SkyscraperCity banner

141 - 160 of 664 Posts

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
^^ Хвала :cheers:

„Сигурна зона без мина“, новоизграђени забавни парк за дјецу
23. новембар 2011.

ДОНАТОРИ ИЗГРАДЊЕ ЗАБАВНОГ ПАРКА ЗА ДЈЕЦУ СУ: МЕДЈУНАРОДНИ КОМИТЕТ
ЦРВЕНОГ КРСТА, РЕПУБЛИЧКИ ЦРВЕНИ КРСТ И ОПШТИНА ЧАЈНИЧЕ
ЧАЈНИЧЕ – Пројекат изградње „Сигурне зоне без мина“, на подручју општина Горњедринске регије, које су највише оштећене у минулом рату, проводе Медјународни комитет Црвеног крста и Републички Црвени крст, приведен је крају и у општини Чајниче. Наиме, на периферији платоа Дома културе „Филип Вишњић“, уредјен је терен и постављене су справе за игру малишанима, те је с тим Чајниче добило љепши изглед, а малишани, на којима нам и свијет остаје, овом донацијом имаће новоизградјен забавни парк.
- Овај хуманитарни пројекат, донација је Медјународног комитета Црвеног крста и Републичког Црвеног крста. Малишани у Чајничу су све до сада оскудијевали са погодним мјестом за игру, као и кутком у којем ће се моћи несметано дружити, али захваљујући овој донацији, наши најмладји суградјани добили су своју „Сигурну зону за играње“, која много значи нашој општини. Подршку овом пројекту дала је општина Чајниче, уступивши дио земљишне парцеле за изградњу забавног парка за дјецу, рекла је Милојка Раковић, секретар општинске Организације Црвеног крста у Чајничу.
Свечано отварање забавног парка за дјецу, уз дочек представника Медјународног комитета Црвеног крста, најављено је за понедељак 28. новембар, када ће и најмладји започети своју игру на њима дозвољеном терену и „Сигурној зони без мина“, потврдјено је из општинске Организације Црвеног крста…

http://058.ba/2011/11/sigurna-zona-bez-mina-novoizgradjeni-zabavni-park-za-djecu/
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Камере на 10 главних саобраћајних раскрсница у Братунцу
23 новембар 2011


БРАТУНАЦ - На 10 главних саобраћајних раскрсница у Братунцу почело је постављање видео камера које ће омогућити полицији да имају квалитетан надзор над тим фреквентним локацијама.
Реализацијом овог пројекта, која је планирана до краја ове седмице, безбједност свих учесника у саобраћају биће знатно побољшана.
Развојни програм УН /УНДП/ за овај пројекат, који се осим Братунца реализује у још три општине у БиХ, обезбиједио је 70.000 КМ.
http://www.infozvornik.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2520&catid=52&Itemid=52
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
23.11.2011.
Творница финог рубља "Алма Рас“
У Сребреници нови погон, запослено 30 радника


Након неколико година успјешног рада погона у Сребреници, Творница финог рубља Алма Рас, данас је на свечан начин озваничила почетак новог пројекта.

На улазу у Сребреницу отворен је адаптирани погон и запослено 30 нових радника, углавном младих дјевојака из Сребренице и Братунца.

"Потражња за нашим производима је све већа и зато смо одлучили да проширимо овај погон. Обезбиједили смо нова радна мјеста, а у наредном периоду планирамо запослити још 40 дјевојака. Наше производе извозимо у Италију, као и на домаће тржиште“ изјавио је Џемал Мемагић, директор Алме Рас.

Мемагић и Сwедер ван Воорст тот Воорст, амбасадор Краљевине Холандије у БиХ, пресијецањем врпце озваничили су почетак рада новог погона, у којем је тренутно запослено 45 дјевојака.

Приликом званичног обраћања, амбасадор Сwедер ван Воорст тот Воорст изразио је похвале на настојању Алме Рас да Сребреницу помаже у економском опоравку, што ће и влада Краљевине да чини у будућности.

У адаптацију новог објекта уложено је око 230.000 КМ. Финансијску подршку овом пројекту пружили су Амбасада Краљевине Холандије у БиХ, Вијеће министара БиХ, УНДП и Опћина Сребреница.
http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/u-srebrenici-novi-pogon-zaposleno-30-radnika/111123107
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
За покривање аутобуске станице 20.000 КМ
25 новембар 2011

ХАН ПИЈЕСАК - У Хан Пијеску у току су радови на покривању аутобуске станице површине 570 метара квадратних, за шта ће општина издвојити око 20 000 КМ. Начелник општинског Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Гордана Терзић рекла је данас Срни да је до сада у изградњу аутобуске станице утрошено око 440.000 КМ, од укупно планираних пола милиона КМ.

