SkyscraperCity Forum banner

Србија - аутопутеви и магистрале | Serbia - Highways and roads (2006-2010)

1115879 Views 4603 Replies 291 Participants Last post by  Singidunum
8
Danas snimljeno, E94 (ili -96, nisam siguran), to jest Beograd-Zagreb autoput:

Poprilično dosadno (hvala Bogu!)..Malo smo nepismeni pa ne znamo kako se piše ime grada Bijeljina, a? Naknadno ubačeno "i":...U principu sam zadovoljan.. veći dio puta je presvučen, sve izgleda lijepo i uredno tako da se i ne primjeti prelazak iz Hrvatske u Srbiju (sem onih par kilometara poslije gr. prelaza) ;)

Pozz

Stevan said:
Uuu mnogo kul, daj jos slika
^^ Evo nešto sa tablama, ostalo je užasno monotono..:cheers:
See less See more
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 4604 Posts
^^
Da li je u Hrvatskoj izgradjen autoput u duzini od 10km do granice sa SCG?

Sve je OK osim pratecih sadrzaja uz tu deonicu autoputa koji moraju da se obogate.
Uuu mnogo kul, daj jos slika :D btw. ono "BiJELJINA" je glupost iz "proslih" vremena, ocigledno da nisu zamenili tu tablu, sve novije table su na cirilici i latinici.
Singidunum said:
^^
Da li je u Hrvatskoj izgradjen autoput u duzini od 10km do granice sa SCG?
Još nije, to jest gradi se. Mislim da će ovog ljeta sve biti gotovo, jer rade stvarno brzo. Svaka im čast! Desna traka (ona prema Savi) je završena do granice, ali ona druga, sjeverna, se na nekim mjestima još sređuje, mada je manje-više svugdje asvalturana. Mislio sam snimiti nešto slika, ali smo se nešto zapričali i nije mi se dalo. Budem kasnije.

Singidunum said:
Sve je OK osim pratecih sadrzaja uz tu deonicu autoputa koji moraju da se obogate.
Pa da, ali mislim da se radi o tome da frekvencija saobraćaja još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou, pa je i budžet te dionice (ako takvo što uopšte postoji) dosta nizak. Ali sjećam se kako je bilo prije 2 godine kada nisi mogao nigdje auto da vidiš, a kako je sada.. ide na bolje :eek:kay:
U principu sam zadovoljan.. veći dio puta je presvučen, sve izgleda lijepo i uredno tako da se i ne primjeti prelazak iz Hrvatske u Srbiju (sem onih par kilometara poslije gr. prelaza) ;)

Pozz[/QUOTE]

Nije valjda da te Sincity pustio u Hrvatsku? :hahaha:
ince svaka cast na slikama:)
Evo jedan uljez iz HR.. skretanje za Banju Luku, vidite kako ljudi imaju i osvjetljenje na tablama:Inače, nisam se vozio po A1, ali ovaj dio kuda često idem je - :eek:kay:
See less See more
Svaka čast Pavle, odlične slike!

Auto-put izgleda fenomenalno, a još kad krene najavljena automatska naplata putarine bez zadržavanja ....
pajo :eek:kay:

kako je najbrze stici iz beograda za banja luku sa kolima?
18
Bl-Slavonski Brod - Slavonski Brod -Beograd - 3 sata ako se brzo vozi :D

Ovo da dodam, ovako je izgledala deonica Autoputa u Avgustu 2005

A ovako POSLE renoviranja (sto je pavle slikao)

Severni Izlaz iz Beograda, prema ukljucenju u Autoput BG-NS

Jos nekompletirano renoviranje


Posle renoviranja


Neki regionalni putevi na istoku SrbijePogledi iz Beograda:

Sa petlje na Arenu:


Sa gazele na Genex:


Sa petlje ka gazeli:Subotica-Novi Sad expressway:


Zaobilaznica kod NS.a
See less See more
Cipiripi said:
kako je najbrze stici iz beograda za banja luku sa kolima?
Paaa.. Stevo je u pravu, sljedećih 8 godina (dok mi ne napravimo naš autoput) najbrže preko BG-ZG autoputa pa se skineš kod Okučana. Ako ideš nekih

tamo si za 2 sata i nešto, samo pazi da ne putuješ petkom poslije podne ili nedjeljom jer su gužve velike. Inače u HR dozvoljavaju u praksi do 150km/h, a u SR hvataju odmah na 120km/h, i to ne hvataju te civilnim autom nego se lole pozicioniraju i na stop :S Mislim da to nema nigdje drugo u Evropi.

