SkyscraperCity banner

241 - 260 of 284 Posts

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Jel za rekonstrukciju ili za izgradnju nove saobracajnice daj ljinak sto bi reko dedonja
 

·
Registered
Joined
·
6,864 Posts
Tender za saobraćajnicu do Luštice

Opština Tivat raspisala je tender za izbor izvođača radova na izgradnji saobraćajnice MR1- prva faza, koja vodi od Solila do kompleksa Luštica Bej. U javnom pozivu je navedeno da se ponude primaju do 13. juna, a da će se odluka o izboru najpovoljnije ponude donijeti u roku od 60 dana od dana otvaranja ponuda.

Opština je raspisala i tender za izbor stručnog nadzora nad izvođenjem tih radova, te se ponude predaju do 14. juna, a odluka o izboru takođe se donosi u roku dva mjeseca od dana otvaranja ponude.

Moderna saobraćajnica od Solila do turističkog naselja koje se gradi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, biće široka 14 metara, imaće po dvije saobraćajne, pješačke i biciklističke staze, zelene površine i pješačka ostrva. U put će biti ugrađen cjevovod i elektreoenergetski kabl od 110 kilovolti, kojim će snadbijevati turistički kompleksi Luštica Bej i Katari Diar.

U prvoj fazi, koja će potrajati godinu dana, izgradiće se put od Solila do kompleksa Luštica Bey u dužini 4, 8 kilometara na kome će biti dva kružna toka u Solilima i kod uvale Pržna. Za eksproprijaciju zemljišta na tom potezu Opština Tivat je uložila oko 3 miliona eura, a i radovi koji će se obavljati procjenjeni su na oko 3 miliona. Taj iznos tivatskoj Opštini je prebacila Direkcija za javne radove.

Kompanija „Luštica Development“ je u dogovoru sa Opštinom učestvovala u pripremnim, zemljanim radovima puta, a finansirala je izradu glavnog projekta od Solila do raskrsnice za uvalu Pržna i glavni projekat saobraćajnice od te raskrsnice do granice prostorno- urbanističkog plana Opštine Tivat, u šta je uložila 500.000 eura.

U drugoj fazi projekta (MR2) gradiće se saobraćajnica kroz turistički kompleks Luštica Bej.
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Da to je komplet novi put bio sam na trasi kad se krcilo rastinje
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Poplavljene ulice i magistrala

Zbog obilnih količina padavina danas je u Tivtu za šest sati, od 7 do 13 sati palo 50 litara kiše po metru kvadratnom. U nekoliko navrata u periodu od 15-20 minuta, kiša je padala pojačanim intenzitetom kada se u bujicma slivala velika količina vode sa priključnih saobraćajnica na magistralni put, dok je zbog male propusne moći atmosferskih kanala, vode bilo i na ulicama u centru grada.


Borove iglice i lišće nošeno vjetrom i kišom začepilo je rešetke na odvodima pa su morali intervenisati radnici Komunalnog, kazao je v.d
izvršni direktor, Tonko Lukšić.izlila se vodolijesnica
Na Jadranskoj magistrali kroz Tivat, veća količina vode slivala se kod skretanja za Pod kuk u blizini policije, a problema je bilo i na Župi na skretanju prema naselju Marići. Zbog izlivanja Vodolijšnice poplavljen je i dio magistralnog puta pored aerodroma gdje se saobraćaj oko podneva odvijao dosta usporeno.
Lukšić je kazao da je veća količina vode, u visini i od oko 20-tak santimetara, bila na Seljanovu kod kuće Grabića, ali je intervencijom radnika koji su očistili rešetke ubrzo problem riješen. Kritično je bilo u Ul. Palih boraca na raskrsnici na ulazu u Tivat.Taj dio ulice, rekoa je Lukšić, u jednom trenutku bio je potpuno pod vodomn, a veće količinezadržale su se i na Trgu od kulture, kao i u Ul 21.novembar, između restorana „Prova“ i hotela „Mimoza“.
U slučaju potrebe, zavisno od padavina, ekipe radnika Komunalnog su spremne za intervenciju tokom dana, rekao je Lukšić naglasivši da većih problema nije bilo zahvaljujući redovnom održavanju i čišćenju atmosferskih kanala i potoka u gradu.
Iz Službe zaštite i spašavanja su kazali da nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

http://radiotivat.com/index.php/drustvo/24881-poplavljene-ulice-i-magistrala.html
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Za godinu frekvencija saobraćaja porasla za 2.000 vozila dnevno

Naime, tokom cijelog ljeta pa i ovih dana kada je praktično završena glavna sezona, na dionici magistrale M2 od Budve prema Tivtu, od benzinske pumpe „Vuk Petrol“ i kružnog toka do ulaska u Tivat, kilometarske kolone vozila postale su skoro redovna slika. Čest je slučaj da se tih desetak kilometara puta od raskrsnice prema Kotoru, Radovićima i Budvi umjesto za nekoliko minuta što je uobičajeno, prelaze za pola sata, pa često čak i za sat ipo.

