SkyscraperCity banner

121 - 140 of 664 Posts

·
Registered
Joined
·
1,515 Posts
Bozo,kralju,svaka ti cast!

Interesantno je citati ove rezimske medije koji samo lazu i obmanjuju,kao nekada SDS.Najbolji primjer su bombasticnii naslovi.
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
^^ :bowtie:

Општина Берковићи

Припремање подлоге за асфалтирање Мече
10 новембар 2011
Један дио кредита који је Република Српска добила од Међународног фонда за развој пољопривреде да финансира трошкове рехабилитације руралне инфраструктуре,Јединица за кординацију пољопривредних пројеката, при Министарству пољопривреде,шумарства и водопровреде Републике Српске намјерава утрошити за плаћање дијела трошкова асфалтирање локалног пута Меча у општини Берковићи.
Процијењена вриједност поменутог пројекта је 233.457,02 КМ, а АПЦУ финансира 80 одсто вриједности док је остатак новчаних средстава обезбједила Општина Берковићи и једним дијелом мјештани Мече својим учешћем.
Извођач радова мостарски „ХП Инвестинг“ започео је радове на припремању подлоге за асфалт и ако временске прилике дозволе надају се да ће крајем следеће седмице кренути са постављењем новог слоја асфалта у дужини преко 3 километра.


http://www.opstinaberkovici.com/arhiva/berkovii/drutvo/1076-pripremanje-podloge-za-asfaltiranje-mee.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Неизвјесна изградња моста између Братунца и Љубовије
07/11/2011

БРАТУНАЦ – Изградња моста на Дрини између Братунца у Републици Српској и Љубовије у Србији, у мјесту Побрђе, која се већ неколико година најављује, још је неизвјесна, иако су многе припремне радње завршене, изјавио је начелник братуначке општине Недељко Млађеновић.
Он је прецизирао да су ове двије општине урадиле регулационе планове и дефинисале простор за изградњу моста, а братуначка општина предвидјела је и изградњу веће индустријске зоне у непосредној близини тог будућег граничног прелаза, чиме су створени предуслови да се крене у припремне активности и обезбјеђење средстава за изградњу моста, за који је Министарство за капиталне инвестиције Србије урадило пројекат.
Изградњу тог моста Млађеновић је оцијенио најважнијим пројектом за ове двије пограничне општине у средњем Подрињу.
- Ова регија је путно изолована и због тога су потенцијални инвеститори незаинтересовани да улажу у отварање привредних капацитета у овим срединама – истакао је он и нагласио да би мост у Побрђу највише допринио развоју ових неразвијених општина и регије, јер би повезао западну и централну Србију са источним дијелом Републике Српске и унутрашњошћу БиХ, чије привреде су прије рата биле узајамно повезане.
Млађеновић истиче да би то омогућило бољу привредну, трговачку и друге облике сарадње.
Након иницијативе за изградњу моста између Братунца и Љубовије, покренута је иницијатива за изградњу још једног моста у средњем Подрињу, двадесетак километара узводно од Братунца, између Факовића и србијанског насеља Бачевци.
- Општина Братунац подржава изградњу оба моста, али је приоритет овај између Братунца и Љубовије, који би требало да буде отворен за путнички и теретни саобраћај, са дозвољеним превозом роба, царинском испоставом и терминалима, а да се у Факовићима изгради мањи мост за потребе локалног становништва – сматра Млађеновић.
Он је истакао да је постојећи жељезни мост између Братунца и Љубовије, изграђен прије 60 година, до прије пет година функционисао као гранични прелаз за путнички и робни саобраћај и да је због дотрајалости, сада отворен само за путнички саобраћај.
- Након забране моста за теретни саобраћај и промет робе, најближи прелаз сада је удаљен више од 50 километара, на шта су више пута указивали привредници са подручја Братунца и Сребренице-, који су због великих трошкова тражили да се омогући промет робе на граничном прелазу Братунац – Љубовија – рекао је Млађеновић.
Он је подсјетио да је Влада РС прије три године асфалтирала регионални пут Дрињача – Братунац – Скелани, што је вратило живот на та подручја, док би изградња моста и најављена изградња проточних хидроцентрала на средњој Дрини учинила ово подручје просперитетнијим и омогућила његов бржи развој.
Недавно су представници влада Србије и Италије, у присуству представника РС, потписали споразум о изградњи хидроцентрала на Дрини, о чему постоји сагласност и БиХ. Предвиђене су и три проточне хидроцентрале на средњој Дрини између општина Братунац и Љубовија те Сребреница и Бајина Башта, па грађани, привредници и руководства ових општина с нестрпљењем очекују конкретизацију тих планова.
http://www.zvornikdanas.com/2011/11/neizvjesna-izgradnja-mosta-izmedu-bratunca-i-ljubovije/
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Завршена изградња зграде за смјештај избјеглица у Сребреници
27.10.2011

