SkyscraperCity banner

521 - 540 of 559 Posts

·
Registered
Joined
·
123 Posts
PM je jedina za sada fale vrijedna investicija u CG. Projekat koji je preporodio Tivat. Lustica napreduje, ali sporo to ide. Portonovi, hmmm ne znam koliko ce Azeri ostati dosledni skicama samog projekta.
Sada je na redu modernizacija aerodorma Tivat, povezivanje sa zapadnom Evropom i Bliskim Istokom. Linija sa Rusijom, Ukrajnom i Bjelorusijom odlicno funkcionise.
Nadam se da ICD nece upropastiti PM, nemam bas veliko povjerenje u Arape.
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Porto Montenegro donirao Muzičkoj 4 hiljade

Kompanija Adriatic Marinas i ove godine sponzoriše organizaciju radionica i seminara u Muzičkoj školi Tivat, u vidu donacije od 4.000 eura, čime se nastavlja dugogodišnja saradnja ove dvije institucije - saopšteno je iz ove kompanije.

Zahvaljujući ranije postignutom dogovoru sa donatorom, učenici će biti u mogućnosti da učestvuju i na planiranim takmičenjima, seminarima najvećih evropskih muzičkih škola.

Porto Montenegro prepoznaje značaj naše muzičke obrazovne institucije, i zadovoljstvo nam je sarađivati sa njima - ova donacija biće raspoređena na organizaciju muzičkih radionica, seminara, takmičenja, kao i nabavku manjih muzičkih učila, a sve u cilju daljeg njegovanja i podizanja kvaliteta rada, posebno u sferi duvačkih instrumenata, po čemu je Muzička škola Tivat i prepoznata.Koristim priliku da se u svoje ime kao i ime svojih saradnika zahvalim na uručenoj donaciji, istakla je direktorka Muzičke škole Tivat Pina Bubanja.

http://radiotivat.com/index.php/obrazovanje/24823-po-mone.html

Morska kornjača u Porto Montenegruhttp://radiotivat.com/index.php/foto-prica/24829-morska-kornjaca-u-porto-montenegru.html
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Pijaca organskih proizvodaU glavnoj ulici nautičkog naselja Porto Montenegro danas je otvorena pijaca na kojoj su se prodavali organski proizvodi stigli iz različitih krajeva Crne Gore. Pijaca na kojoj se prodaju autohtoni proizvodi, biće otvorena i sutra, a organizovaće i naredna tri ljetna mjeseca vikendom, 11. i 12. jula, 13. i 14. avgusta i 03. i 04. septembra.


U posljednjih par godina pijaca za prodaju organskih proizvoda u Porto Montenegru se organizuje s ciljem da se očuva i promoviše crnogorska autohtona gastro tradicija. Uz to što se od proizvođača mogu kupiti organski proizvodi, posjetioci imaju priliku i da ih degustiraju i uvjere se u njihov vrhunski kvalitet.Na štandovima su se našli specijaliteti „Olcinium Oil“-a iz Valdanosa koji je uz specijalitete od maslina prerdstavio i prvoklasno djevičansko ulje. Kompanija „Pipers Green“ iz Podgorice predstavila je domaći musli, čips od heljde i lana i voćne namaze među kojima je najomiljeniji od lješnika.
Šampion kvaliteta Crne Gore i dvostruki laureat Novosadskog sajma, Cetinjanin Petar Martinović ponudio je lovćenski ekološki i ljubotinjski pelinov med, medovinu i medovaču, med sa crnom belgijskom čokoladom, te vrste meda sa cimetom i 15 vrsta voća i apikompleksimunoenergetik sa kojim je prije nekoliko godina osvojio Zlatni globus u Ženevi. Martinovićev med, kako je kazala Petrova majka, nalazi se u ponudi hotela „Regent Porto Montenegro“ u Tivtu, koji je prepoznat po vrhunskim kulinarskim specijalitetimaU proadaji su organsko povrće, kao i voće, smokva, malina koji su stigli iz Mojkovca, Grahova i Podgorice, a organska Drenjina iz Nikšića od koje Dragica Mirjačić iz pravi 13 proizvioda. „Šta se može ljepše ponuditi turistima od našeg autohtonog proizvoda?“, zapitala se Dragica, podsjećajućii da je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede krenuo „Karavan organskih proizvoda“, koji će obići 14 opština u Crnoj Gori.

http://radiotivat.com/index.php/turizam/24862-pijaca-organskih-proizvoda.html
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Billy Canellas o budućnosti Porto MontenegraPrirodna ljepota Crne gore nije ništa novo. Zalivi, brda, rijeke i jezera koja se nalaze pod zaštitom UNESCO-a i u srcu svega toga Poro Montenegro. Na Superyachts.com o novim investicijama, novim razvojnim programima, kao i o drugom po redu MYBA Pop Up Superyacht Show-u, razgovarali su sa generalnim menadžeriom PMYC, Billy Canellasom.


