SkyscraperCity banner

101 - 120 of 664 Posts

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
Ново Горажде, уз подршку Владе Републике Српске, бројним пројектима враћа живот селу и пољопривреди
19. септембар 2011.
АСФАЛТ ВРАЋА ЉУДЕ НА БОРАК БРДО
Оно што ни предратни становници планинског превоја Борак Брдо, у данашњој општини Ново Горажде, ни у сну нису сањали десило се овог викенда. Овдје је свечано пуштен у саобраћај асфалтирани локални пут Ново Горажде-Борак Брдо, укупне дужине пет километара.
У присуству мјештана, некадашњих становника овог краја и бројних гостију, симболичним пресјецањем врпце пут су у саобраћај пустили седмогодишњи Немања Ракановић, најмлађи становник Борак Брда и начелник Новог Горажда Далибор Нешковић.
Асфалтирање овог, до скора запуштеног макадамског пута, због кога се у овај крај након посљедњег рата вратило релативно мало људи, финансирано је у двије фазе, у склопу пројекта „Побољшање животних услова на селу“ који из средстава ИФАД пројекта унапређења села и пољопривреде у руралним подручјима, Влада Републике Српске проводи у Новом Горажду, Билећи, Вишеграду, Источном Старом Граду, Трнову, Берковићима, Источном Мостару, Калиновику, Невесињу, Рогатици, Рудом, Чајничу, Љубињу и Фочи.
-У првој фази, по уговору са Јединицом за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Српске, ИФАД је финансирао радове на припреми и асфалтирању 3,5 километра овог пута са 220.000 марака, а општина Ново Горажде је учествовала са 60.000 марака. По завршетку ових радова наставили смо током љета са модернизацијом преосталих 1,5 километара пута до Борак Брда, за шта је ИФАД учествовао са 40.000, а општина Ново Горажде са 100.000 марака, прецизирао је начелник Новог Горажда Далибор Нешковић.
Изражавајући задовољство успјешним завршетком овог пројекта он је нагласио да ће овај асфалтирани пут бити додатна ињекција за враћање људи у свој завичај и оживљавање угаслих домаћинстава, тим прије што је ово познати пољопривреди крај са изванредним предусловима за интензивнији развој воћарства и сточарства.
По ријечима Брана Суботића, општинског повјереника овог дијела општине Ново Горажде, асфалт повезује стотињак домаћинстава у селима Костеник, Пршеши, Житово и Борак Брдо.
-Овај пут ће без сумње убрзо вратити многе од предратних становника, за шта овдје имају шансу да оживе домаћинства и, уз подршку кроз разне пројекте, унаприједе воћарску и сточарску производњу, а неки од њих најављују улагања и у објекте сеоског туризма, рекао је Суботић, подсјећајући да је прије рата на овом подручју живјело око 700 становника.
Он се захвалио финансијерима пројекта, без чијих средстава тешко да би у овај крај стигао сањани асфалт, а посебно радницима предузећа „Романијапутеви“ из Соколца који су у планираном року и квалитетно извршили радове.
-Посебну захвалност мјештани Борак Брда дугују Сретену Крстановићу, савјетнику начелника Новог Горажда, који је иницирао овај пројекат, додао је Суботић.
На Борак Брду, поводом доласка асфалта одржана је достојна свечаност, коју су финансирали садашњи, некадашњи и будући становници овог краја.
Милисав Ракановић је један од првих и најстаријих повратника у овај крај Новог Горажда.
-Поносан сам на унука Немању, ђака другог разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Новом Горажду, што му је као најмлађем становнику Борак Брда припала част да са начелником Далибором Нешковићем пресјече врпцу и отвори овај пут. Истовремено сам неизмјерно радостан и срећан што сам дочекао да ми пред кућу стигне асфалт, који ће са собом за све нас донијети бољитак и вратити људе на своја имања, рекао је Милисав Ракановић.
Без сваке сумње, успјешном реализацијом овог пројекта постављени су одлични темељи за интензивнији развој пољопривреде у садашњих стотињак и бар још толико будућих домаћинстава, која се наслањају на ову путну комуникацију. Подручја Борак Брда и околних села су, прије рата, били окосница пољопривредне производње Новог Горажда.
http://058.ba/2011/09/novo-gorazde-uz-podrsku-vlade-republike-srpske-brojnim-projektima-vraca-zivot-selu-i-poljoprivredi/
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
Завршетак радова на мосту у Пљешевици
05. октобар 2011.
РОГАТИЦА – Ових дана приводе се крају радови на изградњи моста на ријеци Ракитници код насеља Пљешевица који ће ово насеље и село Загорице повезати са Рогатицом.
Тако је око 250 домаћинстава и неколико привредних субјеката, међу којима су и дрвопрерађивачи „Дрволик“, „Рађен“ и „Рогатица стан“, добило нову комуникацију.
Мост код Пљешевице, чија је пројектована вриједност 270.000 марака, финансирао се заједничким средствима Јединице за координацију пољопривредних пројеката (АПЦУ) при Министарству за пољопривреду, шумарство и водопривреду Српске и општине Рогатица.
Свој дио преузетих обавеза општина је испунила већ почетком године. У буџету је обезбијеђено 90.000 марака и уплаћено на посебан рачун, уз извршење и осталих обавеза.
Извођач радова је предузеће „Јахорина-инвест“д.о.о. из Пала.Радови су коштали 249 000 км а изведени су у задатом року од 90 дана.Положен је и асфалт а остало је још само да се уради заштитна ограда на мосту и уреди прилаз.
Мост је дуг 40,а ширина, са пјешачким стазама осам метара.


