Super thread, ali prebaciću ga u SSSSlike pošto je to odgovarajuća kategorija, sigurno ću ga dalje pratiti
kay:
Da...super thread... s jedne strane me obradovala a s druge rastuzila informacija o BGD kao turistickom centru 1936. da se islo uzlaznom putanjom gdje bi BGd bio sad?!![]()
Zavisi, te komunističke zgrade sagradjene su u svoje vreme bile ultramoderne, problem je u održavanju. Da su se zgrade održavale kako treba izgledalo bi i dalje relativno prijatno.Da ali kad pogledate zgrade iz komunistickog doba tako djeluju ruzno i depresivno . Sad ne govorim o Beogradu samo nego i o drugim gradovima na prostoru bivse SFRJ . Sve ono sto je izgradjeno prije 1941 je ljepse nego ono izgradjeno nakon 1945 . Barem meni se tako cini.
Beograd je pre Drugog svetskog rata po veličini i po broju stanovništva bio kao danasnja Ljubljana.Ne moze se reci za Ljubljanu da je palankaNe verujem, štaviše najmračniji su svakako bili WW2 i 88-2001. Ta razdoblja su dotukli BGD.
Za vreme komunizma se grad dosta izgradio i urbanizovao, ne zaboravite da je grad pre rata, ma koliko lep bio - bio obična palanka (i po veličini i po broju stanovništva).
Štaviše, da je centar bio poštedjen u WW2, siguran sam da komunisti ne bi rušili te zgrade da bi napravili one koje danas stoje ovde. Za to imaš mali milion primera, St. Petersburg, Prag, Budimpešta....