Kako su nove investicije pomogle daljem razvoju?
“Odluka da se kupi Porto Montenegro marina i nautičko selo bila je u skladu sa strategijom ICD-a da dodaje visokokvalitetne internacionalne imovinske objekte na brzorastićim tržištima u svoj portfolio. Ova transakcija predstavlja prvu investiciju ICD-a u Crnoj Gori, a takođe i u sektoru marina za jahte. I za Crnu Goru i za sektor marina za jahte predviđa se ubrzan razvoj u godinama koje slijede, zato vjerujemo da će događaja kao što je MYBA Pop Up SuperyachtShow biti sve više u Crnoj Gori. billy
Koji je glavni dobitak od drugog po redu MYBA Pop Up Show-a, koji je prošle godien prvi put održan u marini i nautiočkom naselju Porto Montenegro?
“Dvije su glavne atrakcije, sam događaj, ali i Porto Montenegro. To je savršen način da se privuku brokeri s obzirom da se industrija ubrzano razvija, kao i odlična prilika da se vidi marina i prostor za krstarenje s obzirom da je organizovan veliki broj izleta širom Boke Kotorske. Izložba, sam za sebe, je platforma za brokere. To je izložba koja služi za prodaju i za čarter. Biće održano mnogo seminara na temu ključnih pitanja regiona, govoriće se o oporezivanju i regulaciji čartera. Veliki je broj super jahti u Porto Montenegru, a takođe i veliki broj kompanija tu ima svoje poslovnice, rekao bih da je to razlog zašto je u MYBA odlučeno da se Pop Up Show organizuje u Porto Monenegru. Ta odluka je bila i u skladu sa željama brokera. Ima mnogo smisla da se jahte izlože u mjestu u kojem će i ploviti i biti usidrene, umjesto da ih vodimo u mjesta u kojim se neće zadržavati, osim za vrijeme izložbe, pa da ih vraćamoU kom pravcu se izložba jahti razvija, širi i mijenja?
Prva godina je prevazišla naša očekivanja. Imati 29 jahti na izložbi koja je tek započela svoje postojanje je zadivljujuće. Reakcije su bile odlične, tako da smo spremni za dalji rad. Uočavamo mnogo veći interes nego prošle godine i očekujemo da se broj jahti poveća. Radimo punom parom na krilima prošlogodišnjeg uspjeha.
Zašto je Porto Montenegro jedna od ovogodišnjih najtraženijih destinacija?
Imamo bescarinsko gorivo, koje je oko 45% jeftinije nego u Hrvatskoj, Italiji, Grčkoj ili Francuskoj. Takođe nema poreza na čarter, a to je velika stvar kad je riječ o superjahtama. Izvan smo EU, na evropskom kontinentu, ali izvan EU, a prostor za krstarenje uz zalive koji su pod zaštitiom UNESCO-a je zadivljujući.

http://radiotivat.com/index.php/turizam/24990-billy-canellas-o-buducnosti-porto-montenegra.html
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Novi teniski teren sa šljakom u PortuTeniski teren sa šljakom je novi sadržaj Sportskom kluba Porto Montenegra, koji pored dva otvorena teniska terena sa tvrdom podlogom, i natkrivenim terenom urađenim po najvišim svjetskim standardima sa Deko Turf US Open podlogom, upotpunjuje infrastrukturu i sadržaj ovog sportskog centra - saopšteno je iz Porto Montenegra.

Svi ljubitelji bijelog sporta, ali i profesionalci, i oni koji to žele da postanu, sada imaju priliku da igraju tenis i na ovoj podlozi koja je itekako popularna.
Ne samo da je ova podloga aktuelna, nego je procentualno odnos 90:10 odsto u korist teniskih terena sa šljakom naspram tvrde podloge. U poslednjih 15-tak godina je usled ogromnih uspjeha tenisera poput Novaka Đokovića, Gorana Ivaniševića, Marija Ančića, Ane Ivanovič, doslo do eskalacije izgradnji teniskih terena na prostoru Balkana - većina tih novoizgradjenih terena je upravo sa sljakom, ističe menadžer teniskog kluba Porto Montenegro Nenad Damjanović.
Damjanović je dodao da je glavna razlika između teniskih terena sa šljakom i onih sa tvrdom podlogom u tome sto se šljakasti tereni smatraju sporim terenima, jer loptica odskače relativno visoko i sporije. Poeni obično traju duže i jako je mali broj winer-a. Zbog toga ovakve terene vole igrači koji igraju više sa osnovne linije i defanzivno. Igranje na šljaci često uključuje proklizavanje ka loptici tokom udarca, za razliku od tvrdih terena i trave gde do loptice trči i mora da se zaustavi.