http://058.ba/2011/10/zavrsetak-radova-na-mostu-u-pljesevici/
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
Зелено свјетло из фабрике „Рајске воде“ у Чајничу
19. октобар 2011.
ЧАЈНИЧЕ- На идеју о изградњи фабрике воде, дошао је Владимир Гутић још 2007. године, када је сазнао од људи са ових подручја, да се у Чајничу налази извориште „Цицељ“, које је богато хемијски и биолошки здравом и исправном водом. Данас су у просторије „Инстелове“ фабрике „Рајске воде“ у Чајниче, стигле прве машине, као и остала дуго очекивана опрема, а због чијег недостатка, производња воде у новоизградјеној фабрици, до сада није отпочела. Фабрика је од данас, испуњена машинама, којима ће уз прераду, флаширана и етикетирана, пролазити добра и хладна „Рајска вода“, чија ће производња и испорука почети крајем децембра ове године, најавио је власник овог, за Чајниче значајног производног комплекса, Владимир Гутић.
-“Оно што је кочило набавку машина, јесте кредит од 1.000.000 еура, који нам није одобрен, па смо лично својим средствима, финансирали набавку неких машина од „Технометала“ из Александровца, које су неопходне како би започели прву фазу производње воде у којој намјеравамо пунити 5.000 јединица воде, односно 1.500 бидона од пет литара на сат, а пунићемо и стаклене флаше“, тврди Владимир Гутић.
Са доласком првих машина, најављен је и дуго очекивани почетак прве фазе производње воде, као и запослење за 25 радника.
-“Имамо рок од мјесец дана, како бисмо монтирали пристигле машине, а крајем ове године, очекујемо и почетак прве фазе производње воде, а у дугорочном плану, могуће је укључити и производњу сокова“, додао је Гутић.
„Да је фабрика „Рајске воде“ у Чајничу, пројекат од изузетног значаја, на којем ће се и развијати Стратегија развоја општине“, истакао је и начелник општине Бранко Рољић.
-“Пошто је општина Чајниче јако неразвијена, свако улагање у овом мјесту, значи пуно, нарочито, ако је у питању овакав изузетно велики пројекат, по којем ћемо и радити Стратегију развоја општине Чајниче. Најважније за Чајниче, до скоро, било је дрво и производи од дрвета, медјутим то је у последње вријеме, помало и стало, док вода у сваком случају, никада неће доћи на те гране. Овај пројекат је од изузетне важности за општину Чајниче, те ћемо га с тога и подржати у сваком случају и све снаге уложити у природно богатство овога мјеста, односно воду“, истакао је начелник Рољић.


http://058.ba/2011/10/zeleno-svjetlo-iz-fabrike-rajske-vode-u-cajnicu/
 

·
Banned
Joined
·
13,882 Posts
Otvoren gradski vodovod i tržni centar “Zvorničanka”

VLASENICA, U Vlasenici je danas ozvaničen završetak izgradnje gradskog vodovoda, vrijednog blizu 3,5 miliona KM i Tržnog centra “Zvorničanka”, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 2,8 miliona KM privatnog kapitala.