Ali u HR ne prave probleme, mene i starog uhvatili na 185 i uz opomenu nas pustili.. tipa: "Vidimo da ste ozbiljan čovjek i da je auto dobar, ali ipak je 185 malo previše" :laugh:
See less See more
thx stevo i pajo :eek:kay:
Super slike Pajo. :eek:kay:

Imam i ja nesto slika od Bijeljine :D / Brckog i TE Ugljevik :D te iz Macvanske regije t.j. Bogatica. Mislio sam da nastavim do Sapca ali vrijeme nije bilo bas pa cu to osaviti za sledeci put.
Opa, posto pretpostavljam ovo treba da bude oficijelni thread ubacicu onda i neke moje fotke, cek da ih spremim ;)
Putevi u Srbiji su se zaista poprilicno poboljsali u zadnjih par godina a posebno neposredno pre olimpijade... Cesti vozim i do BGD i do HR granice i ima evidentnih promena svaki put kad prodjem. Autoputevi su sada perfektni za voznju, a skroz je renoviran i put prema Makedoniji (Leskovac-Presevo) koji je bio jedan od najgorih mogucih puteva, verovatno nije bio taknut jedno 20-30 godina....

A kada ce da bude ta automatska naplata putarine? I ima li najava kada ce prekinuti da naplacuju x3 za strance?

:cheers:
moram vam reći, neke srpske autoceste imaju jako dobru rasvjetu. baš prva klasa.

sve najbolje za sprske autoceste :eek:kay:

:cheers2:
14
^^ fala fala, :)

djurob said:
A kada ce da bude ta automatska naplata putarine? I ima li najava kada ce prekinuti da naplacuju x3 za strance?
Cena putarine ce vrlo skoro biti ujednacena, i to na stetu domacih korisnika (izgleda da ce njima da podignu 3x cene), tacno jos ne znam.

a automatska naplata se trenutno testira:

U vremenu u kome živimo, kada informatička rešenja ulaze u sve pore života, jedno takvo domaće rešenje koje će u bliskoj budućnosti značajno poboljšati sistem naplate putarina na putevima u našoj zemlji, nedavno je predstavljeno u Institutu Mihajlo Pupin u Beogradu.

U pitanju je rešenje koje je pobedilo na tenderu koji je raspisan 2003. godine od strane Republičke Novi sistem naplate putarineDirekcije za puteve, u kome su sa svojom ponudom učestvovala i dva najveća svetska proizvođača sistema za naplatu putarine – kompanije Kapš i Siemens.

Pobednički sistem Instituta Mihajlo Pupin poseduje bolje tehničke karakteristike i dvostruko, odnosno trostruko je jeftiniji od konkurentskih sistema.

Tim istraživača i stručnjaka koji predvodi dipl. Inž. Zlatomir Damjanović, objedinio je u jednom tri načina Novi sistem naplate putarinenaplate putarine – ručni, automatski i elektronski koji omogućava naplatu bez zaustavljanja vozila na ulasku odnosno izlasku sa autoputa.Ovaj sistem omogućava da vozilo opremljeno elektronskim uređajem, nešto većim od kreditne kartice, prolazi u punoj brzini pored naplatne Novi sistem naplate putarinestanice. Računar u naplatnoj stanici, pomoću video snimaka evidentira kategoriju, registarski broj i vreme ulaska vozila a na izlasku vozila iz zone naplatne stanice, na osnovu pređenog puta, obračunava iznos putarine i odbija ga od unapred uplaćene sume koja je upisana u elektronski uređaj koji se nalazi u vozilu.

Novi sistem naplate putarineNajveću novinu sistem donosi putem video sistema sa specijalizovanim softverom za prepoznavanje registarskog broja vozila. Poređenjem snimljenog registarskog broja vozila na ulazu u deonicu puta koja potpada pod sistem naplate, sa snimkom dobijenim na izlazu, omogućava se maksimalna zaštita od raznih vrsta zloupotreba u procesu naplate putarine.

Novi sistem naplate putarineSvi podaci, uključujući i video snimke vozila se iz radnih stanica sa naplatnih mesta sakupljaju u centralni računar sistema i tu čuvaju određen period vremena.

Sistem naplate je razvijen u skladu sa preporukama Evropske unije za uvođenje interoperabilnosti u naplati putarine, što znači da će u budućnosti biti Novi sistem naplate putarinemoguće vozilom proći čitavu Evropu, uključujući i našu zemlju bez zaustavljanja radi plaćanja putarine.

Realizacija ovog projekta je dakle od jasnog značaja za našu zemlju a i od izuzetnog značaja za našu informatičku industriju koja ovakvim projektima pokazuje vitalnost i sposobnost da se takmiči u evropskoj i svetskoj informatičkoj areni i da pobedi.

Svoju prvu primenu, novi sistem naplate će imati prema najavi već do kraja godine na deonici autoputa Beograd-Šid.

Ivan Nikčević

http://www.pctv.co.yu/aktuelno/novi_sistem_naplate_putarine.htm
Evo jos da dodam i par slika nekih magistrala u centralnoj Srbiji (uglavnom do Kraljeva) :)See less See more
1 - 20 of 4604 Posts
Status
Not open for further replies.
Top