Ових дана изводе се и завршни радови на уређењу стамбене зграде, намијењене за смјештај породица које сада станују у хотелу Домавија и колективном центру Баратова.
Због временских непогода завршетак радова је пролонгиран, али се очекује да ће објект бити усељив наредног мјесеца.
Радови су обављени веома квалитетно, констатовано је приликом данашњег техничког пријема овог објекта. Уведени су струја и вода, уређене просторије, а Опћина ће ових дана приступити уређењу улица и паркинга испред зграде.
Шевко Карић, начелник одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове Опћине Сребреница рекао је да ће се у наредних седам дана извршити уређење паркиралишта и дворишта зграде, те да ће се први станари моћи уселити у року од петнаестак дана.
Овај објект, смјештен код зграде основне школе у Сребреници, може се рећи, ипак је завршен у планираном року. А 32 породице из колективних насеља Баратова и Хотела Домавија већ наредног мјесеца добит ће кључеве од нових станова. Тиме ће се завршити њихово деценијско обитавање у неувјетним стамбеним просторима.
“Овим пројектом нам је био циљ да се затворе сви колективни центри у Сребреници, а људи добију адекватне увјете за живот” , изјавио је Небојша Чевриз, члан комисије за пријем објекта уиме Министарства за избјеглице и расељане особе РС-а.
Овај пројект, вриједан око 1.250.000 КМ финансијски су подржали Фонд за повратак Босне и Херцеговине и Министарство за избјегла и расељена лица Републике Српске, док је Опћина осигурала пратећу документацију, локацију и прикључке на инфраструктуру.
http://www.cazin.net/bih/zavrsena-izgradnja-zgrade-za-smjestaj-izbjeglica-u-srebrenici/
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Општина Рогатица

Модернизација путева у нашој општини
Датум објављивања 16 новембар 2011

НОВИ АСФАЛТ ДО БОРИКА

Радници „Романијапутева“ са Сокоца ових јесењих дана интензивно раде на рехабилитацији регионалног пута Рогатица – Борике.

„Нападнуто“ је 14,6 километара пута који пролази, како многи тврде, најљепшим дијелом наше општине. Сељани, Округло, питома Осовска котлина, Буков до и Лијеска одакле „пуца“ поглед на пространу боричку висораван, која нуди широку лепезу туристичких и других потенцијала, то најбоље потврђују.

- Након вађења свих оштећених дијелова на путу и пресвлачење новом асфалтном подлогом, рехабилитацијом ће бити обухваћена санација свих клизишта и друге деформације на и око обје стране коловоза. У оквиру тога већ је санирано клизиште између Врела и дома у Сељанима, које је било свело пут на једну коловозну траку. Санирано је и клизиште код Округлог и неким другим дјеловима, рече шеф радилишта „Романијапутева“ Милорад Лиздек.

„Романијапутеви“ су се обавезали да у року од 120 дана обаве овај замашни посао. Ако временске прилике, додао је Лиздек, буду као ових дана ми ћемо, надамо се, испунити преузете обавезе и прије уговореног рока.
http://rogatica.net/241-dernizci-puv-u-nsh-pshini
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Општина Угљевик

НОВИ ПУТ У ТУТЊЕВЦУ

У Мјесној заједници Тутњевац свечано је отворена дионица новоизграђеног пута дужине 1850 метара. У дијелу "Дубраве" проширен је и пошљункан постојећи пут чиме је мјештанима олакшан приступум обрадивим површинама до којих су протеклих година тешко долазили. Изградња пута финансирана је из буџета Општине и износи 60 000 КМ.

Начелник општине Угљевик Василије Перић каже да је изградња пута знатно олакшала приступ и кориштење пољопривредог земљишта. У "Дубравама" се налази преко 100 хектара обрадивог и шумског земљишта које се због лошег приступа није могло добро и квалитетно искористити.

"Посао који смо урадили није само резултат обећања које смо дали у протеклом периоду него резултат потребе и активности руководства Општине на побољшању квалитета и услова живота. Ми смо у протеклом периоду у овој мјесној заједници урадили десетине километара асфалтних путева, километре јавне расвјете, закључен је уговор о озградњи водовода и управо ових дана очекујемо почетак радова на изградњи и рјешавању проблема водоснабдијевања"-рекао је Начелник

Мјештани Тутњевца кажу да је постојећи пут преко 25 година био непроходан за возила. На иницијативу 76 домаћинстава чији се пољопривредни посједи налазе у "Дубравама" изграђен је пут. Кажу да велику захвалност дугују Општини која је подржала реализацију овог пројекта.

Станиша Гајић, земљорадник из Тутњевца, у Дубравама има 45 дунума обрадивог зељишта и шуме и каже да му је изградња пута знатно олакшала приступ њивама.

"Раније сам морао обилазити преко 12 километара да бих дошао до свог земљишта. Ове године Општина нам је помогла и то нам значи много. Има људи који 10 година нису могли прићи њивама и напуштено је преко 500 дунума земље"-каже Станиша Гајић.
http://www.opstinaugljevik.net/vijest.php?id=246
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Реновиран парк у Милићима
22 новембар 2011

МИЛИЋИ - У центру милићке Мјесне заједнице /МЗ/ Нова Касаба завршено је уређење парка, за шта су владе Швајцарске и Луксембурга, уз посредовање хуманитарне организације Каритас и Удружења жана "Природа" из Братунца, уложиле 5.000 КМ.

Предсједник МЗ Нова Касаба Мирсад Чизмић изјавио је Срни да су акцији допринијели и општина Милићи са 2.600 КМ у материјалу, те грађани Нове Касабе са 3.000 КМ и 400 часова добровољног рада.

"Парк је био веома девастиран. Уклонили смо материјал и коров који се нагомилао, санирали поџиде, поставили ограду и клупе, те уредили стазе, тако да смо створили простор гђе се грађани могу са уживањем окупљати и одмарати", рекао је Чизмић.

Он је додао да се парк налази у непосредној близини Муса-пашине џамије, вјерског објекта који је проглашен спомеником од националног значаја.
http://www.infozvornik.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2516&catid=52&Itemid=52
 
121 - 140 of 664 Posts
Top