SkyscraperCity Forum banner

Србија - ауто-пут А4 | Serbia - motorway A4 | E80 | K10

1886804 Views 6039 Replies 246 Participants Last post by  slava putnik
Ovde nastavljamo sa pracenjem radova od Nisa ka Dimitrovgradu. U medjuvremenu, shodno slobodnom vremenu, prebacicu starije postove iz opste teme o autoputevima.
  • Like
Reactions: 4
1 - 20 of 6040 Posts
Направисте конфузију са овим А12345... Треба све да се ренумерише, није спорно, али играти се паралелне реалности је мало, ехм, смешно.
  • Like
Reactions: 2
meni je ovo skroz ok sa deljenjem teme i imenovanjem po zvanicnim nazivima!

tako nesto je na primer na bugarskom forumu i mnogo mi je bilo bolje nego kako je bilo na nasem...
Поздрављам подјелу. Као што је већ доста људи предложило било би добро да се као на Бугарском форуму у назив теме уведу још неке додатне информације, као што су нпр. називи крајњих тачака, и однос планирано/изграђено/у изградњи у километрима.
^^
Pa sad ne znam baš, moje mišljenje je da je ovako dovoljno određeno. Krajnje tačke nekih puteva i ne znamo (na primer A2), a informacije o količini izgrađenog su promenljive, a i generalno naziv teme je dovoljno pregledan i nema potrebe da se optereti sa previše informacija.
ПОТПИСАН УГОВОР ЗА НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ ДЕОНИЦЕ ПИРОТ (ИСТОК) – ДИМИТРОВГРАД НА АУТОПУТУ Е 80
http://www.koridor10.rs/potpisan-ug...ice-pirot-istok-dimitrovgrad-na-autoputu-e-80

Директор Коридора Србије Дмитар Ђуровић и извршни директор бугарске компаније Trace Group Hold plc. Мирослав Калчев Манолов потписали су уговор о наставку изградње деонице Коридора 10 Пирот (Исток) - Димитровград на аутопуту Е 80.

На деоници Пирот (Исток)-Димитровград преостали су радови укупне дужине 14,3 км, рок за изградњу је 450 дана.

Вредност уговорених радова је 19,484,810.37 EUR.


Компанија Trace Group Hold plc изабрана је као најповољнији понуђач од укупно 11 заинтересованих понуђача који су учествовали у отвореном међународном тендерском поступку.

Процес завршетка изградње аутопута од Пирота до Димитровграда на деоници на којој је раније била ангажована аустријска ''Аlpine Bau Gmbh'', контролисаће поред представника Коридора Србије и експерти Европске банке за реконструкцију и развој, из чијег се кредита финансира наставак изградње ове деонице Коридора 10.  • Like
Reactions: 1
2
Par slika od pre par dana, gotova posteljica na desnoj strani od zavrsetka niske obilaznice pa do prvog mosta :cheers:See less See more
  • Like
Reactions: 5
OДРЖАН ЈАВНИ ТЕНДЕР ЗА ДЕОНИЦУ ОБИЛАЗНИЦА ДИМИТРОВГРАДА – ГРАНИЦА СА БУГАРСКОМ (ПРЕОСТАЛИ РАДОВИ)
http://www.koridor10.rs/odrzhan-jav...ovgrada-granica-sa-bugarskom-preostali-radovi

У петак, 25. априла 2014. године одржано је отварање тендера за наставак изградње деонице Коридора 10 Обилазница Димитровграда - граница са Бугарском (преостали радови), на аутопуту Е 80.

За изградњу поменуте деонице достављено је укупно 6 понуда заинтересованих понуђача: Construcciones Rubau S.A. (Шпанија), Trace Group Hold (Бугарска), JV: OHL žš, OHL and Putevi Užice AD (Чешка), JV: Euro-Asfalt doo, MD Gradnja Inženjering Transport doo and Ingrap Omni doo (Босна и Херцеговина), Integral Inženjering AD (Босна и Херцеговина) и JV: Strabag AG and Vojvodina Pančevo (Аустрија).

На деоници Обилазница Димитровграда - граница са Бугарском преостали су радови укупне дужине 5,8км, пун профил; 7 мостова дужине од 20м до 500м, распона 30-35м, пун профил. Рок за изградњу је 450 дана.

