Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 49 Posts

·
Banned
Joined
·
1,580 Posts
Šta mislite, da li su ove dve vesti međusobno povezane?

Mihajlović najavila pomoć za projekat Luka Apatin

Potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će to Ministarstvo pomoći opštini Apatin kako bi projekat gradnje međunarodne luke u Apatinu prošao sve procedure neophodne za početak realizacije.
i ova vest

Sivac: Arapi grade i silos za pšenicu

Kompanija „Al Ravafed“ iz Ujedinjenih Arapskih Emitara ulazi u posed „Bačke“ u Sivcu i plaća dugove. Kompanija iz Abu Dabija namerava da na „Tvrdom putu“ podigne silos kapaciteta 20.000 tona.
Ja mislim da jesu. Naime, kombinat "Bačka" (kao i svi ostali kombinati koje preuzimaju Arapi) su relativno blizu Apatina. Ako se dobro sećate, dok se još pričalo o Al Dahri, pominjala se i priča da Arapi žele da preuzmu luku u Pančevu (ali su pregovori propali, jer je onaj tajkun tražio previše novca za nju), jer je vodni transport najjeftini vid transport. Zato mislim da su obe vesti povezani. Ukoliko se u Apatinu izgradi međunarodna luka, lako će Arapi dovući sve proizvedeno do buduće luke, a kasnije na brod.
 

·
Banned
Joined
·
1,580 Posts
Na šta se misli pod "povezivanjem Luke na Dunavu"? I na koju se luku uopšte misli, na onu u Pančevu, Beogradu ili? Deluje mi da je veća verovatnoća da je u pitanju luka u Pančevu, pošto (za razliku od one u Beogradu) oko nje ima dovoljno slobodnog zemljišta za izgradnju tih ekonomskih slobodnih zona.

Vučić: Stručnjaci Kineske razvojne banke dolaze u Beograd

TJENĐIN - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u naredne dve nedelje u Beograd doputovati radna grupa Nacionalne banke za razvoj Kine, ali i da bi pruga Beograd-Budimpešta mogla da bude gotova za tri i po godine.

Vučić je, gostujući na televiziji B92, rekao da je osim sastanka sa premijerom Kine Lijem Kećijangom, razgovarao i sa predstavnicima Kineske razvojne banke s kojima je dogovoreno da u naredne dve nedelje dođu u Beograd.
"U razgovoru sa Kineskom razvojnom bankom došli smo do toga da njihovi stručnjaci dođu u Srbiju i naprave ono što je "Er Srbija" uspela da napravi - da poveže luku na Dunavu, da bismo mogli da izvozimo i za zapadnu Evropu, da napravimo neku ekonomsku slobodnu zonu", rekao je Vučić.

On je dodao da je potrebno da se uradi kompletna infrastruktura kako bi roba mogla da se odvozi u Konstancu, ali i na zapad Evrope, kao i da se to poveže sa prugom i drumskim saobraćajem.
"Njihovi stručnjaci doći će u Beograd u naredne dve nedelje. Očekujem da u decembru potpišu i sporazum sa Narodnom bankom Srbije", rekao je Vučić.

Kada je reč o pruzi Beograd-Budimpešta, Vučić je rekao da je o tome razgovarao sa kineskim premijerom Lijem Kećiangom, kojem je poručio da Srbija ne može da čeka deset godina na taj projekat.
"Rekao sam samo da imamo ograničenje oko modela finansiranja, na šta nas je on uputio na Kinesku razvojnu banku. Rekao sam i da ne možemo deset godina to da čekamo i ako bi moglo da bude završeno za tri-tri i po godine, on je rekao da je to moguće", preneo je Vučić.

Premijer Srbije dodao je i da postoji interesovanje među kineskim kompanijama za kupovinu firmi u restrukturiranju u Srbiji, ali i da su im ponuđene i one koje se nalaze na spisku od 502 kompanije u procesu privatizacije.
"Mi smo ponudili pet naših građevinskih kompanija, koje su uglavnom u restrukturiranju, ali i društvenih kompanija koje se nalaze na spisku ove 502 kompanije, koje su u procesu privatizacije. Nadam se da će, pošto nemamo do sada veliki broj zainteresovanih, osim za one najbolje, nam u tom poslu pomoći", rekao je Vučić.

On je dodao i da, ukoliko Kina proglasi Srbiju za zemlju bez rizika za ulaganje, da će kineski investitori "svakako pohrliti".
"Uveren sam da će rezultat njihovog ulaganja u našu zemlju biti mnogo veći i bolji nego što je to slučaj danas", zaključio je Vučić.
 