Да сада је изграђен сутерен, приземље и спрат, а радови, које изводи ДОО "Караула" из Власенице, почели су 2004. године.
http://www.rsplaneta.com/sarajevsko-romanijska-regija/za-pokrivanje-autobuske-stanice-20-000-km
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Општина Берковићи

Асфалтиран локални пут за Мечу
01 децембар 2011

Веома лијепо вријеме за ово доба године ишло је на руку мјештанима берковићког села Меча,који нису ни слутили да ће почетком децембра умјесто снијега ,на своме локалном путу добити асфалт и више неће морати да газе кроз блатњави и зарастао пут.
Процијењена вриједност поменутог пројекта је 233.457,02 КМ, а АПЦУ је финансирала са 80 одсто вриједности док је остатак новчаних средстава обезбједила Општина Берковићи и једним дијелом мјештани Мече својим учешћем.
Извођач радова мостарски „ХП Инвестинг“ завршио је припремне радове на вријеме и поставио нови слој асфалта у дужини преко 3 км у предвиђеном року..Почетком пројекта мјештани су се одазвали акцији,прошили су пут,посјекли шибље и купину,изграђено је пуно нових пропуста , одводних канала и завршетком асфалтирања добили су потпуно нову савремену саобраћајницу.


http://www.opstinaberkovici.com/arhiva/berkovii/drutvo/1084-asfaltiran-lokalni-put-za-meu.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Општина Рогатица

ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА ЗА БУДУЋНОСТ
02 децембар 2011

Почела реализација највећег капиталног пројекта у Рогатици


Од 47 инфраструктурних и других пројеката из Плана капиталних инвестиција за период 2012-2016, кога су усвојили одборници СО-е на сједници одржаној почетком новембра по обиму послова и планираних улагања, на првом мјесту кроз цијели плански период налази се пројекат рехабилитације водоводног и канализационог система у граду и приградским насељима. За његову реализацију годишње се планира инвестиција од 1,5 милиона марака, или укупно 6 милиона марака.

Као основни извор прихода за реализацију овог пројекта који треба да ријеши питање снадбјевања водом и канализације са одвођењем оборинских вода за наредних више десетљећа, рачуна се на кредит Европске инвестиционе банке, на чему се увелико ради. Општина ће из буџета обезбјеђивати годишње по 225.000 или 15 посто, а рачуна се и на помоћи и грантове од других асоцијација у земљи и иностранству.

- Прва од очекиваних помоћи у износу од 50.000 марака дошла је ових дана од Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске. Ову помоћ општина је из буџета подржала са 38.000 и са тим средствима пришло се реализацији првог дијела подпројекта „Санација и реконструкција водоводног и канализационог система на потезу насеље Борач –Ковањ“ са укупно 1784 дужна метра. Дио на коме су радови почели има дужину од 864 метра, казује начелник за привреду и друштвене дјелатности у општини Радован Росић.

- Траса новог водоводног и канализационог канала, додаје Росић, иде лијевом страном магистралног пута Рогатица – Подроманја на потезу насеље Борач према Ковању. Прво су положене канализационе цијеви профила 300 милиметара и тај дио послова, послије добивања на јавном огласу, обавили су радници предузећа „Лет“ из нашег града. Дио послова око полагања водоводних цијеви профила 110 милиметара истим каналом успјешно су обавили радници Јавног предузећа „Водовод и канализација“.


- Преостали дио овог подпројекта до Ковања обавиће се идућег прољећа. До тада ће, надамо се, бити отворена кредитна линија код Европске банке како би наставили радове на осталим дијеловима пројекта „Водовод и канализација“ који је као цјелина већ пројектован и финансијски уоквирен. Радиће се и ситни подпројекти као што су ових дана урађени за канализацију у Пљешевици и Птичијаку, рече начелник Росић.
http://rogatica.net/259-vdvd-i-nlizci-z-buducns
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Општина Сребреница

Села Поточари и Шушњари повезана асфалтом
05 децембар 2011


Новоасфалтирана дионица пута Горњи Поточари –Шушњари код Сребренице, у петак је пресјецањем врпце свечано пуштена у саобраћај.