Za svega godinu, od jula prošle do jula ove godine frekvencija saobraćaja na magistralnom putu M-2, na pravcu Tivat-Budva uvećana je za čak 2.000 vozila na dnevnom nivou. Prema evidenciji Direkcije za saobraćaj i podacima koji se dobijaju neprekidnim brojanjem putem automatskog brojača saobraćaja koji je lociran u Radanovićima, u junu prošle godine taj pravac je prelazilo 17.230 vozila dnevno, a julu 21.885, a avgustu 24.044 vozila dnevno. U junu ove godine dio magistralnog puta M2 prelazilo je 17.630 vozila na dan, a u julu ove godine zabilježena je prosječna frekvencija od 23.395 vozila dnevno. „Direkcija za saobraćaj je planom javnih nabavki za 2014.godinu predvidjela nabavku usluge Izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog puta M-2 Debeli brijeg-Tivat-Budva, od km 885+500 (aerodrom Tivat) do km 901+500 (raskrsnica za Jaz). Tenderska procedura je započeta u decembru 2014.godine, objavljivanjem poziva za javno nadmetanje u otvorenom postupku javne nabavke, a okončana početkom 2016.godine, zaključivanjem ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem-projektantom za navedenu uslugu. Izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju predmetne dionice magistralnog puta M-2 je u toku“, objasnili su u Direkciji za saobraćaj.

Kakva je rekonstrukcija u pitanju i da li će se problem rješavati najavljenom izgradnjom bulevara od Budve do Tivta i zaobilaznicom u Direkciji u ovom trenutku nijesu mogli da odgovore jer kažu da je kod njih sezona godišnjih odmora.

http://radiotivat.com/index.php/drus...la-dnevno.html
 

·
Registered
Joined
·
252 Posts
Dobio sam neke podatke za 2013, 2014 i 2015.
Na putu Budva-Tivat (mjerenje u Radanovićima) godišnji porast saobraćaja je vrlo primjetan.
2013. je bilo u prosjeku 13135
2014. je bilo u prosjeku 13749
2015. je bilo u prosjeku 14305 vozila dnevno.
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Promotivna vožnja električnih bicikalaU sklopu aktivnosti kampanje “Nedelja mobilnosti” danas je u Tivtu, u naselju Kava kod autobuske stanice, promotivnom vožnjom otvorena stanica za električna bicikla. Opština je bicikla dobila kroz IPA projekat SUD – SIT, čiji je bila i nosilac. U tom projektu Tivtu je pripalo 12 bicikala, a na punktu kod autobuske ih je postavljeno šest, dok će preostali broj biti uručen na korišćenje pojedinim opštinskim službama i preduzećima čiji je osnivač opština. Primopredaja će se obaviti na kraju aktivnosti, u petak 23 septembra u Opštini od 10.sati.


Investicija iznosi oko 8 hiljada eura, uključujući izradu projekat i montažu, a finansirala ga je kancelarija UN-a, odnosnoGlobalni fond za životnu sredinu.promotivnas voznja 2
Taj posao je uradil podgorička firma CNC Konstracion, kazala ej nacionalni koordinator za Nedelju mobilnosti ispred Ujedinjenih nacija- Program za razvoj, Sladjana Lazarević navodeči da su tokom ove sedmice u više crnogorskih gradova planirane aktivnosti kao sastavni dio kampanje održiva urbana mobilnost koja podrazumijeva promovisanje alternative automobila. “Formiramo kombinovane načine prevoznih sredstava, odnosno preporučujemo da se konbinuje različiti prevoz, kao što su biciklo, javni prevoz, a neophodno je forsirati i pješačenje i sve što doprinosi zdravim stilovima života, ali i smanjenju emisije štetnih gasova”, objasnila je Lazarević.
Ova inicijativa sprovedena je u okviru projekta “Razvoj niskokarbonskog turizma” koji je podržan od strane Globalnog fonda za životnu sredinu, dok su nosioci projekta UNDP i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa bokeljskim opštinama Tivat, Kotor i Herceg Novi. Kampanji se ove godine prvi put priključila opština Tivat.Danasšnje puštanje stanice kod autobuske je samo jedna od aktivnosti koje su planirane tokom ove nedelje, kazala je sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i nergetsku efikasnost, Tatjana Jelić navodeći da su se svi zaposleni u opštini obavezali da sutra neće koristiti automobil kao prevozno sredstvo do i sa posla. S obzirom da se sutra održava i sjednica Skupštine opštine i odbornici su pozvani da podrže tu ideju. „Zelenom obećanju“ pridružiće se i zaposleni u Porto Montenegru.
Zajednička saradnja Opštine Tivat i Porto Montenegro na temu promovisanja ekologije i zdravih stilova života nastavlja se košrakaškom utakmicom u srijeud, 21.septembra na terenu u velikom Gradskom parku sa početkom u 12 sati. Dio ulice II dalmatinske u četvrak, 22. septembra od 10 sati biće „zeleni poligon“, a u jednom dijelu će se održati radionice izrade saobraćajnih znakova u koju će s euključiti i najmlađi.http://radiotivat.com/index.php/opstina/26861-promotivna-voznja-elektricnih-bicikala.html
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Asfaltiranje ulica u Tivtu

