SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 97 Posts

·
Дреница
Joined
·
15,996 Posts
Discussion Starter · #1 ·

Општина Стара Пазова се налази у југоисточном делу Срема, у Аутономној Покрајини Војводини која заузима северни део Србије. Географски положај општине је изузетно повољан - налази се између два највећа града у земљи, тачније 30 км је удаљена од главног града Београда и 40 км од Новог Сада. Све важне саобраћајнице у региону пресецају територију општинe Стара Пазова и то: аутопут Београд–Загреб (Е-70), аутопут Београд–Нови Сад (Е-75), магистрални пут М-22 и регионални путеви Р-106 и Р-121. Кроз општину пролазе значајни међународни железнички правци који иду ка Суботици и даље ка Мађарској и Немачкој на север, а ка Нишу и даље према Грчкој на југ. Београдски аеродром „Никола Тесла“, најважнија ваздушна лука у Србији, удаљен је 15 км од центра Старе Пазове, а војни аеродром Батајница, будући карго аеродром само 8 км. Река Дунав тече источном границом општине, дужином од 24 км, што доприноси потпуности саобраћајне мреже.

Општина
Површина 351 km²
Становништво (2011. године) 67.674

Насеље
Становништво (2011. године) 18645

 

·
Дреница
Joined
·
15,996 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Најсавременији вртић у Србији
30 јануар 2013
Најсавременији вртић у СрбијиЈедна од најсавременијих предшколских установа у Србији, чији је завршетак изградње у Новим Бановцима планиран до првог априла, носиће име по Горану Савићу, погинулом пилоту који је приликом пада авиона жртвовао свој живот спашавајући цивилне објекте у Новој Пазови.

Капацитет новоизграђеног вртића биће 800 квадратних метара и у њему ће боравити око 160 малишана. Радове на изградњи објекта изводи Дирекција за изградњу општине Стара Пазова, а цена ове инвестиције износи 50 милиона динара.

Вртић у Новим Бановцима, запошљаваће око 30 радника, који ће заједно са децом боравити у најсавременије опремљеним просторијама. По речима председника општине Ђорђа Радиновића и директора Дирекције за изградњу Недељка Ковачевића, по завршетку ове предшколске установе, изградиће се још неколико оваквих објеката на територији општине Стара Пазова.


http://www.starapazova.eu/sr/informacije/vesti/1882-Најсавременији-вртић-у-Србији.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,996 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Инфраструктурни радови у Подунављу при крају
30 јануар 2013
Инфраструктурни радови у Подунављу при крајуРеконструкција амбуланте, апотеке, гинекологије и педијатрије у Старим Бановцима, чија је инвестиција 10 милиона динара, и комплетно уређење и адаптирање амбуланте у Белегишу, само су једни од највећих инфраструктурних радова у Подунављу у протеклих двадесет година.

Први човек старопазовачке општине Ђорђе Радиновић, и директор Дирекције за изградњу Недељко Ковачевић, обишли су радове који ће бити завршени у планираном року, и самим тим потврдити обећања која су локална власт дала у протеклом периоду.

Радови на централном спусту ка Дунаву где је у плану и изградња пешачко - бициклистичке стазе ка обали Дунава учиниће Белегиш још примамљивијим за туристе. Иза школе Вера Мишчевић обновљен је спортски терен и постављена тартан подлога, набављени су нови кошеви а у плану је и постављање трибина. На платоу испред ловачког друштва “Фазан” такође у Белегишу постављене су нове бехатон плоче. Дугогодишњи проблем Белегишана је и капела, мештани ове МЗ у наредном периоду у склопу гробља имаће и капелу, као и прилазни пут а у плану су и радови на паркиралишту.

Поред Белегиша и у Сурдуку су завршени радови на изградњи капеле, а на истој локацији биће урађен и паркинг простор. Изградњом једне капеле у Крњешевцима све МЗ у општини Стара Пазова имаће решен проблем капела. Недељко Ковацевић директор Дирекције за изградњу истакао је да ови радови доказују да је примарни циљ брига о грађанима тј, улагање у објекте од општег значаја, као што су вртићи, домови здравља, спортски објекти, школе, уређење гробља и изградња капела.

