Ево на шта сам пре неки дан натрчао (скен из делова, није баш најсјајније спојен, ал` кад је преко везе - нема закерања):nuts:
![]()
Линк за већи формат: http://rapidshare.com/files/344744935/palmoticeva11MJ.jpg.html
Поздрав Милошу, Касини и Миловану![]()
Kasina svaka čast...sjajna analitika !!!... lepo Franc... ali ja bi da dodam još neku :lol: ...
... za početak sken moje razglednice sa istim motivom - ne znam da li će nešto pobolšati i otvoriti nam oči, ali bar malo da uvećamo ...
... vreme je da ovaj lagani obrok privedem kraju (pa da i sam konačno navalim :lol: ) i na samom kraju da potvrdim da nisam imao pojma kada sam postovao razglednicu Vojne bolnice gde se ona tačno nalazila - odnosno, sumnjalo se da je to približno ista lokacija bivše Vojne bolnice i bivše VMA koje nam je Slučajni postovao- reprizno ili premijerno - odgovorite sami ...
... srećom je neko kupio i Vicićevu knjigu - ama je samo u retkim prilikama ovde otvara, a mnogo češće konsultuje ... :lol:
О овој згради нико ништа не рече а постојала је!
Pretpostavljam da bi velika zgrada sa desna mogla biti Vojna bolnica ...
![]()
Болница се налазила на месту III мушке, на углу Његошеве и Светозара Марковића...Отприлике овде...
![]()
Posstovani gospodine gavrilo bv, nochas odsedeh nad solunskim sechanjima, vratiste me u to doba svojim neizrecivo tuzznim foto-svedoccanstvima Prvog svetskog rata.Противавионци
![]()
Тестирање оружја
![]()
Одбрана Београда, Њујорк Тајмс
![]()
Топови окренути ка Земуну
![]()
Одбрана Београда, Карађорђева, пристаниште
![]()
Београд. Штета од непријатељског оружја
![]()
Одбрана Београда. Кратак одмор
![]()
Одбрана Београда. Отац у посети
![]()
Околина Београда. Српски војници се сређују у рову
![]()
Околина Београда. У рову
![]()
Болница Црвеног крста. Др Кирби Смит прегледа рањеног (Аустријанца?)
![]()
Последња пошта
![]()
^^ Угао Бранкове и Југ-Богданове?Pozdrav Vukomanu, evo najzad da se pojavi neka adresa u štampanim medijima kako treba da ljudi dođu do ovog foruma. Evo jedne male pogađalice, koja to ustvari i nije, uglavnom sve što sam stavio do sada za pogađanje bilo je neizvesno četvrt sekunde. Lep je (sada nepostojeći) prizor ove tramvajske skretnice:
![]()
Да се ипак вратим суштини и Сењаку... А пошто је Милован помињао Бабићеву зграду у Молеровој, ево још нешто од истог ствараоца...
Архитекта Душан Бабић - Бања Лука 1894 - Београд 1948
Две изузетне модернистичке виле...
Прва, потпуно напуштена, буквално пробуражена као да је бомба разнела сву унутрашњост у улици Жанке Стокић број 5, подигнута 1930-1931...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Са ове терасе се види цео стари Београд као на длану!
![]()
Да, то је веома могуће један од Бабићевих детаља извођених према засебном нацрту.Један фини детаљ - ''углављено'' осветљење у зид собе на првом спрату.
![]()
Београд. Штета од непријатељског оружја
![]()