SkyscraperCity Forum banner

Струга - Проекти и изградба | Struga - Projects & Construction

9457 Views 38 Replies 3 Participants Last post by  Srdjan Adamovic
Residential complex

See less See more
3
1 - 20 of 39 Posts
Хотел Изгрев е пред завршна фаза, ќе биде отворен во средината на сезоната

Интензивно се работи на најголемиот и најлуксузен регионален хотел лоциран на струшкото крајбрежjе.

Зафатите околу преуредувањето на струшкиот хотел „Изгрев“ се во завршна фаза, па, ако не за почетокот на главната туристичка сезона, официјалното отворање најверојатно ќе се случи до средината на сезоната.http://spektra.com.mk/lokalni/hotel-izgrev-e-pred-zavrshna-faza-ce-bide-otvoren-vo-sredinata-na-seznonata
See less See more
7
Кејот и центарот на Струга ќе добијат нов лик

Шеталиштето на кејот од источната страна на реката Црн Дрим и плоштадот во Струга ќе добијат нов лик, најавуваат од општина Струга.

Оттаму информираат дека деновиве започнале подготвителните работи за реконструкција на кејот, кој според идејниот проект ќе биде поплочен со нови плочки и на него ќе биде поставена модерна урбана опрема. Исто така кејот ќе добие и современо хортикултурно уредување, а доколку се тече според планираното, целокупната реконструкција ќе заврши пред почетокот на туристичката сезона.

Со проектот кој веќе е во фаза на реализација се предвидува формирање на пешачка зона на плоштадот до пред општинската зграда и негово целосно реконструирање.

Според информациите кои се објавени на веб страницата на општина Струга за реконструкција на шеталиштето на кејот ќе бидат издвоени 14.500.000 денари или околу 230.000 евра.

http://www.ohridnews.com/vesti/82923
See less See more
4
1 - 20 of 39 Posts
Top