno. Prezentacija je bila namjenjena predstavnicima stručnih službi Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore .

bokanews.me
 

·
Registered
43
Joined
·
6,098 Posts
📍google.com

Ulcinj – Solarna elektrana Briska Gora do 2024.

Procedura potrebnih izmjena i dopuna postojećeg Prostorno urbanističkog plana (PUP) Ulcinja, u dijelu koji se odnosi na definisanje priključka solarne elektrane Briska Gora na prenosnu mrežu, u završnoj je fazi i njegovo usvajanje predviđeno je u aprilu, čime će se stvoriti uslovi da počne realizacija ugovora.

bokanews.me
 

·
Registered
43
Joined
·
6,098 Posts
📍google.com

Propao kamion sa zelenim otpadom: Urušilo se Šetalište, možda i kolektor

Kamion za odvoz zelenog otpada preduzeća Komunalno stamebno Herceg Novi oko 12 i po propao je u dijelu Šetališta Pet Danica na Savini, kod bivše Meteorološke stanice. To je mjesto gdje je prije nepunih mjesec i po izbetonirano zbog šupljine u trupu Šetališta, gdje su morska voda i valovi podlokali parapetni zid. Zdrobljena je kamena konstrukcija, još iz doba Austrougara.

Kamion je odvozio dijelove stabla palmi koje su zaposleni u Sektoru zelenila ovog preduzeća jutros uklonili sa Škvera, sa platoa ispred spomenika Tvrtku I.

Taj dio puta bio je dvadesetak dana van funkcije i zabranjen za saobraćanje, međutim, obavještenje i četiri gvozdena stuba neko je ukolonio, pa je prolaz bio ponovo „otvoren“ i prijetnja za prolaznike.radiojadran.com
 

·
Registered
43
Joined
·
6,098 Posts
Popločane skale Danice Tomašević

📍google.com

Staro i frekventno Stepenište Danice Tomašević, koje povezuje Šetalište Pet Danica sa glavnom Njegoševom ulicom, nakon više od 5 decenija konačno je uređeno i popločano. Na 193 skalina više ništa ne podsjeća na ispucan beton, ulegle i zdrobljene komade betona i željeza..

U Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog računaju do će tada na podestima između skala biti postavljene klupe i rukohvati, iznivelisani šahtovi, uz postavljanje stubova javne rasvjete.

Rekonstrukcija Stepeništa Danice Tomašević je projekat ukupne vrijednosti oko 80.000 eura. Planirana je u tri faze. Prvu fazu, koja je vrijedna oko 30.000 eura finansirala Turistička organizacija Herceg Novi od prihoda od boravišne takse, a ostale dvije faze su ulaganja Opštine Herceg Novi.

Ove godine takođe bi konačno rebalo da počne i sanacija stepeništa Marka Vojnovića u Starom gradu, za što su budžetom već odobrena sredstva, a izrada projektne dokumentacije je pri kraju.

fotka 1.

radiojadran.com
 

·
Registered
43
Joined
·
6,098 Posts
Budva – uređenje dijela Slovenske obale biće završeno do kraja juna

JP Morsko dobro krajem prošle godine uklonilo je šest otvorenih diskoteka na prostoru ispred glavne gradske Pošte u Budvi i preko 14 privremnih objekata koji nisu planirani programom privremenih lokacija u zoni morskog dobra. Iz ovog JP tada su najavili uređenje prostora.
Nakon okončanih svih procedura javnih nabavki za parterno uređenje prostora za preko 8.000 kvadrata na Slovenskoj obali ispod glavne gradske Pošte otpočeli su radovi.

Za drugu fazu radova u JP Morsko dobro u toku je procedura zaključenja radova sa izabranim izvođačem radova, a ova faza se odnosi na ono konkretnije izvođenje radova koje će biti vidljivije.


Budući izgled Slovenske obale
bokanews.me
 
701 - 713 of 713 Posts
Top