Vodovod je svečano pustio u pogon ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske (RS) Miroslav Milovanović, koji je podsjetio da je ovaj projekat finansiran iz Razvojnog programa Vlade RS.

Gradski vodovod građen je u dvije faza od kojih je prva, izgradnja magistralnog cjevovoda, vrijedna oko 1.100.000 KM završena 2009. godine, a druga faza koja je obuhvatila rekonstrukciju gradske mreže u dužini od 6.700 metara, okončana je danas.

Ovim projektom opština Vlasenica zaokružiće vodosnabdijevanjem 90 odsto teritorije opštine, a mrežom nije pokriven samo manji dio ruralnih područja, rekao je načelnik Vlasenice Mladen Popović.

“Tako da je ovo veoma važan projekat za sve građane Vlasenice, jer je riješen višegodišnji problem, koji je kočio razvoj ove zajednice”, rekao je Popović.

Novi Tržni centar “Zvorničanka”, u koji je privatni preduzetnik i vlasnik firme Mihajlo Ostojić uložio oko 2,8 miliona KM vlastitog kapitala, svečano je otvorio ministar privrede, energetike i razvoja RS Željko Kovačević.

Posao u Centru dobilo je 25, uglavnom mlađih radnika, a u dogledno vrijeme planira se zapošljavanje još 50 radnika.

Kovačević je rekao da je zadovoljan napretkom koji je ova lokalna zajednica ostvarila u nekoliko posljednjih godina o čemu svjedoči niza realizovanih privrednih i neprivrednih investicija, te naglasio da je uvjeren da će Vlasenica postati istinski regionalni centar.

“Danas otvaramo trgovinski centar, pustili u pogon vodovod, razgovaramo sa slovenačkim investitorima o otvaranju zajedničkih kompanija ovdje u Vlasenici. Za nekoliko dana razgovaraćemo sa investitorima koji će ulagati u Drvnu industriju u Vlasenici… To je samo dio projekata koje ćemo, nadam se, do kraja godine realizovati”, rekao je Kovačević.

Ministri su danas, u pratnji domaćina, posjetili i Preduzeće “Alpro – Alumil”, najuspješniju vlaseničku firmu koja se bavi proizvodnjom aluminijski profila i plasira ih na domaće i strano tržište.
 

·
Registered
Joined
·
3,824 Posts
Počinje rekonstrukcija zgrade Administrativne službe opštine Bileća

Rekonstrukcija zgrade Adiministrativne službe opštine Bileća počeće sutra, a vrijednost radova je 2,5 miliona KM, potvrdio je Srni načelnik opštine Dragan Babić.
Babić je rekao da će se opština kreditno zadužiti, te napomenuo da je to njeno prvo zaduženje i da zbog toga to neće biti veliki udar na opštinski budžet.
"Već su urađeni pripremni radovi, a nakon rekonstrukcije zgrade sve administrativne službe biće na jednom mjestu, što će znatno olakšati rad zaposlenih, a građani će na brži način moći da završe potrebnu papirologiju i dobiju neku uslugu", pojasnio je Babić i podsjetio da su do sada administrativne službe bile smještene u dvije zgrade.
Prema njegovim riječima, zgrada Administrativna službe opštine rađena je u vrijeme Austrougarske, prije više od 100 godina, tako da je postala nefunkcionalna.
U okviru rekonstrukcije dogradiće se i potkrovlje, a ukupna površina korisnog prostora biće oko 2 000 metara kvadratnih.
U opštini kažu da će do završetka radova administrativne službe biti izmještene na nekoliko lokacija, ali da građani neće biti uskraćeni ni za jednu uslugu.
Radovi na adaptaciji zgrade trebalo bi da budu završeni sredinom naredne godine.
http://www.nezavisne.com/novosti/gr...nistrativne-sluzbe-opstine-Bileca-112764.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
Рогатица: Вила “Џоли“ отвара врата избеглицама
02. новембар 2011.