Prvi vikend u oktobru u našoj opštini je iskorišćen za početak radova na asfaltiranju ulica i u centru grada i u prigradskim naseljima. Među njima je dio ulice Luke Tomanovića kod parkinga doTrga Dara Petkovića, u površini od 300 kvadrata. Radove realizuje Direkcija za investicije Opštine Tivat, o čemu za naš program PR Opštine, Branka Čelanović kaže:
“Započeti su pripremni radovi, uklonjen je dio starog asfalta, a čim vremenske prilike dozvole, završiče se i asfaltiranje poteza u ulici Luke Tomanovića preko puta sidra, koji je samo dio velikog posla na cijeloj teritoriji opštine. Inicijativa za asfaltiranje ovog dijela ulice je potekla iz više izvora, među kojima su i roditelji djece sa smetnjama u razvoju iz „Evropskog doma Tivat“. Asfaltiranje dijela saobraćajnica započelo je i na Seljanovu, u Đuraševićima, Marićima i Gradiošnici, gdje su takođe obavljeni pripremni radovi. Dakle, u vrlo kratkom periodu očekuje se završetak radova, čiji je nastavak jutros bio spriječen zbog kiše.“
Ukupna vrijednost investicije je 80 hiljada eura, a izvođač radova je kompanija „Carinvest“ iz Kotora.
Čelanović je naglasila da „ne smijemo zaboravljati građane na obodu naše opštine, jer je to posebno za dobrobit svih onih, koji žive u blizini ulica na kojima se radi.“

http://radiotivat.com/index.php/opstina/27309-asfaltiranje-ulica-u-tivtu.html
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
"Primorje" gradi spratnu garažuHTP „Primorje hotels&restaurants“ na početku naredne godine u saradnji sa opštinom raspisaće tender za izgradnju spratne garaže na mjestu parkinga ispred upravne zgrade „Primorja“.

Opština je skupštinskom odluku izdala u privremeni zakup do kraja decembra parking „Primorju“ za potrebe gostiju hotela „Palma“, a „Primorje“ je ustupilo opštini hotel „Tivat“ na Seljanovu u kome je smještena Služba zaštite i spašavanja.

Prema riječima direktora „Primorja“, Božidara Draganića idejni plan predviđa izgradnju spratne garaže tvrde gradnje sa jednim spratom, saobraćajnicom, rampom i zelenom površinom. Kapacitet parkinga biće 42 mjesta. „Primorje“ namjerava da garažu pravi po modelu privatno-javnog partnerstva sa opštinom kojoj bi pripao dio parking mjesta.

Po odluci tivatske Skupštine o privremenom davanju u zakup parkinga na kat.parceli 3398 k.o.Tivat koja je donijeta na junskom zasijedanju, Opština Tivat privremeno daje u zakup „Primorje“ Hotels&restaurants ad Tivat parking na vrijeme do 31.12.2016 „uz mogućnost produženja ugovora za još 3 odnosno 6 mjeseci zavisno od dinamike izgradnje spratne garaže i stvaranja uslova za drugačiji način raspolaganja istom odnosno do stvaranja uslova za davanje iste u koncesiju u skladu sa odredbama Zakona o koncesijama“. Zakupac se obavezuje da za svoje potrebe koristi 20 parking mjesta a da 10 parking mjesta ustupi na korišćenje,uz naknadu, hotelima u neposrednoj blizini. Cijena mjesečnog zakupa u ljetnjim mjesecima bila je 3.600 eura, a van sezone je dvostruko manji.

http://radiotivat.com/index.php/drustvo/27458-primorje-gradi-spratnu-gazau.html
 
241 - 260 of 284 Posts
Top