·
Banned
Joined
·
1,580 Posts
Apatin sve bliži luci vrednoj 32 mil EUR

Studiju opravdanosti izgradnje luke u Apatinu predstavili su profesori sa Saobraćajnog fakulteta iz Beograda, odseka za železnički saobraćaj i transport, u prisustvu predsednika opštine Apatin dr Živorada Smiljanića, direktora Agencije za upravljanje lukama Vuka Perovića i direktora Uprave za slobodne zone Srbije Milana Ristića.
Projektom je predviđena izgradnja jednog od tri tipa luke, prvog sa pravolinijskom operativnom obalom, drugog koji prati liniju postojeće obale i trećeg, bazenskog tipa luke sa predlogom izgradnje lučke akvatorije u obliku pravougaonog bazena.U svakoj od tri varijante prostornih i tehničkih rešenja predviđeno je sedam pristaništa za specijalizovane lučke terminale čija je tehnička proizvodnost spone brod - operativna obala Luke projektovana na 1.800.000 tona godišnje.

Prvi terminal, namenjen za utovar i istovar tečnih tereta je zamišljen kao kosi kejski zid, ponton vođen šipovima (dolfinima) sa pristupnim mostom i sistemom zaštite od širenja izlivenog goriva sa dva rezervoara zapremine od 6.000 kubnih metara, za potrebe skladištenja nafte i naftnih derivata, odnosno evrodizela i bezolovnog goriva. Drugi terminal, predviđen za utovar i istovar žitarica, imaće zatvoreno skladište za žitarice ukupne količine 20.000 tona.

Tehničko-tehnološkim rešenjem generalnog projekta predviđena je izgradnja terminala za rasute terete i skladišni prostor od 10.000 kvadrata, zatim, terminal za generalne terete, odnosno pretovar kontejnera i skladišta od 5.000 m2, pa terminali za kontejnere, privez lučke flote i takozvani Ro-Ro terminal opremljen dizalicama i pripadajućim natkrivenim i otvorenim skladišnim prostorima.

Po rečima stručnjaka, s obzirom na veličinu objekta, projektovanje i izgradnja luke potrajaće godinama. Razvoj luke je potrebno planirati korak po korak, kako bi se omogućila provera prognoziranih robnih tokova, kao i prilagođavanje realnim podacima. Formiranje nove luke treba započeti izgradnjom na otvorenoj obali, sa idejom da pojedina rešenja nisu i konačna, uz mogućnost da se tokom vremena prilagode konačnom rešenju bez većih dodatnih ulaganja.

U prvoj fazi koja će trajati od jedne do tri godine obavljaće se izrada projektno-tehničke dokumentacije, operativne obale i luke, kontejnerskog terminala, terminala za žitarice i rasute terete, zatvorenih i otvorenih skladišta, dok će u drugoj fazi biti potrebno dve godine za izgradnju kosog kejskog zida, terminala za tečne terete, Ro-Ro terminala i nabavka i montaža mosne dizalice.

Ukupna vrednost investicije prelazi 32 mil EUR

Ova studija će biti prosleđena revizornoj komisiji čiji će izveštaj uz "Prethodnu studiju opravdanosti" sa informacijom o lokaciji koju je izdao Pokrajinski sekretarijat biti predata Agenciji za upravljanje lukama. Nakon toga će Agencija utvrditi predlog uredbe o lučkom području koju će proslediti Vladi Republike Srbije na usvajanje. Tek nakon donošenja rešenja o lučkom području Apatina, ispunjeni su svi uslovi i Agencija za luke može raspisati javni poziv budućim investitorima , odnosno operaterima koji imaju želju da investiraju.
 

·
Super Moderator
Grad Oblakodera
Joined
·
38,938 Posts
Discussion Starter · #7 ·

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Turistički kruzeri od sledeće sezone pristaju u Zemun

Potpisan Ugovor za izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa. Broj mesta za pristajanje velikih plovila na plovnom putu Dunava kroz Srbiju će biti udvostručen.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Uskoro šest novih pristaništa

Gradonačelnik Siniša Mali najavio da će značajan deo budžeta biti uložen u nautički turizam. Brodovi će stizati u Zemun, Blok 70, na Adu, Ušće...