Избеглице из старе економске школе у Рогатици дочекале кључеве нових станова. У нову зграду уселиће се породице са списка филмског пара Џоли-Пит
У Вилу „Џоли“, у Рогатици, у четвртак у 11 сати, под великим мерама безбедности, кључеве од 12 гарсоњера и два једнособна стана, добиће станари бившег колективног центра у старој Економској школи. У њој су 15 година становале избеглице, остале без имовине у минулом рату у БиХ.
Сви они су у среду са начелником општине Радомиром Јовичићем потписали уговоре о коришћењу станова, који су однедавно у општинском власништву. Још се не зна ко ће и да ли ће неко из Амбасаде САД уручити кључеве станова у „Вили Џоли“, како су је популарно назвали њени будући станари, у захвалност Анђелини Џоли и Бреду Питу, који су код Владе САД издејствовали 500.000 долара за стамбено збрињавање бескућника из рогатичке Економске школе.
БИЋЕМО НА ЦЕРЕМОНИЈИ ПОЧЕТКОМ августа ми смо општини Рогатица предали списак са именима оних 14 станара, затечених приликом посете филмског пара из Америке, а у власништво дали и „Вилу Џоли. Општина Рогатица је на наш захтев направила и Правилник за попуну стамбених јединица у случају смрти, или одсељења неког од садашњих станара. Даље са тим немамо никакве надлежности. Бићемо у Рогатици само на церемонији званичног предавања зграде у употребу. Њу су градили неимари „Астро-плана“, из Брчког - каже за наш лист Мурис Мићијевић, менаџер пројекта из организације „Хилсверк“, преко које је Амбасада САД реализовала пројекат „Вила Џоли“.
Због недавног вехабијског напада на зграду Амбасаде САД у Сарајеву, у Рогатици, кроз чији центар града пролази пут Сарајево-Нови Пазар, већ неколико дана приметне су појачане контроле и надзор. И од новинара, дописника са овог Горњедринског региона тражено је да раније доставе акредитације на адресу општине. Обавештени су да приступ званичницима на службеном отварању „Виле Џоли“ неће бити могућ, већ да ће се за њих, нешто касније, организовати конференција за медије.
Оно што се већ сада зна је да ће неусељене остати две гарсоњере, пошто је Миодраг Макивић, који је овде као ратни добровољац дошао из Србије, преминуо, а то се догодило и Петку Кокошарцу, из Горажда.
- Јуче смо преко Центра за социјални рад, у засебну кућу, потпуно условну за становање сместили Ранку Аднан и Раду Росић, такође дугогодишње станарке Економске школе. Оне су се сплетом околности нашле у собама, у којима су живели покојни Макивић и Кокошар, а иначе нису биле присутне у време посете филмског пара Џоли-Пит. Тако се нису нашле на њиховом списку. Неки медији су од тога направили сензацију. То још не значи да се, можда, оне неће и уселити у преостале две гарсоњере, за које ће општина расписати накнадни конкурс - каже за „Новости“ Миленко Јанковић, који у општини Рогатица води ресор избеглог и расељеног становништва.
За изградњу овог објекта Амбасада САД у БиХ је путем аустријске организације „Хилсверк“ обезбедила 500.000 долара, Министарство за избегле и расељене Републике Српске 50.000 КМ, колико је издвојила и општина из буџета.
Општина је, осим новца, обезбедила и земљиште, прикључке за струју, воду и телефон.


http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70.html:351840-Rogatica-Vila-Dzoli-otvara-vrata-izbeglicama
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
05 новембар 2011
Укоро почиње изградња кино сале

БРАТУНАЦ
- Предсједник Скупштине општине Братунац Мустафа Голић најавио је данас да ће у оквиру реконструисане зграде Дома културе ускоро почети изградња биоскопске сале која ће бити завршена до почетка прољећа.
"За изградњу и опремање биоскопске сале потребно је 300.000 КМ, од чега је општина Братунац кредитним задужењем обезбиједила 120.000, а остатак од 180.000 КМ биће обезбјеђено из Развојног програма Уједињених нација (УНДП) Сребреница", рекао је Голић, додавши да је већ расписан јавни позив за избор најповољнијег извођача радова.
Према његовм ријечима, до прољећа је предвиђено да буду завршене и друге просторије у Дому културе у Братунцу у које ће се привремено уселити и општинска администрација, како би могла бити извршена реконструкција постојеће општинске зграде.

Пројекција филмова у Братунцу прекинута је прије четири године, када је почела обнова и реконструкција старе зграде Дома културе у којој се налазила и биоскопска сала.
http://www.rsplaneta.com/podrinje/ukoro-pocinje-izgradnja-kino-sale
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
04 новембар 2011

Билећки Дом здравља функционалнији
БИЛЕЋА
- Реконструкција Дома здравља "Свети Лука" у Билећи одвија се планираном динамиком, а по окончању пројекта ова здравствена установа биће једна од најфункционалнијих у Херцеговини, каже Неђо Симовић, директор билећког Дома здравља. Комплетна реконструкција Дома здравља коштаће 850.000 КМ, а радови би требало да буду завршени до краја године.