У току следеће недеље, председник општине ће обићи радове и у осталим местима старопазовачке општине.


http://www.starapazova.eu/sr/inform...аструктурни-радови-у-Подунављу-при-крају.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,996 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Градиће се пут Стара Пазова - Стари Бановци
02 април 2013


Министар саобраћаја Милутин Мркоњић договорио је данас са председником општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем почетак радова на изградњи пута између Старе Пазове и Старих Бановаца. Планирано је да се изграде две траке пута које би пролазиле поред индустријске зоне и Спортског центра ФСС "Куће фудбала", са укупно три кружна тока који ће повезати Стару Пазову и Старе Бановце са аутопутом на коридору 10.

Завршена је сва неопходна пројектна документација и радови би могли, уколико средства буду пристизала предвиђеном динамиком, да буду завршени до краја године. Планирана деоница је дугачка 11 километара, а у завршетак тог пројекта биће укључено и Јавно предузеће Путеви Србије, са одређеним средствима која су предвиђена за изградњу и ревитализацију путне инфраструктуре у локалном и међумесном саобраћају.

Средства за пут од 460 милиона динара, колико је потребно да се заврши комплетна траса, обезбеђивала би се паралелно са изградњом ове саобраћајнице која је предвиђена да се ради у четири фазе.
http://www.starapazova.eu/sr/informacije/vesti/1953-Градиће-се-пут-Стара-Пазова-Стари-Бановци.html
 

·
Србо**************** *****
Joined
·
4,721 Posts
Delez: Izgradnja distrbutivnog centra, otvaranje 20 trgovina

STARA PAZOVA - Kamen temeljac za izgradnju distributivnog centra multinacionalnog trgovinskog lanca Delez postavljen je danas u Staroj Pazovi, a čelnici te kompanije najavili su otvaranje 20 novih trgovina u Srbiji ove godine.

Investicija u distributivni centar vredna je 50 miliona evra, a centar će nakon završetka prve faze gradnje krajem 2014. godine, imati 70.000 kvadratnih metara i zapošljavaće oko 750 ljudi. Svečanosti su prisustvovali ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik i generalni direktor Delez grupe Pjer Olivije Bekers i predsednik opštine Stara Pazova Djorđe Radinović.

Bekers je istakao da je izgradnja distributivnog centra "dokaz da je Srbija kamen temeljac za prisustvo Deleza u jugoistočnoj Evropi". On je ukazao ne veliki potencijal srpskog tržišta koje, kako je istakao, raste, razvija se i obećava.

Ministar Ljajić podsetio je da je Delez među većim investitorima u Srbiji i da je do sada uložio više od milijardu evra u našu zemlju. On je rekao i da izgradnja ovog distributivnog centra pokazuje da je Srbija atraktivna investiciona destinacija, ne samo u sektoru trgovine, već i drugim privrednim granama.
http://tanjugbiz.rs/vest/2129/Delez-Izgradnja-distrbutivnog-centra-otvaranje-20-trgovina
 

·
Дреница
Joined
·
15,996 Posts
Discussion Starter · #10 ·
До краја 2013. године све неасфалтиране улице на територији општине Стара Пазова добијају асфалт
21 мај 2013


До краја 2013. године све неасфалтиране улице на територији општине Стара Пазова добијају асфалтСа првим топлијим данима и временским приликама које погодују извођењу радова на путевима, у току месеца маја, Дирекција за изградњу општине Стара Пазова ЈП кренула је у реализацију радова на крпљењу ударних рупа на путевима и асфалтирању улица широм општине.

Пратећи и обилазећи радове који су у току Председник Општине Ђорђе Радиновић и директор Дирекције за изградњу Недељко Ковачевић потврдили су да ће, како је и планирано, до краја ове године бити завршени укупни радови на санацији постојећих и асфалтирању свих неасфалтираних улица у свим Месним заједницама Општине Стара Пазова.

„Трудимо се да прво урадимо улице и путеве који од приоритета за грађане и оне улице које и по више година чекају на асфалт или неку другу интервенцију. Посла има много, а Дирекција ће у сарадњи са нашом локалном самоуправом у току ове године, како смо и најавили, завршити све планиране активности. Нарочито водимо рачуна да се санације и асфалтирања, раде равномерно у сваком месту наше општине, како би на најбољи начин изашли у сусрет грађанима“, истакао је председник Општине.