http://radiotivat.com/index.php/sport/25081-nvoi-tn-s.html
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Zdrav i prirodan zalogaj u "Bread"-uNautičko naselje Porto Montenegro dobilo je ovih dana prvi restoran- pekaru zdrave hrane i hrane bez glutena, ,“Bread”, koja nudi mjesto za kvalitetan i prirodan zalogaj i gutljaj, ali i lijepo osmišljen prostor za razgovor i druženje. Objekat koji se nalazi preko puta prodavnice “Bonela” je specifičan, jer u ponudi ima peciva, hljeb i jela bez primjesa pšeničnog brašna i priprema ih od pirinčanog, kukuruznog, heljdinog brašna.


“Naša hrana je prirodna, pravljena od voća, povrća, raznog sjemenja, samim tim sa manje šećera i masti”, kaže za nas radio vlasnik “Breada” Francuz, Benoit Bragoni. “Ideja je jednostavna, nudimo dobru hranu i lijepe trenutke ljudima koji se ovdje mogu osjećati udobno i dobiti lijepo gastro iskustvo konzumirajući naše proizvode. Oni nisu uobičajni, osobeni su po svakom pojedinačnom receptu jer na njima radimo zaista predano. Naravno, pored kupaca koji se ovdje mogu snabdjeti hranom bez glutena, ovdje uslužujemo i one koji nisu na takvoj dijeti. Nudimo prirodne,zdrave i ukusne proizvode ali želimo da širimo i našu životnu filozofiju koja ima iste principe. I dizajn našeg enterijera slijedi tu ideju – jednostavan je, minimalistički, pomalo grube izrade i od prirodnih materijala. Drvo, juta i zelenilo dominiraju u lokalu i čine da se osjetimo blisko sa prirodom.”Benoit kaže da još uvjek nema puno ljudi koji uzimaju hranu bez glutena, ali je važno da i toga ima u ponudi. U Bread-u se mogu kupiti vegan salate, peciva, organski sokovi, hladna i topla pića, slatkiši a radi se na tome da se što više klasičnih recepata prilagodi receptima za jela bez glutena. U šanku restorana je otvorena kuhinja, tako da gosti u svakom trenutku mogu da vide kako se sve priprema, koji se sastojci stavljaju i sa koliko ljubavi i pažnje se sve to osmišljava i servira.
““Bread” će raditi tokom cijele godine jer ne želimo da lijepe i zdrave ukuse dijelimosa ljudima samo za vrijeme sezone, želimo da hrana bude centralna ideja okupljanja i druženja u našem objektu svih 12 mjeseci”, ističe Benoit za nas program.” Svidja nam se ideja da budemo dio ovog divnog pejzaža i da odavdje gledamo vaše prirodne ljepote. Zaposleni u našem timu su iz ovih krajeva i srećni smo što smo tako postali dio, ne samo Porto Montenegra, veći i cijele Crne Gore.”

http://radiotivat.com/index.php/zanimljivosti/25054-zdrav-i-prirodan.html
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Porto Montenegro povoljniji od NiceZlatna flota, u vlasništvu princa Kalid Bin Sultan koja obuhvata jahtu Zlatni Odisej i još tri superjahte preselila se u Porto Montenegro iz luke u Nici, a razloge preseljenja objasnio je kapetan Mike Hitch, što prenosi portal The Superyacht OWNER.


