Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 62 Posts

·
Registered
Joined
·
119 Posts
Discussion Starter · #1 ·


Проектът за тотално обновяване на стадион "Тодор Диев" вече е готов и е в Община Пловдив. Новият президент на Спартак Динко Миленчев го предостави на градската управа, която ще го придвижи в комисиите, изготвящи търга за концесия. Предвижда се пълна модернизация на централния терен и изграждането на две изкуствени игрища зад вратата от страната на бившите хали.


Настоящите трибуни ще бъдат напълно обновени, а също така ще бъде изграден един нов сектор. Проектът предвижда също така стадионът да има осветление и електронно табло. Съоръжението ще отговаря на всички изисквания на БФС. Веднага след гласуването на концесията ще започне и същинската работа. Все още обаче не е ясна съдбата на залата за гимнастика, която наскоро бе напълно обновена от бившият футболист на клуба и на Ботев Николай Праматаров.

Този сезон представителният тим на шампионите от 1963-а година ще играе в „Б“ областната група под ръководството на Стефан Учиков, твърди Пловдивнюз.
 

·
repent sinner
Ganyopilled
Joined
·
8,072 Posts
Нямаше смисъл от отделна тема, стадионът не е планиран да е кой знае какво, а и в темата за спортни съоръжения и без това няма какво да се пише в последно време.

Като гледам рендера, ще запазят сегашната трибуна, новата зала ще е залепена за старата на мястото на бившия паркинг от южната страна. Новата трибуна ми се струва леко стил тренировъчно игрище, поне да я направят от корнер до корнер. А магазините от северната страна изглежда ще са на мястото на старите. По-добре да ги направят успоредно на терена и една малка трибуна от задната им част. Пред тях паркинг и пак могат да си направят малко магазинчета на спирката.

С нов стадион, Спартак ако играе в Трета или Втора лига съм сигурен, че ще има доста добра посещаемост, не като Марица...
 

·
levski forever
Joined
·
12,505 Posts
Нямаше смисъл от отделна тема, стадионът не е планиран да е кой знае какво, а и в темата за спортни съоръжения и без това няма какво да се пише в последно време.
След като се правят теми за какви ли не глупости в този форум, тази ми се струва напълно адекватна :) Все пак ще има доста ново строителство на терена и вероятно ще се намерят хора, които да правят репортажи.
 

·
Registered
Joined
·
119 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Мисля си, защо преди години нарязаха солидната метална конструкция? На нейна база можеха да се направят нелоши трибуни?
Нарязаха я, защото Мандуров и Колев тотално бяха закъсали с парите и приходите от скрап спасиха сезона. Двамата до последно се надяваха, че държейки властта в клуба няма да изпуснат концесията, но и това им действие да нарежат скелета на трибуната бе показателно, че нямат силите да строят нов стадион. По едно време покойния бос на ВИС-2 Георги Илиев също се опита да сложи ръка на Спартак, с опит да го направи сателит на преместения в Пловдив ФК Велбъжд. Самото местоположение на "Тодор Диев" е апетитна хапка, и защото е в широк център, и защото граничи с възлови булеварди. Видно и от новия проект, целта е да има търговски обекти, не толкова че някой му дреме за футбола. Спартак ще стигне до В група и евентуално един сезон в Б и дотам. Каквото и да си говорим, причината за раздвижването е концесията!
 

·
Registered
Joined
·
119 Posts
Discussion Starter · #7 · (Edited)
Голями фанфари, големи проекти а никаква симетрия... Пилоните за осветление са хаотично подредени, изникват някакви входове в нищото, а старата трибуна просто ще бъде пребоядисана с монтирани седалки. Не знам забелязвате ли таблото къде е забито и под какъв ъгъл е разположено спрямо секторите?! Такъв стадион никой не може да ме убеди, че ще покрие критериите на УЕФА за евротурнири. Виж за А група всичко може, след като се нагледахме на култови стадиони.
С тези игрища в южния край откъм пощата ми заприличва на стадиона в Етрополе. Това с паркинга вътре в стадиона нещо не се връзва, няма кой знае колко място за приличен паркинг.
Както се вижда ''бързането'' е по-скоро да си построят магазинчетата откъм ''Македония'' и ''Кукуш'' - това си беше и целта, за да вземат стадиона, който винаги е бил апетитен... Дори покойният висаджия Г.Илиев имаше намерения за концесия, след като се премести с Велбъжд. Само и само, за да му дадат концесията бе готов да направи Спартак сателит на преместения кюстендилски тим.
 

·
repent sinner
Ganyopilled
Joined
·
8,072 Posts
Струва ми се, че общината бави прекалено много концесията и е възможно от прекалено много бавене инвеститора да избяга. Кой знае дали в скоро време няма да удари някаква финансова криза или на инвеститора да му се открият някакви други проблеми...
 

·
Registered
Joined
·
1,996 Posts
Започна се! Багери влязоха в стадион "Тодор Диев"!Започна премахването на всички постройки около стадион "Тодор Диев". Това е част от работата, която трябва да свърши Община Пловдив, за да се осъществи отдаването на съоръжението на концесия.

Първо ще бъдат премахнати старо обменно бюро и постройката до него. Скоро ще бъде изнесен и незаконният автосалон.

