SkyscraperCity Forum banner

Стадиони и арене | Stadiums and arenas

11537933 Views 43333 Replies 818 Participants Last post by  Jalde
Sve u vezi stadiona i Arena srpskog govornog podrucja :DPetak 27.10.2006.

REKONSTRUKCIJA STADIONA ''ČIKA DAČA''

Nakon odluke sa Atletskog mitinga u Varni, koji je održan 13.i 14.oktobra, da Kragujevac bude organizator i domaćin juniorske Balkanijade 8. i 9. septembra naredne godine počela je rekonstrukcija stadiona ''Čika Dača''.
Gradski stadion vapi za rekonstrukcijom već godinama jer od njegove izgradnje 1967. godine većih ulaganja nije bilo. Radovi na rekonstrukciji zapadne tribine započeli su 13. oktobra, a deset dana kasnije i na pomoćnim terenima. Planirano je da na zapadnoj tribini bude postavljeno 5 500 stolica.

Ove radove uz grad Kragujevac sufinansira Fudbalski savez Srbije sa 100 hiljada evra. Radovi na rekonstrukciji stadiona ''Čika Dača'' u Kragujevcu obavljaće se u pet faza koje će se realizovati u zavisnosti od dinamike pristizanja sredstava od ministarstva prosvete i sporta. Zamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca Jovan Pavlović Bojadžić kaže da će pored rekonstrukcije i postavljanja sedišta ograda pored terena biti prilagođena najnovijim propisima UEFA. ''U drugoj fazi biti izgrađena VIP loža na zapadnoj tribini. Na zapadnoj tribini mora biti montirana i elektronska oprema za fotofiniš. U trećoj fazi planirana je kompletna rekonstrukcija toaleta. Četvrta faza podrazumeva obnovu svlačionica a peta, koja je za sada najneizvesnija podrazumeva elektrifikaciju stadiona i postavljanje semafora i reflektora. Za sve navedeno potrebno je oko milion evra koje grad neće moći sam da obavi tako da očekujemo pomoć Republike'', rekao je Bojadžić.

U međuvremenu grad Kragujevac iz svojih sredstava radiće na infrastrukturi oko stadiona što podrazumeva rekonstrukciju svih prilaza gradskom stadionu i parkinga, i asfaltiranje puta koji spaja severni i južni deo stadiona. Bojadžić zaključuje da je ovo najbolji način izlaska Kragujevca u svet. Inače, očekuje se da 8. i 9. septembra naredne godine na juniorskoj Balkanijadi u Kragujevcu uz 500 do 700 atletičara iz deset balkanskih zemalja i stotinak sudija bude prisutan i veliki broj uglednih gostiju iz zemlje i inostranstva.
1 - 20 of 43334 Posts
Verovatno i nas najbolji noviji stadion, populrna "Tvrdjava " u Smederevu.

Kapacitet oko 17.500, jos je u fazi izgradnje
Ovo je planirni stadion "fk sumadija 1903" iz Kragujevca. Inace ovo je jedan od najstarijih klubova ako ne i najstariji klub u Srbiji. Informacija o stadionu ima dosta, osim kako oni planiraju da finansiraju ovaj projekat. Za vise informacija >>> http://www.fcsumadija1903.co.yu/

nekadasnji gradski stadion kluba FK Prolete sada stadion fudbalskog kluba Banat

Beogradska arena

"Beogradska arena" je objekat koji po svemu prevazilazi okruženje, apsolutno ispunjava najsavremenije standarde i uz Prašku arenu nalazi se na najvećem tehnološkom nivou u Evropi. Autor ovog impozantnog zdanja je arhitekta Vlado Slavica, a investitor Sekretarijat za sport i omladinu Skupštine grada.

Kompleks "Beogradske arene" obuhvata tri objekta: veliku dvoranu, odnosno arenu, malu salu i parking.

Velika dvorana ima površinu 48.000 kvadratnih metara, raspoređenih u šest etaža, a moći će da primi 20.000 posetilaca. U dvorani se nalazi 68 najluksuznije opremljenih loža sa 768 mesta, a VIP salon sa 38 mesta služi za odmor, zakazane intervjue, poslovne dogovore... Parket koji je montiran u "Areni" stigao je iz Danske i na ovakvom podu igralo se u Barseloni na Evropskom prvenstvu, a njime su obloženi i podovi olimpijskih borilišta u Atini. Košarkaške table ispunjavaju NBA standarde, imaju svetlosnu signalizaciju za istek napada.
Ulazi u "Arenu" su vidno označeni, kao i putokazi za lakše snalaženje u hali. Čitav objekat je pod video nadzorom, dok se na južnoj i severnoj strani, koje su predviđene za ulazak, nalaze metal detektori i rentgen tuneli. Prijatnu atmosferu omogućiće i klima uređaji, koji će održavati temperaturu oko 23 stepena, a pored ventilacije postavljeni su i uređaji za kontrolu i podešavanje vlažnosti vazduha u sali.

Pres centar može da ugosti 250 akreditovanih novinara.Nova arena u Zrenjaninu...imace oko 3-5.000 kapacitetaovaj stadion u smederevu je stvarno odličan, pravi fudbalski - i ovakav kakav jeste, samo da srede okruženje,

evo još jedna veće od arene, wallpaper od mog deska :D
& jedna sa publikom , najposećenija odbojkaška tekma ikad (18 000 gledalaca)
Stadion fk Obilic - Beograd

Gradski Stadion Zemun - Zemun
stadion fk Bezanija


^^kakvi kontrasti crkva, stadion, blokovi, ali izgleda mocno, samo da je fotka veca
semberac ima li ijedan iz semberije?
semberac ima li ijedan iz semberije?
Nisam semberac, ali evo jedan...

Novi stadion (i bazen!!!) gde igra \\\"FK Rudar\\\" iz Ugljevika (kapacitet 8.000)

nek samo postajte
nije ni semberac srbijanac pa posta stadion iz srbije
Dali netko ima sliku stadiona Pod Goricom.(Montesky ili Podgorican).
Gradski stadion Banjaluka - FK BoracOvo je planirni stadion "fk sumadija 1903" iz Kragujevca. Inace ovo je jedan od najstarijih klubova ako ne i najstariji klub u Srbiji. Informacija o stadionu ima dosta, osim kako oni planiraju da finansiraju ovaj projekat. Za vise informacija >>> http://www.fcsumadija1903.co.yu/
Brate ovo nisam znao i ako sam iz KG. jel to jos realno taj stadion?
1 - 20 of 43334 Posts
Top