SkyscraperCity banner

81 - 100 of 664 Posts

·
Registered
Joined
·
1,515 Posts
Nastavljena izgradnja banjsko-turističkog kompleksa .


SREBRENICA - Radovi na izgradnji banjsko-turističkog kompleksa "Guber" u Srebrenici nastavljeni su nakon zimske pauze i petnaestodnevne obustave gradnje zbog inspekcijeske zabrane. Na izvorištu ljekovite vode Guber do sada je izgrađen i pokriven objekat za punionicu vode, a vrše se pripreme i za izgradnju hotela na toj lokaciji, kao i rekonstrukciju i proširenje banjskog objekta "Argentarija".

Direktor "Gubera" Borislav Bijelić saopštio je da ova kompanija planira investirati više od 30 miliona KM za izgradnju ovog banjsko-turističkog kompleksa u cilju oživljavanja banjskog turizma i korištenja ljekovite vode Guber, po čemu je Srebrenica od davnina poznata.

''Počeli smo radove prošle godine, kada smo pribavili svu neophodnu dokumentaciju, ali je Republička uprava za inspekcijske poslove tri puta zaustavljala radove zbog minimalnih propusta koji su se mogli otkloniti u toku izvođenja radova, kao što je postavljanje kante sa pijeskom za gašenje cigareta, podizanje kabla za dovod struje sa zemlje i slične sitnice'', rekao je Bijelić, ističući da stiče utisak da neko tendenciozno opstruiše ovu investiciju.

Predsjednica Upravnog odbora "Gubera" Duška Kopustenjski rekla je da su otklonjeni nedostaci koje je inspekcija naložila i očekuje da će inspektori postupati u skladu sa zakonom i da će to omogućiti realizaciju ovog projekta i otvaranje oko 350 radnih mjesta na početku rada banjsko-turističkog kompleksa i punionice vode.

Ona je navela da je inspekcija konstatovala da su nedostaci otklonjeni i radovi su nastavljeni, te da je planirano da se prva faza ove investicije završi do kraja ove godine i zaposli veći broj radnika.

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica donesen je zaključak da je izgradnja banjsko-turističkog kompleksa od strateškog interesa za ovu opštinu, te da se traži od nadležnih institucija Republike Srpske da se omogući efikasna realizacija ovog projekta u skladu sa zakonom.

To bi ovoj opštini trebalo da omogući otvaranje značajnog broja radnih mjesta i povećanje prihoda u opštinski i republički budžet, te razvoj opštine i njen izlazak iz kategorije nerazvijenih, ali i povećanje standarda života njenih stanovnika koji napuštaju ovu sredinu.
 

·
Registered
Joined
·
1,515 Posts
"Zvorničanka" gradi poslovni centar .

VLASENICA - Preduzeće "Zvorničanka" iz Zvornika do kraja avgusta izgradiće u Vlasenici poslovni centar u koji će da uloži oko 1.700.000 KM. Pripremni građevinski radovi na lokaciji bivšeg preduzeća "Elastik" u Vlasenici već su počeli, a ove sedmice firma "Gradeks" iz Gradačca trebalo bi da počne i izgradnju betonske konstrukcije budućeg poslovnog centra, izjavio je danas Srni direktor i vlasnik "Zvorničanke" Mihajlo Ostojić.

"Poslovni centar imaće oko 2 200 metara kvadratnih korisnog prostora. U njemu će biti market površine oko 1 000 metara kvadratnih, ugostiteljski dio sa restoranom i kafićem i igraonica za djecu. Na dijelu iznad marketa biće prodaja bijele tehnike, a u prizemlju banka, poslovni prostori za iznajmljivanje i dio za program poljoprivrede", rekao je Ostojić.

Ostojić je dodao da je cilj izgradnje poslovnog centra, koji će se nalaziti pored frekventnih magistralnih saobraćajnica, ponuda artikala širokog asortimana potrošačima u Vlasenici i opštinama u okruženju.
 

·
Registered
Joined
·
1,530 Posts
Славна холивудска глумица Анђелина Џоли гради зграду у Рогатици за избјеглице које већ 15 година у алтернативном смјештају дијеле једну кухињу и купатило.

Процијењена вриједност грађевинског објекта, који би требало да буде завршен до септембра, је 620.000 КМ, пишу "Вечерње новости".

"Тендер је завршен, а организација `Хилсверк` изградњу зграде са 14 станова додијелила је `Астра-плану` из Брчког, који је имао најнижу понуду од 448.767 КМ са обавезом да све послове заврши у року од 120 дана. Изабран је и тим за надзор над радовима, а општина Рогатица додијелила је локацију у центру града, испод зграде ПТТ-а", рекла је општински грађевински инспектор Зденка Чаркић.
 