Средства за асфалтирање пута дужине 5 километара у износу око 700 000 КМ обезбједило је министарство за избјегла и расељена лица Федерације БиХ. Асфалтирањем овог пута створени су услови за лакши повратак, а ученици из Шушњара, Слатине и других околних села, убудуће ће лакше путовати до школе у Поточаре.

Церемонији отварања новоасфалтираног пута присуствовао је Садик Ахметовић - министар сигурности БиХ, представници општине Сребреница, околних општина и представници Исламске заједнице.http://www.prijateljisrebrenice.org/index.php/component/content/article/34-novosti/75-sela-potoari-i-unjari-povezana-asfaltom.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Братунац: Због неформирања Вијећа министара све мање помоћи
07 децембар 2011


На подручју општине Братунац асфалтирано је 90 километара /км/ путева у руралним подручјима, а а само у току ове године је афалтирано преко 15 км пута, док је у току насипање припрема пута за асфалтирање дионице Бљечева-Загони.
Међутим, због неформирања Вијећа министара БиХ, изостала су значајна средства и подршка овим и сличним пројектима уз помоћ којих је реализован низ пројеката у општини Братунац.

Реконструкција и модернизација поменутих путева финансирана је из више извора, односно кроз партиципативно буџетирање заједничким улагањем средстава од стране Владе Федерације БиХ, Владе Републике Српске, Општине Братунац и грађана, наводи се у саопштењу општине Братунац.

-Улагањем у модернизацију путева и развој инфраструктуре омогућава се лакши приступ пољопривредним површинама, већи ниво квалитета пољопривредних производа а самим тим и лакше присуство на тржишту што доприноси одрживом развоју заједнице, додаје се у саопштењу које је потписао Мустафа Голић, предсједник Скупштине општине Братунац.
http://www.prijateljisrebrenice.org/index.php/component/content/article/34-novosti/81-bratunac-zbog-neformiranja-vijea-ministara-sve-manje-pomoi.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Затворени колективни центри у Сребреници и Братунцу
09 децембар 2011


Предсједник Републике Српске /РС/ Милорад Додик и министар за избјегла и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш уручили су данас у Сребреници и Братунцу кључеве 64 стана породицама које су живјеле у пет колективних центара. Тиме је коначно ријешено питање колкетивних центара на подручју ових општина.

Митра Зечић из Сребренице у нови стан усељава након 19 година избјеглиштва и проведених осам година у колективном центру. Њој је кључеве новог стана уручио предсједник РС Милорад Додик

-Ових година добијали смо различите донације, помагали су нам сви, не могу се жалити. Данас сам се обрадовала што коначно имам смјештај и да ме нико не дира – рекла је Митра Зечић.

Након 16 година боравка у школским учионицама, станари колективних центара из Братунца добили су боље услове за живот.

Породица Малиновић, Драгица, њен супруг и три сина, школске учионице замјениће новим станом.

-Бољи је простор, и дјећи ће бити комотније и боље, биће им топлије, љепше. Више неће морати да путују до школе и нећу им морати плаћати карте - рекла је Драгица Малиновић.
Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић захвалио је Влади РС која је у изградњу ове стамбене зграде уложила 1,3 милиона КМ, док је локална заједница учествовала са 200.000 КМ.

Усељењем у нове станове распушта се и затвара избјегличко камп-насеље у Кравици, као и колективни смјештаји у основним школама у Бјеловцу и Факовићима.


Предсједник РС Милорад Додик истакао је да је Република Српска већ одавно опредјељена за трајно збрињавање избјеглих и расељених из колективних центара, и поручио да ће та активност бити наставаљена.

-Прије неклико година сам гледао један ТВ прилог о људима који живе у колективним центрима у Сребреници и тада наравно нисам оклевао да позовем надлежне да питам како се то може ријешити, и ево зато сам данас овдје – затварамо колективне центре у Сребреници и Братунцу – изјавио је Додик.

Он је рекао да досадашња сарадња локалне сребреничке власти са Владом РС није била добра, и нада се да ће то бити рјешено након наредних локалних избора.

-Знамо да су међународни фондови овдје заобилазили најчешће популацију и села гдје су Срби смјештени. Нисмо против да се и Бошњацима и Хрватима граде инфраструктуре, али сам био свједок како се прескачу реконструкције српских кућа и то се више не смије дешавати – поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Милош Миловановић, предсједник Борачке организације општине Сребреница похвалио је напоре Владе РС и општине Сребреница јер су, како је рекао, показали да ови људи нису заборављени и да су на прави начин, иако су дуго чекали овај тренутак, са оваквим становима адекватно смјештени.


http://www.prijateljisrebrenice.org/index.php/component/content/article/34-novosti/86-zatvoreni-kolektivni-centri-u-srebrenici-i-bratuncu.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Општина Сребреница

Радови на новој згради завршени - усељавање у току
14 децембар 2011


Јуче су завршени радови на уређењу простора око стамбене зграде која је изграђена за потребе породица из колективних центара у Сребреници.