„Najveći problem je bio što je naš novi brod bio prevelik za Nicu. Brodovi postaju sve veći, ali se u tradicionalnim lukama ništa ne mijenja. Kan može da primi brodove veličine do 70 m, u Monaku postoje poteškoće za one koji nisu državljani, a Antib se izgleda vraća pod kontrolu vlade i države.“
Francuska nije bila na vrhu liste jer je vlasnik već krstario često njenim obalama. Malta, Italija i Barselona su bile u najužem izboru, ali je na kraju izbor ipak pao na PortoMontenegro.porto
„Mnoge marine traže depozite od svojih klijenata prije nego što započnu izgradnju, tako da mogu završiti sa velikim planovima i ničim drugim. Kad smo došli u Porto Montenegro već je bilo uloženo 50 miliona eura investicija, čitava infrastruktura je već bila tu, hotel sa pet zvjezdica, pola marine i od tad širenje i razvoj nisu zaustavljeni. Bilo je mnogo manje rizika.“
Vlasnikova ljubav prema obližnjoj Hrvatskoj je bila prednost, a Krf, takođe jedna od njegovih omiljenih destinacija je udaljen svega 21 čas. I naravno, sama marina je specijalna destinacija, sama po sebi.Prva stvar koju primjetite je prirodna ljepota. Zemlja je mala, svega 300, 000 ljudi živi u njoj, posljednje je nerazvijeno mjesto na Mediteranu. Takođe, na listi je za ulazak u EU i novac polako počinje da se sliva. Kao primjer takvih tendencija, trenutno je u zalivu na prodaji kuća od 12 miliona eura.“
Porto Montenegro je nedavno prodat od strane Pitera Manka Dubai Sovereign Wealth Fund-u, nakon toga razvoj je nastavljen u velikoj mjeri. Hitch očekuje da će izgradnja projekata kao što su Portonovi i Luštica Bay privući još više saobraćaja u zemlju. Takav trend će ubrzati i činjenica da trenutno u svjetskim lukama nema dovoljno velikih dokova za superjahte. Hitch smatra da je i u ekonomksom smilsu napravljen odličan posao zakupljujući 5 vezova na 30 godina i kupujući apartman i skladište koji bi sigurno koštali više na drugim lokacijama. Velika ušteđevina će se ostvariti na bescarinskom gorivu.
„Morate da platite carinu na sve što se unosi, naravno, ali ipak je u pitanju velika ušteđevina.“, zaključio je Hitch.

http://radiotivat.com/index.php/turizam/26348-selidba-u-porto-montenegro-zbog-povoljnosti.html
 

·
Banned
Joined
·
6,331 Posts
Fini sumi utisci iz tivta malo sam prosetao danas, mirno je, ne previse turista, mir, tisina i more. Marina ok ali visr me je fascinirao redu ostatkugrada, nema parkiranna po trotoarima, kola uredno parkirana parking mesta obelezena...javni prostoriuredni, poplocani trotoari, sredkeni parkovi, lepo odrzavani zasadi na svakom cosku. Porto je sladokusni buckuris, ok je, vestak al je nekako sladak. Imam protiv njega isto koliko i protiv bnv jer je prica slicna. Glavnj utisak iz porta su nase domace kalasture selfare koje glume luksuz slikajuci dupeta u stiklama usred bela dana jeduci moriz sladoled i ispred fontana, jahti. Za instagram. U jednom trenutku video sam glipacu koja je ponela stikle za slikanje dok iza stoje sandale koje inace nosi dok je slikaju keva i cale kakoglumata i guzi se isprdd fontane. Sa druge strane imas odrpane strance kojima je porto ordinary state, i ne zamaraju se fotkanjem jer im je to prosek a i najcesce znajh da se ponasaju. Eto. Inace samu budvi a slidze kad dodjemj bg jer memrzi da linkujem sa tableta.
 

·
Registered
Joined
·
59 Posts
Fini sumi utisci iz tivta malo sam prosetao danas, mirno je, ne previse turista, mir, tisina i more. Marina ok ali visr me je fascinirao redu ostatkugrada, nema parkiranna po trotoarima, kola uredno parkirana parking mesta obelezena...javni prostoriuredni, poplocani trotoari, sredkeni parkovi, lepo odrzavani zasadi na svakom cosku. Porto je sladokusni buckuris, ok je, vestak al je nekako sladak. Imam protiv njega isto koliko i protiv bnv jer je prica slicna. Glavnj utisak iz porta su nase domace kalasture selfare koje glume luksuz slikajuci dupeta u stiklama usred bela dana jeduci moriz sladoled i ispred fontana, jahti. Za instagram. U jednom trenutku video sam glipacu koja je ponela stikle za slikanje dok iza stoje sandale koje inace nosi dok je slikaju keva i cale kakoglumata i guzi se isprdd fontane. Sa druge strane imas odrpane strance kojima je porto ordinary state, i ne zamaraju se fotkanjem jer im je to prosek a i najcesce znajh da se ponasaju. Eto. Inace samu budvi a slidze kad dodjemj bg jer memrzi da linkujem sa tableta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Misogyny

i

https://en.wikipedia.org/wiki/Madonna–whore_complex

:banana:
 

·
Banned
Joined
·
6,331 Posts
Ovo je gluplje od arnijevog vikipedisanja. Umesto vikipedije ja bi ti preporucio da o danasnjoj kurtuli idrkadenciji odslusas jednu od emisija Milana Brdara npr. A u ostalom sta jatebi odgovaram kad vama u berane tradicije stosta nalazu iz ovih tvojih linkova.
 

·
Registered
Joined
·
123 Posts
Ove godine je MYBA potpuno podbacila. Ili Arapi imaju neku drugu viziju PM, pa su MYBA zapostavili.
Prica se da od jeseni Arapi spremaju potpuno novi menadzment PMa.
 
521 - 540 of 559 Posts
Top