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Mihajlović : Arapi hoće, gradimo nizvodno od Beča

U Beogradu je potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i kompanije Dubai Port World iz UAE.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Počelo da radi putničko pristanište – granični prelaz “Kladovo”

Od početka jula u funkciji je putničko pristanište-granični prelaz “Kladovo” u Kladovu pošto je lučki operater “Đerdap-usluge” obezbedio uslove za pristajanje brodova.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


PRISTANIŠTE PODNO KOSTOLCA : Završeni radovi na objektu na Dunavcu, projekat vredan 15,8 miliona evra

Prostire se na površini od 5,7 hektara. Prihvatiće opremu za gradnju termo-bloka B3.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Luka Brčko postaje dio svjetske transportne zajednice

Јavno preduzeće "Luka Brčko" pokretanjem kontejnerskog terminala postaće dio svjetske transportne zajednice, suština je Memoranduma o razumijevanju u oblasti unapređenja intermodalnog transporta robe koji su danas potpisali predstavnici "Luke Brčko", "Željeznica Srpske", "Željeznica FBiH", "Hrvatskih željeznica - Kargo" i preduzeća "Belisar" Brčko.
RTRS
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Zemun dobija pristanište

GRADNjA velikog međunarodnog pristaništa za putničke brodove i luke za male čamce u Zemunu uskoro bi trebalo da počne. Planirana lokacija za međunarodna plovila do 120 metara dužine i 15 metara širine je kod restorana "Stara kapetanija", na mestu gde je nekad bio pristan.

Kako objašnjava pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, glavni radovi će početi kada teren bude spreman, jer ekipe trenutno ispituju tlo na mestu budućeg pristaništa.

- U ovom trenutku radi se na ispitivanju tla zbog zaštite od eventualnih ubojitih sredstava i razminiranja - kaže Mladenović za "Novosti". - Šipovi su takođe nabavljeni i deo radova se izvodi na samom brodogradilištu.

Zbog broja šipova na koje se pristan oslanja, ne može se unapred odrediti precizan datum završetka radova, navode u JP "Beogradvode", koje je jedan od investitora projekta. Kako kažu, predviđeno je da se uradi kompletan pristan sa carinom, infrastrukturom i svim pratećim objektima. Putnici i oprema će se ukrcavati i iskrcavati preko čeličnog pontona dugog 50 i širokog četiri metra.

- Javna nabavka raspisana je po dobijenoj građevinskoj dozvoli i poslednjeg dana 2018. godine zaključen je odgovor sa najpovoljnijim ponuđačem PIM "Hidroinženjering" u vrednosti od 97.537.000 dinara bez PDV. Prema ugovoru, rok za izvođenje radova je do 180 dana - ističe Mladenović.

Prema njegovim rečima, Vlada Republike Srbije je još 2014. godine donela Uredbu o utvrđivanju lučkog područja putničkog pristaništa otvorenog za međunarodni saobraćaj u Zemunu, a sve prema planovima prostornog uređenja i planskoj dokumentaciji koja se odnosi na upravljanje vodama, pa je tada određena i parcela na kojoj je moguće izgraditi ovakvo pristanište.

Za ove potrebe, najavljuje pomoćnik gradonačelnika, restorani se neće uklanjati ali će biti neophodno izmeštanje postojeće garaže JP "Parking servis" na lokaciji Zemunskog keja.

ŠANSA ZA TURIZAM

OPŠTINA Zemun, izgradnjom luke za kruzere, dobiće veliki značaj na turističkoj mapi Evrope, nadaju se iz ove lokalne samouprave. Kako su naveli, svi turistički brodovi koji su do sada samo plovili pored Zemuna, sad će se tu zadržati a putnici će moći da se iskrcaju i upoznaju sa kulturnom baštinom ove opštine.
Večernje novosti
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Zemun : Uklonili parking, grade luku

SVE je spremno za početak izgradnje velikog međunarodnog pristaništa na Zemunskom keju. Parking kod restorana "Stara kapetanija", gde će se graditi luka, od ponedeljka se ne naplaćuje. Uklonjene su ograda, rampa i naplatna kućica.

Kako su saopštili iz JKP "Parking servis", ovo preduzeće više ne upravlja parkiralištem "Kapetanija", a radnici su počeli da uklanjaju prateće sadržaje, kako bi prostor što pre bio pripremljen za velike radove.

- Lokacija na kojoj se nalazilo parkiralište "Kapetanija" biće privedena planiranoj nameni - rekli su iz "Parking servisa". - Započeli smo demontažu opreme, koja će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Inače, na ovom mestu biće izgrađeno međunarodno pristanište za turističke brodove do 120 metara dužine i 15 metara širine i luka za male čamce. U prethodnom periodu, nadležne ekipe su ispitivale tlo kao predostrožnost zbog eventualnih eksplozivnih naprava.