Радове на асфалтирању паркиралишта и уређењу простора око зграде финансирала је општина Сребреница која је учествовала са око 300.000 КМ у њеној изградњи, а Влада Републике Српске и Фонд за повратак БиХ уложили су око 1.200.000КМ.

Породице су се већ почеле усељавати у нову зграду,а самим тим, оба колективна центра у овој општини биће распуштена.
http://www.prijateljisrebrenice.org/index.php/naslovna/34-novosti/92-radovi-na-novoj-zgradi-zavreni-useljavanje-u-toku.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Нажалост "дворана" у Новом Горажду је ништа друго до обична балон сала :bash:

У Новом Горажду, властитим средствима граде спортско-рекреациони центар

ЗАВРШЕНА СПОРТСКА БАЛОН ДВОРАНА

Ново Горажде, 17. децембар 2011


У општини Ново Горажде, између осталог, недостају одговарајући спортски терени. Због тога су се у администрацији локалне управе одлучили да на откупљеном земљишту, које је до недавно било у склопу Фабрике жице, отпочну са реализацијом пројекта спортско-рекреационог центра.
За кратко вријеме овдје је никла спортска балон дворана, у којој ће наредних дана ђаци Основне школе „Вук Караџић“ отпочети са извођењем наставе физичког васпитања.
-Димензије спортске дворане су 50 пута 25 метара, што даје површину од 1250 метара квадратних, а планирани капацитет трибина је 250 сједећих мјеста, каже Томислав Чарапић, начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.
По његовим ријечима трошкови изградње балон сале, затим спољног кошаркашког и игралишта за мали фудбал, те одговарајућег паркинг простора, су око 400.000 марака.
На овом комплексу, уз дворану са трибинама, до сада су урађени земљани радови, постављена подлога, те оивичен коплетан спортки комплекс, уз прикључке комплетне инфраструктуре.
-Ових дана се у дворани монтирају рукометни голови, столови за стони тенис и справе за теретану, а на вањским теренима, послије асфалтирања, биће постваљени и кошеви. Слиједи асфалтирање спољним теренима и паркинг простора, а за почетак наредне године планирано је да се на асфалтну, у балон сали постави и спортска подлога, појашњава Чарапић.
Инвеститор и главни финансијер свих наведених радова је општина Ново Горажде. Извођач земљаних, темељних и асфалтерских радова је предузеће „Перић“ из Бијељине, радова на изради и монтирању решеткасте конструкције балон сале и трибина била је фирма „Технип“ из Новог Горажда, а радова на постављању пвц мембране фирма „Ссам пласт“ из Тешња.
Како је најављено спортска балон дворана у Новом Горажду ће бити свечано отворена у склопу богатог културно-забавног програма за дочек српске Нове 2012. године.
http://www.novogorazde.rs.ba/PSnews/info_jedna_vijest.asp?NewsID=543http://058.ba/2011/12/u-novom-gorazdu-vlastitim-sredstvima-grade-sportsko-rekreacioni-centar/
 

·
Дреница
Joined
·
15,966 Posts
Братунац

Продат хотел "Фонтана"
24 децембар 2011


Хотел "Фонтана" у Братунцу, који се налазио у саставу хотелско-угоститељског предузећа "Подриње" Братунац у стечају, продат је на 44 јавној лицитацији за 300.200 КМ.

Нови власници хотела "Фонтана" у Братунцу су Радивоје Ђурковић, Бранислав Мићић и Драган Станојевић, локални бизнисмени из Братунца.

Ђурковић, који се 17 година бави угоститељством, од којих је шест година био угоститељ у Шведској, изјавио је да уз помоћ општине Братунац и ресорних министарстава Републике Српске има план да овом руинираном објекту врати предратну намјену.

Он је најавио да ће за годину дана прво прорадити дискотека и да ће бити спремна велика сала за издавање, која ће моћи да прими 300 гостију.
http://www.prijateljisrebrenice.org/index.php/naslovna/34-novosti/114-prodat-hotel-qfontanaq.html
 
141 - 160 of 664 Posts
Top