·
Registered
Joined
·
3,824 Posts
Невесиње

Nova bolnica u Nevesinju do kraja godine

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Ranko Škrbić procijenio je danas da bi nova bolnica u Nevesinju mogla biti završena do kraja godine i najavio da će biti opremljena savremenom dijagnostičkom opremom, ultrazvučnim i rentgen aparatima.
On je istakao da resorno ministarstvo priprema i projekat opremanja hirurških sala i jedinica intezivne njege u koji će biti uključena i nevesinjska zdravstvena ustanova.
Škrbić je izrazio žaljenje što još nisu završeni zanatski radovi na zgradi nove bolnice.
"Od izvođača radova, trebinjskog žNeimarstvaž, tražićemo da se izjasni da li je u mogućnosti da završi preuzete obaveze. Ukoliko dobijemo negativan odgovor Ministarstvo će pronaći druge načine za završetak bolnice, a protiv izvođača ćemo pokrenuti sudski postupak", istakao je Škrbić tokom radne posjete ovoj opštini.
Osim Škrbića, u radnoj posjeti opštini Nevesinje danas su boravili i ministar trgovine i turizma RS Gorana Zlatković i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović. Oni su sa opštinskim rukovodstvom i načelnikom Branislavom Mikovićem razgovarali o aktuelnim privrednim temama, završetku nove bolnice i turističkim potencijalima opštine.
Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik iz Nevesinja Ilija Taminxija.
Nakon razgovora u kabinetu načelnika ministri su posjetili Opštu bolnicu i Dom zdravlja Nevesinje.
Načelnik opštine Branislav Miković informisao je ministre o trenutnoj socio-ekonomskoj situaciji u opštini, naglašavajući da je od suštinskog značaja realizacija projekta "Gornji horizonti".
On je zatražio od ministara da se opština Nevesinje, kao specifično geografsko područje, sa visokom nadmorskom visinom i nerazvijenom putnom infrastrukturom, drugačije tretira od drugih lokalnih zajednica, posebno prilikom davanja poljoprivrednih podsticaja.
Ministru trgovine i turizma Gorani Zlatković je sugerisao da se resorno ministarstvo aktivnije uključi prilikom obilježavanja važnih istorijskih datuma i manifestacija u opštini, kao što su "Nevesinjska puška" i "Nevesinjska olimpijada".
http://www.nezavisne.com/novosti/gradovi/Nova-bolnica-u-Nevesinju-do-kraja-godine-86648.html
 

·
Registered
Joined
·
1,530 Posts
Музеју Херцеговине 300.000 КМ

Влада Републике Српске и општина Требиње обезбиједиће 300.000 КМ за завршетак приоритетних радова на згради Музеја Херцеговине у Требињу, која има велики значај за Српску, рекао је вечерас Срни министар просвјете и културе РС Антон Касиповић.

Касиповић је истакао да би приоритетни радови требало да почну на љето, те изразио наду да ће се са одобреним новцем успјети завршити већи дио посла, како би руководство Музеја могло несметано да реализује планиране активности.

Веселка Салатић, директор Музеја Херцеговине у Требињу, подсјетила је да је, захваљујући министарствима просвјете и културе РС и пољопривреде, шумарства и водопривреде, те УНЕСКО-а и Свјетске банке, саниран кров на згради, који је прокишњавао, те да су уређени простори за двије сталне поставке.

Она каже да је потребно да се зграда, која је стара више од 110 година, у потпуности обнови, али да је тренутно приоритет да се санира фасада која прокишњава и са које опадају комади малтера, што представља опасност и за пролазнике, након чега слиједи обнова унутрашње фасаде, промјена паркета, те други неопходни радови.
 

·
Registered
Joined
·
1,530 Posts
За станаре колективних центара 170 станова
Datum: 17.04.2011 22:00

Autor: Маријана Миљић

БAЊAЛУКA - У Републици Српској у току је изградња 170 станова за породице из колективних центара у које је уложено више од 5,2 милиона марака.

Казали су то "Гласу Српске" у Министарству за избјеглице и расељена лица Републике Српске и додали да се у Сребреници и Братунцу граде 64 стана који коштају више од 2,4 милиона марака.
- У Источном Новом Сарајеву у завршној је фази изградња 21 стана, док је у Власеници за градњу 13 станова потребно потписати уговор са предузећем које ће радити на овом пројекту - казали су у Министарству и додали да се прибавља техничка документација за изградњу 21 стана у Сокоцу.
 