За останалите постройки се издават заповеди ползвателите да ги премахнат сами. Ако това не се случи в определения срок, общината ще ги премахне и ще изисква от наемателите са заплатят разходите.
https://sport.plovdiv24.bg/832775.html
 

·
repent sinner
Ganyopilled
Joined
·
8,072 Posts
За останалите постройки се издават заповеди ползвателите да ги премахнат сами. Ако това не се случи в определения срок, общината ще ги премахне и ще изисква от наемателите са заплатят разходите.
Интересно какъв е срокът, защото магазинчетата още си стоят със стоката...
 

·
repent sinner
Ganyopilled
Joined
·
8,072 Posts
Днес стана ясно, че Спартак ще взимат базата на Векта. :cheers:
Сега, може да помислят за промени в проекта. Източната трибуна да е симетрична и още две малки трибуни на север и юг, така стадионът ще добие вид.
 

·
Registered
Joined
·
618 Posts
По-скоро на север да оставят пространството за един хубав паркинг, като изместят и входа към него. На южната и източната страна все още съществуват основите за трибуните, зарити в земята.
 

·
repent sinner
Ganyopilled
Joined
·
8,072 Posts
По-скоро на север да оставят пространството за един хубав паркинг, като изместят и входа към него. На южната и източната страна все още съществуват основите за трибуните, зарити в земята.
Ако се махнат малките игрища от южната страна и там може да се направи паркинг. Две малки трибуни от по 5-6 реда могат да прикрият паркингите и да спомогнат за създаването на по-добра атмосфера, а и на излъчването по телевизията ще изглежда по-добре. 

·
repent sinner
Ganyopilled
Joined
·
8,072 Posts
Спартак влиза на бившия Работнически стадион от 1 мартОт 1 март Спартак Пловдив ще има нова база. "Гладиаторите" ще използват бившия Работнически стадион, който винаги е бил част от историята на Спартак.

"Спартак влиза в новата си база от 1 март. Засега това ще стане под наем. Започваме и работа по отдаването ба базата на концесия по новия закон за спорта", заяви пред журналисти кметът на града инж. Иван Тотев днес.

"До няколко дни ще бъде готов финансовия анализ за стадион "Тодор Диев", след което ще бъде съгласуван с 4 министерства и гласуван на сесия на ОбС", коментира Тотев.
Дано все още имат намерение да изградят още 1 голям терен на базата. Ще се получи добре.Само Марица засега изглежда, че ще остане с база - картофени ниви...
 

·
levski forever
Joined
·
12,505 Posts
Спартак внесе документите за концесията на стадион "Тодор Диев"

ПФК Спартак 1947 Пловдив внесе днес всички документи за взимане на стадион "Тодор Диев" на концесия.

Точно в 14:00 документите бяха депозирани в деловодството на община Пловдив.

Спартак е изпълнил всички изисквания и е първият футболен клуб в България, който кандидатства по новия закон за концесиите.

Благодарим на целия екип от архитекти, проектанти, юристи и финансисти!
http://plovdivnews.bg/sport/item/86...mentite-za-kontzesiyata-na-stadion-todor-diev
 

·
repent sinner
Ganyopilled
Joined
·
8,072 Posts
Спартак Пловдив 1947 продължава стъпка по стъпка към тоталната реконструкция на стадион "Тодор Диев".

Днес бе отворена офертата и клубът официално е единствен кандидат за концесионер, като подадените документи отговарят на изискванията на процедурата.

Официално бе отворено и обвързващото предложение, съдържащо всички параметри на бъдещия стадион.

Време е те да бъдат представени на привържениците на Спартак и на цялата общественост.

Стадион "Тодор Диев" ще разполага с 8200 седящи места.

Изцяло ще бъде реконструирана сегашната трибуна- Сектор "А", който ще бъде с 4000 седящи места и изцяло покрит с козирка. Там ще бъдат направени ВИП ложи и места за журналисти.

Ще бъдат реконстриурани всички съблекални.

Ще бъде изграден изцяло нов Сектор "Б"- към улица "Македония".

Той ще разполага с 3400 седящи места, които също ще бъдат изцяло покрити.

Сектор "В" - към ул. "Димитър Талев".

Този сектор ще е с 800 седящи места. Тук ще бъде разположен сектор за гостуващи фенове.

Над Сектор "В" ще бъде поставено голямо електронно табло.

Стадион "Тодор Диев" ще разполага с модерно осветление, отговарящо за телевизионни предаване на футболни срещи в HD формат.

Теренът ще бъде изцяло реновира като ще се направи ново тревно покрите и поливна система.

В южната част ще бъдат направени 2 изкуствени терена.

Ще бъдат изградени два нови паркинга и 6 входа.

Ще бъде монтирано видеонаблюдение с над 40 камери.

Стадион "Тодор Диев" ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Първа лига и Европейски клубни турнири.

Ръководството на Спартак Пловдив 1947 ще започне работа по техническия проект веднага след подписването на концесиония договор с Община Пловдив.

Веднага след получаването на разрешението за строеж ще започнат и реалните стоителни дейности за изграждането на новото бижу на Пловдив.
 
1 - 20 of 62 Posts
Top