Kako je za "Novosti" nedavno rekao pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, predviđeno je da se uradi kompletan pristan sa carinom, infrastrukturom i pratećim objektima. Putnici i oprema ukrcavaće se i iskrcavati preko čeličnog pontona dugog 50 i širokog četiri metra.

- Javna nabavka raspisana je po dobijenoj građevinskoj dozvoli i poslednjeg dana 2018. godine zaključen je dogovor sa najpovoljnijim ponuđačem PIM "Hidroinženjering" u vrednosti od 97.537.000 dinara bez PDV - rekao je Mladenović. - Prema ugovoru, rok za izvođenje radova je 180 dana.

NEĆE PREMEŠTATI RESTORANE

IAKO su se na društvenim mrežama pojavile spekulacije da će biti uklonjeni neki restorani na Zemunskom keju, pomoćnik gradonačelnika navodi da se to neće dogoditi. Osim parkinga, nijedan objekat neće biti uklonjen ili premešten.
Večernje novosti
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Brodovi staju na Dunavu

ZAHVALjUJUĆI Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, obezbeđeno je 25 miliona dinara za obnovu, odnosno rekonstrukciju Međunarodnog putničkog pristana u Apatinu. Prema rečima Milana Škrbića, predsednika Opštine Apatin, reč je o bespovratnim sredstvima, kojima će biti urađena kompletna rekonstrukcija pristana, uništenog u januaru 2017. udarima leda sa zaleđenog Dunava.

On je najavio ubrzani postupak, po kojem će se raspisati tender za izvođača radova jer je rok za završetak projekta i utrošak odobrenih sredstava 12 meseci.

- Moramo odmah započeti proceduru radi raspisivanja konkursa za izbor najboljeg ponuđača koji može izvesti ovako zahtevan projekat - kaže Škrbić, dodajući da zbog specifičnosti radova samo nekoliko preduzeća u Srbiji može obaviti ovaj zahtevan posao. Potrebno je ukloniti uništene pilone i pobosti nove, ima dosta podvodnih radova, u kojima se moraju angažovati i varioci, a potrebno je izraditi i novi čelični ponton dužine 52 metra koji će zameniti dosadašnje, - veli naš sagovornik.

U pitanju je rekonstrukcija pristaništa jer bi samo njegovo uklanjanje sa plovnog puta koštalo 16 do 19 miliona dinara. Dodatni razlog za pokretanje rekonstrukcije je i prisustvo kompanije Dunav Serv - Shiping iz Apatina, koja poseduje nekoliko rečnih kruzera, a koji bi naredne godine trebalo da pristaju u Apatinu. U toj firmi zaposleno je četrdesetak radnika iz Apatina.

Škrbić tvrdi da će novo pristanište biti sigurnije od prethodnog, jer je projektovano za desetostruko veće nalete leda od onih koji su ga uništili pre dve godine. Projekat rekonstrukcije putničkog pristaništa u Apatinu izradila je konsultantska kuća "Asiks" iz Novog Sada, a projektnim zadatkom je predviđeno čišćenje lokaliteta pristana, vađenje iz vode polomljenih šipova, kao i oštećenih betonskih pontona koji će biti zamenjeni čeličnom pontonskom konstrukcijom. Izgradnjom novog pristana putničko pristanište više neće zaobilaziti strani brodovi i kruzeri koji su donosili značajne prihode opštini.

RAZVOJ TURIZMA

MEĐUNARODNI pristan za putničke brodove uz postojeću modernu marinu sa 400 vezova i druge prateće sadržaje čini značajan kompleks, od velike važnosti za razvoj turizma. Marina i pristan su značajni za opštinu Apatin jer posetioci, odnosno turisti obilaze grad, upoznaju se sa znamenitostima i potroše novac u njemu. Ovo su uslovi za brži razvoj turizma ne samo Apatina već i ovog kraja na severozapadu Srbije.
Večernje novosti
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Udruženje lađara upozorava : I Beograd rizikuje nesreću na vodi

Udruženje profesionalnih lađara Srbije (UPLS) upozorilo je na ozbiljne probleme bezbednosti plovidbe domaćim rekama, posebno u Beogradu, gde je broj pristajnja putničkih brodova povećan više od 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok stručnjaci upozoravaju da glavni grad nije spreman za takve nautičke izazove.