Према његовим ријечима, у оквиру пројекта "Јачање здравственог сектора у РС" у Дому здравља ће се урадити реконструкција простора амбуланте породичне медицине, функционалан дијагностички блок, комплетна реконструкција гријања, а биће набављена и савременија опрема.
"Док трају радови, ова установа ће неометано пружати потребне услуге пацијентима, јер имамо и другу, такозвану малу зграду", каже Симовић и истиче да ће захваљујући овом пројекту љекари добити боље услове за рад, а пацијенти квалитетнију здравствену заштиту.
http://www.rsplaneta.com/hercegovina/bilecki-dom-zdravlja-funkcionalniji
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
За капиталне инвестиције око 23 милиона КМ
РОГАТИЦА
, 7. НОВЕМБРА /СРНА/ - За капиталне инвестиције у општини Рогатица у периоду од 2012. до 2016. године планирано је 22. 944.419 КМ. Према плану капиталних инвестиција који је усвојила СО, за инвестиционо одржавање путева, реконструкцију, изградњу, изузимање земљишта, изградњу саобраћајница у насељима Рудо, Топлик и Матино Брдо, као и за реконструкцију мостова, тротоара, пјешачких стаза, тргова и аутобуских стајалишта биће издвојено 9.206.125 КМ.

Начелник општине Радомир Јовичић напоменуо је да ће за реконструкцију Основне школе "Свети Сава", Средње школе, објекта Народног универзитета , пословних објеката општине и стамбених зграда бити издвојено 3.201. 842 КМ.
За реконструкцију водоводне и канализационе мреже планирано је 7. 041. 452 КМ, а за осталу инфраструктуру 1.105. 000 КМ.

Планирано је 750.000 КМ за опремање комуналних предузећа, набавку телекомуникационе опреме и осталог.

За електрификацију, као што су изградња електро мреже и прикључака, инвестиционо одржавање, изградња јавне расвјете, биће издвојено 920.000 КМ , док ће за екологију бити издвојено 450.000 КМ.
http://www.rsplaneta.com/sarajevsko-romanijska-regija/za-kapitalne-investicije-oko-23-miliona-km
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
04-10-2011
Изградња хотела у центру Сребренице приводи се крају

Сребреница- У динамику изградње увјерили су се данас чланови управе Фабрике духана Сарајево, која је и инвеститор овог пројекта.
„Рокови завршетка радова су мало продужени због временских неприлика током године, али, сад је извјесно да ће овај објект бити у функцији на прољеће идуће године. Хотел ће имати 38 смјештајних јединица и бит ће са четири звјездице. Запослит ћемо око 40 радника - све неопходно особље које захтијева један овако реномирани објект. Првенствено ћемо запослити људе који живе у Сребреници, а конкурс ће бити расписан наредног мјесеца“, изјавила је Џејна Бајрамовић, извршна директорица за маркетинг Фабрике духана Сарајево.
Делегацију Фабрике духана примио је Ћамил Дураковић, замјеник начелника Опћине Сребреница.
„Част нам је да је Фабрика духана Сарајево одлучила да овакав објект, свјетског реномеа, поклони Сребреници. Хотел ће украсити град, добит ће нови имиџ, а с друге стране, овдје ће посао добити 40 радника, што је за сваки град значајно, а за Сребреницу, посебно“, рекао је Дураковић.
Ових дана почет ће уређење околине, а бит ће асфалтирана и Рударска улица, која је урушена због клизишта на овом градилишту.


http://www.sa-c.net/index.php/news-archive/project-news/item/391-pri-kraju-izgradnja-hotela-u-srebrenici.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
Отворен мост у Пљешевици
10. новембар 2011