На овој деоници раније је била ангажована аустријска компанија ''Аlpine Bau Gmbh''.

Све пристигле понуде морале су да садрже гаранцију за озбиљност понуде у износу од 500.000 евра.

У питању је отворени међународни поступак спроведен у складу са ICB процедуром (international competitive bidding), а према процедурама наведеним у водичу Светске Банке (Guidelines: Procurement under IBRD Loans and IDA Credits (издање из маја 2004, ревидовано у октобру 2006).

Уговор ће, након поступка евалуације који подразумева проверу техничких квалитета и рачунску проверу свих понуда, бити додељен најниже оцењеној суштински одговарајућој понуди која задовољава и друге постквалификационе критеријуме.
koje godine ću ja (srednje optimistično) da krenem na more i vozim on Niša do bugarske granice autotutem?
Šta Vi mislite?
^^ da od nisa do granice sa bugarskom ides u potpunosti autoputem,
po meni je za sad realno da to bude letnja sezona 2017.

....mada,
ne verujem da ce bas toliko da im treba, mnogo je tu vec uradjeno, sto se mene tice ja se nadam vec na prolece 2016 da je sve pusteno u promet, ono realno čini se da može i pre
  • Like
Reactions: 1
6
Malo sam se provozao do Pirota i evo najsvežijih slika sa gradilišta autoputa E80... slikano u ponedeljak 28. 04. 2014.

Prvo da kažem da se radi na svim gradilištima duž trase i da mašine rade pod pun gas.

Fotografije sam slikao pri povratku iz Pirota iz razloga što sam ujutru vozio ka suncu i slike se ne bi baš dobro videle. Takođe sam u povratku zaobišao Sićevačku klisuru i prošao preko Bancareva, tako da sam u jednom potezu mogao da snimim kompletno gradilište sve do Niške banje.

Ne znam da li neko na radiju sluša stanje na putevima, ali ja sam se zeznuo, pa sam upao u jednu gužvu u smeru ka Pirotu... Naime, kod mesta Staničenje se minira brdo (odnosno guli se stena za nov usek), i obustavlja se saobraćaj na tom delu puta. Po signalizaciji na putu, obustava se vrši od 9 - 11h i od 14 - 16h. Te znakove možete videti još u Beloj Palanci, pa svako ko se u navedenom periodu zatekne na tom putu, može od Palanke da vozi obilaznim putem, za koji nemam pojma kako izgleda i da li je dobar...
Nisam mnogo čekao, oko 40 minuta, ali je kolona bila zaista velika i iz suprotnog pravca se prostirala sve do Pirota...
Novi nadvožnjak ispred Staničenja...
Isto mesto, ali u povratku... To je to brdo sa kog se odronjavaju stenčuge i zbog toga zatvaraju put na po 2 sata...See less See more
  • Like
Reactions: 5
10
Ovo je već sektor Staničenje - Čiflik.
Okolina Crnoklišta...
Nosači za nov nadvožnjak...


Iza Crnoklišta "krešu" još nekoliko brda, ali nema potrebe za obustavu saobraćaja...


Ovde će tek da bude posao, ali i obustava saobraćaja...


U pozadini se vidi most na Nišavi kojim se završava ovaj sektor. Nisam uspeo da vidim dole da li su uopšte počeli temelje novog mosta... Inače, na gornjem planu je ucrtano da na ovom mestu treba da bude tunel Čiflik, međutim, ovo mi baš ne liči na tunel... možda su korigovali dokumentaciju i odustali od tunela.

See less See more
  • Like
Reactions: 5
6
Sektor Čiflik - Crvena Reka
Ovde se razdvajaju deonice novog AP i magistrale...
U povratku nisam prošao obilaznicom oko Bele Palanke, pa nisam uslikao palanačku petlju i novi most na Nišavi. Tu se još uvek pravi nasip u krivini koji će spojiti nov most i stari put neposredno pored obilaznice.


Vijadukt ispred Crvene Reke. U toku je betoniranje poprečnih ukrućenja...
Pristupni nasip tek treba da se uradi...