Lađari su se oglasili povodom nedavnog tragičnog sudara kruzera i turističkog broda u Budimpešti kada je stradalo najmanje sedmoro turista iz Južne Koreje, a još 21 osoba je na listi nestalih.

„Najnovija bezbednosna opasnosnost u Beogradu se dešava upravo sada. Ove godine je u odnosu na prošlu, broj pristajnja putničkih brodova porastao za minimum 50 odsto. Svi relevantni stručnjaci i radnici u turizmu su upozoravali da Beograd, u ovakvoj situaciji nije spreman da odgovori na takav izazov“, ističe u analizi predsednik UPLS kapetan Branislav Vajda, zapovednik vrste A.

On navodi kako su „nadležni obećali da će problem biti na vreme rešen“.

Predsednik lađara Srbije, međutim, konstatuje kako „problem, naravno, nije rešen“ i ukazuje da je na području beogradskog pristaništa plovidba dodatno otežana, što ugrožava bezbednost turista i lokalnih nautičara i preti mogućom tragedijom, poput nesreće u Budimpešti.

„Umesto rešenja, koje bi – po našem mišljenju – bilo dodavanje minimum jednog pontona na Dunav kod ’25. maja’ i bar jedan u Zemunu, samo je povećan dozvoljen broj putničkih brodova na pontonu na pet sa prvobitnih dva, tako da sada imamo širinu reke smanjenu dodatno za 60 metara“, upozorava Vajda.

On naglašava da je takav potez na beogradskom pristanu „ne samo da dovodi u opasnost i nizvodnu i uzvodnu plovidbu brodova, nego još dodatno otežava sam transfer putnika“.

Vajda ističe kako „sve više kompanija planira da obustavi pristajanje u Beograd“, i ukazuje da „zbog neorganizovanosti lokalnih samouprava i malih resursa granične policije nemamo posetu turista Smederevu, Golupcu i mnogim drugim destinacijama koje bi svojim radom rasteretile pristajanje u Beograd“.

„Najtužnije od svega je što se ova nova, po živote opasna, praksa odvija ispred očiju Kapetanije pristaništa i Inspekcije plovidbe Beograd“, upozorava predsednik Udruženja lađara Srbije.

On upozorava da će se u slučaju tragedije „verovatno opet tražiti krivac kod posade i kod kapetana broda, a ne u problemu funkcionisanja sistema“.

Vajda podseća na „slučaj sa potonućem samohodnog teretnjaka Beograd 10 pre tri godine, gde još uvek nije pronađen krivac za nesreću“, niti su imenovane „odgovorne osobe za angažovanje broda koji po svim pravilima nije ni smeo da plovi, i koji se zataškava po svim nivoima već godinama iako su izgubljena dva ljudska života“.

Ljudski životi su, podseća Vajda, izgubljeni i početkom prošle godine kod Zemuna kada je stradalo dvoje ljudi u sudaru teretnog broda i malog čamca sa kabinom, a ove godine takođe su dva života izgubljena pri prevrtanju čamca u blizini Futoga.

Ljudi na rekama svakodnevno gube živote, najčešće zbog nedovoljnog poznavanja pravila plovidbe i boravka na vodi, iza čega bi, kako sugeriše vajda, „trebalo da stoji država tosjest sistem koji ljude treba da edukuje i koji bi monitoringom i inspekcijskim nadzorom nesreće izbegao“.

Vajda upozorava da na samom ušću Save u Dunav, na deonici od dva kilometra, postoje ugostiteljski splavovi na obe strane reke, a da su neki od njih širi od 20 metara.

„Imamo pristan za putničke brodove, pristan JRB za njihove teretne brodove, veliki broj malih brodova i kada na sve to dodamo još male nautičare, koji u noćnim satima plove bez vidnih, po zakonu obaveznih obeležja, često pod dejstvom alkohola i bez preterane svesti o drugim učesnicima u plovidbi, tada imamo gotovo sigurno, tragediju u najavi“, ističe Vajda.

On naglašava da je uz sve te činjenice i faktore rizika „zvanično mesto za okret brodova upravo na ovoj deonici“.

„Nažalost, da bi nešto privuklo pažnju medija, a time i javnosti, mora da bude vezano za ljudske žrtve i tragedije velikih razmera“, konstatuje predsednik Udruženja profesionalnih lađara Srbije Branislav Vajda.
Danas
 
1 - 20 of 49 Posts
Top