·
Registered
Joined
·
3,824 Posts
Za bolnicu u Nevesinju 2,4 miliona evra

Vlada Republike Srpske /RS/ danas je dala saglasnost za pregovore sa Erste bankom po projektu opremanja nove bolnice u Nevesinju u iznosu do 2.489.850 evra, od čega do 373.477 evra grantom, a do 2.116.373 evra kreditom.
Vlada RS dala je danas saglasnost i na Plan utroška 234.780 KM sa pozicije - doznaka socijalnim institucijama, koji je pripremilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite za period od 1. januara do 30. aprila.
Prema ovom planu, Dječijem domu "Rada Vranješević" u Banjaluci namijenjeno je 187.660 KM, prijedorskom Domu za djecu i omladinu ometenu u razvoju 26.620 KM i Zavodu za zaštitu žensku djecu i omladinu Višegrad 20.500 KM.
Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić rekao je tokom nedavne posjete Nevesinju da bi nova bolnica u ovom mjestu mogla biti završena do kraja godine i najavio da će biti opremljena savremenom dijagnostičkom opremom, ultrazvučnim i rentgen aparatima.
On je istakao da resorno ministarstvo priprema i projekat opremanja hirurških sala i jedinica intezivne njege u koji će biti uključena i nevesinjska zdravstvena ustanova.
http://www.nezavisne.com/novosti/gradovi/Za-bolnicu-u-Nevesinju-24-miliona-evra-87809.html
 

·
Registered
Joined
·
1,530 Posts
Идејно рјешење за комплекс археолошког налазишта у Скеланима.

 

·
Registered
Joined
·
3,824 Posts
Nevesinje: Asfaltirana dva kilometra seoskog puta

Holandski ambasador u BiH Sveder van Vorst prisustvovao je obilježavanju završetka projekta "Izgradnja puta ka mostu `Ovčiji brod`" u opštini Nevesinje u okviru kojeg su asfaltirana dva kilometra seoskog puta čime je omogućen brži i lakši pristup ovoj lokaciji.
Projekat, čija je vrijednost 68.493 maraka, realizovan je u okviru Projekat upravne odgovornosti (GAP) koji finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj (Sida) i Ambasade Holandije.
Za izgradnju puta GAP je donirao 31.725 maraka, a opština Nevesinje 36.768 maraka, saopšteno je iz holandske Ambasade u BiH.
GAP nastoji da ojača demokratsko upravljanje opštinskog nivoa vlasti u BiH i poboljša sposobnost opština da služe građanima i da podrži politički i ekonomski okvir koji vodi ka odgovornom i demokratskom upravljanju.
Srednjevjekovni "ovčiji most" zajedno je sa nekropolom sa stećcima na području Kalufa predložen za nominaciju i oni su potencijalni kandidati za UNESKO-vu listu Svjetskog kulturnog nasljeđa.
http://www.nezavisne.com/novosti/gradovi/Nevesinje-Asfaltirana-dva-kilometra-seoskog-puta-97699.html
 

·
Registered
Joined
·
5,027 Posts
Купалиште окупирали млади Рогатичани

Datum: 18.07.2011 22:00
Autor: С. М.РОГAТИЦA - Догађај љета за младе у Рогатици је завршетак друге фазе изградње купалишта Закулом на ријеци Ракитници, у чију је градњу до сада уложено око 100.000 марака.

У ове љетне дане са тропским температурама они се освјежавају, а дневно се у купалишту смијени и до хиљаду купача. Међу њима је, свакако, највише младих.
С обзиром на то да су у непосредној близини и терени Спортско-рекреативног центра, млади који овог љета не отпутују на море моћи ће да уживају у разним садржајима у граду

http://www.glassrpske.com/vijest/5/krozrs/60805/cir/Kupaliste-okupirali-mladi-Rogaticani.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
03 август 2011
Почиње градња тротоара и пјешачке стазе
ХАН ПИЈЕСАК - Тротоар и пјешачку стазу у Улици солунских добровољаца на Хан Пијеску градиће власеничко предузеће "Технометал" и "Романијапутеви" из Сокоца. Радови, чија је вриједност 157.510 марака, требало би да почну послије потписивања уговора са одабраним извођачима.

Начелник општинског Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Гордана Терзић рекла је да ће 70.000 марака обезбиједити Фонд за развој и запошљавање Републике Српске из пројекта подршка неразвијеним општинама, а преостали дио општина Хан Пијесак.

Терзићева је навела да је предвиђено да се у оквиру овога пројекта уради 15 паркинг мјеста.
http://www.rsplaneta.com/sarajevsko-romanijska-regija/pocinje-gradnja-trotoara-i-pjesacke-staze
 
81 - 100 of 664 Posts
Top