РОГАТИЦА – Пресјецањем врпце, у сриједу, 9.овог мјесеца, су предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић и начелник наше општине Радомир Јовичић, на свечан начин отворили су и пустили у саобраћај новоизграђени мост на Ракитници који повезује Рогатицу са приградским насељем Пљешевица у коме живи преко 250 домаћинстава са скоро хиљаду становника и у коме ради неколико дрвопрерађивачких и других привредних објеката међу којима је фабрика намјештаја и грађевинске столарије „Дрволик“ и предузећа „Рађен“ и „Рогатица стан“ са више од 300 запослених радника.
- Мост у Пљешевици, којим се стварају бољи услови за живот и рад Пљешвичана, али и омогућава њихова веза са осталим свијетом, коштао је 250.000 марака и заједнички су га финансирали Јединица за координацију пољопривредних пројеката (АПЦУ) при Министарству за пољопривреду, шумарство и водопривреду Републике Српске и наша општина у омјеру 2:1 стим што је општина обезбиједила и потребну техничку документацију са дозволом за грађење, рече начелник рогатичке општине Радомир Јовичић.
Новоизграђени мост чија је дужина 34 и ширина, са пјешачким стазама са обје стране, осам метара, замјенио је стари, уски и дотрајали, којег је уз веће поводње Ракитница знала често преплавити па и однијети, посебно док нису стављене жељезне травезе за премошћавање ријеке.Изградња моста трајала је три мјесеца, а извођач радова било је ДОО „Јахорина инвест“ са Пала.
http://058.ba/2011/11/otvoren-most-u-pljesevici/
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
Општина Лопаре

05.октобар 2011. године
Општина Лопаре и Фонд отворено друштво БиХ успјешно реализовали три инфраструктурна пројекта


У МЗ Јабланица засеок Бојкићи асфалтирано је 600 метара локалног пута и дионица пута Вакуф - Горњи Мачковац од 400 метара. Очишћено је ријечно корито и обале Гњице у дужини од 4,6 километара.

Ови пројекти су покренути с циљем да се помогне незапосленом становништву које је погођено економском и финансијском кризом. Кроз ове пројекте, који су почели половином јула 2011, за привремене послове ангажовано је најмање 30 незапослених радника са Бироа за запошљавање Лопаре, што је између осталог и била сврха овог пројекта. Овим пројектима уз очување животне средине изграђена је локална инфраструктура и побољшани услови и квалитет живота становника.

Укупна вриједност три пројекта износи 142.000 КМ, а средства су заједнички обезбједили Фонд отворено друштво БиХ и општина Лопаре.
http://www.opstinalopare.com/cyr/aktuelnosti/102011/infrastrukturni-projekti/index.php
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
Општина Лопаре

24.октобар 2011. године
МЗ Пирковци и Милино Село Асфалтирани путеви и полигони

У општини Лопаре реализовани нови инфраструктурни пројекти у МЗ Пирковци и Милино Село.

У ове двије мјесне заједнице асфалтирано је укупно 850 метара пута. У МЗ Пирковци завршено је асфалтирање пута у дужини од 300 метара, а у МЗ Милино Село асфалтирана је дионица пута од 550 метара. Пројекат је инвестиран кроз ИФАД програм Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде РС и средствима општине. Осим тога заједничком акцијом и средствима мјештана и општине Лопаре изграђен је спортски полигон у Пирковцима од 200 м2 и полигон од 290 м2 у Милином Селу. Вриједност свих пројеката износи 125.000 КМ.


http://www.opstinalopare.com/cyr/aktuelnosti/102011/asfalt/index.php
 

·
Дреница
Joined
·
15,964 Posts
Општина Љубиње

Потписани Уговори о суфинансирању капиталних пројеката
26 октобар 2011

Дана, 22. 09. 2011. године у просторијама општине Љубиње потписани су уговори о суфинансирању капиталних пројеката у Општини Љубиње који су обухваћени Стратегијом развоја општине Љубиње за период 2010-2020. година.

Уговоре су потписали директор пројекта управне одговорности (ГАП) г-дин Борис Масло и начелник општине Љубиње г-дин Веско Будинчић.

Пројекат управне одговорности (ГАП) финансирају Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (СИДА) и Министар за развојну сарадњу Холандије кога заступа Амбасада Краљевине Холандије у Босни и Херцеговини (ЕКН).

Потписани уговори се односе на суфинансирање два пројекта и то: пројекат Адаптације спортске дворане и пројекат Реконструкције и уређења градске улице Авенија.

Укупна вриједност уговора је 250.000,00 КМ, коју финансирају општина ЉУбиње и Пројекат управне одговорности (ГАП) са по 50% средстава.

Рок за завршетак пројеката је 22.07.2012. године.
http://www.opstinaljubinje.org/index.php
 
101 - 120 of 664 Posts
Top