See less See more
  • Like
Reactions: 5
17
Sektor Crvena Reka - Prosek.
Od Crvene Reke do tunela trase ovog puta i AP-a su razdvojene, pa se ne vidi gradilište na tom potezu.
Nakon prevoja...


Kilometar ispred ovog skretanja za selo Bancarevo je istoimeni tunel, koji se sa puta video samo na momente, pa nažalost nisam uspeo da uslikam u pravom trenutku. Usput sam sreo mašine koje odvoze zemlju iz tunela, tako da se i tu radi punom parom...


Jako mi se sviđaju ova ukrućenja zaseka od ređanog kamena, mislim da to još nismo videli na našim autoputevima...


Blizu skretanja za Kunovicu... Autoput sada prelazi sa leve strane lokalnog puta. Radi se u najveće...


Jelašnica. Nizvodno od starog mosta... Uređeno je novo korito reke Studene.
Uzvodno od mosta se pravi temelje za most i tek treba da se uradi korito...
Ovo je već kraj trase. U pozadini su mostovi preko Nišave, pruge, magistrale i priključenje na gotov autoput. Usek iza poslednjeg mosta je već gotov (slikao Piksla), dok je nasip između ovih mostova pri kraju...To bi bilo to. Naravno, imam još dosta slika, ali mislim da je dovoljno ovo što sam izdvojio.
See less See more
  • Like
Reactions: 5
odlični izveštaji!

Livada, obilazni put Bela Palanka - Pirot polazi iz Bele Palanke kod autobuske stanice pa ulicom uzbrdo i samo pravo, a u Pirot dolazi na glavnu petlju iza tunela. Put je u očajnom stanju i većim delom prolazi kroz potpuno napuštena mesta bez žive duše. Motorom nisam uspeo da vozim brže od 50km/h na bilo kojoj deonici, a i to ne duže od par sekundi, pa mogu da zamislim kolima koji bi tek bio problem (duplo više točkova za zaobilaženje rupa).
  • Like
Reactions: 1
Livada odlicne slike, ali si pogresno zakljucio da se radi punom parom na deonici Prosek-Bancarevo koja je ujedno i najzahtevnija. Zbog ovog loseg vremena radovi bukvalno stoje u mestu. Rade se neke sitnice, a najveci problem je sto zemlje za nasip nema. Duz cele trase od Jelasnice pa do tunela izmestaju se dalekovodi i to je ukocilo ceo posao oko kresanja kosina sa kojih se skida materijal za nasip. Takodje, na ovoj deonici nedostaje dosta materijala. Prica se da ce se dovoziti zemlja koja se kopa iz tunela, ali to jos nije sigurno. Ono sto znam jeste da ce preko cele trase ici betonska stabilizacija, i da ce se u Jelasnici napraviti betonska baza. Sve u svemu puno posla je jos preostalo, ono sto je pri kraju jesu mostovi, od kojih je 7 zavrseno, a 2 preostala su izasla iz zemlje i trebalo bi da budu gotovi do leta.
Moguće je da radovi zavise i od ovog nepredvidljivog vremena, ali u trenutku mog prolaska ovde vreme je bilo prilično dobro, na slikama se vidi da je i sunčano i delimično vedro, tako da je moj utisak sa lica mesta bio da su mašine aktivne, poveći broj radnika radi na mestima gde su podvožnjaci... Slažem se da nedostaje velika kubikaža zemlje za nasipe. Kad sam prošao pored skretanja za tunel, video sam kiper sa zemljom koji je krenuo za mnom, tako da se zemlja iz tunela sigurno odvozi za nasipe kod Jelašnice. Međutim, mislim da će čak i posle probijanja tunela trebati još dosta zemlje za nasipanje oko ovih podvožnjaka kod Kunovice. Deonica je strašno teška i uska, ali kada se završi, biće najlepša deonica na celom tom pravcu sa lepom prirodom. Nadam se samo da će ovi iz Elektroprivrede (ili ko već) što pre izmestiti dalekovode, jer istina, neke bandere stoje na zemljanom stubu k'o ono kamenje u Đavoljoj varoši, i ne može da se kreše brdo, a bez toga nema ni zemlje za nasip...
See less See more
1 - 20 of 6040 Posts
Top