Недељко Ковачевић, директор Дирекције за изградњу је потврдио да су до сада, у најкраћем временском року, изведени следећи радови:

Нови Бановци

Асфалтирање прилаза дечијем вртићу у дужини од 650 м2
Обележавање пешачког прелаза и осталих ознака на коловозу
Асфалтирање улице Младих и дела Железничке у дужини од 325 метра

Стари Бановци

Асфалтирање улице Јована Коцића у дужини од 354 метра

Нова Пазова

Асфалтирање улице Пинкијеве у дужини од 352 метра
Асфалтирање дела улице Београдске (санација због воде)
Крпљење ударних рупа у улици Милоша Обилића

Стара Пазова

Улица Јана Сикоре - крпљење, на делу где је рађена канализација
Улица Данила Киша - крпљење
Школа Антон Скала - тротоар
Припрема дела улице Десанке Максимовић и дела улице Мирослава Антића, асфалтирање у дужини од 515 метара

Крњешевци

Израда слоја асфалта, улица Угриновачка, у дужини од 810 метара

Војка

Припрема улице Баштованске у Војки, потом асфалтирање исте у дужини од 300 метара

Белегиш

Припрема улице Савин Павла и израда паркинга код игралишта у Белегишу, потом асфалтирање у дужини од 240 метара
http://www.starapazova.eu/sr/inform...ији-општине-Стара-Пазова-добијају-асфалт.html
 

·
Дреница
Joined
·
15,996 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Stara Pazova: „Ikeu“ čeka plac
18. novembar 2013.

Ulaganja u Staroj Pazovi: otvorene četiri industrijske zone, a niče i peta. U novih pet pogona biće posla za 2.000 radnika


„Milšpedova“ nova distributivna hala prima 150 radnika, a fabrika će uskoro još toliko

STARA PAZOVA - Do polovine sledeće godine u pet novih pogona u Staroj Pazovi posao će dobiti bezmalo 2.000 radnika. Nove pogone završavaju srpske kompanije „Milšped“ i „Streit Jucit“, belgijski „Delez“, austrijski „Ajmaks“ i Italijansko-austrijska firma „Kvatro haus“.

„Milšped“ je završio jednu distributivnu halu od 20.000 kvadratnih metara na lokaciji u Krnješevcima, počeo da prima novih 150 radnika, a uskoro počinje izgradnju još jedne distributivne hale, u kojoj će posao dobiti još 150 radnika.

Belgijski „Delez“ na površini od 72.000 kvadratnih metara, na potezu između Nove Pazove i Novih Banovaca, gradi distributivni centar, iz koga će robom snabdevati sve svoje prodajne objekte u Srbiji i okolnim zemljama. Do polovine 2014. godine u ovam centru, u koji „Delez“ ulaže 60 miliona evra, biće zaposleno 750 radnika.

Austrijska kompanija „Ajmaks“ na istoj lokaciji gde je i „Delez“, gradi distributivni centar na 55 hektara i ulaže 50 miliona evra. Završetkom ovog distributivnog centra posao će dobiti oko 600 radnika.

Buduća fabrika turbina za francuske automobile „Streit Jucit“ u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi počela je prijem 150 budućih radnika i uskoro će početi proizvodnju turbina, isključivo za izvoz.

Fabriku montažnih panela za industrijske hale gradi „Kvatro haus“ u Golubincima i ona takođe treba da počne proizvodnju dogodine, a u njoj će, prema planu raditi stotinak radnika.

- Počeli smo da spremamo novu industrijsku zonu između Nove Pazove i Novih Banovaca, jer postoji veliko interesovanje investitora, u tome nam je pomoglo angažovanje naših ekonomskih atašea u ambasadama, što je dalo rezultate. Nova - peta industrijska zona imaće 80 hektara građevinskog zemljišta - kaže Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

U novoj industrijskoj zoni je i 15 hektara, koje je kupila „Ikea“, još pre deceniju. Radinović veruje da će i „Ikea“ do početka sledeće godine odlučiti kako će iskoristiti ovaj plac koji joj pripada.

OBUKA NA VILjUŠKARIMA

„DELEZ“ i „Ajmaks“ su već izrazili potrebu za 300 radnika - vozača viljuškara. Firme traže obučene ljude, pa u Pazovi razmatraju mogućnost da organizuju prekvalifikaciju za ova zanimanja.
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:464386-Stara-Pazova-Ikeu-ceka-plac
 
1 - 20 of 97 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top